neděle 12. června 2016

Recenze - Říše snů

Autor:                        Kerby Rosanes
Nakladatelství:       Grada
Rok vydání v ČR:   2016
Počet stran:              96
Formát:                      250 x 251mm
Hmotnost:                546g

Anotace:
Rosanes má jedinečný a originální styl černobílé kresby a jeho díla přitahují pozornost fanoušků všech věkových kategorií. Zvířata a lidé jsou vytvořeni ze zvláštních a neobvyklých předmětů - skvělá steam-punkem inspirovaná sova vznikla z ozubených koleček, lední medvěd se vynoří ze znečištěné průmyslové krajiny, lví hřívu tvoří změť propletených kabelů, drátů a trubek a žena vystupuje z květin a listoví. Kompozice jsou plné detailů a mezi nimi jsou skryté předměty, které můžete hledat.

Od Kerbyho Rosanese mám doma už jedny omalovánky a sice Proměny zvířat. Stejně tak má Říše snů úžasné obrázky. Možná někoho mohou vyděsit dvojstrany, je pravda, že já jsem také ještě žádnou nemalovala, ale když je vidím vymalované, tak jenom vzdychám obdivem. Kerby Rosanes má pestrý záběr od přírody, zvířat až po techniku. Ozubená kolečka, dráty, kabely, lebky, to vše v jeho obrázcích také můžete najít. Obrázky jsou opravdu detailní a zasluhují pozornost.


Při vybarvování můžete použít pastelky, fixy, linery, jak se vám zlíbí. Já nejraději maluji pastelkami, takže jsem vymalovávala jimi. Z počátku jsem při malování měla pocit, že snad ani nevidím pořádně všechny ty detaily, ale postupně, kdy jsem vybarvovala jednotlivé kousky, jsem si užívala skvělý pocit, jak mi obrázek vystupuje pod rukou. Papír je naprosto dostatečně kvalitní a pastelky po něm dobře kloužou.



Pokud hledáte zajímavé, originální, zkrátka úžasné omalovánky, sáhněte po Říši snů. Můžu jenom doporučit. Vaše fantazie a kreativita budou moci zapracovat na plné obrátky :)

Hodnocení: 5/5 



Za poskytnutí recenzního výtisku omalovánek velmi děkuji nakladatelství Grada. Omalovánky zde můžete zakoupit.


15 komentářů:

  1. Tak tyto omalovánky vypadají moc pěkně. V pátek se chystám po nějakých omalovánkách podívat, tak myslím, že tuto vezmu přednostně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou opravdu moc pěkné, určitě se ti budou líbit :)

      Vymazat
    2. Jaké pastelky používáte prosím

      Vymazat
  2. Ty jsem si koupila okamžitě, když se dostaly k nam na prodejnu. Hezčí neexistují.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyhle omalovánky jsou rozhodně ty nejkrásnější, co jsem kdy viděla. Já bohužel ale vybarvování neholduju, nicméně tvé obrázky jsou úžasné!
    Hezký zbytek neděle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji :) Omalovánky jsou fakt nádherné, ale taky teď nemám moc času a i mám nějaké období, že se mi moc nechce. Možná je to i tím létem, člověka to táhne spíš ven :) Hezký večer :)

      Vymazat
  4. Přesně jak píše Hanka - snad nejkrásnější omalovánky, které jsem doposud viděla, a strašně zdařile zpracované :) Jsi šikulka Šári, je to krása :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak vy to vsichni delate ze mate tak krasny obrazky, me prijde, ze proste neumim vybarvovat, nikdy to nevypada tak hezky :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to neumím tak, jak bych chtěla. Třeba stínování mi dělá hodně velký problémy :)) Ale tak co nadělám, hlavně když to člověka baví :)

      Vymazat
  6. Máš to moc krásně vymalované, také se mi zdá, že vůbec neumím kreslit a všichni to pak mají strašně hezký a já ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Ale já si to myslím taky, že to neumím. Když potom vidím ty nádherně vystínované obrázky, některé jsou hotová umělecká díla :) Ale tak co, vybarvuju, jak umím a už se tím nestresuju :))

      Vymazat
  7. První omalovánky, které se mi doopravdy líbí :) Navíc je máš nádherně vybarvené, dle mého můžeš klidně soutěžit :))
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) No možná zkusím jeden z nich poslat, ale tam jsou tak úžasné obrázky :)) Ale za zkoušku nic nedám, že :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥