středa 29. června 2016

Knižní novinky - červenec 2016 - část 1.

Zdravím vás dnes ještě jednou a tentokrát u knižních novinek, které najdete na pultech knihkupectvích v červenci.

A hned se do nich pustíme :)

Přítelkyně smrti – Bernhard Aichner
nakladatel: Knižní klub
thriller

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...

Country – Danielle Steel
nakladatel: Ikar
román pro ženy, romantika

Stephanie Adamsová byla manželkou úspěšného muže a milující matkou jejich dětí. I když kdysi toužila po šťastnějším životě, naučila se žít s tím, co má. Manžel jí byl dlouhá léta nevěrný, zatímco ona před dětmi pečlivě skrývala jeho chyby. Nečekaná smrt jejího muže ji však náhle postaví před nečekanou volbu: nastal nyní skutečně čas, aby žila i svůj život? Bláznivý výlet do Vegas a náhodné setkání s countryovou hvězdou Chasem Taylorem Stephanie dočista změní hodnoty a štěstí se náhle zdá na dosah. Připustí ale její rodina, že i ona na něj má nárok?

Špulka modré nitě – Anne Tylerová
nakladatel: Ikar
román

Rodina Whitshankových oplývá jakýmsi nepopsatelným nádechem výjimečnosti, zároveň se ale podobá jakékoli jiné rodině. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy – a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech. Jako ve všech rodinách i v té jejich je spousta lásky a smíchu, stejně jako zklamání a žárlivostí. V centru děje jsou manželé Abby a Red a jejich čtyři děti, především nejmladší syn Denny, neschopný se vázat ani k povinnostem, ani ke vztahům či práci, zároveň rozčilující i přitažlivý, který se do rodiny vrací a zase mizí, rozvíří emoce a stáhne se.
Rodinná sága začíná ve dvacátých letech minulého století, kdy do Baltimoru přicházejí Redovi rodiče Junior a Linnie, a pokračuje až k Abbyiným a Redovým vnoučatům na počátku nového století. Hlavně se ale odvíjí kolem krásného domu, který patriarcha Junior kdysi postavil pro bohatého zákazníka a pak získal pro sebe.

Román se dostal do užších nominací na prestižní Man Booker Prize.

Neočekávaný host – Agatha Christie, Charles Osborne
nakladatel: Knižní klub
krimi, detektivky

Je skoro půlnoc a kvůli mlze na pobřeží Jižního Walesu není vidět na krok. Právě v takový čas hledá pomoc v domě Warwickových zbloudilý řidič, který nedaleko havaroval. Jenže namísto pomoci nalezne v pracovně – mrtvolu pána domu. A také jeho vyděšenou ženu, jež se ochotně přizná ke zločinu. Richard Warwick byl bezohledný muž, alkoholik a tyran. Od doby, co jej nehoda při lovu připoutala na kolečkové křeslo, trávil noci střílením otevřeným francouzským oknem na zvířata. „Vpadl jsem do vašeho rodinného vraždění,“ komentuje situaci nečekaný příchozí a nabídne údajné pachatelce pomoc. V té chvíli ovšem ještě netuší, jak moc se může celá rodinná historie zamotat.
Neočekávaný host z roku 1958 je jednou z nejlepších divadelních her Agathy Christie – šokující, plnou překvapivých zvratů, a přitom úspornou a přehlednou. Aby si příběh mohli vychutnat i fanoušci, kteří neměli možnost vidět jej na divadle, přepracoval hru v roce 1999 do románové podoby znalec autorčina díla Charles Osborne.

Nalezená v tobě – Laurelin Paigeová
nakladatel: Ikar
romantika, erotika
2. díl erotické série Fixed

Pokračování erotické romance Závislá na tobě. Alayna Withersová doteď znala jen jediný typ vztahu, a ten obvykle končíval jejím pádem do spirály pronásledování a závislosti. Poté, co jí Hudson Pierce otevřel své srdce a dokázal jí, že milovat jde i jinak, rozhodla se odstranit poslední bariéry a odevzdat se mu. Cítí, že zničení téhle lásky by znamenalo její konec. Jenže nejen ona, ale i Hudson má svá tajemství. Minulost je vtahuje do sítí nedůvěry a Alayna se obrací na jedinou osobu, která Hudsona zná nejlépe – na Celii, kterou si kdysi měl vzít. O Hudsonovi se od ní ale dozví víc, než si kdy přála vědět.

Fantom Manhattanu – Frederick Forsyth
nakladatel: Knižní klub – 4. vydání
krimi, thriller

Naposledy byl Fantom viděn, jak mizí v labyrintu podzemních chodeb pařížské opery, aby již nikdy více nebyl spatřen… Opravdu nikdy?
Po mistrovském úniku z Francie do New Yorku začíná Fantom nový život. Tajně buduje obrovské království nedozírného bohatství a moci, aby mohl uskutečnit svůj doposud nejambicióznější plán – vybudovat v New Yorku tu nejúchvatnější operu na světě a přilákat do ní Christine, objekt Fantomovy letité touhy a posedlosti, z níž se mezitím stala uznávaná operní pěvkyně, aby zpívala hlavní roli v opeře, kterou zkomponoval sám Fantom…

Bohatá nevěsta – Barbara Cartland
nakladatel: Baronet
historická romance

Po smrti svého prastrýce lady Rosanna Donningtonová s překvapením zjišťuje, že se stala dědičkou značného majetku. Coby sirotek se však okamžitě stane terčem zájmu mnoha členů londýnské společnosti, kteří ji chtějí pojmout za manželku – samozřejmě ze zištných důvodů. Rosanna se však chce vdát z lásky.
Když ji o ruku požádá i neotesaný a protivný Walter Fenwick, rozhodne se dívka utéci z Londýna na své nové sídlo na venkově, Donnington Hall.
Po cestě se náhodou setkává s hrabětem z Meltonu, svým novým sousedem, který má po těžké nehodě na koni podlomené zdraví. Pod tíhou dalších událostí se Rosanna nečekaně rozhodne předstírat, že je zkušená ošetřovatelka, a pečovat o zraněného hraběte.
Dokáže Rosanna hraběte vyléčit? A co se stane, když se její pacient dozví její tajemství? A vzdá se sir Walter své lákavé kořisti jen tak bez boje?

Prokletý hrob – Christian Jacq
nakladatel: Knižní klub
historický román

Láska, falešná zdání a boj se zločinem: první díl dobrodružství ve starověkém Egyptě.
Slavný Christian Jacq – egyptolog, který proslul svými romány o starém Egyptě – uvádí jako nového hrdinu učeného prince Setnu, mladšího syna Ramesse II. V době faraonova vítězství v Núbii zmizel vzácný poklad: zapečetěná Usirova nádoba, která obsahuje tajemství života a smrti. Setna znalý kouzel hodlá překazit plány tomu, kdo nádobu odcizil. Seznámí se s nádhernou dívkou Sechet a vášnivě se do sebe zamilují. Společně budou muset vyřešit podivná tajemství a odhalit spiknutí. Dokáže jejich láska překonat všechna protivenství?

Rukojmí – Stefanie Pintoffová
nakladatel: Knižní klub
thriller
pro členy KK k dispozici v červenci 2016, pro ostatní listopad 2016

„Jeden z nejlepších thrillerů roku!“ Library Journal, Suspense Magazine

Ikonický svatostánek ohrožuje teror, který srazí New York na kolena.
Ztichlý Manhattan brzy ráno… Před katedrálou svatého Patrika stojí mladá žena, v ruce drží dřevěnou destičku s nápisem „POMOZTE MI“. Je vyděšená, nemluví, a když se jí někdo pokusí vyhovět, umírá zasažena přesně mířenou ranou do čela. Poklidná předvánoční atmosféra rázem vezme za své. Pro jednu agentku FBI, několik rukojmí neznámého šílence a celé město začíná dlouhý a trýznivý den.
Útočník trvá na tom, aby byla přivolána zvláštní agentka Eve Rossiová. Odmítá vyjednávat a má opravdu nezvyklé požadavky. Hrozí výbuchem katedrály a těch, kteří v ní zůstali uvězněni. A přitom chce tak málo – jen vyslechnout pětici „svědků“, obyčejných lidí, které podle všeho nic nespojuje. Všem hodlá položit stejnou, jednoduchou otázku: Čím jste se provinili? Za špatnou odpověď však následuje trest…

Nechápej mě špatně – Marianne Kavanagh 
nakladatel: Ikar
romantika
pro členy KK k dispozici v červenci 2016, pro ostatní listopad 2016

Ideální moderní romance pro fanoušky Jojo Moyesové. Kim a Harry se nikdy neměli v lásce a nic na tom nezměnilo ani to, že se Harry zapletl s Kiminou starší sestrou Evou. Zatímco Kim nikdy nechápala, co spontánní Eva na tomhle škrobeném bankéři vidí, Harrymu zas přijde Kimin život dočista k smíchu a nebojí se dát jí to najevo. Když se však náhle ocitne v sázce život té, kterou oba nejvíc milují, předsudky musí jít stranou. A nakonec možná existuje i víc věcí, které dokážou milovat společně…

Stínová královna – C. J. Redwine
nakladatel: Baronet
Young Adult, fantasy

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejmocnější?
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.
Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky...
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.

V zajetí hraběte z Glencrae – Stephanie Laurensová
nakladatel: HarperCollins
romantika
3. díl série Sestry Cynsterovy

Srdečně vás zveme na svatbu slečny Angeliky Cynsterové…
… ale ne dříve, než se spolu se snoubencem v drsné přírodě Skotské vysočiny postaví tváří v tvář prohnanému nepříteli a nepohřbí dávnou nevraživost.

Tvrdohlavá a sebevědomá Angelica Cynsterová je přesvědčená, že svého budoucího manžela pozná na první pohled. Když jí během plesu padne zrak na záhadného šlechtice, nade vší pochybnost ví, že on je ten PRAVÝ. Jenže srdce se jí brzy rozbuší z úplně jiného důvodu, než je láska… onen tajemný cizinec ji totiž unese!
Osmý hrabě z Glencrae nemá jinou volbu než unést Angeliku, nejmladší z Cynsterových sester, s nimiž už ale nechce mít nic společného. Aby zachránil svůj hrad a celý klan, musí Angeliku přesvědčit ke spolupráci. A na zpečetění tohoto obchodu jí nabídne manželství!

Záblesk světla – Garth Stein
nakladatel: Ikar
společenský román

Léto roku 1990. Jones Riddell nedávno zbankrotoval a po neshodách s manželkou se rozhodli pro dočasné odloučení. Teď přivádí svého syna Trevora do Riddell House, monumentálního rodinného sídlo vypínajícího se nad rozlehlém pozemku nad Pugetovým zálivem u Seattlu, jehož výstavbě kdysi padl za oběť čarokrásný les. Jones sem přichází s jediným cílem – přesvědčit svého otce, trpícího Alzheimerovou chorobou, aby sídlo prodal.
Záhadný a trochu i strašidelný dům je plný tajemství, a tak Trevor při zkoumání tajných schodišť a podzemních katakomb narazí na ducha, který má s domem své plány – přírodě vrátit to, oč byla obrána. Chlapci však nikdo krom jeho dědečka nevěří. Jeho odvaha postavit se tváří v tvář temné minulosti svých ziskuchtivých předků se však ukáže být jedinou možností, jak celou rodinu zachránit…

Dopis z Yorku – Tomáš Marný, H. O´sten
nakladatel: Knižní klub
historický thriller

Dokumenty nalezené v anglickém Yorku vrhají nečekané světlo na klíčové okamžiky české historie… Vše začíná u rektora pařížské Sorbonny jménem Adalbertus Ranconis de Ericinio – neboli Vojtěch Raňkův z Ježova. V důmyslně vystavěném příběhu se střídají kapitoly ze 14. století s dobou normalizační, kdy už jen dopis ze zámoří mohl vzbudit podezření a zájem státní bezpečnosti. Detektivní thriller připomínající slavnou Šifru mistra Leonarda je plný napětí a překvapivých odhalení.

Will Grayson, Will Grayson – John Green, David Levithan
nakladatel: YOLI – 2. vydání, paperback
Young Adult

Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká.
Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude…
Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.

Stříbrná zátoka – Jojo Moyesová
nakladatel: Ikar – 2. vydání, paperback
romantika

Lisa McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenže pak přijede Mike Dormer, ubytuje se v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a Liziny tety Kathleen a veškerý klid a mír Stříbrné zátoky a vlastně vše, na čem Lise záleží, je rázem v ohrožení. Tenhle navoněný panák z Londýna chce totiž z hotýlku a zálivu, jenž skýtá útočiště velrybám, udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Lisa měla nenávidět, co nevidět začne ohrožovat i Lisino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží...

Padající detektiv – Christoffer Carlsson
nakladatel: Panteon
thriller

Vysoké napětí zaručeno: nový případ Lea Junkera.
Zavražděný sociolog, vyděšený šestiletý svědek a ohrožení násilnickými gangy: nový případ Lea Junkera mu návrat k policii nijak neusnadňuje. Všem musí dokazovat, o čem se dennodenně snaží přesvědčit sám sebe – že je fyzicky i psychicky zase fit a plně práceschopný. Když Leo s kolegou Birckem konečně objevují horkou stopu, je jim případ odebrán a předán švédské tajné službě. Ale to tím víc probouzí Leovu ctižádost a posiluje jeho pocit, že některé důležité detaily tohoto případu by měly být ututlány…
Dechberoucí, sugestivní a výbušný thriller od jednoho z nejlepších švédských autorů thrillerů.

Akce Farao – Philipp Vandenberg
nakladatel: Knižní klub – 2. vydání
historický román

Anglický archeolog profesor Shelley dostane podezřelou nabídku. Místo svého pána se však na nebezpečnou schůzku dobrovolně vypraví jeho horlivý sluha Omar. Je zazděn v hrobce a jako zázrakem po týdnu objeven živ a zdráv s vypáleným cejchem Tadamanu na paži. Omar nemá o této tajné organizaci sebemenší tušení, ale má dostatek důvodů, aby se o ni zajímal. Po řadě neuvěřitelných dobrodružství se Omar zaplete do sítě zrádných a dvojsečných her výzvědných služeb evropských mocností, které v Egyptě pátrají především po hrobu Imhotepa, v němž má být uloženo nejen nesmírné množství zlata, ale i klíč ke znalostem, které po smrti geniálního stavitele upadly v zapomnění. Imhotepovo tajemství však chrání viry jakési neznámé smrtelné choroby…

Divocí koně – Dick Francis
nakladatel: Knižní klub
detektivky, thrillery

Tom Lyon je mladý filmový režisér. V Newmarketu, srdci dostihového světa, natáčí příběh o smrti manželky jednoho trenéra, k níž došlo před šestadvaceti lety - a která se nikdy nevysvětlila. Byla to sebevražda, nebo vražda? Ani Tomův scenárista, autor románu inspirovaného stejnou událostí, na tuto otázku nedal v knize jasnou odpověď. Režisér proto začne sám pátrat v minulosti, aby zjistil, co se tehdy skutečně stalo. Jenomže brzy je napaden jak on sám, tak představitel hlavní role. Evidentně má někdo zájem na tom, aby minulost zůstala minulostí a natáčení se přerušilo…

Stanice na obzoru – Erich Maria Remarque
nakladatel: Ikar – 3. vydání
světová klasika

Jedna ze tří raných autorových próz.
Příběh automobilového závodníka Kaie, nevyrovnaného a nepokojného mladého světáka a bonvivána, je vyprávění o chlapském kamarádství a rivalitě, o ženách, těkavém neklidu, výstřelcích a povyraženích bohémské společnosti. Kai hledá a posléze nalézá sám sebe prostřednictvím tří žen, jež pro hrdinu představují rozličné možnosti jak si uspořádat vlastní život. Přes tajemnou a sebevědomou Lilian, zemitou Barbaru a koketní Maud dospívá nakonec Kai k poznání další životní cesty a po dramatickém souboji za volantem vozu nalézá svou „stanici na obzoru“, která mu dlouho připadala neurčitá a nedosažitelná.

Mefisto – Tess Gerritsenová
nakladatel: Knižní klub – 2. vydání
thriller, detektivka
6. díl série Rizzoli & Isles

PECCAVI – nápis načmáraný krví na místě brutální vraždy mladé ženy: ZHŘEŠILA JSEM. Je to mrazivý vánoční pozdrav pro detektiva Jane Rizzoliovou a soudní lékařku Mauru Islesovou. Rizzoliová záhy odhalí souvislost mezi obětí a záhadným klubem Mefisto z bostonské luxusní čtvrti Beacon Hill. Jeho členové se věnují zkoumání zla. Dá se vědecky vysvětlit? Má fyzickou podobu? Chodí po světě démoni? Po šokujícím objevu mrtvoly přímo u jejich prahu je zřejmé, že kdosi – nebo cosi – skutečně obchází městem. Zdá se, že zlo existuje. A zplodilo svého nového ďábelského následovníka…

V rytmu valčíku – Susanna Kubelka
nakladatel: Ikar – 2. vydání
společenský román

Kdo by nemiloval kdysi slavné císařské hlavní město?
Koho neláká Vídeň středověká, renesanční nebo barokní?
Autorka v knize plné vzpomínek, zážitků a emocí vypráví příběhy odehrávající se uvnitř zdí kulturního a společenského centra v uplynulých stoletích. Vykresluje pestrý, neotřelý, plastický a také poučný obraz města, jež mělo a má osobitou atmosféru, své zvyky a vlastní rytmus života. Krásné, smutné i vtipné historky o životě předků, o vídeňských bálech, typických restauracích a kavárničkách, o tom, jak se ve Vídni tančí, muzicíruje a miluje a proč jsou vídeňské pokojské nejkrásnější na světě, prokládá úryvky z textů jiných spisovatelů a pamětníků.

Umění hříchu – Sabrina Jeffries
nakladatel: Baronet
romantika

První román nové série Hříšní ctitelé pojednává o americkém malíři Jeremym Keaneovi, který se při pobytu v Londýně dohodne s hrabětem z Blakeborough, že namaluje portrét jeho sestry Yvette, aby se pro ni lépe sháněli nápadníci. Hrabě s Jeremym dojednává, že spolu založí nový pánský klub, jenž bude sloužit k tomu, aby si muži mohli pomáhat v obtížném úkolu dobře provdat mladé ženy ze svých rodin.
Jeremy, jenž je Yvette uchvácen od prvního pohledu, se zároveň domluví tajně i s ní, že mu bude stát modelem ještě pro jeden obraz. Ta s tím souhlasí pod podmínkou, že ji Jeremy na oplátku propašuje do nevěstince, kde chce hledat nemanželského syna svého druhého, zločinného bratra Samuela. Jeremy a Yvette se přitom spolu sblíží, ale Jeremy se musí nejdřív srovnat se svou minulostí i se svými nejbližšími příbuznými.

Čtvrtá ruka – John Irving
nakladatel: Odeon – 3. vydání
světová klasika

Román Čtvrtá ruka si klade zajímavou otázku: Jak má člověk poznat, že se mu zdá o jeho vlastní budoucnosti? A odpověď zní: Budoucí věci si lze představit, jen když člověk spí nebo je zamilovaný... Zpravodaje jisté newyorské televize postihne během natáčení reportáže v Indii tragická nehoda - doslova v přímém přenosu, před zraky milionů televizních diváků, mu levou ruku ukousne lev. Známý bostonský specialista zatím čeká na příležitost provést podobnou transplantaci. Za této situace se ozve jistá dáma z Wisconsinu a "nabízí" ruku svého manžela - ten by ovšem musel nejprve zemřít. Jenže manžel je živý, relativně mladý a zdravý muž.
Tak začíná desátý román Johna Irvinga. Zprvu připomíná humoristickou satiru anebo dokonce erotickou frašku, jeho závěr je však stejně realistický a dojímavý jako kterákoli z jeho dosavadních knih. Román je klasickou ukázkou Irvingova autorského stylu a nacházíme v něm jeho oblíbená témata, současně však nabízí pronikavý pohled na to, jak významnou roli v lidském životě hrají "druhé šance" a ochota ke změně.

Mrtvola v brnění – Případy královského soudce Melichara – Jan Bauer
nakladatel: Brána 
historický román
2 díl série Případy královského soudce Melichara

Je říjen roku 1306. Na oslavu zvolení nového českého krále Rudolfa Habsburského se na rynku Většího Města pražského koná rytířský turnaj. Jako první se mají utkat přítel a oblíbenec nového krále, pěvec rytířských písní Hartmann z Kuenringu s českým šlechticem Čeňkem z Lipé. K všeobecnému překvapení stačí Čeňkovi lehký úder dřevcem, aby Hartmann spadl ze sedla do prachu kolbiště. K údivu všech přivolaný ranhojič zjišťuje, že je dočista mrtvý. Co horšího, někdo ho předem zabil a do klání mezi šraňky poslal na koni mrtvolu v brnění. Hartmannovi sluhové jsou jako podezřelí okamžitě uvězněni, ale královský soudce Melichar z Roupova se jich zastane. Případ je totiž podstatně složitější… Kdo tedy potřeboval odstranit Hartmanna z Kuenringu? Komu vadil majitel hradu Vitoraz nedaleko českého pomezí? Královský soudce Melichar chce přijít této záhadě na kloub. A to stůj, co stůj! Druhý případ soudce Melichara z pera úspěšného autora historických detektivek.

Tak to bude teď pro první část novinek všechno. Opět je z čeho vybírat, jak jinak :)) Já si určitě pořídím Mefista, protože tento díl mi ještě do série chybí. A docela mě láká i Špulka modré nitě nebo Rukojmí. A Padající detektiv taky nevypadá špatně. No to zase bude rozhodování :))

Mějte se zatím krásně a čtěte :)

Ahoj Šárka ♥


22 komentářů:

  1. Všechno skvělé kousky, ale Rukojmí musím mít :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujal mě Prokletý hrob, Dopis z Yorku, Rukojmí taky nevypadá špatně... (teď koukám, že bude až v listopadu, moje peněženka jásá :-)) A to jsem tentokrát už opravdu chtěla šetřit =D Akce farao je taky skvělá, ale tu už naštěstí mám (přečtenou) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Rukojmí bude v červenci jen pro členy KK, jinak až v listopadu. Taky se mi nedaří šetřit a nejspíš asi nikdy dařit nebude :))

      Vymazat
  3. Jediné co mě tak zaujalo se asi Will Grayson Will Grayson a NEchápej mě špatně. I když nepochybuji, že i ostatní knihy určitě budou stát za to a pozdější recenze od lidí na ně, mě třeba nalákají:)

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se na Stínovou královnu, Will Grayson v papaerbacku, Stříbrnou zátoku a zaujala mě i kniha Nechápej mě špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu každý měsíc je z čeho vybírat a člověk neví, kterou dřív :))

      Vymazat
  5. Zase samé skvělé kousky. Nevím, kterou si dřív vybrat.:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Přítelkyně smrti a Modré nitě mě zaujaly jak anotací, tak obálkou, díky za všechny úžasné tipy, Šári :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud by sis chtěla objednávat Přítelkyni smrti, Hani, mrkni se v knihkupectví, jak je psaná. Je to dost zvláštní styl, takový strohý, četla jsem ukázky od Míši z Knižního deníčku a tak váhám. Těším se na její recenzi, jak bude nakonec spokojená. Zaujala mě totiž taky , ale nevím, jak by se mi četla. A u Špulky modré nitě se mi taky líbí obálka :)
      Hezký den :)

      Vymazat
  7. Zajimave kousky, Přítelkyně smrti, Špulka modré nitě a Neočekávaný host – Agatha Christie, Charles Osborne mne asi zaujali nejvice :-) Vse nejlepsi k dnesnim jmeninam a krasny den Šárko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, opět vychází pěkné kousky. Moc děkuji za přání, Jani :)

      Vymazat
  8. Neskutečně se těším na Stínovou královnu, tak snad mě při čtení nezklame :)
    Pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Stínová královna není nic pro mne, ale musím říct, že mě na ní moc zaujala obálka :)

      Vymazat
  9. Zaplaťbůh, že mě v červenci nic nezaujalo tím stylem, že bych musela hned běžet a kupovat to. Láká mě Stínová královna, není to můj žánr, ale něco mě na té knížce přitahuje - takže tu asi časem pořídím. Jinak ale můžu v klidu držet svojí stopku :) Každopádně skvělé tipy, ke spoustě knih se nakonec časem stejně propracuji. Krásný pátek, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já nějaké tipy mám, ale taky nebudou doma hned :)) A ještě bude v sobotu jeden díl novinek, třeba tě něco osloví :)
      Krásný víkend, Kristý :)

      Vymazat
  10. Ha - velice mě potěšilo, že je konečně Stříbrná zátoka v paperbacku - a ke všemu má mamka v červenci narozeniny, tak to bude jasná volba :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥