pondělí 19. října 2015

Můj knižní tip #15

Všechny vás vítám u knižního tipu pro nový týden. Venku je pošmourno, takže nejlepší bude uvařit si čaj a nebo kávu a šup pod deku s knížkou :)

Z přečtených knih bych vás dnes inspirovala Pohřešovanou autora Chrise Mooneyho. Přišla jsem k ní náhodou díky knize Tajný přítel, což je druhý díl série s Darby McCormickovou. Takže jsem si sehnala Pohřešovanou, což je první díl, abych v tom měla pěkně pořádek. K tomu druhému jsem se tedy zatím nedostala :)

Pohřešovaná je někde označována jako detektivka, někde thriller, já bych řekla obojí. Moc dobře se mi četla, nepostrádala napětí, zvraty, zvrhlost... prostě měla vše, co má správný thriller mít. Ano... asi bych ji možná spíš zařadila mezi thrillery :)

Anotace:
Darby McCormicková z bostonského policejního vyšetřovacího týmu pátrá po pohřešované dívce a jejím únosci. Řetězec stop, který sleduje za pomoci zvláštního agenta FBI Evana Manninga, a rovněž náhodné nalezení ženy, již se podařilo únosci uniknout, ji vedou ke zjištění, že má co do činění se sériovým zločincem, který uvrhuje unesené ženy do temných cel a tam je podrobuje hrůznému mučení. Darby se s podobným případem nesetkává poprvé, bolestná připomínka minulosti ji však dodává o to víc sil a důvodů najít pachatele a především osvobodit jeho oběti. Sběh událostí ji nakonec přinutí pátrat na vlastní pěst a odhalit i to, co by si raději přála nikdy nevědět.
Děsuplný a zároveň strhujícím způsobem podaný thriller, v němž proti sobě stanou psychopatický sériový únosce a vrah žen a policejní vyšetřovatelka či jedna z jeho uniknuvších obětí, má už (především zásluhou Mlčení jehňátek a Sběratele polibků) své čtenářské i filmové příznivce. Po bok těchto stěží zapomenutelných příběhů, které postupně odkrývají na jedné straně detaily, metody a motivy činů masových vrahů, na straně druhé pak osobní důvody, jež ženou vpřed jejich pronásledovatelky, vřazuje se Pohřešovaná Chrise Mooneyho, ne však jako pouhá variace na oblíbené a žádané téma, ale jako jeho osobité a do paměti se rovněž hluboko vrývající zpracování.



Z knih, které bych si chtěla přečíst, jsem dnes vybrala Z lásky k vám od Amandy Prowse. Na tuto knihu mě přivedla Káťa z blogu Knižní večírek. Takže jsem si přečetla anotaci a ráda bych si příběh přečetla. Rozhodně to nebude žádná oddechovka, naopak. Už jen z anotace samotné mám husí kůži. Jen by mě zajímalo, o čem bude kniha více, jestli o době před vraždou či po vraždě... nebo půl napůl... ?? I když podle pár posledních vět z anotace to vypadá spíš na období „po všem“. Rozhodně to bude určitě zajímavý příběh. A moc se mi líbí obálka, jako by ta něha a čistota vypraného prádla ostře kontrastovala s bolestí, krví... No, to už zase filozofuji :)

Anotace:
Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti? 

Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět.
Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo.
Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas.
Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud.
Za každé porušení pravidel ji stihne trest.
Její tělo je pokryté jizvami.
Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku.
Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče.
Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije.
Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí.

Ještě pořád jí závidíte?

Příběh vypráví o tom, jak Kathryn zkouší znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.


Znáte některou z knih? Měli byste chuť si jednu nebo druhou přečíst? Napište mi do komentářů :)

Mějte se krásně,
Noel...


2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář ♥