středa 24. srpna 2016

Knižní přírůstky 58

Přeji krásný, středeční podvečer :)

V poslední prázdninové dny se počasí opravdu snaží, že? Jen tak dál.

Než se mi podaří zplodit recenzi na knihu Podle skutečného příběhu od Delphine de Vigan, mám pro vás článek s novým přírůstkem do mé knižní rodinky :) A copak mi dnes přišlo?

Přišla mi kniha od Jakuba Trpiše Volba – Klíčový okamžik. Když mi autor napsal, jestli bych si chtěla knihu přečíst, chvíli jsem váhala. Knih se mi docela nahromadilo, na dovolené nejspíš nic moc nepřečtu, přestože si chci několik knih vzít, výběr být musí, že :)) a nebyla jsem si úplně jista žánrem. Ale když Jakub psal, že netrvá na pevném termínu recenze, a několikrát jsem si přečetla anotaci, souhlasila jsem. Dostanu se k ní sice až později, ale docela se těším a věřím, že mi sedne.


Přišla mi i s moc milým věnováním, to opravdu potěší ♥


Anotace:
„Zdá se mi o světě v plamenech. O jaderných bombách, které dopadají jedna za druhou a polykají města jako rakovina. O našem dožívání v podzemním krytu, kde se z nás pomalu stávají zvířata. Ty sny jsou tak živé. Bojím se, že se jednou budu chtít probudit a zjistím, že je pozdě.“ Tomáš je mladý muž v nejlepších letech. Ačkoliv se zdá, že mu nic neschází, upadá do stále větší deprese. V práci to s ním jde od desíti k pěti a po marných pokusech vzdává i snahu o opětovné sblížení se svou ženou Eliškou. Aby toho nebylo málo, pronásledují ho postapokalyptické sny plné beznaděje. Depresivní nálada ho opustí až v okamžiku, kdy se seznámí s podivínským psychologem Kohlem, který mu ukáže, jak být šťastným a lepším člověkem. To je ovšem jen začátek Tomášova příběhu, který nakonec vyústí ve strhující finále. Kniha Volba je literárním debutem mladého českého autora Jakuba Trpiše. Prolínají se v ní prvky duchovní literatury, sci-fi, detektivky, psychologického i milostného románu. Poprvé vyšla v roce 2012. Příběh v sobě nese silné poselství, které může změnit život jednotlivce i celé společnosti.

Nejdřív mě totiž v anotaci trochu zarazilo sci-fi, to právě moc nemusím. Ale protože jde o směsici žánrů a také o psychologii, což já můžu, tak myslím, že to bude dobré :)

Mějte se zatím krásně a já jdu pokračovat v psaní recenze na Delphine de Vigan. No, pokračovat... teprve začít... se přiznám :)) Ale dnes bude, protože zítra odjíždím a se mnou bude mít dovolenou také blog :) A psát recenzi až po 14ti dnech by byl holý nesmysl. Takže se ještě večer těšte :)

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Podle anotace to vypada na zajimavy pribeh Sarko:-)A to venovani, to urcite take potesilo, jsem zvedava co na tuto knihu reknes :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jsem na knížku zvědavá, jaká bude :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  2. Natoze ja take nejsem priznivcem sci-fi nevypada vubec spatne. Postupne se k ceskym autorum take dostavam a neni to vubec spatne. Je to mnohem lepsi nez nove ceske filmy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos se mi s českými autory taky celkem daří a jsem za to ráda :) Co se týče filmů, jsem asi úplně mimo :) Chci teď někdy zkouknout Lídu Baarovou a jinak jsem už strašně dlouho nebyla v kině a o tv ani nemluvím. Kdyby bylo na mně, nemusí doma ani být :))

      Vymazat
  3. Kniha vypadá dobře, jsem zvědavá na recenzi :) A užij si dovolenou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu neznám, ale závidím. Já nemám doma žádné podepsané kousky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ona si nějaká podepsaná taky k tobě cestičku najde :)

      Vymazat
  5. Izabello, děkuji, jsem na ni zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥