úterý 29. září 2015

Knižní novinky - říjen 2015 - 1.část

Měsíc s měsícem se sešel a já pro vás mám knižní novinky na měsíc říjen. Nejsou určitě úplně všechny, ale je jich opravdu spoustu, takže příspěvek rozdělím na tři části. Rozhodně bude z čeho vybírat. Troufám si říct, že si musí vybrat opravdu každý :)

HRA S LÁSKOU - R. L. Mathewsonová 
nakladatel Mladá fronta
1. vydání - pevná vazba
román pro ženy

Anotace:
Všichni, ať už bydlí v centru nebo na předměstí, mají jedno společné: souseda, kterého by nejradši majzli palicí po hlavě, zamkli do kufru auta a vysadili někde uprostřed lesů, zatímco by si radostí mnuli ruce, že tentokrát už cestu zpátky
nenajde.
Však víte, co mám na mysli. Člověka, který vám krade noviny, nechává pobíhat psa po vašem čerstvě posekaném trávníku, celou noc vás ruší řevem hudby, parkuje na vašem místě a prostě vám dennodenně šíleně otravuje život.
Jenže co když se najednou všechno semele tak, že se do toho pekelného souseda bezhlavě zamilujete? Co pak? To totiž potkalo Haley, a to se setsakramentsky bránila. Pevně si vytyčila pravidla hry, aby náhodou nezapomněla, čeho je ten darebák od vedle schopen. Jenže když přeskočí jiskra, jde dřív nebo později stejně rozum stranou…


HOTEL ROZKOŠÍ - Marina Anderson 
nakladatel Domino
1. vydání - pevná vazba
román pro ženy

Anotace:
Jste připraveni prožít neobyčejný víkend v Hotelu rozkoší? Grace je úspěšná divadelní režisérka se zálibou v neobvyklém sexu, kterou v ní probudil milovaný partner David - krásný muž jejích snů, odtažitý, smyslný a zámožný podnikatel. Společně s ním vlastní malý luxusní hotel pro páry s netradičními sexuálními potřebami. Hosté jsou nadšeni a rádi se vracejí, ale Graceino štěstí nahlodává pocit nejistoty, který v ní vyvolává David. Třebaže si s ním užívá dny a noci plné rozkoše, není si jistá, zda ji tento muž vůbec dokáže - a chce - milovat tak, jak by si přála. Její pochybnosti vyvrcholí, když do hotelu přijede přitažlivá, trochu naivní novicka, kterou David ochotně zasvěcuje do temných stránek slasti. Grace začíná ztrácet půdu pod nohama a pochopí, že všechno, co doposud s Davidem prožila, byla možná jenom zkouška. Teprve jestli uspěje, přijme ji David definitivně do svého světa...

Autorka také vydala erotický román Ostrov poslušnosti.


DCERY - Kateřina Dubská 
nakladatel Jota
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Román je volným pokračováním úspěšné prvotiny Člověk Gabriel. Gabrielova dcera Josefka odchází se svými dětmi do Prahy, velká stmelená rodina je stále ještě schopná čelit dopadům dějinných zvratů české historie, která až tragicky poznamenává osudy některých jejích členů. Nositelkami síly celé rodiny jsou Josefčiny dcery, ale čím více se rozpadávají jejich vlastní manželství i původně pevné rodinné vztahy, tím osudověji o tuto sílu přicházejí. Jako místy až černá ni´t se knihou vinou otázky nad vztahy mezi ženami, které jsou zdánlivě příliš silné, a muži, kteří jsou zdánlivě příliš slabí, i vědomí, že jeden tragický okamžik v životě první generace dokáže poznamenat životy těch, kteří se teprve narodí, a lidé sami zranění svá zranění přenášejí. Hutná mozaika příběhů rodičů, dětí a vnuků nenechá čtenáře vydechnout svou místy brutální energií, přesto dává naději, že i sebetěžší rodinnou historii lze unést a nepředávat dalším generacím.


STO ROKŮ SAMOTY - Gabriel García Marquéz
nakladatel Odeon
5. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Román, jedno z nejvýznamnějších děl latinskoamerické i světové prózy, vyšel poprvé r. 1967. V množství reálných i fantaskních epizod líčí osudy šesti generací rodiny Buendíů žijících ve fiktivním tropickém městečku Macondo. Dá se číst jako historická zpráva o vývoji jihoamerického kontinentu od doby osvobození a začátku občanských válek (1830-1902) až po nástup severoamerického imperialismu (1899-1930) i jako symbolický popis samoty člověka, který ztratil harmonický vztah ke světu. Individuální samotu, jíž trpí všichni obyvatelé Maconda, lze překonat pouze láskou a mezilidskou solidaritou, která jediná může zabránit nevyhnutelné zkáze.


HEREČKA - Magda Váňová
nakladatel Šulc-Švarc
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Román vtáhne čtenáře do vzrušujícího života slavné herečky Žofie Beladové. Neobyčejný příběh má zvláštní kouzlo v tom, že se rozvíjí z docela obyčejných životních souvislostí, a vše, co Žofie dokázala, připomíná dobrodružné hledání pokladů. Největší našla v lidech, které si oblíbila nebo je milovala, ale mnohokrát se v nich i zklamala. V polovině 90. let je Žofii čtyřicet a podruhé v životě je na vrcholu. Její příběh odráží, co přinášel život předtím a potom, ale z obojího nakonec zůstanou jen okamžiky, ve kterých vzniklo něco trvalého a opravdu prožitého, co nelze nikdy zapomenout ani ztratit.

Autorka napsala také: Kukaččí mládě, Past, S tváří beránka...


KREV NA SNĚHU II. - Více krve - Jo Nesbø 
nakladatel Kniha Zlín
1. vydání - pevná vazba
detektivka

Anotace:
Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kasund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

Jo Nesbøho a jeho knihy určitě představovat nemusím.


TENTOKRÁT TO BUDE JINAK - A. Potter 
nakladatel Kristián
1. vydání -  pevná vazba
román pro ženy

Anotace:
Znáte nejnovější recept Alexandry Potter na zlomené srdce? Stačí k tomu pradávný rituál. Až budou na silvestra hodiny odbíjet půlnoc, hodíte do ohně všechno, co vám připomíná ztracenou lásku, a nahlas vyslovíte přání: „Kéž bych ho nikdy nepotkala“. 

Tess Connellyová vyzkoušela na vlastní kůži, že tenhle recept funguje! Když si ani po třech měsících po rozchodu se Sebem, na něj nedokáže vzpomenout, aniž by se rozbrečela, rozhodne se uchýlit k magii. Ráno ji ale čeká zklamání. Nejen že ji po silvestrovské noci třeští hlava, ale vzpomínek na Seba se pořád nezbavila. Ještě téhož dne ho potká ve Starbucksu, ale tentokrát ji pro změnu čeká šok. Seb se chová, jako by ji neznal. Náhoda jí ho pošle do cesty ještě jednou a tentokrát to zařídí tak, aby ji Seb pozval na rande. Tess nemůže uvěřit, co se stalo. Osud jí dal druhou šanci a Tess je připravená ji využít. Tentokrát ale bude všechno jinak, slibuje. Nedám Sebovi jedinou šanci, aby si postěžoval, co mu na mně vadí.
Tess sice sport moc nevoní, ale protože je Seb zapálený sportovec, rozhodne se k radikální změně a zapíše se do boot campu. Potřebuju tvrdou vojenskou přípravu, abych to nemehlo v sobě zlomila, přesvědčuje se. Se stejným odhodláním se chystá porazit alergii na chilli, protože Seb si libuje v orientálních pochoutkách. Když se Sebovi zasteskne po surfování, vyrazí s ním uprostřed ledna k moři. A protože Seb vášnivě rád jezdí na snowboardu, Tess hodlá propadnout tomuhle sportu stejně jako on. 
Jenže všechny její pokusy změnit sebe sama končí fiaskem. Při prvním tréninku si natáhne šlachu, návštěva v restauraci jí přivodí urputné střevní potíže, na moři si užene rýmu jako trám a v lyžařské škole zjistí, že se na prkno v životě nedokáže postavit. 
K čemu to všechno odříkání bylo, trápí se znovu. Seb ji sice miluje víc než poprvé, ale Tess už ví, že by musela zapřít svoji povahu, aby si ho udržela. 
Kamarádství s Fergusem jí ukáže, že v pravém vztahu může zůstat člověk sám sebou. To jí dodá odvahu znovu radikálně změnit svůj život a jít za svými sny. Tentokrát je ale opravdu všechno jinak. Tess pokračuje v tradici své rodiny a stane se oblíbenou návrhářkou kabelek. A vrátí se i skutečná láska.

Autorka napsala např.: Lásce na stopě, Není přání jako přání, Na stejné vlně...


ZÁBAVNÉ PŘÍBĚHY ČTYŘLÍSTKU - více autorů 
nakladatel Čtyřlístek
1. vydání - pevná vazba
komiks

Anotace:
Další, v pořadí už čtrnáctá souborná kniha Čtyřlístku, se jmenuje Zábavné příběhy Čtyřlístku a obsahuje čtrnáct příběhů. S našimi čtyřmi kamarády prožijeme veselá i vtipná dobrodružství v restauraci, pod mořskou hladinou, při filmování, na poušti či v miniaturním světě. Všude tam osvědčí svůj vtip, rozum i další vlastnosti, pro které jsou tak oblíbení.


DŮVOD DÝCHAT - Rebecca Donovan 
nakladatel Lucka Bohemia
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti. 
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život - a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat. 
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.


CO TO BUDE? - Táňa Keleová-Vasilková
nakladatel Noxi
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Tuto otázku Jana pokládá zákaznicím den co den. Pracuje v kadeřnictví, její dcera Zorka ve vedlejším kosmetickém salonu. Žijí ve světě bez mužů, jejich dny jsou naplněné hřejivostí, vzájemnou láskou a přátelstvím, a také sny, které ne vždy vyslovují nahlas.
Po náhlém úmrtí mladší sestry Marie si Jana k sobě nastěhuje švagra a malou Sáru, svoji milovanou neteř. Život mámy a dcery se tím od základu mění… a ani jedna netuší, že tohle je jen začátek.

Autorka napsala např.: Květiny pro Lauru, Manželky, Ranč u dědečka, Druhá...


PEKELNÁ KREV - James Rollins, R. Cantrellová
nakladatel BB/art
1. vydání - pevná vazba
Sci-fi a fantasy - horor, thriller

Anotace:
Po celém světě roste počet vražedných útoků na nevinné lidi – zlo sílí, protože se Pán temnot Lucifer zbavuje pout a chystá se ke konečnému boji. Archeoložka Erin Grangerová i její společníci voják Jordan Stone a kněz Rhun Korza musí rozluštit, co po nich žádá Krvavé evangelium, a příkaz splnit, jinak se pekelná brána otevře.
Jenže síly temnot vyslaly démona jménem Legie, který kráčí po zemi v mnoha podobách a jeho moc je nezměřitelná, nechrání před ním ani zdi Vatikánu. Aby Erin zachovala aspoň naději na záchranu světa, snaží se odhalit pravdu o prvních krocích lidí po vyhnání z rajské zahrady.
Pátrání po klíči k vykoupení zavede trojici z proroctví do Pyrenejí, do Prahy i do magického údolí Cchum v Himálaji. Tam se zem otevře a konečný boj se rozpoutá u vstupu do pekla, kde je čeká sám Lucifer.

James Rollins napsal např.: Amazonie, Boží oko, Jidášův kmen, Počátek zkázy...
S R. Cantrellovou napsali Krvavé evangelium a Nevinnou krev.

NESMÍRNÝ - Jussi Adler-Olsen 
nakladatel Host
1. vydání - pevná vazba
detektivka

Anotace:
Oddělení Q znovu v pohotovosti.
Šéfa oddělení Q Carla Mørcka vyruší při obvyklém ranním šlofíku v práci telefon. Požádá ho o pomoc kolega z Bornholmu, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla.
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádnému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu.
Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty.
V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek na lopatky.

Myslím, že knihy J. Adler-Olsena není třeba představovat. Nesmírný je 6.díl série s komisařem Carlem Mørckem.


ZAPOMENUTÝ POKOJ - Lincoln Child 
nakladatel BB/art
1. vydání - pevná vazba
thriller

Anotace:
Přísně tajný projekt.
Jeremy Logan je „záhadolog“ – vyšetřovatel, který se specializuje na analyzování jevů, které nemají zjevné vysvětlení. Logan se ocitne na pobřeží Newportu, na Rhode Islandu, kam ho pozval Lux, jedna z nejuznávanějších expertních skupin v Americe. Jen o pár dní dříve v sídle organizace se jeden z doktorů začne chovat nevypočitatelně. Skupina najme Logana, aby diskrétně vypátral, co přivedlo toho vzdělaného muže k šílenství. Vyšetřování ho dovede k nečekanému objevu. V dávno opuštěném křídle sídla najde Logan důmyslně ukrytý tajný pokoj.

Lincold Child napsal např.: Třetí brána, Ledová kletba, Hlubinná bouře.
Spolu s Douglasem Prestonem píší sérii thrillerů - sci-fi pod názvem Pendergast... např.: Relikvie, Kabinet kuriozit, Pekelná síra, Bílý oheň...

Mimochodem... moc se mi líbí obálka :)


OSTROV ENTRY - Peter May 
nakladatel Host
1. vydání - pevná vazba
detektivky

Anotace:
Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci, jak utéct hořké směsi osamělosti a lítosti svého dosavadního života.

Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovacího týmu, směřujícího do Zálivu svatého Vavřince. Pouhé dva kilometry široký a tři kilometry dlouhý ostrov Entry je domovem asi sto třiceti obyvatel - a ten nejbohatší z nich byl právě nalezen ve svém domě zavražděný.
Vyšetřování se zdá být pouhou formalitou. Důkazy nasvědčují vraždě ze žárlivosti, kterou má na svědomí pomstychtivá manželka. Ale vyšetřování Simovi zamotá hlavu poté, co se s hlavní podezřelou střetne tváří v tvář. Je si jistý, že ji zná - a to i přesto, že se nikdy nepotkali.
Pronásledován tímto pocitem se potácí mezi nespavostí a podivnými sny o dávné minulosti na skotském ostrově vzdáleném tři tisíce mil. Sny, v nichž vdova hraje hlavní roli. Navzdory důkazům o její vině je přesvědčen o tom, že vraždu nespáchala. Jeho posedlost ho vede ke konfliktu mezi profesní povinností, kterou musí splnit, a vlastním osudem, jenž ho čeká.

Peter May je autorem knih: Skála, Muž z ostrova Lewis, Čtvrtá oběť a dalších.


KRASOSMUTNĚNÍ - Bohumil Hrabal 
nakladatel Mladá fronta
1. vydání - pevná vazba
povídky

Anotace:
Kniha povídek Krasosmutnění je střední částí vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v období let 1976–1981. Patří k těm knihám, které Hrabal rozšířil, obohatil o nové motivy a nové postavy a upravil do podoby stravitelné pro cenzuru. Navazuje na Postřižiny a pokračuje ve vzpomínkách na období, kdy odrostl dětským kalhotám až po konec války, na dobu prožitou v nymburském pivovaru. 
Některé z motivů téhle knihy se objevily i ve známém filmovém zpracování – v Menzelových Postřižinách.
O rok později bylo Krasosmutnění také zfilmováno samostatně Magdalenou Příhodovu pod názvem „Mořská panna“. Zatím poslední adaptaci povídek připravuje na rok 2015 Jiří Vejdělek.


PÁN VĚŽE - Stín krkavce 2 - Anthony Ryan 
nakladatel Host
1. vydání - pevná vazba
sci-fi a fantasy, román

Anotace:
Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejzdráhavější ruka nakonec pozvednout meč.

Vélin Al Sorna je unavený z války. Ve službách Království a Víry bojoval v bezpočtu bitev. Odměnou mu byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v alpiranském žaláři touží jen po návratu domů, odhodlaný, že už nikdy nebude zabíjet.
Reva plánuje, že Vélinovi na uvítanou vrazí kudlu do zad. Zničil její rodinu i její život. Nic ji neodradí od krvavé pomsty — dokonce ani hrozba vpádu největšího nepřítele, jakému kdy Království čelilo.
Ale jakmile vzplanou válečné ohně, z protivníků se stávají spojenci a pravda se mění v lež. Pokud chce Reva zachránit Království, musí přijmout budoucnost, jakou si nepředstavovala — a Vélin se musí ponořit zpět do minulosti, kterou by nejradši pohřbil.

Jedná se o 2.díl trilogie Stín krkavce.


NENÍ CO ZTRATIT - Rowan Coleman 
nakladatel Domino
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Některá rozhodnutí jsou těžká jen do té chvíle, kdy je uděláme. Pak už se jen sami sebe ptáme, proč jsme je tak dlouho odkládali. Rose Pritchardová se odhodlávala dlouho, snad až příliš dlouho. Odejít od násilnického manžela není tak snadné, jak by se mohlo nezasvěceným zdát, a tak Rose dlouhá léta setrvávala v nesnesitelném soužití. Z černé díry beznaděje ji vytáhla docela obyčejná pohlednice: pár laskavých slov od člověka, s nímž se setkala před lety, jen na pár chvil. Tak málo stačilo, aby zdeptaná Rose pochopila, že musí odejít. Že nemá co ztratit. Že může jenom získat. Utíká s několika narychlo sbalenými kousky oblečení a se sedmiletou dcerkou Maddie. Když se uprostřed noci ocitá na prahu vesnického penzionu, uvědomí si, že teď už skutečně není cesty zpět. Ve stejné chvíli se začne trápit pochybnostmi: neudělala strašlivou chybu? Nehoní se za nesmyslnou chimérou? Bude si umět vybudovat úplně nový život? Ať už bude odpověď na všechny znepokojivé otázky jakákoli, jisté je jedno: že Rose zkrátka nezbývá nic jiného, než aby se pro sebe a pro svou dceru pokusila vybudovat lepší život. I kdyby ji to mělo stát cokoli.


R. Coleman je také autorkou úspěšné knihy o Alzheimerově chorobě s názvem Kniha vzpomínek.


MOTIV - Jonathan Kellerman 
nakladatel Domino
1. vydání - pevná vazba
detektivka

Anotace:
Tři vraždy, tři oběti. Spojuje je pouze jediné: člověk, který je zabil. Detektiv Milo Sturgis má na svém kontě stovky úspěšně uzavřených případů. Přesto ho nikdy nepřestanou sžírat ty, které se mu objasnit nepodařilo. Dopadení pachatele je v jeho očích službou pro oběť, které se tím dostává alespoň jakési spravedlnosti. Některým zavražděným se ale této posmrtné služby nedostane... Například Katherine Hepburnové - mladé ženě, kterou kdosi uškrtil a ubodal v jejím vlastním domě. Jediný podezřelý měl nerozbitné alibi a celé vyšetřování skončilo ve slepé uličce. Co s tím? Nezbývá než se přesunout k dalšímu případu, protože v LA je pořád co vyšetřovat. Tentokrát se jedná o vraždu úspěšné rozvodové advokátky, kterou kdosi zastřelil. Vlastně spíš popravil, jak to tak vypadá. Když si ale Milo spolu s Alexem Delawarem začnou myslet, že už mají vraha na dosah, je nalezena další oběť. A teprve tehdy si oba vyšetřovatelé uvědomí, že mezi těmi třemi vraždami existuje jisté bizarní spojení. Zdá se, že nehledají tři různé pachatele, ale jediného sériového vraha. Velmi inteligentního vraha s vytříbeným smyslem pro manipulaci. A takový se dá dopadnout, jedině když odhalíte jeho šílený motiv.

Motiv je 30.díl Kellermanovy série detektivek s Alexem Delawarem - soudním psychologem jako hlavní postavou.


SYN - Jo Nesbø 
nakladatel Kniha Zlín
1. vydání - pevná vazba
thriller

Anotace:
Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec. Kvůli podezření z braní úplatků spáchal před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.


VIDOŘÁD - Samantha Shannon 
nakladatel Host
1. vydání - pevná vazba
sci-fi a fantasy, román

Anotace:
Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří...

Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.
Seion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.
Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.


Vidořád je 2.díl série s názvem Kostičas.


DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA 2 - Dominik Landsman 
nakladatel Ikar
1. vydání - pevná vazba
humor

Anotace:
Jak to může vypadat, když se muž ocitne na mateřské dovolené?

Deníček moderního fotra vznikl na základě úspěšného blogu, který Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Věren názvu popisuje zážitky, situace a strasti obyčejného „chlápka“ odvedle, kterému se narodil první syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a s tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha. Nutno říct, že synek Čeněk je dítě velmi aktivní a také destruktivní. Každý Čeňkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle, ale hlavní je, že dítě prospívá, ať už to stojí, co to stojí.
V sympaticky drsňácké a humorné výpovědi moderního fotra se autor nebojí svěřit se s lecjakými trably a přináší výjimečný pohled současného muže na situace, které obvykle zažívají spíše ženy.


KNÍŽKA FERDY MRAVENCE - Ondřej Sekora 
nakladatel Knižní klub
1. vydání - pevná vazba
dětské knihy

Anotace:
Ferda si poradí s pracemi všeho druhu: zapřáhne do kočáru pana Hlemýždě, ochočí si zeleného koníka, uspořádá hostinu pro rodinu malých ploštiček, nešťastně se zamiluje a nakonec jen taktak unikne nespravedlivému výprasku a uprchne do světa.
Ale Ferda by nebyl Ferda, kdyby si neporadil s krvežíznivým Ťutínkem i s mravencožravou paní Střevlíkovou, a nakonec postaví larvičkám chrostíků tak krásné podvodní domečky, že si vyslouží svobodu a vrátí se do rodného mraveniště!
Tam se vrhne do vymýšlení všelijakých zlepšováků, ať už při lovu divokých mšic nebo čištění chodeb mraveniště. Mraveniště přepadnou loupežní cizí mravenci, ale pak se vše vysvětlí a příběh končí hromadnou svatbou. Někteří ženichové a nevěsty, ti, o které Ferda zvláště pečoval, mají na krku stejné červené kravaty jako on sám!
Souborné vydání tří slavných knih Ondřeje Sekory o pracovitém mravenčím šikulovi s červenou puntíkovanou kravatou.


MECHANICKÝ ANDĚL - Cassandra Clare 
nakladatel Yoli
1. vydání - paperback
sci-fi a fantasy

Anotace:
1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti. Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují ji pro záhadného Magistra, který ji chce získat. Při nezdařeném útěku Tessa zraní jednu ze služebných, ze které se vyklube podivná mechanická bytost. Záchrana přijde z nečekané strany – v Temném domě se objeví Will Herondale, jeden z lovců stínů…


A Mechanickým andělem dnes skončíme.

Novinek bude opravdu moc, takže pokračování v dalším příspěvku, těšte se :)


2 komentáře:

  1. Děkuji za krásné počtení a inspiraci. Tak jsem zvědavá, co si vyberu pro dlouhé zimní večery. Nejraději bych přečetla vše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho opravdu hodně... ještě budou dvě části :-D No, taky nevím, co vyberu, aby mě to nezruinovalo :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥