úterý 18. srpna 2015

Můj knižní tip #6

Zdravím vás u dnešního knižního tipu :)

Dnes bych vám z přečtených knížek ráda přiblížila thriller Náhradnice od Tanii Carver. Pod tímto pseudonymem se skrývá manželský pár Linda a Martyn Waitesovi a na svém kontě mají již několik knih, ve kterých se objevuje detektiv Phil Brennan a psycholožka Marina Espositová. Bohužel je Náhradnice zatím jediná kniha přeložená do češtiny. Doufám, že se dočkáme i dalších.
Náhradnici jsem doslova zhltala. Rozhodně ji doporučuji všem milovníkům krvavých thrillerů, ale určitě ne těhotným ženám. Kniha má spád, ani chvíli se nenudíte, je napsaná opravdu svižně. Moc jsem si čtení užila.

Anotace:

Na detektiva Phila Brennana čeká v zapadlém městečku Colchester v Essexu šokující scéna vraždy: jedna ze dvou nalezených mrtvých žen byla v pokročilém stupni těhotenství, nenarozené dítě však zmizelo. Bohužel nejde o první případ tohoto typu podobně zemřely už dvě jiné oběti, úvaha o sériovém vrahovi je tedy nasnadě. Kdo by však byl schopen tak hrůzných činů a co zamýšlí s unesenými novorozenci? K vyšetřování je třeba přizvat odborníka na psychologický profil pachatele. Phil se s Marinou Espositovou zná až příliš dobře. Oba musí zapomenout na to, co mezi nimi dřív bylo, a soustředit se na pátrání. Jakkoli se však snaží, není to jednoduché zvlášť, když jejich společná minulost nese své následky.

Z knížek, které jsem nečetla a rozhodně si přečíst chci, jsem dnes vybrala Sedmilhářky od Liane Moriarty. Všem určitě známá autorka díky románům Manželovo tajemství a Na co Alice zapomněla. Tajemství jsem četla a moc se mi líbilo, Alici jsem dostala nedávno od dcery k narozeninám, tak se těším, až se do ní po přečtení recenzních výtisků, které se mi teď nahromadily, pustím. Takže určitě bych si potom chtěla pořídit i tuto její třetí knihu, která by měla vyjít v září.

Anotace:
Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi.

Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.

Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.

Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.

Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.

Tak to je můj dnešní knižní tip. Doufám, že jsem vás alespoň na jednu z těchto dvou knih nalákala :)

4 komentáře:

  1. Obě knížky mě zaujaly. O té první slyším prvně, takže děkuju za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Já ji kdysi koupila v nějakém výprodeji, takže jsem od ní nic moc neočekávala, ale opravdu překvapila.

      Vymazat
  2. Obě vypadají zajímavě. :)
    Ale od Martina u nás vyšlo například pokračování Ženy v černém., takže Náhradnice není jediná přeložená kniha. Nicméně ráda bych si ji přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, ale myslela jsem tu sérii thrillerů psanou pod pseudonymem Tania Carver. Žádné jiné díly přeložené nejsou, ptala jsem se i v Knižním klubu. :) A Náhradnice rozhodně za přečtení stojí :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥