čtvrtek 1. října 2015

Knižní přírůstky 17

Dnes tady mám pro vás rozbalovací příspěvek. Dorazily mi knížky, které jsem si objednala přes e-shop antikvariátu Bohumín.

Tak se na to podíváme :)


Balíček vypadá velmi velký, ale to je trošku klam, zas tak obří není :)


Trochu mi teda vadilo, že pod adresou bylo napsáno mé telefonní číslo :(


Opravdu pečlivě zabaleno, to chválím.

A tady už je máme všechny...


Skočný příliv mám na seznamu od jeho vydání. Tak konečně. Sběratele kostí mám doma starší vydání, ale moc se mi líbí to nové, tak jsem si ho koupila. Knihy Patricka Taylora neznám, zatím jsem nečetla, ale proč ne někdy trochu humoru. A bát se budu s Jonathanem Kellermanem, zatím mám od něj doma pouze Oběti.

Skočný příliv
Anotace:
Ostrovní pláž v zátokách Hasslevikarna se stane němým svědkem nelidské vraždy. Obětí je neznámá těhotná žena. Píše se rok 1987, případ je po čase odložen jako nevyřešený. Po více než dvaceti letech ho znovu otevírá Olivia Rönningová, studentka Policejní akademie. Má k dispozici moderní metody a techniky, novinové články, spisy, svědectví, ale chybí jí to nejpodstatnější – Tom Stilton, který tehdy vedl vyšetřování, ale teď jako by se po něm slehla zem… Výjimečný debut, jehož tíživá severská atmosféra čtenáře okamžitě vtáhne do děje a odmění je nečekaným závěrem; vychází ve 22 zemích.


Sběratel kostí
Anotace:
V západní části New Yorku začal řádit šílený vrah, který své zohavené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem. Záměrně za sebou nechává drobné stopy, které dokáže rozluštit jedině zkušený kriminalista. Ten však leží trvale na lůžku, paralyzován od krku až po prsty na nohách. Z tohoto důvodu se spojí s mladou ambiciózní policistkou Amélií, která se vlastně stává rukama a nohama svého ochrnutého kolegy.
Ochráncům zákona se pomalu daří utahovat smyčku okolo krku neznámého pachatele. Sběratel kostí, jak mu začnou říkat, má však své vlastní plány a postupně se mu daří zbavit se smrtícího sevření a přehodit ho na své pronásledovatele. Počet zohavených obětí mezitím stále vzrůstá.


Doktore, ne tak zhurta!
Anotace:
Svérázný doktor Fingal O´Reilly ze severoirského městečka Ballybucklebo je čtenářům laskavě humorné doktorské série dobře znám. Svým pacientům – mezi nimiž se najdou opravdu svérázné figurky – umí pořádně vyčinit, ale pod hrubší slupkou ukrývá zlaté srdce. Jaká byla jeho studentská léta?
Život studenta medicíny, to dlouhé období zábav a studentských vylomenin čtyř kamarádů, tu a tam přerušené panikou, míří k závěrečným zkouškám. Fingalovi se podařilo vycepovat věčného studenta Boba, ovšem jemu samotnému ubírají čas nádherné chvíle s půvabnou sestřičkou Kitty O’Hallorhanovou, takže mu teď hrozí, že nepostoupí do dalšího ročníku… A jak si poradí s patolízalským šprtem Fitzpatrickem, který se mazaně vtírá do přízně profesorů - tohle přece Fingal a jeho kamarádi nenechají bez trestu!
Přichází první operace, radost z prvního vyléčeného pacienta, ale také první setkání se smrtí. Bude z Fingala dobrý doktor? Učitelé ho varují a hlásají profesní odstup od pacienta, avšak mladý adept ví, že medicína není jenom odbornost, že je to poslání.


Špatná láska
Anotace:
Dětský psycholog Alex Delaware dostane podivnou kazetu s šílenými výkřiky a dětským hlasem. Pátrání po původu nahrávky, ke kterému přizve svého přítele detektiva, ho přivede až k bývalým žákům nápravné školy, psychicky týraným ústavním psychologem, jinak věděckou veřejností velmi uznávaným. Děti pod vlivem nenávisti vezmou spravedlnost do svých rukou.



Četli jste nějakou z knih? Budu se těšit na vaše komentáře :)

Noel...


16 komentářů:

  1. Skvělý výběr, zatím jsem nečetla ani jednu knihu, ale myslím si, že si je jednou přečtu :). Žádnému žánru se nebráním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ani nevím, na kterou se těším nejvíc, možná na ten příliv. Ale lákají mě všechny :)

      Vymazat
  2. Knihy vyzerajú super, hneď ma zaujala kniha Sběratel kostí, ako obálkou tak aj anotáciou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka Sběratele nového vydání se mi taky moc líbí, proto jsem ho vyměnila za to starší. Zatím jsem knížku nečetla, ale líbí se snad všem, co ji četli, tak bude určitě i mně. :)

      Vymazat
  3. Krásné knížky :) Skočný příliv a Sběratel kostí vypadají dobře :) Těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozbalování knižních balíčků je blaho :-) Skočný příliv byl na mne moc drastický, ale obálku má pěknou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak se mi bude líbit. Myslím, že už leccos vydržím, tak uvidíme :)

      Vymazat
  5. Knihy vypadají velmi dobře. :) Přeji spoustu příjemných chvil s nimi! :)

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé kousky! Snad bude i samotné čtení tak skvělé. Budu se těšit na recenzi a třeba se opět nechám Tvým doporučením inspirovat ;)

    OdpovědětVymazat
  7. To budu ráda, jen nevím, kdy se k nim dostanu. I když Skočný příliv je velké lákadlo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skočný příliv se mi líbil moc. Už se těším na další díl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si chci časem pořídit i další díly série, pokud se mi bude kniha líbit a věřím, že bude:)

      Vymazat
  9. Já jsem četla pouze knihu Skočný příliv,která byla úžasná :)
    Přeji krásné čtení ! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥