pondělí 31. srpna 2015

Můj knižní tip #8

Máme nový týden a opět jsem tady s knižním tipem.

Z mých přečtených knih bych tentokrát ráda doporučila svůj oblíbený žánr... thriller... a sice knihu Mo Hayder Ptáčník.

Musím říct, že jsem se strašně divila, že takovou knihu dokáže napsat žena. Pro slabší povahy rozhodně není. I mně se někdy klepal žaludek a měla jsem velký pocit znechucení. Ale milovníci tohoto žánru si jistě přijdou na své a určitě vám bude sympatický i trochu labilní a cholerický detektiv Jack Caffery. 

Ptáčník je první díl série thrillerů s Jackem Cafferym jako hlavní postavou detektiva.

Zde vkládám odkaz na stránky nakladatelství Domino, kde si můžete přečíst jak o autorce Mo Hayder, tak o knihách, které u nás byly vydány.

Anotace:
Některé zločiny nás šokují. Některé děsí. A některé předčí naše nejhrůznější představy...

Detektiv Jack Caffery umí nahnat hrůzu i nejprotřelejším kriminálníkům, ale tentokrát už od začátku tuší, že ho čeká procházka peklem. Když je na opuštěném předměstí Londýna nalezeno pět mrtvol bestiálně znetvořených a sexuálně zneužitých žen, zavládne mezi přivolanými policisty zděšení. A to ještě nevědí, že vrah zanechal v tělech svých obětí malý suvenýr – a že vše provedl se zručností zdatného operatéra, byť poněkud zvrhlého...

Oficiální vyšetřování se drží několika různých verzí, ale Caffery ví, že pravda je někde jinde. Ačkoli je si vědom, jak zrůdně geniální je jeho protivník, nepolevuje ve svém úsilí zjistit motiv vražd a odhalit jejich pachatele. Když se mu konečně podaří zahnat vraha do kouta, může celé město konečně vydechnout, že noční můra skončila. Nebo snad ne?

Četla jsem i další díl série - Pečovatele, a určitě se k této autorce zase někdy dalším pokračováním vrátím.



Dnes jsem se procházela knihkupectvím Dobrovský a objevila jsem tam knihu Monse Kallentofta Páté roční období. Zjistila jsem, že je to páté pokračování série Malin Forsová, což je mladá svobodná matka, povoláním kriminální inspektorka. O tomto autorovi vůbec nic nevím, jen si vzpomínám, že jsem zaregistrovala knihu Zimní oběť.... někdy dávno. Takže jsem si tuto sérii přidala na seznam knih k přečtení... no vím, že všechny ty knihy z něj stejně asi nemám šanci přečíst :-) ... a nabízím ji v knižním tipu i vám. Zde vkládám odkaz na databázi knih, kde najdete všechny díly série.
A teď již anotace zmíněné knihy Páté roční období, která mě v regálu hned zaujala svojí knižní obálkou.

Anotace:
Je začátek května a mladá rodina při procházce lesem narazí na mrtvé, značně zohavené ženské tělo. Mrtvola je děsivě zachovalá, s naprosto zřetelnými stopami po mučení.

Inspektorka Malin Forsová si dá vraždu okamžitě do souvislosti s případem Marie Murvallové, mladé ženy, která byla před několika lety nalezena v lese znásilněná a brutálně zbitá a následně skončila v psychiatrické léčebně, kde v tichosti přežívá pohroužena do svého traumatu. Malin se shodou okolností setká s lékařkou z psychiatrické léčebny U svatého Larse v Lundu a ta jí řekne o podobném případu — a postupně vychází najevo, že Marie je jen malou součástí velké skládanky.


Ale co může být tak hrozného, že to nelze vyjádřit slovy?
Malin posedlá hledáním pravdy o Mariině hrůzné minulosti je odhodlaná přijít případu na kloub bez ohledu na to, kam až ji může zavést.



Tak to je pro dnešek vše, doufám, že jste se inspirovali a budu se těšit na vaše komentáře.

Krásný poslední den prázdnin :)



2 komentáře:

  1. Kallentofta mám celého, ale ještě jsem se k tomu nedostala :-). Ale věřím, že to bude dobré čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám... ty naše zásoby :) Když já tak ráda syslím. A to dnes ještě přišel katalog Knižního klubu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥