neděle 27. prosince 2015

Knižní přírůstky 33


Moc vás všechny zdravím po pár dnech odmlky :) Ale dnes jsem tady konečně s knižními dárečky.

Knížky jsem moc ráda dostávala už v dětství. Teta pracovala v knihkupectví a babička, její sestra, byla tedy vždy u zdroje novinek :) Pamatuji si, jak jsem byla nadšená z Pusinek od Stanislava Rudolfa, to byl tenkrát trhák :) Jen z jedné knížky jsem byla vcelku nešťastná a nečetla jsem ji dodnes, i když je to možná ostuda. A je jí babička od Boženy Němcové. A přiznám se, že si nejsem vůbec jistá, jestli ji někdy přečtu. Ovšem filmové zpracování je nádherné, ať už s Terezií Brzkovou nebo Jarmilou Kurandovou.

Ale zpět k vánoční nadílce.

První dvě knihy jsem vyhrála v soutěžích na blozích a protože byly krásně zabalené, nechala jsem si je pod stromeček.


Dívka ve vlaku od Pauly Hawkins je dokonce stále zabalená ve fólii. Na knihu jsem slyšela různé ohlasy, od nadšení až po úplné zklamání, takže raději budu mít menší očekávání. Ovšem moc se na ni těším.

Anotace:
Kniha roku 2015. Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…



Gilles Legardinier a Zítra začnu nový život. Na tuto knížku jsem taky moc zvědavá.

Anotace:
Julie Tournellová je téměř třicetiletá Pařížanka, která ještě stále hledá muže svých snů. Práci bankovní úřednice považuje za dočasný omyl a šeď jednotlivých dnů jí zpestřují jen trapasy a maléry, do nichž se s větší či menší měrou vlastního přičinění neustále dostává.

Radikální změna v Juliině životě přijde zároveň s novou cedulkou na poštovní schránce v jejím domě. Ricardo Patatras… Sice nového souseda ještě ani neviděla, ale přesto se rozhodne konat. Vždyť co kdyby byl právě on ten pravý? Plna neopodstatněných nadějí udělá Julie celou řadu věcí, od nichž by rozumná žena upustila už ve chvíli, kdy ji napadnou. Záměrně si zničí počítač a pije nenáviděné kafe, jen aby byl v její blízkosti – a také aby zanedlouho zjistila, že Ricardo je muž snad až příliš dokonalý na to, aby vůbec existoval.

Je tady ovšem jeden problém: i Ricardo má svá tajemství. A Julie potřebuje vědět o svém vyvoleném vše! Nikoho nepřekvapí (a Julii nejméně), že při odhalování záhad Ricardova života jde z jednoho průšvihu do trapasu a zase zpět, ale informuje nás o nich se statečným nadhledem. Akorát… akorát si po večerech opakuje stále stejnou větu: Zítra začnu nový život!


Další knížky jsem si objednala na buxu a Ježíšek (manžel :) ) je vyzvedl, zaplatil a zabalil. Alespoň jsme předešli nevhodnému dárku nebo knize, kterou bych doma měla. Navíc manžel by asi neměl tu trpělivost procházet knihkupectví a vybírat mi čtení. Takto jsme spokojení oba... já samozřejmě jako obdarovaná víc :-D

Na knihy Wulfa Dorna jsem si dělala zálusk dlouho a konečně je mám.

Mrazivé ticho
Magnetofonová nahrávka končící náhlým, nesnesitelným tichem. To je všechno, co Janovi po mladším bratrovi zůstalo. Před třiadvaceti lety Sven beze stopy zmizel. Tu noc havaroval za záhadných okolností i otec obou chlapců. Ani jeden z případů se nikdy nepodařilo objasnit. Když se Jan vrací na místo svého dětství, minulost ho opět začne dohánět. Mysteriózní sebevražda mladé ženy ho přivede k odhalení hrůzného tajemství.



Temné šílenství
Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači...
Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek. Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...


Knihy Johana Theorina jsem objevila ve výprodeji a nemohla jsem je nevzít. Ještě musím sehnat první díl série Mlhy Ölandu.

Smršť
Přízraky mrtvých se vracejí. Anebo to nejsou přízraky?
Chladný, ponurý říjen na ostrově Öland. Joachim, učitel ze Stockholmu, nedal na pověry o ostrově a se svou rodinou se nastěhoval na výstavný statek Aludden. Tato usedlost však byla vystavěna ze dřeva lodního vraku a říká se, že muži, kteří stavěli blízké majáky, slyšeli z domu výkřiky utopených námořníků. Na jednom trámu v domě jsou ještě pořád vyrytá jména mrtvých a všem obyvatelům přineslo toto místo jen neštěstí. Jednoho dne je nalezena mrtvola Joachimovy ženy Katrin. Utopila se za opravdu záhadných okolností. Co se to jen na Aluddenu odehrává? A jakou roli v tom hraje Joachimova sestra, s níž už před nějakou dobou rodina přerušila kontakty?


Zkamenělá krev
Vápencem na pobřeží Ölandu probíhá krvavá žíla, sytě rudá vrstva, o níž se dříve tvrdilo, že je zkamenělou krví, jež byla prolita v boji mezi skalními troly a vílami z planin. Všechny tyto pověsti zná také Per Mörner, který přijíždí do Stenviku oslavit se svými dětmi Velikonoce. Proti svým původním plánům sem nakonec přiveze i svého problematického otce Jerryho, který je později zavražděn. Zdá se, že ho zabil někdo, koho znal. Kdo ho ale mohl tak strašlivě nenávidět? Pera Mörnera nenechává tato otázka v klidu. A to, co vypátrá, jím naprosto otřese? Třetí, netrpělivě očekávaný román z ostrova Öland od nositele prestižních literárních cen, víc než důstojného pokračovatele Stiega Larssona!


Na Kabinet milostných dopisů od Alyson Richman mě nalákala anotace i pozitivní ohlasy na knihu.

Anotace:
Píše se rok 1943 a v Itálii jsou u moci fašisté. Elodie, která se dosud věnovala pouze milované hudbě a své mimořádné nadání uplatnila jako nadějná violoncellistka, se po otcově smrti zapojí do italského hnutí odporu. Poznává zde svou první velkou lásku, ale když Němci obsadí severní Itálii, musí z rodné Verony uprchnout. Vydává se na pouť, která jí pomůže nalézt nejen bezpečí, ale i nový smysl života.



Ovšem Omalovánky byly překvapení. Věděla jsem, že nějaké určitě dostanu, ale netušila jsem jaké a už vůbec mě nenapadlo, že to bude Art edice. Úplně se budu bát do nich pustit. :)


Tak to jsou moje přírůstky, které na mě čekaly pod stromečkem. Pár dní před vánoci jsem si však ještě objednala několik knih na antikvariátu Bohumín, takže se těším, až dorazí. A zítra vyrazíme s dcerou na akci 30% sleva u Dobrovského, protože to se nedá nevyužít :)

Přeji vám všem krásné dny ve společnosti nových knížek, které jste, jak jsem se dívala na vašich blozích, všichni dostali :) Ale nezapomeňte vyrazit i ven na procházku, je opět nádherně :)

Noel ♥

25 komentářů:

  1. To jsi byla hodná :-) Krásné knihy, přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná nadílka! :)
    Mrazivé ticho jsem četla a bylo úžasné..až tedy na ten konec,to mi vážně nesedlo.Temné šílenství mám také v plánu,tak snad to rozluštění tam bude lepší.
    Dívku ve vlaku mám na čtečce,ale netuším kdy se k ní dostanu :(
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky jsem na W. Dorna hodně zvědavá, jestli se mi tyto dvě budou líbit, hned půjdu do další - Spouštěč :)

      Vymazat
  3. Všechny knížky vypadají super! Nejvíc mě zaujalo ale to mrazivý ticho.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Jak už jsem psala v komentu výše, W. Dorn mě hodně láká, tak doufám, že mi jeho styl psaní sedne :)

      Vymazat
  4. To Temné šílenství a Mrazivé ticho vypadají velice zajímavě! :) Tak snad se ti budou líbit, už se těším na recenzi :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mrazivé ticho jsem dočetla dneska v noci a už se chystám na Temné šílenství. :) A Theorin je taky supr. To mi připomíná, že bych si měla rozšířit sbírku. Peněženka bude brečet i po vánocích. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje také zapláče, protože ji hned zítra provětrám u Dobrovského, když je ta slevová akce :)

      Vymazat
    2. To já ji zejtra naštěstí ještě ušetřím, protože u nás Dobrovskej není... i když... trochu mě to štve. :)

      Vymazat
    3. Taky si za ním musím dojet, naštěstí ne moc daleko :-D Zkrátka neodolám :)

      Vymazat
  6. Pěkná nadílka. Doufáme, že se kniha ze soutěže bude líbit. Věřím, že příští rok se setkáme u dalších soutěží ve Světě mezi řádky, když ti soutěžení tak jde. :o) http://svet-mezi-radky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Po této knížce jsem dlouho pokukovala, tak jsem moc ráda, že jsem ji mohla vyhrát :)

      Vymazat
  7. Gratuluji k výhře :) Jsou to krásné přírůstky :) Knížky vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny knihy vypadají krásně! :) Nejvíce mě zaujala Dívka ve vlaku, Kabinet milostných dopisů a Mrazivé ticho. :) Těším se na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na knihy moc těším :) Momentálně sice nestíhám číst, na chvilku jsem vyměnila knihy za pohádky, návštěvy a výlety, ale za pár dní se ke čtení zase vrátím :)

      Vymazat
  9. Krasa:). Ty omalovanky jsou krasne <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Docela se do nich bojím pustit, abych je nezmastila :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥