úterý 21. března 2017

Čtecí plány na hodně dlouhou dobu

* * *
Normálně si čtecí plány nedělám, protože je nedokážu dodržovat. Dokonce jsem se teď dívala na jeden z prvních článků na blogu, kde jsem si jakýs takýs seznam taky sepsala, a s hrůzou jsem zjistila, že jsem z něj za ten rok a půl nepřečetla jedinou knihu. No, přesto jsem se rozhodla, že to ještě na druhý pokus zkusím. Na databázi si vedu knihotéku, která čítá cca 15 stran mých knih. Takže jsem se rozhodla, že z každé stránky vyberu jednu knihu a z této hromádky potom budu vybírat a číst. Nakonec jsem jich vybrala víc, knih je 33 a když je budu kombinovat s recenzákama, mám to čtecí plán asi tak na třičtvrtě roku ne-li dýl :) Ale nevadí. Recenzní výtisky jsem omezila, několik jsem jich dokonce už i odmítla, ale pořád mi jich několik zbývá přečíst, než se budu moct pustit do této soukromé výzvy. Až přečtu resty, které opravdu hoří, začnu mezi recenzáčky vkládat svoje knihy z vybrané hromádky. Nejvíc spokojená budu, když budu moct knihy střídat... jeden recenzák, jedna vlastní, jeden recenzák, jedna vlastní... ☻


A jaké krásky jsem si na svou čtecí hromadu vybrala?

1. Parazit – Ruth Newman
2. Pokání – Ian McEwan
3. V šedých tónech – Ruta Sepetys
4. Zmizet – Petra Soukupová
5. Muž jménem Ove – Fredrik Backman
6. Hladový oheň – Erik Axl Sund – obávám se, že si budu muset znovu přečíst konec Vraní dívky, protože si ho už nepamatuji...
7. Učedník – Tess Gerritsen
8. Ztracená manželka – Alyson Richman
9. Divočina – Cheryl Strayed
10. (Ne)obyčejný kluk – R. J. Palacio
11. Žlutý svět – Albert Espinosa
12. Lístky ve větru – V. C. Andrews – už je taky na čase na pokračování Květů z půdy
13. Na co Alice zapomněla – Liane Moriarty
14. Mráz – Bernard Minier
15. Pýcha a předsudek – Jane Austen
16. V lese visí anděl – Samuel Björk
17. V plamenech – Rosamund Lupton
18. Dům u tří borovic – H. M. Körnerová
19. Všechny malé zázraky – Jennifer Niven
20. Mlhy Ölandu – Johan Theorin
21. Tampa – Alissa Nutting
22. Skála – Peter May
23. Kniha vzpomínek – Rowan Coleman
24. Pod křídly – Marie Pujmanová
25. Syn – Jo Nesbo
26. Matky – Jan Koubek
27. Popravčí – Chris Carter
28. Ledová princezna – Camilla Läckberg
29. Záhada na zámku Styles – Agatha Christie
30. Starý kraj – Dörte Hansen
31. Spouštěč – Wulf Dorn
32. Návrat domů – Yaa Gyasi
33. Lizucha – Lenka Juráčková


Krásný počet... třiatřicet :) Snažila jsem se namíchat žánry, mám tam i české autory, takže opravdu od všeho trochu. Musím ten svůj počet nepřečtených knih prostě snížit a snižovat a snižovat :) Jenže teď jsou zas všude výprodeje, takže pochopitelně syslím a syslím. Nenapravitelná :)))

Vpravo můžete částečně vidět Staré pověsti české, F. L. Věka a Novely Thomase Manna. tyto knihy ale ve svém plánu prozatím nemám.



A že to myslím vážně s touto hromádkou, vidíte i na tom, že jsem si všechny knihy vytahala a připravila. Samozřejmě jsem udělala pár fotek, když už jsem byla v tom bordelaření. Nejhorší je, když nemáte pořádnou knihovnu, knihy máte všude včetně skříně a potom hledejte, kde která kniha sídlí. Ale našla jsem všechny.

Hromádka žánru detektivky a thrilleru...


Hromádka románů...


Něco málo ze světové klasiky...


A několik knih českých autorů...


Taky projíždíte eshopy s akcemi? Kolik na vás doma čeká nasyslených knih? Děláte si čtecí plány? Dodržujete je? Určitě mi všechno napište, ráda si počtu :)

Mějte se krásně a čtěte :) A syslete... Vždyť nám to dělá takovou radost ☻

Vaše Šárka ♥

28 komentářů:

  1. Šári, tak to je mazec :-) Víme obě, že jsme na tom podobně :-) :-)
    Nejdřív teda k tvojí hromádce - vidím pár kousků, které mám taky na čekačce :-) V šedých tonech přečteš rychle, čte se svižně, má krátké kapitolky a nenechá tě, dokud nedočteš.
    No a co se týče výzvy jako takový, taky jsem si něco podobného v lednu řekla, že teda jako tři recenzáky a jednu svojí a tři recenzáky a jednu svojí... atd atd ..... no, musím teda říct, že se mi tedy tento rok - od ledna dosud - jednu svojí :-) :-) JInak žádnou :-) těch novinek vychází tolik, které člověk chce, seznam neustále roste, takže to prostě nejde odmítnout - ty novinky v recenzáčcích :-) Ale čeho se alespoň snažím držet je - brát si knihy k recenzím pouze ze svého wish list seznamu :-) To dodržuju opravdu (letos mám snad jen dvě knihy mimo seznam) Takže tak, no a já jsem zvědavá kdy si přečtu zase nějakou svojí :-) - do výzvy na DK se mi hodí Jsou světla, která nevidíme třebas, tak snad se k té bichličce dokopu :-)

    Myslím, že se chápeme a všechny to známe :-)
    Krásný týden Šári a budu se těšim na recenze :-) hihi pááá *Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mam tam překlepy, ale snad to po mě rozluštíš :-) :-)

      Vymazat
    2. Verunko, moc děkuju za komentář. Taky mám ještě několik recenzáků, které docela hoří a potom teprve se můžu vrhnout na tuhle svoji výzvu. Ale ráda bych, aby se mi to dařilo skloubit, protože těch knih mám doma fakt moc. Takže se musím naučit odmítat a sahat do svých zásob. Je fakt, jak píšeš, vychází spoustu krásných novinek a člověk je CHCE :)) Ale já jsem te´d hodně dlouho nesáhla do svých nasyslených polic, takže je načase. Samozřejmě nevím, jak se bude dařit, proto jsem si nedala ani žádný časový limit, protože to by mě jen stresovalo a brzy přestalo bavit. Takže... musím si věřit, že to trochu půjde :) Měj se krásně, Verunko ♥

      Vymazat
  2. Jé, Šári, skvělý výběr, držím palce s jeho dodržováním :) Z Tebou naplánovaných mám za sebou Spouštěč, Na co Alice zapomněla, Skálu, Tampu, V šedých tónech... Skála a Tampa jsou pecky, V šedých tónech se mi taky moc líbilo. Naproti tomu Alice je celkem průměr a od Spouštěče jsem čekala mnohem více. Jsem strašně zvědavá, co na knihy povíš, těším se :)
    Jinak jak víš, já si čtecí plány dělám občas, když je chuť. Třeba teď v březnu byla, splnila jsem zatím zhruba půlku a teď už se mi do dalších naplánovaných moc nechce... Nic si z toho nedělám a seznam asi prostě opustím. Hlavně, že čteme!
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, moc děkuji :) Moc bych si přála, aby se mi to alepsoň tak nějak v rámci možností dařilo a hromady mých nasyslených knih se mi pomalu snižovaly. Kolikrát si říkám, kolik pokladů tam na mě čeká a chci se do nich už pustit. Jinak víš, že já na ty plány nejsem, ale te´d jsem nějak dostala chuť to zkusit, tak uvidím :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Nad čtecím plánem jsem už také přemýšlela, dokonce si i naplánovala tak 2 nebo 3 knihy, ale skoro nikdy to nedodržela. Takže jsem to zatím zavrhla. Nepřečtených knih mám 138 (nedávno jsem si sepsala seznam) a hodlám ho trošku zmenšit. Ale znám se, kdoví jak to nakonec dopadne :D
    Z tvého seznamu jsem četla jen Ledovou princeznu (doporučuji celou sérii) a v plánu mám asi 11. Některé ani neznám, ale určitě se podívám na anotaci (a beztak si některé zapíšu :D).
    Držím palce, ať přečteš co nejvíce knih ;) A ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto, moc děkuji :) Taky nejsem plánovací typ, co se týče četby, ale včera jsem tak nad tím přemýšlela a řekla jsem si, že si dám šanci a zkusím to. Od C. Läckberg mám už několik knih a ráda bych si pořídila všechny. Věřím, že mě zaujme. Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  4. Kdepak, já a plány...to nejde k sobě. Knihy miluji, ale nechci je hromadit. Nechci mít hory nepřečtených knih, které na mě smutně "koukají" a já mám výčitky :-) Jen tak mimochodem - V šedých tónech, tu knihu vytáhni a přečti co nejdříve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já už právě ty hromady mám a člověk pak už ani neví, co vytáhnout. Takže třeba mi tento zúžený výběr pro začátek pomůže. A s tou hromadou musím opravdu něco udělat, tak uvidím, jak se mi bude dařit. Jak jsem psala, taky nejsem plánovací typ a nedělám běžně žádná TBR. Toto byl momentální nápad, který se mi líbí a zkusím se podle něj řídit. Když to nepůjde, holt to nepůjde. Ale zatím se hodlám nevzdat :))

      Vymazat
  5. Já to tak zavedla, že mám jeden recenzák a jednu až dvě vlastní knihy a vůbec to není špatné. Vlastně to tak mám už od začátku. Navíc recenzáky mám většinou do čtečky, takže krásně střídám i papír a nepapír :D Jinak hezká kupka. Ať se čtení daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych byla právě moc ráda, kdyby se mi to takhle taky dařilo. Proto chci teď stáhnout mé věčné resty a najet na tento systém. A
      Měj se krásně a moc díky :)

      Vymazat
  6. Tak snad ti plány pěkně vyjdou Šári :-) Sama mám z tvého seznamu za sebou Spouštěče a muže jménem Ove a obojí se mi moc líbilo. Na čekačce mám celou sérii Květy z půdy, tak snad budou stát za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pinky, moc děkuji, budu doufat, že se mi můj plán bude dařit tak nějak v rámci možností plnit. Z Květů jsem četla zatím první díl a bavil mě. Zbytek dílů čeká :)

      Vymazat
  7. tak tomu rikam slusna hromada... ja radeji nic takoveho provadet nebudu, nerada bych s sebou sekla, kdyz bych videla, kolik knih na me jeste ceka :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle se mnou nesekne, horší jsou ty další police, co čekají :)))

      Vymazat
  8. Skvele plany. Ja radsi moc na akce nekoukam, protoze pak se neumim udrzet a dopada to tak, jako za posledni dva mesice. :) narust neprectenych knih se zvysuje...:)

    OdpovědětVymazat
  9. Čtecí plány jsou taky moje slabá stránka, proto se o ně radši nepokouším. :D Počet nepřečtených knih netuším, ale odhaduji tak do padesátky, víc ne :) Jenom jsem si zatím všimla, že letos sice málo nakupuji, ale taky málo čtu. Ne že bych neměla čas, ale většinu ho prosedím na facebooku... Přemýšlím co s tím, protože takhle to dál nejde.
    Tobě však přeju, ať se ti stanoveného plánu daří držet a knížky tě baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, prokrastinace na fb a celkově na pc je prostě strašná. Snažím se to omezit, ale stejně na počítači strávím spoustu času. A děkuji, snad se bude aspoň trošku dařit :)

      Vymazat
  10. Tak za sebe tedy musím říct, že tvůj výběr je parádní. Několik knih jsem sama četla a z nich doporučuji zejména: Skálu ♥♥♥, V šedých tónech, V lese visí anděl či (Ne)obyčejného kluka. Sama mám pak doma dalšícjh několik kousků a třeba takovou Soukupovou už mám k přečtení připravenou skoro rok...
    Jsem moc zvědavá, jak se ti bude dařit, Šári a držím palce. Jo a taky se samozřejmě těším na všechny recenze a chci ti pochválit i fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji a doufám, že se aspoň nějak částečně bude dařit :))

      Vymazat
  11. Krásný výběr! :) Já mám momentálně v seznamu "chci přečíst" asi 40 knih. :D A to tam asi budu přohazovat další. Nejradši bych je přečetla všechny a hned, tolik se na to těším! :D A to čtu fakt hodně, ale prostě 40 knížek naráz asi nezvládnu. :D :D


    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych nejradši četla několik knih současně najednou, ale prostě to nejde, no :) Musíme být trpělivé :)) Měj se hezky :)

      Vymazat
  12. Pěkný seznam a pěkné číslo. :)
    Z výčtu jsem četla Pokání, Muž jménem Ove a Pýchu a předsudek. Chci si přečíst: Tampa; Na co Alice zapomněla a V šedých tónech.
    Přeji aby se tvůj čtecí plán vydařil a mohla sis knihy z tohoto seznamu odškrtnout jako splněné. Tak hodně zdaru :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jeje ja a cteci plany. Vetsinou mam novy knizzky na hromadce a kdyz neco doctu, prijdu k ni a mmmm tuhle! A vetsinou se trefim ze mi to sedi do nalady. Kdyz ne vratim se ke kupicce a mmmm tuhle! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto jsem si pro jistotu udělala velkou hromádku, aby byl výběr pestrý :) Tak uvidím, jak to půjde :)

      Vymazat
  14. O Alici jsem slyšela už dost ropačitých názorů, no uvidím, jak sedne mně :) Hezký víkend :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥