středa 1. února 2017

Knižní přírůstky – leden #6

Zdravím vás dnes ještě jednou :)

Jak jsem slíbila, mám tady dnes ještě jeden článek. V pondělí mi totiž dorazily nové knihy, dnes jsem si další vyzvedla v zásilkovně, tak bych se ráda trošku pochlubila.

Poštou mi dorazil recenzní výtisk od Dobrovského a spolu s ním také recenzáček od Omegy. Přečtu si tedy svého prvního Harlana Cobena. Mám sice doma asi tři jeho knihy, ale prostě jsem se k nim ještě nedostala. Tak jsem ráda, že jsem si mohla k recenzi vybrat právě jeho novinku Smrt v zádech.



Anotace:
Devátý thriller Harlana Cobena, který dobyl 1. místo žebříčku bestsellerů New York Times.
Myslíš, že víš, co je pravda. Pravda je, že nevíš nic.
Maya Sternová přišla téměř o všechno, co drželo její život pohromadě. Coby elitní pilotka se během mise v Iráku dopustila osudové chyby a musela odejít z armády. Její sestra Claire byla zavražděna při loupežném přepadení a brzy nato se před Mayinýma očima stal obětí střelby také manžel Joe. Maya se snaží postarat o malou dcerku a čelit pravidelným nočním můrám. Spolupracuje s policií při hledání Joeových vrahů a pokouší se nějak se se vším vyrovnat. Pár dní po Joeově pohřbu však na nahrávce natočené doma skrytou kamerou zahlédne něco, co její svět znovu převrátí vzhůru nohama…



Anotace vypadá skvěle, takže se moc těším, až se do čtení pustím.

Nakladatelství Omega mi poslalo knihu Deník fejsbukové matky pokračuje od Lucie Nachtigallové. Jednička se mi moc líbila, takže věřím, že mě chytne i pokračování.

Anotace:
Specifický smysl pro humor, sebeironie a další stovky vtipných příběhů mámy od tří dětí, kterou jste mohli poznat už v prvním díle Deníku fejsbukové matky, tlačí na naši bránici snad s ještě větší silou než předtím.
Peripetie, které rodiče, dvojčata Viki a Fandu, jejich malou sestru Bětku a domácí zvěřinec denně potkávají, tentokráte zahrnují statusy z let 2012 – 2014. Jak to dopadne, když se přetížená matka rozhodne ještě kromě plození, rození, kojení a výchovy dětí podnikat? Věřte, že se budete smát od první do poslední stránky.
Stejně jako u prvního dílu i zde platí, že knihu můžete začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče. Všude se chytnete a všude se poznáte. V tomto vydání navíc najdete originální bonusový materiál. 




A teď vám ukážu dvě knihy, které jsem si objednala na buxu.

Na obě jsem četla nadšené recenze a komentáře, takže jsem se nechala zlákat. Obě mají navíc krásné obálky, hlavně Dům u ústí řeky. To je prostě nádhera.



Dům u ústí řeky – Victoria Jones
Tajuplná mohyla, opuštěná ruina a skryté rodinné tajemství.
Iris dlouho čekala, že se bude moci osvědčit jako archeoložka, až konečně dostala příležitost. Má dohlížet na odkrývání anglosaské mohyly. Drsná krajina Suffolku ji fascinuje stejně jako ruina panského domu u ústí řeky. Proč jeho obyvatelé Hengist Hall opustili? V jedné zprávě o dávné vraždě najde jméno domu, při svém pátrání však narazí na zeď mlčení. Teprve její kolega Caleb jí pomůže příblížit se pravdě. A ta má větší spojitost s její rodinou, než by Iris považovala za možné... 



Překvapilo mě, že je Dům taková bichlička, nějak jsem to nečekala. Asi jsem ani nekoukala na počet stran :)

Sběratelka parfémů – Kathleen Tessaro
Dva životy, dvě ženy, současnost i minulost v Paříži, ztracené tajemství vepsané v parfémech…
Nedávno provdaná Grace Munroeová nezapadá do společenské smetánky Londýna padesátých let, manželství se moc nedaří a sama je nespokojená. Najednou obdrží dopis z právnické kanceláře. Má přijet do Paříže, kde na ni čeká dědictví. Potíž je však v tom, že o žádné Evě d´Orseyové, která jí odkazuje nemalý majetek, nikdy neslyšela.
Pátrání po její totožnosti zavede Grace o celá desetiletí zpět, do New Yorku, Monte Carla, Paříže a Londýna dvacátých let. Pozvolna odkrývá záhadu geniálního tvůrce parfémů a jeho múzy, jíž se kdysi stala právě Eva. Ve třech jedinečných vůních se vášnivý parfumér pokusil zachytit celou její bytost, její esenci, a učinil ji tak nesmrtelnou. Příběh Evy d´Orseyové nadobro změní Gracin život – je nucena si vybrat zda bude žít podle očekávání společnosti nebo půjde svou vlastní cestou.
Nezapomenutelné vyprávění je hlubokou sondou do komplikované a obsedantní lásky mezi múzou a umělcem, výpovědí o obrovské síle vzpomínek a moci vůní.



Tak to jsou moje čtyři poslední lednové přírůstky. Četli jste některou z knih? Nebo máte zálusk? Napište mi :)

Mějte se krásně a čtěte.

Vaše Šárka ♥

20 komentářů:

  1. Dum u usti me laka moc. Dost o nem premyslim. Tak uvidime. Budu z Brany objednavat novou Erskinovou, mozna to vezmu pri jednom.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Sběratelka se mi moc líbila a Dům mám také na seznamu :-) Krásné kousky, hezké čtení Šári :-) :-*

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jednu z knih jsem nečetla, ale dvě bych chtěla....:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Samé zaujímavé tituly :D Zberateľka parfémov ma upútala a obálku má naozaj krásnu :-) Na Denník FB matky pokračuje som nedávno čítala recenziu a nebola veľmi pochvalná, tak hádam sa ti kniha bude páčiť, prajem príjemné čítanie pri všetkých knihách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se úplně na všechny. Pokračování deníku bude mít stejně jako první díl určitě nadšence a odpůrce. Já patřím do té první skupinky :) Pokračování už jsem přečetla a na totální odreagování a pobavení je to skvělé :)

      Vymazat
  5. Smrt v zádech vypadá parádně a o Sběratelce parfémů ani nemluvím :) Užij si čtení, těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné přírůstky :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné knihy, Šárko. Coben mi snad už dneska dorazí :-D. Deník jsem akorát rozečetla. Ať se ti všechny knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, moc děkuji :) Jsem zvědavá, co řekneme na Cobena. Deník jsem už přečetla, opět jsem se skvěle pobavila :)

      Vymazat
  8. Na Sběratelku parfémů se chystám a o knize Dům u ústí řeky jsem vůbec nevěděla :) Přidávám si ji na seznam :) (a ta obálka je naprosto úžasná!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Od Cobena jsem cetla dve a spokojenost :) Sberatelku mam doma a Dum ma fakt uzasnou obalku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na Cobena moc zvědavá, zatím jeho styl psaní neznám :)

      Vymazat
  10. Krásné novinky! Cobena u nás čte mamka a je moc spokojená, takže se na něj časem taky chystám :) Přeju příjemné čtení, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, děkuji :) Jsem na něj moc zvědavá, doufám, že se přidám mezi nadšené fanoušky autora :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥