úterý 27. října 2015

Můj knižní tip #16

Vítám vás u pravidelného knižního tipu :)

Dnes jsem přemýšlela, jakou knihu z těch, které jsem přečetla, vybrat. A vybrala jsem už podruhé knížku Lucie Müllerové. Tentokrát ... a postarej se o Elišku.

Je to útlá knížka, ale nabitá emocemi, které jindy nemusí obsahovat ani kniha jednou tak silná. Můžu říct, že mě doslova rozsekala, protože jde o příběh, který se může stát kdykoli a komukoli z nás. Prostě tvrdá realita života, která o sobě dá vědět, když ji nejmíň čekáme. Hodně jsem si pobrečela.

Anotace:
Laura je svobodná matka, která se živí jako překladatelka, a celý její svět se točí kolem pětileté dcery Elišky. Životem jdou spolu v báječné pohodě, až jednoho dne zasáhne osud. Laura je nevyléčitelně nemocná a ví, že jí zbývá jen pár měsíců života...
Lauřina nejlepší přítelkyně se jmenuje Adéla, je chytrá, hezká, schopná novinářka a právě stojí na prahu manželství. Laura věří, že jestli se někdo - a to už brzy - dokáže postarat o Elišku, pak je to právě Adéla, ale musí k tomu v sobě najít sílu. Čas nelítostně ukrajuje týden po týdnu, Laura ví, že na svoji kamarádku nemůže naléhat, a Adéla cítí, že stojí před životním rozhodnutím. A pětiletá holčička? Napětí visící ve vzduchu s dětskou bezelstností nevnímá. Přitom se už kolem ní rozběhla hra o její budoucnost s hlavní a jedinou otázkou: Kdo se postará o Elišku?
Lucie Müllerová, jedna z autorek knižního hitu My, sex a podpatky, vypráví příběh o síle mateřské lásky s mimořádnou empatií. Jako publicistka, která se zabývá mezilidskými vztahy a osudy žen v mezních životních situacích, má ostatně s podobnými tématy přímé zkušenosti. Osudy hrdinek románu ...a postarej se o Elišku jsou založeny na skutečných událostech.



Další knížkou dnešního knižního tipu je říjnová novinka z nakladatelství Motto - Křižovatky smrti od Elly Griffiths. Je to první díl série detektivek s archeoložkou a forenzní specialistkou Ruth Galloway. Anotace zní dost mrazivě a musím říct, že mě kniha hodně láká.

Anotace:
V přílivové bažině u Severního moře se našly dětské kosti a policie má podezření, že jde o oběť vraždy. Před deseti lety se totiž poblíž ztratila pětiletá holčička. Nikdy se nenašla. Od té doby chodí jejím rodičům podivné dopisy zmiňující se o pohanských rituálech a obětinách. Archeoložka a forenzní specialistka Ruth Gallowayová má určit, jak jsou kosti staré. Pak se ztratí další dítě a Ruth je vtažena do vyšetřování složitého případu, který se dotýká jejího soukromí a jejích známých víc, než si původně myslela.



A obálka je také úžasná...

Láká vás alespoň jedna z knih? Která? Napište mi do komentářů, budu se těšit :)

Mějte se krásně a čtěte :)


4 komentáře:

  1. Já detektivky moc nemusím, takže mě rozhodně víc zaujala ta první :D Moc knih s takovou tematikou nevídám a už vůbec ne v českých vodách. Vypadá to zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obě dvě knihy jsou nádherné a anotace je vážně dobrá :)
    Kupovat,ale asi nebudu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk nemůže koupit vše, to by nás za chvíli ty naše lásky vytlačily z domu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥