pátek 27. listopadu 2015

Knižní přírůstky 28

Dnes mám pro vás dvojitou rozbalovačku. Ještě jeden balíček bych si měla do vánoc - příští týden vyzvednout a potom už bude rozbalovací příspěvek nejspíš až po vánocích. Jestli jsem teda byla hodná a Ježíšek mi něco nadělí.
Pro jistotu jsem se pojistila a objednala si knihy sama :)
Ale vlastně ještě dorazí nějaké recenzní výtisky, takže se asi rozbalovat do vánoc ještě bude :)

Tento týden mi přišel další recenzní výtisk. Ještě nějaké čekám, tak doufám, že budu stíhat číst, protože se mi to trošku... trošku víc... nakupilo docela na jednu hromadu. 


A copak že to pro tentokrát máme?


Ano... populární slovenský autor Dominik Dán a jeho kniha Popel všechny zarovná.


Bude to pro mě úplně první kniha od něj, takže jsem zvědavá, jak se mi bude líbit.


Anotace:
Vražda staré ženy, která byla brutálně rozsekána mačetou, a smrt mafiána, od které vedou stopy k tajným službám. Nový detektivní román Dominika Dána pojednává o dvou zločinech, kniha je plná pochybných kreatur, mafiánů a tajných agentů. Autorovy dvacetileté zkušenosti jí dodávají na věrohodnosti. Najdete v ní skutečnosti, při nichž zamrazí a jež by raději měly být fikcí. A naopak literární fikce působí díky znalosti policejní práce autenticky. Vše vypadá tak věrohodně, že už je pouze na čtenáři, co budete pokládat za realitu a co za fikci.

A další balíček je z Arara.cz. Je to ještě balíček z výprodeje, trošku dlouho mi ležel v zásilkovně... nebyly penízky.


Tentokrát žádná obří objednávka... pouze tři knihy


Thomase Engera jsem si objednala proto, protože mám doma Instinkt dravce, kdysi jsem ji vyhrála v nějaké soutěži... dokonce je podepsaná. Takže jsem si teď doobjednala první díly série, když byly za cenu 87,- a 89,-. A jelikož jsem chtěla dopravu zdarma, musela jsem ještě vybrat jednu knihu, aby byla cena objednávky vyšší než 199,-. Vzala jsem si tedy Patricii Cornwellovou. Od ní jsem zatím četla jen Scarpettovou, která se mi sice docela líbila, ale zas vyloženě nadšení se nekonalo. Ale dostala jsem chuť dát autorce ještě šanci. Anotace mě totiž velmi zaujala.


Kamenný déšť - Thomas Enger
Novinář Henning Juul se po dvou letech od tragické události, kdy v jejich bytě v Oslu zahynul při požáru jeho šestiletý syn Jonas, vrací znovu do práce, do redakce internetových novin. Od této tragické události má Henning nejen viditelné jizvy po popáleninách ve tváři, ale i ty neviditelné na duši. Jen obtížně se adaptuje do prostředí, ve kterém se znovu setká se svými starými kolegy, ale také se svojí bývalou ženou, matkou Jonase. Jeho první den v práci začne tiskovou konferencí, na které policie oznámí nález mrtvoly mladé ženy ve stanu na Ekebergu. Žena byla ukamenována, její záda nesou stopy po bičování a jednu ruku má uříznutou. Henninga hrůzný případ zaujme a začíná s nasazením vlastního života pátrat na vlastní pěst...




Fantomová bolest - Thomas Enger
"Pokud zjistíte, kdo to na mě ušil, řeknu vám, co se stalo v den, kdy váš syn zemřel." To je zpráva, již detektivní reportér Henning Juul obdrží od zločince a nyní vězně jménem Tore Pulli. Ten byl pravomocně odsouzen za vraždu, přestože vytrvale prohlašuje, že ji nespáchal. Poznat pravdu pro Henninga nikdy nebylo důležitější. Když pak Pulli při natáčení televizního interview náhle zkolabuje a zemře a záhadný incident je prohlášen za "náhlé úmrtí", Juul se pevně rozhodne proniknout do tajemných událostí mnohem hlouběji.


Za řekou Styx - Patricia Cornwellová
Vražda jedenáctileté dívenky Emily rozruší ospalé, poklidné městečko Black Mountain. Jeho obyvatelé si zakládají na své spořádanosti a mírumilovnosti, zločin tohoto typu je pro ně něco nepochopitelného – proto jsou schopni bez mrknutí oka odsoudit i zcela nevinného člověka. Místní policie si přizve na pomoc doktorku Kay Scarpettovou, detektiva Petea Marina a specialistu FBI Bentona Wesleyho. Právě jim se totiž podařilo před časem odhalit mnohonásobného vraha, jehož rukopis se nápadně podobá novému případu. Sotva se však rozběhne vyšetřování, objeví se za podivných okolností další mrtvola… a stopy vedou až do výzkumného ústavu, v odborných kruzích bizarně přezdívaného Umrlčí farma.



Četli jste některou z nich nebo vás nějaká zaujala, že jste dostali chuť zajít do knihkupectví? 
Napište mi do komentářů, budu se moc těšit.

Noel :)


12 komentářů:

  1. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit ten Dán :-) Jinak pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knihy! :-) Těším se na recenzi Dána :).

    Ráda bych Tě pozvala na Čtenářskou Ježuru. Více se dočteš zde: http://elenyaindil.blogspot.cz/2015/11/jezisek-pro-nakladatelstvi.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, myslím, že tak za dva, tři dny se do něj pustím :)

      Vymazat
  3. Ami: Hezké knihy, ale nevím, jestli bych se do všech pustila, protože já nejsem na tokové ty detektivky, thrillery a tak, takže za mě asi ne.
    Ale doufám, že se ti knihy budou líbit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já jsem právě thrillerový a detektivkový tip, takže se těším :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné přírůstky :) Taky mám docela chuť zkusit si přečíst něco od Dána :) Jsem zvědavá na recenzi :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uzasne knihy a super ceny. Po Dominikovi by som okamžite siahla.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk aktuálne i s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, na Dána se těším, jsem zvědavá na jeho styl :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné knihy!Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥