pátek 17. února 2017

Knižní přírůstky – únor #3

Zdravím všechny knihomoly :)

Dnes mám pro vás článek s knižními přírůstky. Jednu knihu mám doma už týden, ale nechtěla jsem psát článek jen kvůli jedné knize, tak jsem čekala, až dorazí objednávka z MegaKnih. Ale ta zatím nedorazila, ovšem mi přišel další recenzáček, takže mám knihy dvě a rozbalovačka mé objednávky bude příště. 


Minulý týden mi přišel recenzní výtisk z nakladatelství Moba a dnes z MegaKnih. A shodou okolností obě knihy vydala Moba, jen mi připluly z rozdílných vod :)


Nakladatelství Moba mi poslalo knihu Virginie C. Andrews s názvem Svítání. Na tu se opravdu moc těším. Od autorky jsem sice zatím četla pouze první díl pentalogie Květy z půdy, ale její styl psaní mě bavil moc. A rozhodně hodlám přečíst celou sérii. A když jsem viděla, že vychází nová série, zatoužila jsem ji mít. 


Svítání
Pentalogie: Svítání, Tajemství rána, Dítě soumraku, Noční hlasy, Nejtemnější hodina
Čtrnáctiletá Dawn přichází na novou školu. Poznává okouzlujícího Phillipa Cutlera a začíná žít svůj sen. Konečně může studovat zpěv, prožívá svou první lásku… jenže pak jí umírá matka a její svět se obrací naruby. Záhy přichází další rána. Dawn zjišťuje, že byla jako nemluvně unesena a jejími biologickými rodiči jsou právě Cutlerovi. Dostává se do cizí rodiny, snaží se překonat staré bolesti a od základů si vybudovat svůj vlastní život.


Z eshopu MegaKnihy mi přišla kniha Becky Masterman Boj se tmy. Je to pokračování série s Brigid Quinn v hlavní roli. První díl Běsni a zuř jsem četla. Přestože to nebyla nějaká úplná bomba, bavilo mě to a hlavní hrdinka mi byla sympatická. Takže si rozhodně ráda přečtu pokračování. 


Boj se tmy
Bývalá agentka FBI Brigid Quinnová zažila psychopatů víc než dost. Chce nechat vše za sebou a vybudovat si v Tucsonu nový život s manželem, přáteli a klidnou prací soukromého očka. Po smrti švagrové se ujme sedmnáctileté neteře, která však začne projevovat nezdravý zájem o pitvání různorodé zvířeny. Brigid mezitím slíbí místnímu páru pomoc s vyšetřováním smrti jejich syna – ani to nakonec není tak snadné. Její dům přestává být útočištěm a všude jako by číhaly nové hrozby. Brigid neví, jestli může vůbec někomu věřit. Nebo je to jen tím, že se ďábel nastěhoval blíž?


Tohle jsou vlastně poslední nasmlouvané recenzní výtisky, když nepočítám Domino, kde mám spolupráci nasmlouvanou na půl roku dopředu, za což jsem moc a moc ráda. Zmiňuji to proto, že teď už se opravdu budu krotit a vrhnu se také na čtení vlastních knih. Sice mě čeká ještě velká hromádka, ale jsou tam krásné kousky. A potom mě čeká má obří zásoba. Je úžasné, že se má člověk pořád na co těšit. O co jsou lidé, kteří nečtou, ochuzení, že? Musím se smát, asi by mě nechápali. Ale já jsem šťastná a spokojená mezi knihami :)


Znáte knihy, které jsem vám představila? Patří Virginie C. Andrews mezi vaše oblíbené autorky? A co Becky Masterman? Seznámili jste se s ní už? Určitě mi napište, všechny vaše komentáře mi dělají radost.

Mějte se krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Ahoj, ani jednu autorku bohužel neznám. Ale série Svítání vypadá velice dobře. Tak přeji krásné čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Boj se tmy jsem po počáteční skepsi nakonec slupla jako malinu. Brigit je super! Až na ten začátek, ne, že by to bylo úplně nudné, jen jsem se v tom prostě dlouho placala, ale pak...

    OdpovědětVymazat
  3. Já knihy na pokračování nevyhledávám. Odrazuje mě to, že musím čekat až vyjdou další části...a co když nevyjdou? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to nevadí, zatím mám štěstí, že to, co čtu, taky dále vychází :)

      Vymazat
  4. Od Andrewsové se určitě chystám na zmiňované Květy z půdy, mám doma celou sérii, kterou jsem kdysi koupila ve velké slevě, ale pořád ne a ne se k tomu dostat. No a když autorka hodně zaujeme, je fajn vědět, že tu je další série ke čtení :) Druhou knihu vůbec neznám, ale přeji, ať se ti obě líbí :)
    Jinak já to mám s recenzáky jak na houpačce, někdy se mi jich sejde mnoho najednou, jindy zase nic, nějak si to neumím dobře rozplánovat :D Třeba teď je jich požehnaně, ale stále mám čas číst i vlastní zásoby, takže jsem spokojená :)
    Měj se moc krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě konečně ten čas na vlastní zásobičky musím udělat a už se těším :) Jinak z Květů jsem zatím přečetla první díl, takže bych se ráda dostala k dalšímu.
      Měj se krásně, Hani :)

      Vymazat
  5. Svitani vypada moc hezky, taky jsem pokukovala :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Přidám se k Lucy, Svítání vypadá moc dobře :) Ať se obě krásně čtou! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Už mám Boj se tmy dočteno a sepsáno. Ted jen čekám na čas, kdy něco nafotím nebo se alespon o to pokusím :D Starší paní mi k srdci přirostla a hlavně konečně zde nepůsobí jako superhrdinka v babičkovském věku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, je to zase trošku jiná hrdinka, žádná mladá kóča, takže o to je to i zajímavější a má to něco do sebe :))

      Vymazat
  8. Krásné novinky, Šári, užij si je. Já se zatím ani na jednu nechystám, ale co není, může být - zvláště potom, až si přečtu Tvoje recenze :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥