sobota 3. října 2015

Proč jsem si na stará kolena založila blog...

.....
... toť otázka. Donedávna jsem o blogerském světě neměla pomalu ani ponětí. Nejsem už žádná mladá holka, takže to šlo nějak úplně mimo mě. Vrcholem všeho pro mě bylo založení skupinky o čtení na facebooku... mimochodem vede se jí dobře, čtenáři tam chodí rádi, což mě moc a moc těší. Ale postupem času mi přestalo stačit svěřovat se s dojmy a názory a pocity "jen" na zdi ve skupině. Navíc jsem objevila skupinu Knižní blogeři a s ní i kouzlo knižních blogů.

Nejdřív jsem si říkala, že založit a vést blog určitě nesvedu a tak jsem si vytvořila alespoň osobní stránku o knihách s názvem Můj knižní ráj. Vkládala jsem tam různé knižní novinky, příspěvky o knihách, které čtu, které jsem si koupila atd. Ale za chvíli mi to přišlo tak nějak stejně málo osobní a navíc, chtěla jsem zkusit psát recenze a někde je prezentovat.

Takže jsem se začátkem června přece jen rozhodla, že to s blogem zkusím. No byl to boj, ale s pomocí Míši z Knižního deníčku  jsem to nakonec zvládla.

A proč přezdívka Noelia? Nikdy jsem žádnou přezdívku, pod kterou bych mohla vystupovat na blogu, neměla. No uznejte, že například Veverka z Knižního ráje fakt dost dobře nezní :) A tak jsem brouzdala na internetu, až jsem objevila tuto variantu jména Natálie, což je jméno mé dcery. A bylo jasno.

První design blogu byl hodně romantický
první design...
a za chvíli se mi okoukal a tak jsem vytvořila tento. Doufám, že se vám líbí. Začala jsem psát... no spíš zkoušet psát... recenze a moc mě to baví. Rozhodně v tom chci pokračovat a zlepšovat se, protože žádný učený z nebe nespadl.

Prošla jsem spoustu blogů, objevila tolik šikovných lidí a jejich zájmů. Je to pro mě opravdu zajímavá sféra, nejen co se knih týče. Velkou radost mám, když objevím blogera v mém věku a jsme si nějak zájmově blízcí. Protože, co si budeme povídat, průměrný věk bude asi tak kolem dvaceti let, možná i níže. Ale když vidím, jak šikovná jsou třeba v tomto směru dvanácti, třináctiletá děvčata, klobouk dolů.

Samozřejmě je to také žrout času, co já bych stihla přečíst stránek, kdybych netrávila tolik času na počítači. Ale stejně... prostě mě to baví a na to čtení si ten čas vždycky najdu, i když potom většinou na úkor spánku. Ale to známe všichni. Možná by to chtělo jen stanovit si nějaký plán, kolik času tomu počítači obětuji, ale já stejně vím, že pro mě by to asi bylo zbytečné, nejspíš bych ho nedodržovala. Ale zkusit bych to mohla... někdy :) No nevím...

V rubrice "O mně" píšu, že bych kromě knižních recenzí a celkově knižních příspěvků, ráda publikovala i nějaké ty neknižní záležitosti - například recepty... tedy sem tam, protože vaření není zrovna mojí oblíbenou činností. Ovšem  tip na chutnou rychlovku, kdy nemusíte strávit hodiny u sporáku, ale pochutnáte si, se hodí vždycky. Také si myslím, že by vás třeba mohly zajímat tipy na výlety, ráda totiž cestuji po vlastech českých. A tak nějak podobně...

Přemýšlím i nad nějakými osobními články, ale zatím se mi toho honí v hlavě tolik a nemá to pořádnou hlavu a patu, takže to musím nechat uzrát :)

Ale samozřejmě blog zůstane především knižní, protože knihy jsou moje největší vášeň.

Pokud budete mít chuť, můžete mi pod příspěvek napsat, co byste na blogu rádi našli, co by vás zajímalo, nadchlo a co třeba naopak vůbec ne.

Nedávno jsem četla článek  o rozbalovacích příspěvcích, no spíš jen nějaké komenty pod příspěvkem. Prý dávat unboxing, a nebo ať už to nazveme jakkoli, je zbytečné a čtenáře to ani moc nezajímá. A já si to právě nemyslím. Už jen z toho důvodu, že když přidám rozbalovací článek, blog má najednou mnohem vyšší sledovanost. Bylo by to tak, kdyby to čtenáře nebavilo? Já osobně takové příspěvky čtu ráda, inspiruje mě to, někdy objevím knihy, o kterých jsem třeba do té doby vůbec neslyšela. A sama se ráda pochlubím novými úlovky a inspiruji druhé. Nejde o to vytahovat se, kolik že jsem si toho zas koupila a nebo nahonit vyšší počet čtenářů blogu, jen kvůli rozbalovačkám samozřejmě nikdo na blog pravidelně chodit nebude, ale podělit se o radost, kterou všichni z nových knih máme. A že ji máme velikou, nemám pravdu?

Přeji vám všem krásný víkend a budu se těšit na vaše názory, připomínky, kritiku, cokoli. Chci, abyste se na můj blog vraceli rádi a vždy si na něm pro sebe něco našli.

Vaše Noel...






8 komentářů:

  1. Na stará kolena? :-) Já už mám na hrbu pár křížků a před pár lety jsem si založila blogy rovnou dva. Jeden o vyšívání a posléze "psí". Nejraději bych měla ještě třetí, knížkový... Ale jsem realista, to bych nezvládla. Tak se raději chodím kochat k jiným. Rozbalovací příspěvky mám samozřejmě ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já už tam těch křížků právě taky pár mám... tedy kdyby to bylo "pár", tak to bude super :) Ale na druhou stranu si vlastně nestěžuju :) Též mě napadlo mít další blog, takový ještě "o všem možném" mimo knih, ale to už bych časově opravdu nezvládla, tak raději ne. Potom by ani jeden za moc nestál. Proto radši vsunu nějaký ten neknižní článek sem :)

      Vymazat
  2. Tak tě vítám v bloggerském světě! :)) Moc hezký blog, miluju čtení, takže u tebe rozhodně nejsem naposledy. Vypadáš jako moc sympatická holčina, tak ať se ti s blogem daří!
    Dede z blogu Ježkovy voči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš moc hezký blog, hezké fotky. Mám ráda pestré blogy, takže když bude nějaká ta jednoduchá mňamka nebo něco ze života, určitě se ráda mrknu. Měla jsem kdysi zálibu v knihách, už od dětství, měla jsem tak tisíc knih, ale 99% byly knihy naučné. Od všech možných encyklopedií až po knihy psychologické. Při stěhování nastal problém - kam s nimi. Já jsem 80% věcí z bytu tenkrát rozdala, ale knih mi bylo líto. Jenže jsem zjistila, že díky google už do knih nechodím. :( Nakonec jsou chudinky v krabicích v garáží. :( Nemám totiž ani žádnou vhodnou knihovnu/regál, ani prostor, kde by mohly být. Nejradši bych je teď prodala, pár jsem dala na nějaký bazárek, ale neprodala se žádná. Tak by mě třeba zajímaly informace o tom, kolik knih máš, jak je skladuješ :)

    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Radko :) Mám asi tak cca 350 knih a místo už taky začíná být problém. Pořádnou knihovnu zatím nemám, většinu knih mám v obýváku ve stěně, vyházela jsem skleničky a hrníčky a jsou tam knížky. Potom mám dvě police v ložnici a zbytek ve skříni. Opravdu už by se nějaká ta knihovna šikla, protože pochybuji, že svou knižní vášeň dokážu ukočírovat a místo prostě bude potřeba. Navíc toužím po tom, aby konečně měly knihy své místo :)

      Vymazat
  4. Moc hezký článek! Moc ráda uvítám i neknižní články. Samozřejmě od knižních neupouštěj ;) Sice mi přijde, že blogosféra o knižkách je přesycená, přesto ty jsi mi v hlavě utkvěla nějak víc. Přes víkendy na PC moc nejsem, ale v pondělky si většinou říkám, co za článek mohla Šárka postovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, moc děkuji :) Od knih rozhodně neupustím, ty stále zůstanou prioritou. Jsem ráda, že se ke mě na blog vracíš :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥