středa 1. února 2017

Můj knižní tip #5

Zdravím všechny své čtenáře :)

Tak jsem zjistila, že jak pracuji i o víkendech, absolutně nějak neregistruji, co je za den :) A tudíž mi úplně unikl knižní tip. Dnes to napravuji a vkládám článek tedy trošku později.

Pokud jste autorku Delphine de Vigan objevili až díky knize Podle skutečného příběhu jako já, představím vám dnes tip na další její knihu, která už nějakou dobu trůní v mé knihovně. Bohužel jsem se k ní ještě nedostala, a to jsem ji měla doma ještě mnohem dříve, než vyšla kniha Podle skutečného příběhu. Ta mě mimochodem nadchla, takže doufám, že se k autorce brzy opět dostanu.

A konečně název knihy... Noc nic nezadrží. Kniha vyšla u nakladatelství Odeon v roce 2012 a má 304 stran.

Anotace:
Noc nic nezadrží – na první pohled „obyčejné“ vyprávění o autorčině matce je ve skutečnosti biografií, rodinnou ságou i autorčinou osobní zpovědí. Delphine de Vigan s obrovskou dávkou citu a upřímnosti vypráví životní peripetie své matky, aniž by se byť jen na okamžik uchýlila k patetickému žalozpěvu. V příběhu hlavní postavy Lucile se střídají sebevraždy, incest, nevěra, smrt a nemoc, které by jistě mnoho rodin položily na kolena. Právě síla, s jakou toto vše autorčina rodina překonává, tvoří ústřední myšlenku románu; moc temnoty je obrovská, ale musíme se jí vzepřít.

Kniha má vysoké hodnocení a věřím, že bude skvělá. Dále u mě na přečtení čeká ještě autorčina kniha Ani později, ani jinde. A ráda bych si ještě opatřila román No a já.


Četli jste některé dílo od této francouzské autorky? Určitě mi dejte vědět do komentářů :)

Myslím, že dnes ještě vydám rozbalovačku, protože mi v pondělí přišly dva krásné recenzáčky a dopoledne jsem si vyzvedla balíček v zásilkovně. Takže se s vámi o své nové knihy ráda podělím :) A zítra se můžete těšit na recenzi knihy Pod vodou z nakladatelství Paseka. Kniha mě velmi mile překvapila... alespoň tohle málo prozradím dopředu :)

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Na tuto autorku se v budoucnu chystám, tak děkuji za inspiraci. Moc se těším na recenzi knihy Pod vodou, dost o ní uvažuji :) měj se pěkně, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě kristý tuto autorku někdy vyzkoušej :) A recenzi Pod vodou už jsi četla a jsem ráda, že tě dobře naladila :)

      Vymazat
  2. Od této autorky jsem ještě nic nečetla, nicméně tahle knížka vypadá, že bude moc zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že bude výborná a určitě doporučuji i Podle skutečného příběhu. Ta se mi moc líbila :)

      Vymazat
  3. Já jsem od autorky ještě nic nečetla, ale mám ji na seznamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já můžu zatím doporučit Podle skutečného příběhu, tu jsem četla a byla velmi zajímavá. Jsem moc zvědavá na tuto.

      Vymazat
  4. Ještě jsem od ní nic nečetla, ale asi jak na to koukám, musím to napravit. Pěkné!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥