úterý 25. srpna 2015

Knižní přírůstky 12

Opět jsem tady s knižními přírůstky. Tentokrát s jedním a nedá mi to, abych se prostě nepochlubila. Po této knížce totiž toužím od té doby, co jsem uviděla její obálku. Paradoxně mám ráda obálky jednoduché až strohé, což tato není rozhodně, ale zkrátka mě okouzlila, vůbec nevím proč. Před několika měsíci jsem si objevila v odměnách na iBodu, ale dost bodíků jsem na ni neměla. Než jsem je nasbírala, kniha v nabídce už nebyla, což mě hodně mrzelo. Ale stal se zázrak, před pár týdny se do nabídky vrátila, jupííí :-D Naštěstí jsem všechny body nestačila prošustrovat, brala jsem si totiž už knihu Divočina od C. Strayed. 

Takže už ji mám od včerejška doma... krasavici :)

Adriana Trigiani: Obuvníkova žena


Anotace:
Příběh dvou lidí, kteří si byli od první chvíle souzeni, začíná krátce po roce 1900 v italské Lombardii. Malý Ciro prakticky osiřel poté, co mu důlní neštěstí vzalo otce, matka se duševně zhroutila a spolu s bratrem Eduardem jej ponechala v péči řádových sester. Enza naopak žije uprostřed početné rodiny. Jejich cesty se krátce, ale osudově protnou nad hrobem Enziny sestřičky Stelly: zralejší Enza ihned tuší, že poznala toho pravého, a i lehkovážnější Ciro má od té chvíle Enzu zapsánu hluboko v srdci. Shodou nečekaných zvratů se ale jejich vztah rozvine až po mnoha letech a na druhé straně zeměkoule – znovu se potkávají až v New Yorku, kde se Ciro učí obuvníkem, a Enza se uchytí jako kostýmní švadlena v Metropolitní opeře...

Opojné, pestré a romantické vyprávění je prodchnuto vším, co činí Itálii Itálií a co si utečenci z vlasti brali s sebou i do Nového světa: prostým labužnictvím i upřímnou zbožností, lehkovážným přátelstvím i hloubkou citu, řemeslnou dovedností i rodinnou láskou.



Kniha je krásná i bez přebalu...


... i vevnitř...


Jen tu „placku“ bestselleru bych hoooodně zmenšila a nebo dala dozadu :-D Hyzdí to obálky. Ale to je jen můj názor.

Četli jste již někdo tuto knihu? Líbila se vám? Budu ráda, když mě navnadíte :)


8 komentářů:

  1. Krásná :-). A ano, máš pravdu, ty placky jsou příšerné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka je naozaj pekná, aj s prebalom aj bez nej, obsahovo ma až tak nezaujala, vyhľadávam trošku iný žáner, každopádne prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky spíš na jiný žánr, na thrillery, ale zase ráda ty vraždy proložím něčím jiným, takže se na knížku moc těším :)

      Vymazat
  3. I já jsem ji jednu dobu moc chtěla:) Nakonec ji mají v knihovně:), takže si ji půjčím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s knihovnou strašný problém. Když si něco půjčím, najednou se mi to nechce číst a čtu to, co mám doma. Asi nejsem normální :) Takže už tam ani moc nechodím, spíš vůbec. A závidím lidem, kterým knihovna vyhovuje a nemají potřebu tolik syslit jako já :)

      Vymazat
  4. Tuhle knihu jsem už několikrát v knihkupectví držela v ruce, ta obálka je naprosto úžasná. Musím si jít zkontrolovat svoje ibod konto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, obálka je skvělá :) Doufám, že i z obsahu budu nadšená. A ibodíky zkontroluj, než bude kniha zase pryč :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥