úterý 6. října 2015

Měsíční shrnutí - září

Je to možné, že to tak strašně rychle letí? Další měsíc je fuč...

A já vás vítám u měsíčního shrnutí za září :)

V září jsem dočetla rozečtenou Jodi Picoultovou a její Čas odejít. Dále jsem přečetla Dobrý manžel... který nemlsá od Aleny Jakoubkové, Myši od Gordona Reece, Poslední nádech od Lucy Clarkeové, Natašu Matěje Novobilského a rozečetla jsem Vyšinutí Michaela Katze Krefelda.


Absolutně nadšená jsem byla z Posledního nádechu Lucy Clarkeové. Kniha mě pohltila, do hlavní hrdinky jsem se dokázala perfektně vžít, opravdu moc příjemné čtení a doporučuji všem, kteří mají rádi příběhy ze života opředené tajemstvím.

Na všechny knihy jsem publikovala recenze, takže pokud budete chtít, můžete se mrknout.

A jaké nové kousky jsem si v září pořídila?

Přibylo mi osmnáct nových knih. Mezi nimi také nějaké recenzní výtisky a jedna výhra. Opět vám na nějaké knížky vložím anotace. 
Dívala jsem se, že tentokrát vede v mých nákupech nakladatelství Ikar :)

Tak tady je máme pěkně všechny pohromadě.


Tuto skupinku jsem si pořídila na buxu.


Tentokrát toho z buxu moc není... asi proto, že na mě dvě objednávky ještě čekají v zásilkovně :)

Danielle Steel: Prsten
Anotace:
V novém románu oblíbené autorky je prsten symbolem pouta blízkých lidí i minulosti s budoucností. Minulost, to je éra nacistického Německa a rasové nenávisti, která zahubí nadaného židovského spisovatele a jeho dceru uvrhne do vězení. K budoucnosti se upíná naděje hrdinky, jež po strastiplné cestě zničenou Evropou uprchne do Nového světa. Tady se chce vyrovnat s hořkými vzpomínkami a začít nový život. Příběh plný vášně i zoufalství, lásky i nenávisti, jako vždy chytne u srdce a čte se jedním dechem.

Carmen Bin Ládin: Temné království
Anotace:
Málokdo měl šanci nahlédnout do soukromí arabských šejků. A už vůbec je tento pohled neobvyklý, když jeho původcem je žena a jde o soukromí tak mocné a "proslulé" rodiny, jakou je klan Bin Ládinů.
Autorčiny životní osudy zavádí čtenáře do jednoho z nejtajemnějších a nejrepresivnějších království světa, kde panují poměry často zcela nepochopitelné pro moderní západní svět a kde se brání pojmu demokracie, protože se neslučuje s "čistým" životem podle koránu.

Další knížky jsem si nakoupila v Levných knihách za pár korunek.


Hodně jsem zvědavá na Ženu v černém a Než řeknu sbohem.

B. Witter, Susan Spencer-Wendel: Než řeknu sbohem
Anotace:
Rok života s nevyléčitelnou nemocí.
Kniha zachycuje autentický příběh ženy, uznávané americké novinářky a matky tří malých dětí, která si jednoho dne všimne, že se jí ztenčuje levá ruka. Začíná kolečko po doktorech a verdikt je nemilosrdný: Lou Gehrigova choroba, neurodegenerativní progresivní onemocnění, které poškozuje nervové buňky. Příčina: neznámá. Vyléčení: nemožné. Prognóza: odhadem rok života. Autorka se vydává na závod s časem – chce, aby si s rodinou užila co nejvíce šťastných chvil.

Matthew Scott Hansen: Stín zabijáka
Anotace:
Když skupinka neopatrných turistů rozpoutá zuřící lesní požár, netuší, že tím nechtěně uvede do pohybu krvavý akt pomsty. Oheň totiž znamená zkázu pro kmen sněžných mužů a ten jediný, který požár přežil, téměř tři metry vysoký humanoid disponující nadpřirozenou silou, se rozhodne za smrt své rodiny pomstít. Číhá v lesích na "malé dvounožce" a kdo se mu připlete do cesty, toho nemilosrdně zabije. Navíc ve své pomstě začíná nacházet zalíbení... Někdejší softwarový magnát Tyler Greenwood se odhodlá riskovat všechno, aby zjistil, proč v okolních lesích záhadně mizí lidé. Jen pár lidí má klíč k vyřešení celé záhady, ale zdráhají se své podezření zveřejnit. Všechno navíc komplikuje Kris Walkerová, krásná, ale bezohledná televizní reportérka, odhodlaná získat senzaci za každou cenu. K pátrání se připojuje Ben Campbell, starý Indián, jehož život je ovlivňován stínem zážitku z minulosti. Zároveň je však možná jediným klíčem, který vede k vyřešení současných záhad. Dokážou všichni společnými silami učinit přítrž smrtícímu řádění pomstychtivého sněžného muže dříve, než zničí on je? Myslíte si, že se vám v lese nemůže nic stát? Stín zabijáka vás vyvede z omylu...

Následující trojici knih jsem získala výměnou na fb skupince o čtení.


Nora Robertsová: Ohnivý soumrak
Anotace:
Reenu poznamenal v dětství otřesný zážitek s ohněm. Aby mu mohla čelit, stala se vyšetřovatelkou požárů. I když je neobyčejně krásná a přátelská, osud jako by byl proti ní. Každý z mužů, který ji miloval, nešťastnou náhodou zemřel. Žena se pomalu smiřuje s tím, že lásku už nepotká, když tu jí do cesty vstoupí sympatický Bowen. Někdo si ovšem nepřeje, aby Reena byla šťastná, a pokouší se zosnovat největší peklo jejího života.

Barbara Erskinová: Dědictví minulosti
Anotace:
Napínavý děj svého nového, v pořadí jedenáctého románu postavila autorka opět na prolínání dvou velmi vzdálených časových rovin - v historické se vrací o dvě tisíciletí zpět, do Británie osídlované Římany v dobách počátku křesťanství a jeho prvních kontaktů s vírou keltských druidů. Současná hrdinka Abi Ruthefordová, vikářka anglikánské církve, musí hned ve svém prvním působišti na farnosti v Cambridgi čelit předsudkům nejen pro své mládí a vzhled, ale hlavně pro své neobvyklé léčitelské a vizionářské schopnosti. Její útěk do Glastonbury, posvátného kraje plného tajemství, kde podle legend měl pobývat i Ježíš, oživí dávný příběh lásky, zrady a pomsty, a zároveň pomůže pronásledované hrdince překonat složité životní nástrahy.

Na Barbaru Erskinovou se hodně těším, zatím jsem od ní nic nečetla, tak jsem zvědavá, jak mi její styl sedne.

Další knížky jsem získala od nakladatelství Grada a Paseka jako recenzní výtisky. Poslední nádech a Vyšinutí už mám přečtené.


Lucy Clarkeová: Poslední nádech
Anotace:
Eva je vdaná pouhých deset měsíců, když její manžel Jackson při jednom ze svých rybářských výletů tragicky zemře. Jeho tělo však není nalezeno…
Sklíčená Eva se rozhodne vzít si dlouhou dovolenou a odhodlá se k návštěvě Jacksonovy rodiny v Tasmánii, s níž se do té doby nikdy nesetkala. Doufá, že budou truchlit společně a že se tím její zármutek zmírní. Místo toho však zjistí, že muž, kterého tak hluboce milovala, byl ve skutečnosti někým úplně jiným. 
Jacksonův otec a bratr jí postupně odhalí Jacksonovu temnou minulost i dávné události jejich rodiny. Eva s hrůzou zjišťuje, že jejich manželství bylo postaveno na podvodu. Že vše byla jedna velká lež… Dokáže jít Eva dál, nebo ji lži jejího manžela budou pronásledovat navždy?

Michael Katz Krefeld: Vyšinutí
Anotace:
Stopy vedou do Stockholmu, na místo temnější než peklo. Dánský kriminalista Thomas Ravnsholdt, přezdívaný Havran, se jen stěží vypořádává se smrtí své ženy, kterou neznámý pachatel brutálně zavraždil v jejich bytě. Je postaven mimo službu, útočiště hledá na staré lodi kotvící na kanálu v kodaňské čtvrti Christianshavn. Z osamělého přežívání jej vytrhne kamarád, když ho požádá o pomoc při pátrání po dívce, jež před několika lety beze stopy zmizela. Vše nasvědčuje tomu, že ji někdo prodal mezinárodnímu zločinci Slavrosovi, muži, který po Evropě vlastní síť nevěstinců. Vyšetřování zavede Havrana do švédské metropole. Nastává závod s časem - a také se sadistickým vrahem, který své oběti vystavuje na vrakovištích a jenž si právě vyhlédl další kořist.

A jsme u konce, mám tady poslední tři knihy.


Slzy prodaných dívek jsem vyhrála v soutěži nakladatelství Brána. Osamělou smrt jsem si koupila na e-shopu u Dobrovského a Únik od Daphne du Maurier jsem objevila v antikvariátu v Kutné Hoře.

Monika Wurm: Slzy prodaných dívek
Anotace:
Zdánlivě klidný život chudé dívky Malayi z filipínského města Manila převrátí naruby spleť tvrdých ran, které jí uštědří osud: otec alkoholik ji prodává mafii, která obchoduje s bílým masem, a to jen několik dní potom, co ji brutálně znásilní její obdivovatel. Ubohé šestnáctileté děvče potom společně s dalšími vrstevnicemi propašují za katastrofálních podmínek do Dubaje – města snů, kde ji vydraží jako luxusní společnici. Co čeká Malayu v krajině nekonečných možností a zdánlivého bohatství? Detailně popsaná doutnající vášeň a milostné jiskření dodávají knize silný etický i erotický náboj.

Lisa Jackson: Osamělá smrt
Anotace:
Každá z těch čtyř žen by si jistě vychutnala romantickou jízdu zasněženými hlubokými lesy v Montaně, kdyby… kdyby si ji za svou oběť nevybral vrah. Zabiják kousek po kousku uskutečňuje svůj geniální plán, jehož důmyslnost policie nedokázala ještě dostatečně ocenit. To se ale brzy změní...
Detektivky Alvarezová a Pescoliová doufaly, že se konečně objevil případ, na němž si vybudují kariéru, ale tohle připomíná spíše noční můru. Vědí jen to, že vrah své oběti záměrně vystavil nesnázím, pak sehrál roli zachránce, trochu si se svými oběťmi pohrál a nakonec je nechal zemřít přivázané ke stromu. Stop je žalostně málo, vlastně jen vrahovy záhadné vzkazy, a neutěšenou situaci ještě zhoršuje neodbytný pocit, že pachatel se na svůj vrcholný výstup teprve chystá.
Když Jillian Riversová otevře oči, zjistí, že je uvězněna v nabouraném autě. Vysvobodí ji muž, který o sobě tvrdí, že je horský vůdce. Přestože je mu Jillian vděčná, cosi ji na něm znervózňuje… 

Tak to máme za měsíc září všechno. Četli jste nějakou z těchto knih a chcete se podělit o dojmy? Budu se těšit na vaše komentáře :)

Mějte se krásně!!!

Noel...


6 komentářů:

  1. Teda! 18 knih! Krásný to pohled :) Ať se ti hezky čtou.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Lucko :) Naštěstí byly všechny buď z výprodeje nebo z LK a nebo jsem je dostala či vyměnila. Jinak už by to bylo opravdu na pováženou... ono je to i tak :) Ale nemůžu si pomoct :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knihy! :-). Doufám, že se Ti všechny budou líbit a udělají Ti radost! :-).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥