pondělí 2. listopadu 2015

Knižní novinky - listopad 2015 - 2. část

A máme tady druhou část knižních novinek, které vychází v listopadu :)

Dexter je mrtvý - Jeff Lindsay
nakladatel: BB/art
thriller

Anotace:
Pád do nejtemnějších hlubin.
Dexter mnoho let pokoušel osud a žil dvojím životem – jako policejní analytik krevních stop, manžel a otec, a na druhé straně jako sériový vrah specializující se na jiné sériové vrahy. Ale nic netrvá věčně. Je paradoxně obviněn z vraždy, kterou nespáchal, a skončí ve vězení. Nyní ztratil vše – svou ženu, děti i důvěru sestry Debory. Jeho poslední nadějí je bratr Brian, který jej dostane z vězení a začne uskutečňovat temný plán, aby Dextera očistil a zachránil před fanatickým detektivem Andersonem. Zpočátku vše vypadá slibně a do případu se vloží i agenti FBI. Ale pak se věci zvrtnou a rozpoutají se přímo krvavá jatka.

Králové bourbonu - J. R. Ward

nakladatel: Baronet
rodinná sága

Anotace:

Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky. Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.
Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradní architektka, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Lanea Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Lane se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

Tajemné touhy - J. Lynn
nakladatel: Baronet
young adult - fantasy 

Anotace:
V New Orleansu se začínají dít prapodivné věci… Studentka Ivy Morganová není jen tak obyčejná mladá žena. Ví, že lidé nejsou jediné bytosti ve Francouzské čtvrti. Před čtyřmi lety kvůli nim přišla o všechno. Přísahala si, že ty příšery, které jí rozcupovaly život i srdce, najde a zničí. 
Ani v nejmenším nepočítala s tím, že by do jejího života, v němž panuje Řád a sebeovládání, mohl vstoupit kdosi jako Ren Owens. Představuje pro ni neodolatelný šarm a půvabné mužské kouzlo. Ivy zanedlouho dojde, že je pro ni v podstatě stejně nebezpečný jako ti chladnokrevní nepřátelé, protože s ním ztrácí kontrolu. Navíc už jednou přišla o velkou lásku a nehodlá dopustit, aby se tak krutá ztráta opakovala. Jenže přitažlivost si nevybírá a napětí, které mezi nimi stále narůstá, se odolává stěží. Hluboko ve svém nitru chce… potřebuje víc. Nestačí jí žít ze střípků minulosti a pomsty. 
Po čase jí dochází, že i Ren má svá temná tajemství. Něco jí zamlčuje. Ivy najednou neví, co je pro ni nebezpečnější: starodávné bytosti, které chtějí převzít vládu nad městem, anebo muž žádající si její srdce i duši.

Hra na schovávanou - Kateřina Janouchová
nakladatel: Mladá fronta
román, napětí

Anotace:
Když Cecilie Lundová skončí po srdečním kolapsu v nemocnici, dospěje k závěru, že pokud se nechce zničit úplně, musí se její život radikálně změnit. Připadá jí nemožné, že by měla dál žít se svým nevěrným manželem, a tak se rozhodne pro velký krok do neznáma. Není to pro ni nijak jednoduché, zvlášť když se s Johnem oba snaží, aby děti nové uspořádání poznamenalo co nejméně. Cecilii v tomto těžkém období pomáhá mimo jiné i návrat do práce na porodním oddělení. Problémům se však nevyhne ani tam. Její nadřízená, vrchní porodní asistentka Tatiana, která se přestěhovala do Švédska před lety z Ruska, zničehonic zmizí. A nebyla by to ani Cecilie, kdyby se nepustila do pátrání na vlastní pěst. Postupně odhaluje pravdu – a ta je děsivější, než si kdo dokázal představit…

Myslete na děti - Ian McEwan
nakladatel: Odeon
román

Anotace:
Fiona pracuje jako soudkyně Nejvyššího soudu a při svém mimořádném pracovním vytížení vnímá manželův zálet s mladší ženou, na který mu přijde, sice bolestně, ale zároveň na nějaká hluboká řešení prostě nezbývá čas. Řeší komplikovaný právní spor – sedmnáctiletý mladík umírá na leukemii a rodiče odmítají transfuzi krve; patří ke Svědkům Jehovovým. Soudkyně v precizně vedeném sporu potvrdí, že právo na život je víc než právo rodičovské…

Něžný dotek nenávisti - Eva Hrašková
nakladatel: Brána
román

Anotace:
Dvě ženy. Dva odlišné lidské osudy. Týna má všechno, Lucie téměř vše ztratila. Týna je mladá, krásná, úspěšná, s milujícím přítelem a platem, o němž sní každý. Šéf jí zobe z ruky, co víc si může přát. Jednoho dne se však její dokonalý život začne hroutit. V práci má problémy, její snoubenec zmizí beze stopy a noční incident v ulicích Bratislavy ji přinutí, aby se zamyslela nad životem. Lucie nemá na rozdíl od Týny nic, a navíc se opakuje historie - stojí před stejným krutým životním rozhodnutím jako kdysi její matka. Jak změní osudy obou žen charismatický muž? Který cit je silnější než láska? Snad jenom nenávist…

Doktor Proktor a prdící prášek - Jo Nesbo
nakladatel: Jota
pro děti

Anotace:
Příběh o tom, jak je důležité být sám sebou a jak vám tvořivost a fantazie pomohou k odvaze.
Když se klučina jménem Bulík přestěhuje do uličky Dělová, rychle se dává do party s Lízou, šikovným děvčetem ze sousedství, a dobromyslným, byť značně podivínským vynálezcem doktorem Proktorem. Doposud zneuznaný vědátor vynalezl prdicí prášek a zprvu nepříliš použitelná věc se ukazuje jako ten nejbáječnější vynález na světě. Bulík a Líza vymyslí s důvtipem sobě vlastním úžasný plán – prášek nemusí jen obveselovat děti a dospělé, kdyby totiž doktor Proktor zapracoval na mnohem silnější verzi, mohli by supersilný prášek prodat NASA, Národnímu úřadu pro letectví a kosmonautiku, který by ho dokázal využít k počinům důležitým pro celé lidstvo. Jenomže trojlístku hrdinů se nečekaně staví do cesty nemilosrdní padouchové – pan Trán a jeho synové Truls a Trym. Jejich zlovolným přičiněním se Bulík, Líza i doktor Proktor ocitají ve víru celé řady nebezpečných situací, kdy jim jde doslova o krk. Kdoví, jestli by nakonec bylo učiněno spravedlnosti za dost nebýt doktorovy, Bulíkovy a Lízny statečnosti, vynalézavost a kamarádské soudržnosti.
Kniha Jo Nesba, nejúspěšnějšího současného norského spisovatele, je doplněna mimořádně půvabnými ilustracemi předního norského ilustrátora Pera Dybviga, které příběh plný humoru, fantazie, slovních hříček i bláznivých situací dokonale vystihují a podtrhují.
Dětská trilogie s doktorem Proktorem v hlavní roli je ověnčena řadou významných ocenění a slaví úspěchy po celém světě. Práva na vydání zakoupilo rekordních 30 zemí!

Doktorka z konce světa - Meredith Appleyard
nakladatel: Alpress
román pro ženy

Anotace:
Londýnská lékařka Megan už nechce poslouchat svého přítele jako pejsek, a tak se odstěhuje do rodné Austrálie provozovat lékařskou praxi tam. Život ve vnitrozemí je náročný, místní mají Megan za nepostradatelnou, stále jim je k dispozici, pacienti se jen hrnou. Časem ji to vyčerpá natolik, že se vrátí do Londýna. Přesto ji to táhne zpět: tam, kde ji potřebují a kde nechala své srdce.


Báječné nakupování v Hollywoodu - Sophie Kinsella
nakladatel: BB/art
román pro ženy

Anotace:
Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je v Hollywoodu! Jako by celý její dosavadní život směřoval k této chvíli. Přátelí se s filmovými hvězdami..., nebo určitě bude, až se konečně setká se slavnou filmovou hvězdou Sage Seymourovou, o jejíž finanční záležitosti se bude starat Beckyin manžel Luke.
Becky se s veškerou vervou pouští do vysněné kariéry – být stylistkou nějaké hvězdy. Jenomže se ukáže, že v Tinseltownu není nic tak snadné. Naštěstí jí přijíždí na pomoc kamarádka Suze..., ale tak snadno, jak obě doufaly, to nejde...
Náhle se Becky naskytne příležitost, jenomže... nebude jí stát příliš mnoho?

Královna Alžběta - Alison Weirová
nakladatel: BB/art
historický román

Anotace:
Jejich milostný poměr vyvolává skandál evropských rozměrů. Alžběta Tudorovna se prohlašuje za Panenskou královnu, ale nedokáže odolat svému oslnivému, ale ženatému nejvyššímu štolbovi, lordu Robertu Dudleymu. Mnozí jsou přesvědčeni, že jsou milenci, a šíří se pikantní fámy, že Alžběta vůbec není panna.
Úctyhodnou mladou královnu považuje většina křesťanského světa za nemanželskou kacířku a uchvatitelku trůnu, a přece si mnozí vládci tudorovskou Anglii předcházejí a usilují o Alžbětinu ruku. Alžběta, která čelí narůstajícímu tlaku, aby se provdala, své nápadníky v jejich námluvách povzbuzuje, ale zároveň se prostřednictvím delikátního politického manévrování snaží vyhnout jakémukoli závazku. Sledovat tuto nebezpečnou linii s Robertem Dudleym po boku, synem a vnukem zrádců, by ji ale mohlo stát trůn…
Královna Alžběta, román odehrávající se na pozadí oslnivé nádhery tudorovského dvora a nejslavnějších událostí své doby, je dramatický, složitý a hluboce jímavý příběh plný intrik, lásky a bolestné ztráty, jehož protagonistkou je největší anglická královna a zápletku tvoří jeden z nejpodivuhodnějších milostných příběhů všech dob.

Zapadákov - Jeffery Deaver
nakladatel: Domino
thriller, detektivka

Anotace:
Kdo říkal, že vrah musí mít vždy na rukou krev? Úplně stačí, když umí mistrně manipulovat slidskou psychikou…
Ten podnik se jmenoval Zapadákov. Stál sice u odlehlé silnice, ale protože měl i malý koncertní sál, sjížděli se do něho lidé ze širokého okolí. Nikdy tam nikdo neřešil žádný problém; do Zapadákova jako by vnější svět nepronikal. Taková oáza klidu, řeklo by se.
To ale platilo jen do osudného večera, kdy při koncertu začínající kapely kdosi vykřikl: "Hoří!" Zpanikaření diváci se rozběhli ke dveřím, ale ty byly zamčené. Spousta návštěvníků byla zraněna, šest zemřelo. Nezabil je však oheň, ale panika. V Zapadákově nehořelo, jen tam kdosi vyvolal falešný poplach.
Vyšetřování případu se ujímá agentka Kathryn Danceová. Jako uznávaná expertka na kinezickou analýzu velmi brzy zjistí, že panika byla vyvolána s chladným rozmyslem. Pachatel velmi dobře věděl, že v mezních situacích se z lidského strachu a pudu sebezáchovy stává zbraň – a v Zapadákově toho mistrně využil. Jistě je se svým dílem spokojen. Teď v pozici útočníka už jen čeká na svou další kořist. Tedy pokud ho Danceová a její tým včas nezastaví.

Nezapomenutelná cesta - Nicholas Sparks
nakladatel: Ikar
román pro ženy

Anotace:
Když bylo Landonovi sedmnáct, život se mu navždy změnil. Landon končil střední školu a rozhodně se nehodlal zatěžovat starostmi dospělých. A ani ve snu ho nenapadlo, že by se mohl zamilovat, natož do dcery místního faráře. Ale srdce mu velelo jinak. 
Když Landon Carter, syn známého kongresmena, potká poprvé Jamie Sullivanovou, dceru místního duchovního, je to jako blesk z čistého nebe. Jamie je těžce nemocná a ví, že její dny jsou sečteny. A přestože ji většina spolužáků považuje spíše za podivínskou, Landon dochází k poznání, že se do Jamie k vlastnímu úžasu hluboce zamiloval. Jamie je i přes vědomí své neodvratitelné nemoci plná optimismu. Landonovi ukazuje, jak důležité jsou přátelství a pomoc druhým, jakou hodnotu má láska k bližnímu. Landon díky ní poznává, jakou hodnotu má odpuštění. Landon ví, že žádný lék na světě nemůže Jamie vyléčit, dopřát jí delší život. On jí však může poskytnout něco, co si na své tak krátké pozemské cestě vždycky přála. Může jí dát lásku a manželství, které potrvá dokud je smrt nerozdělí.

Hledání dokonalé lásky - Jennifer Probstová
nakladatel: Ikar
román pro ženy

Anotace:
Druhý díl volné série „Hledání“ od bestsellerové autorky Jennifer Probstové. Kennedy Asheová je spolumajitelkou seznamovací agentury Kinnections a ve své práci je opravdu dobrá. Umí zorganizovat jakoukoliv společenskou akci a i z nejupjatějšího chlapíka dokáže vykouzlit sebevědomého muže. Nate Ellison Raymond Dunkle, vědec, „nerd“ a Kennedyin nejnovější klient, by však mohl být oříšek. Zatímco se z Natea snaží – obrazně řečeno – strhnout bílý plášť a pomoct mu vypořádat se s katastrofální minulostí plnou rozchodů, nemůže nemyslet na vlastní skrývané pochyby, bolest a nejistotu. Možná si jsou s Natem vlastně docela blízcí…

Krásný holky - Karin Slaughter
nakladatel: Harper Collins
thriller

Anotace:
Před více než dvaceti lety beze stopy zmizela Claiřina a Lydiina dospívající sestra Julia. Pár let poté se obě ženy odcizily a od té doby spolu nepromluvily. Z Claire se stala oslnivá manželka atlantského milionáře. Lydia, svobodná matka, žije s bývalým vězněm a jen tak tak vydělává na živobytí. Ani jedna z nich se však dosud nevzpamatovala z kruté ztráty, která jim zlomila srdce. Tato zničující rána se opět otevírá, když dojde k vraždě Claiřina manžela.
Zmizení dospívající dívky a vražda muže ve středních letech, které dělí skoro čtvrt století. Co by je mohlo spojovat? Obě sestry opatrně uzavřou příměří a začínají pátrat v minulosti, aby zjistily pravdu. Odhalují přitom tajemství, která před dávnými lety zničila jejich rodinu… a nacházejí možnost vykoupení a odplaty tam, kde by je nejméně očekávaly.

Pravda a jiné lži - Sascha  Arango
nakladatel: Knižní klub
detektivka, thriller

Anotace:
Henry je úspěšný spisovatel. Elegantní, velkorysý a nebezpečný muž. 
Vede příjemný život – dokud mu jeho milenka nesdělí, že s ním čeká dítě. Je načase přiznat se své ženě. Ale musí jí opravdu říct všechno? Mnohem jednodušší je odklidit milenku z cesty. 
A právě při tom se Henrymu přihodí fatální nehoda.
Příběh muže, který se ocitl na kraji propasti. Dosud se mu vždy dařilo unikat důsledkům svých činů – ale jednou zajde příliš daleko...

Projekt potomek - Graeme Simsion
nakladatel: Fortuna Libri
humor

Anotace:
Projekt manželka nadchl před dvěma lety čtenáře po celém světě, fanouškem Dona Tillmana „aspergenového hrdiny“, se stali geekové v čele s Billem Gatesem. A teď se vrací zpět, a je to stále stejně společensky bezradný, roztomilý někdy na nervy lezoucí nešika…
PROJEKT MANŽELKA BYL UKONČEN. BYL JSEM VŠAK NAPROSTO NEPŘIPRAVEN NA PROJEKT POTOMEK.
ZDRAVÍM. Jmenuji se Don Tillman. Je mi čtyřicet jedna let. Deset měsíců a deset dní jsem ženatý s nejdokonalejší ženou na světě Rosií Jarmanovou.
Manželství dodalo mému životu významnou komplexnost. Když jsme se přestěhovali do New Yorku, Rosie si přivezla tři kufry maximální velikosti. Opustili jsme Standardizovaný stravovací systém a dohodli se, že sex se nebude plánovat předem.
Pak mi Rosie oznámila, že „máme co oslavovat“, a přede mnou stál úkol mnohem závažnější, než byl ten najít si partnerku.
Pokusil jsem se řídit podle konvenčních protokolů a hledal rady u svých šesti přátel, své terapeutky a na internetu.
Výsledkem byla síť klamu. A já se ocitl v nebezpečí odsouzení, deportace a profesionálního znemožnění.
A ztráty Rosie. Navždycky.

Krev na sněhu II: Půlnoční slunce - Jo Nesbo
nakladatel: Kniha Zlín
detektivka, thriller

Anotace:
Opět sedmdesátá léta minulého století, tentokrát však na dalekém severu Norska. Opuštěná vesnice Kasund kdesi ve Finnmarce, jejíž obyvatelé jsou příslušníky laestadiánského hnutí, které jejich životy svazuje přísnými pravidly. Desetiletý Knut a jeho krásná, čerstvě ovdovělá matka Lea, zastávající funkci kostelníka a zvoníka, nedostudovaný teolog Mattis a šamanka Anita. Záhadný cizinec Ulf, který tvrdí, že sem přijel z Osla na lov bělokurů, ale na lovce vůbec nevypadá, dokonce ani nemá pořádnou pušku. Nechce se mu ovšem nikomu prozrazovat, že jedinou kořistí, na kterou se tu bude pořádat hon, je on sám. Těžko totiž odhadnout, na čí straně budou místní stát a zda mu pomohou lovce setřást.

Husitská epopej III - Vlastimil Vondruška
nakladatel: Moba
historický román

Anotace:
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, katolická i kališnická, měly svým způsobem pravdu, ale obě současně páchaly bezpráví. Snad poprvé se v naší literatuře objevuje dílo, které se odehrává v obou znepřátelených táborech, aniž by jeden upřednostňovalo před druhým. Snaží se postihnout důvody, proč se chudí postavili proti bohatým, prostí proti vzdělaným, Češi proti Němcům, a jak dopadl střet rozumných s fanatiky. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví ne úprosný osud proti sobě. Třetí díl se odehrává v letech 1426 až 1440. Rodina Prokopů prožívá krizi husitské revoluce. Hlad, mor, rozvrat země amorální devastace, to provází osud země i rodu Prokopů. V knize se popisuje závěr radikálního husitství, úpadek polních vojsk, jednání basilejského koncilu, nástup císaře Zikmunda na český královský trůn, jeho smrt a vzestup vlivu kališnického panstva.

Falešný třpyt - Virginia C. Andrewsová
nakladatel: Moba
román

Anotace:
Ruby se nečekaně vrací zpět do jižní Louisiany, do důvěrně známých míst, kde prožila dětství. Porodí dcerku a snaží se ji vychovávat. Touha zajistit malé Pearl šťastné, spokojené dětství a harmonický život v úplné rodině ji přiměje k nelehkému rozhodnutí. Podlehne naléhání svého nevlastního bratrance Paula a souhlasí se sňatkem. Osud si však s jejím životem opět krutě pohraje...


Knih je opravdu moc a moc.

Tak jakou jste si vybrali? Budu se těšit na vaše komentáře :)

Noel...



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥