středa 23. září 2015

Můj knižní tip #11

Zdravím u knižního tipu pro tento týden :)

Včera jsem lehla s horečkama, takže jsem opravdu neměla náladu ani sílu příspěvek sesmolit. Ale dnes už je to trošku lepší, tak jsem tady se svými dvěma tipy pro vás...

Díky jednomu příspěvku na mé skupince o čtení jsem si připomněla knihu, kterou jsem přečetla asi před 6-7 lety. Erotickou literaturu normálně nevyhledávám, ale tato kniha byla opravdu skvělá. Viktoriánská doba jí dodala svůj punc, kniha nebyla trapně kýčovitá, navíc měla napínavou zápletku. Opravdu se četla jedním dechem, byla vzrušující, napínavá. Hltaly jsme ji v práci všechny :-)

A teď konečně o jakou knihu se jedná. Je to kniha Milenec od Robin Schone. Má i volné pokračování s názvem Gabrielova žena, ale tu jsem zatím nečetla.

Anotace:
Erotický román z viktoriánské Anglie o tom, jak si bohatá svobodná žena na měsíc najme služby bývalého gigola.
Šestatřicetiletá stará panna Anne chce poznat, jaké to je pocítit tělesnou rozkoš. Odhodí všechny zábrany a zásady zavedené ve viktoriánské společnosti a pro tento účel si vybere Michela des Agnes, který byl vyhlášený svou schopností uspokojit každou ženu. Ale už pět let práci gigola nevykonává, protože ho tehdy popálil oheň. Od té doby Michel touží po pomstě. Díky němu Anne odhaluje tajemství sexu a erotiky a zase naopak ona v Michelovi probudila city, o nichž si už dávno myslel, že jich není schopen. Tyto všechny prožitky Anne ovládnou natolik, že v téměř v poslední chvíli rozpozná hrozící nebezpečí v podobě Michelova dávného nepřítele.



Z knížek, které bych si ráda pořídila a nebo alespoň přečetla, jsem dnes vybrala Ve stínu černých ptáků od Cat Winters. Mám ji na seznamu už delší dobu, anotace mě dost zaujala, myslím, že by se mi mohla kniha líbit. I když dávám přednost realitě, duchařina mě baví. A obálka je úžasná.

Anotace:
V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.
Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?




Četli jste některou z knih? 

Ráda si přečtu vaše komentáře a budu se těšit u dalšího knižního tipu :)

4 komentáře:

  1. Knihy nepoznám, avšak nevyzerajú zle. Prvá kniha obsahovo nemusí byť zlá, i keď nie je tak celkom môj šálok kávy. Tá druhá kniha ma už zaujala viac a možno si ju skúsim niekde pohľadať :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milenec je opravdu moc pěkná kniha, asi i díky té historické době, kdy se odehrává. Není to takové klišé jako „moderní“ knižní erotika. Má to skvělý děj a moc dobře se to čte. A ta napínavá zápletka je jen třešnička na dortu. :)

      Vymazat
  2. Ve stínu černých ptáků mi leží už nějakou dobu v knihovně, ale přečíst si ji chci taky moc. Snad se brzy poštěstí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spoustu knih a málo času, že? Kéž by šel den někdy nafouknout. Teď jsem nemocná, tak toho musím využít a číst a číst :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥