pondělí 9. listopadu 2015

Můj knižní tip #18

Máme tady každotýdenní knižní tip. Opět v pojetí jako minulý týden... tři žánry... tři knihy.

DĚTSKÁ LITERATURA
Asi se divíte, proč tady mám knížku pro děti. Ale tuto knížku si chci přečíst už dlouho a pořád jsem se nedostala k tomu, abych si ji pořídila. Neviděla jsem zatím ani film, takže bych určitě dala raději nejdřív knížku. A proč se někdy nevrátit do dětských let :)

Karlík a továrna na čokoládu: Roald Dahl
Karlík žije ve městě, kde stojí slavná Wonkova továrna na čokoládu. Chlapec si však čokolády moc neužije, protože jeho rodina je velice chudá. Jednoho dne se na něj ale usměje štěstí a on má možnost, spolu s dalšími čtyřmi dětmi a jejich doprovodem a svým dědečkem, navštívit proslulou továrnu na sladkosti. Sám pan Willy Wonka je provede mnoha zajímavými sály, v nichž se vyrábí ty nejúžasnější, nejsladší, nejoriginálnější dobroty. Ukáže jim, jak se mísí čokoláda vodopádem, předvede jim žvýkačkový automat, televizní čokoládu i cvičené veverky, které louskají ořechy tak, jak to nikdo jiný neumí. Největší překvapení však na Karlíka čeká na závěr celé exkurze. Doplněno fotografiemi z filmu Tima Burtona.




NAPĚTÍ
Nedávno jsem někde padla na tuto knížku a přidala jsem si ji hned na seznam knih, které si chci přečíst.

Sběratel dětí: Sabine Thiesler
Anna a její manžel Harald prožívají noční můru všech rodičů. Při dovolené v Toskánsku beze stopy zmizí jejich devítiletý syn Felix, který si hrál před domem. Policejní pátrání je bezvýsledné a oni se musí vrátit domů bez dítěte.
O deset let později se Anna vrací na místo činu, aby zjistila, co se tenkrát stalo. V liduprázdném údolí si od charismatického Němce Enrika kupuje romantický vodní mlýn. Muž ji fascinuje svým postojem k životu a Anna mu zanedlouho ve všem slepě důvěřuje. Netuší, že tento šarmantní, laskavý muž je masový vrah, který v Německu i Itálii zavraždil celou řadu dětí a už dlouhá léta se nikým neobtěžován schovává v toskánských horách.



ROMÁN
Jako třetí knížku vám dnes nabídnu oblíbenou Jodi Picoult. Anotace je velmi zajímavá.

Až na konec všech dní: Jodi Picoult
Manželé Goldovi a Harteovi žijí v sousedních domech a jsou těmi nejlepšími přáteli. Mají skoro stejně staré děti: Chris a Emily spolu vyrůstají od nejútlejšího dětství a velmi k sobě přilnou. Jejich důvěrné kamarádství přeroste na střední škole v milenecký vztah. Najednou však přijde šok - rodiče jsou přivoláni o půlnoci do nemocnice, kam sanitka přivezla Chrise a Emily - Emily s prostřelenou hlavou, Chrise s menší tržnou ranou. Proč Chris přinesl na jejich schůzku revolver? Šlo o zamýšlenou dvojitou sebevraždu? Nebo snad o vraždu? Co se mezi Chrisem a Emily stalo?



Znáte některou z knih? Budu ráda, když mi napíšete do komentáře, jestli jste některou z knih četli a nebo jestli by vás některá zlákala.

Mějte se krásně...

Noel...


6 komentářů:

  1. Charlie a továreň na čokoládu je skvelá kniha a aj úžasne sfilmovaná. Tiež odporúčam všetkými desiatimi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka od Jodi Picoult a Sběratel dětí vypadají moc dobře! Minimálně jednu z nich si pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Karlík a továrna na čokoládu znám jenom jako film, ale i ten je skvělý :-).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥