čtvrtek 7. července 2016

Knižní přírůstky 45

Přeji všem krásný podvečer :)

Taky máte dnes pocit, že nevíte, co je za den? Mám to vždy, když jsou nějaké svátky. Takže já mám dnes pondělí :)))

Dopoledne mi přišel balíček, na který jsem se strašně moc těšila. Je to recenzní výtisk od knižního supermarketu Arara.cz. Moc mi vyhovovalo, že jsem si mohla vybrat knihu, jakou jsem chtěla. Nebyla dána žádná konkrétní nabídka či omezení.



Vybrala jsem si knížku Němý křik od Angely Marsons. S knihou mi přišel navíc jako dáreček film na DVD. Myslím, že jsem ho zatím neviděla, takže super, mám co zkouknout. A v knize jsem našla ještě dvě moc pěkné pohlednice. Určitě tyto drobné dárky člověka moc potěší a děkuji za ně ♥




Anotace:
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… 
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.
„Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.)


Od knihy mám poměrně velká očekávání, tak doufám, že budou naplněna. Věřím, že ano. V noci jsem dočetla rozečtenou knihu, takže se do Němého křiku můžu hned dnes večer pustit. A moc se těším.

Láká vás Němý křik? Máte ho na svém wishlistu a nebo jste ho už četli? Určitě mi napište, jsem zvědavá, jak se vám kniha líbila :)

To je pro dnešní rozbalovací příspěvek všechno. Chystám teď tři recenze a červnové shrnutí. Taky jsem objevila dva knižní tagy, které se mi docela líbí, takže určitě alespoň jedním se inspiruji a sepíšu ho. Máte se tedy na co těšit :)

Mějte se moc krásně a čtěte :)

Ahoj Šárka ♥

35 komentářů:

  1. Taky jsem s nimi zrovna začala vyjednávat spolupráci. Napsala jsem si o novou Alenku v kraji divů s ilustracemi. Ale zatím nic. Tak doufám, že na mě nezapomněli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomeli :-D na me taky, tak se jim pripomen :-) me dnes prisla omluva a kniha je na ceste :-)

      Vymazat
    2. Jj, klidně se připomeň, někdy se stane, že se mail přehlédne :)

      Vymazat
  2. S tím pondělkem to mám úplně stejně :D ale ta radost potom, když si člověk uvědomí, že je čtvrtek :). Kniha je zajímavá, taky jsem po ní pokukovala, ale asi nakonec sáhnu po něčem méně krvavém. Každopádně přeji příjemné čtení.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem natěšená, tak doufám, že mně bude knížka bavit. Nerada bych byla zklamaná :) A mám chuť na pořádný napínák :)

      Vymazat
  3. Tak ať se ti kniha líbí, Šári :) Já jsem ji zatím nečetla, ale hodně často ji teď pozoruju všude kolem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji. Četla jsem většinou spokojená hodnocení, tak doufám, že moje se k nim taky přidá :)

      Vymazat
  4. A ja si u nich upekla Babovky :-)). Nemy krik jsem zvazovala, ale potrebuju letni naladu.

    OdpovědětVymazat
  5. Němý křik bych si také moc ráda přečetla! Ale zatím je jen na wishlistu, ve frontě mám nějak moc knížek, tak neví, co s tím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty naše fronty. Moje je taky řádná a už značně rozvětvená :))

      Vymazat
  6. Kniha mne taky láká. Vypadá to na pěknou spolupráci, jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky. uvidím, jestli bude spolupráce pokračovat, zatím je to zkouška :)

      Vymazat
  7. Šári, já Němý křik právě dočítám, zbývá mi posledních pár stránek a musím říct, že je to pecka! Myslím, že se Ti to bude líbit. Mám sice trochu problém s postavou hlavní vyšetřovatelky, na mě trochu moc křečovitě vytvořená amazonka, ale příběh je top. :)) Užij si čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím přečetla asi 40 stran, takže zatím začátek. A moc se těším dál, doufám, že budu taky nadšená :) Měj se krásně, Kristý :)

      Vymazat
  8. Němý křik mám v plánu, jsem na něj hrozně zvědavá a už teď se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem začala, tak jsem zvědavá, jak se bude příběh vyvíjet :)

      Vymazat
  9. Krásný večer, moc pěkné přírůstky, my oba se na Němý křik také těšíme. :-) Zdravíme a přejeme slunečné dny

    OdpovědětVymazat
  10. Po pravdě :D Knihu Němý křik vidím poprvé. Nechápu to, jak jsem si ji mohla nevšimnout. Jsem milovnice krimi a o existenci této úžasné knihy jsem doteď neměla nejmenší tušení. Zvláštní. Zřejmě se mi jaksi propletla pod prsty a ztratila se v davu a to mě mrzí. Ale já to ovšem napravím a ihned si ji na wishlist povinně přidám. Němý křik mě jednoduše nadchnul! Rozhodně se moc těším na tvé podání recenze na tuto knihu, které se tu snad co nejdříve objeví. :D Doufám v to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to se stane, že občas člověku něco unikne, přestože se o knize dost mluví a píše :) Číst už jsem začala, ale jsem zatím na začátku. Ale věřím, že si ji užiju :)

      Vymazat
  11. Jé, tak na Němý křik jsem hódně zvědavá! Ať se líbí a ať je recenze co nejdříve :D
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, asi zítra dočtu, potom bude recenze :) Měj se také krásně :)

      Vymazat
  12. Šárko, přeji ti krásné počtení a těším se na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Knížka mě také láká, vypadá dobře :) A všichni si ji chválí :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  14. dneska mi od nich taky prisel balicek s dareckama <3 :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥