čtvrtek 11. února 2016

Knižní přírůstky 13

Všechny vás srdečně zdravím :)

Tedy tento týden se s balíčky roztrhl pytel. Dnes mi opět jeden dorazil. Ale to není vše, včera jsem se stavila  v antikvariátu v Pardubicích a samozřejmě jsem neodešla s prázdnou. A potom ještě jsem jukla do Levných knih a také jednu knížku jsem ukořistila.

Nejprve tedy recenzní výtisk z Dobrých knih...



A je to kniha od Barbary Naughton Tati, prosím ne! Mrazí mě už jen ze samotného názvu i obálky. Nebude to lehké čtení.


Anotace:
Jednoho nedělního rána si osmiletá Barbara uklízí pokojíček a má radost, když jí přijde na pomoc tatínek. Vzápětí se stane něco děsivého - a Barbařin život se nadobro změní. U matky hledat pomoc nemůže, ta má ze sadistického otce strach .Jak dlouho ale dokáže zneužívání snášet? Týdny, měsíce, roky?

Další úlovky jsou z antikvariátu. Když jsem tam objevila tři knihy Joy Fielding, neváhala jsem. Sbírka se pěkně rozrůstá. A všechny tři dohromady za 100Kč, no nekupte to :)


Jane utíká - tuto knížku už jsem četla a můžu vřele doporučit.

Anotace:
Jane Whittakerová najednou neví, kdo je, nevzpomíná si na vlastní jméno, netuší, kolik jí je let. Bloudí ulicemi Bostonu v zakrvácených šatech a s deseti tisíci dolary v kapse. Nezbývá jí než důvěřovat hezkému mladíkovi, o němž jí říkají, že je to její manžel, a dovolit mu, aby o ni pečoval v elegantním domě, který údajně sama zařizovala. Ale pomáhají jí skutečně léky, které jí dávají? Nebo pouze prohlubují její zmatenost? Jane se pouští do nerovného boje, aby se dopátrala pravdy a získala zpátky svou paměť i život. Krok za krokem rozmotává pavučinu rafinovaného zla a uvolňuje smyčku, která ji rdousí. Nemá se na koho obrátit, neboť i těm nejlepším přátelům se zdá, že Jane přichází o rozum. Jenom nezlomná vůle ji nutí, aby se nevzdávala. Ale pokud přece jen získá zpět své vzpomínky a odhalí pravdu, bude bláznivé Jane ještě někdo věřit...? (Podle románu byl v r. 1995 natočen televizní film.)


Teď neplač - tuto knihu jsem zatím nečetla, tak jsem zvědavá, jaká bude.

Anotace:
Bonnie je už pět let šťastně vdaná, vyučuje na střední škole a stará se o tříletou dcerku i svého šarmantního manžela. Pokojná rodinná idyla však skončí v okamžiku, kdy zavolá manželova bývalá žena Joan, těžká alkoholička, že Bonnie a její dcerce hrozí nebezpečí. Bonnie ji nebere vážně, ale slíbí, že se s ní sejde. Když dorazí na sjednanou schůzku, najde však Joan mrtvou a v té chvíli se Bonnie zhroutí svět. Nejenže ji policie podezřívá z vraždy, ale je si téměř jistá, že jí samotné někdo usiluje o život. Navíc se do jejího domu nastěhují dvě nevlastní dospívající děti s hroznýšem královským a manžel se chová čím dál podivněji. Aby toho nebylo málo, objeví se její bratr Nick, který strávil několik let ve vězení a s nímž Bonnie přerušila styky. Je Nick opravdu zločinec, který jí chce ublížit, nebo přítel, jakého v této těžké chvíli potřebuje? Existuje vůbec někdo, komu může věřit?


Dej mamce pusu... - četla jsem a moc se mi líbila.

Anotace:
Rozvod. V soudní síni proti sobě sedí za stranu žalující Victor a obžalovaná Donna. Jejich manželství se po šesti letech rozpadlo, zbývá jen vyřešit "maličkost" - komu budou svěřeny do výchovy děti. Matka ani otec se nehodlají svého práva vzdát. Je však Donna z pohledu soudu dostatečně dobrou matkou? Všechno mluví jednoznačně proti ní. Ona se chtěla rozvádět, ona byla manželovi nevěrná, ona se chovala mnohdy divně, ona má chatrné zdraví, a nedokáže proto zvládnout tisíce běžných starostí, které život přináší. Victorovi hraje všechno do karet, ale přesto prohrává, alespoň pro tuto chvíli. Nevzdává se však. Peklo, které své donedávna milující a milované ženě přichystá, je krutou a nelítostnou pomstou za jedinou, ale o to bolestnější prohru. Kdy nastal ten téměř nerozpoznatelný zlom, který změnil velikou lásku v ještě větší nenávist, kde hledat první záblesky sobectví, pýchy a sebelásky? A proč musí Donna za svůj jediný, byť zásadní omyl zaplatit krutou daň, proč musí bojovat o holou existenci a o to nejcennější, co vzájemný vztah dvou lidí přináší - o děti?


A poslední z přírůstek je z Levných knih. Červený vrch od Jamie McGuire.


Anotace:
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.
Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě.
Nevím, jestli mě kniha zaujme, zombíky tedy nevyhledávám, ale jinak anotace vypadá dost dobře. Nechám se překvapit.

Četli jste některou z těchto knih? Vyhledáváte knihy podobné Tati, prosím ne! ? Já jsem teda zatím žádnou s podobným námětem nečetla a trošku se i bojím. 

Budu se těšit na vaše komentáře :)

Mějte se krásně :)

Noel ♥


17 komentářů:

  1. Děkuji pěkně, teď jsem se díky tobě koukla na stránky LK (protože jsem nevěřila, že tam bude Červený vrch). Máš moji peněženku na svědomí. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudák peněženka :) Měli tam docela dost pěkných knih, ale jelikož jsem to neměla prostudované přes databázi, tak jsem nechtěla kupovat něco na blind. Ještě to taky chci pokoumat :)

      Vymazat
    2. Já to vždycky ještě studuju na místě přes goodreads :D A to jsem si říkala, že mít chytrý telefon je zbytečný. :D

      Vymazat
    3. Já právě chytrý telefon nemám, tak na místě už mám jenom smůlu :D Musím študovat tedy předem :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jsem na něj zvědavá, úplně jiný žánr, tak uvidím :)

      Vymazat
  3. Nadhera, urcite to bude bezva cteni:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jane utíká je první kniha, kterou jsem od Joy četla. Je výborná. A jelikož je mojí oblíbenou spisovatelkou, mám nejen ty dvě, které si ukořistila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už mám doma pěknou sbírku, ale ještě některé chybí. Tak snad budu mít někdy zase štěstí třeba v antikvariátu.

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Ten recenzní výtisk bude asi fakt něco.Už jen z toho názvu se mi zvedá žaludek :(
    Do LK prostě musím zajet,protože tam dali nové knihy (mám stopku,ale očividně mi to vůbec nevadí :-D ).
    Červených vrch mám doma a četla jsem ho-opravdu skvělé počtení,máš se na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) V LK teď mají opravdu pěkné kousky :) Já si radši stopku nedávám, vím, že bych ji nedodržela. :D

      Vymazat
    2. A z té recenzní knihy mám docela strach, uvidím, jak to bude podané.

      Vymazat
  6. Moc pěkné přírůstky :). A z té první knihy opravdu běhá mráz po zádech, sotva si člověk přečte název :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To je pravda, tam opravdu mrazí už jen z názvu.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥