sobota 25. března 2017

Knižní přírůstky – březen #3

... a tentokrát nakoupeno na stránkách Knižního klubu. Mě prostě ty slevy zničí, to je děsný. Nesměla bych na ty eshopy vůbec lézt, to by bylo jediné řešení.

Ale nerozšoupla jsem se zase moc, ovšem dalších pět knih si vybrala dcera, takže z nás měl přeci jen KK nějaký užitek ☻

Vybrala jsem si těchto šest knih. A samozřejmě mám ještě nějaké další v hledáčku, ale to zase někdy příště.



Nad Labyrintem jsem hodně dlouho přemýšlela, tak nakonec jsem se konečně rozhoupala.

Jedenáctiletá Magda zmizela z domova, když její rodiče Asa a Martin večeřeli v nedaleké restauraci. Martin odevzdaně čeká na výsledky vyšetřování, ale Asa se pouští do zoufalého pátrání na vlastní pěst. I Martinův kolega Tom, zdrcený z rozchodu s Katjou, hledá stopy vedoucí k Magdě, zatímco Katja chce začít nový život v New Yorku. Všichni čtyři však mají svá tajemství a ta brzy vyplují na povrch.


Africký příběh jsem si už chtěla koupit kdysi dávno, ale chvíli byl vyprodaný, potom zase za plnou cenu, tak konečně teď jsem na něj kápla za pár kaček. 

Africký příběh lásky – Daphne Sheldrick
13.2.2013 ...
Strhující příběh z exotického prostředí popisuje životní osudy Daphne Sheldrickové. Narodila se v Keni, vyrůstala obklopená překrásnou přírodou a není divu, že si tento svět zamilovala. Péči o zvířata, především o osiřelá mláďata, zasvětila celý život. V jedinečné autobiografii líčí své bohaté zážitky, studium, první lásku a zasnoubení, popisuje boje hnutí Mau Mau proti bílým osadníkům. S manželem, správcem národního parku Tsavo, se jí podařilo odchovat a vrátit do přírody mnoho ohrožených druhů, dodnes se stará o úspěšný sloní sirotčinec, jediné zařízení svého druhu v Keni.


V knize najdete i fotografie...


Od CJ Lyons mám doma už knihu Varovné příznaky a neodolala jsem další z lékařského prostředí s názvem Kritický stav.

Kritický stav – CJ Lyons
Sněhová bouře, která se přihnala do Pittsburghu poslední večer v roce, odřízla nemocnici U Milosrdných andělů od světa. Zaměstnance i pacienty navíc ohrožuje skupina ozbrojených násilníků. Jedním z rukojmí je i doktorka Gina Freemanová, která tou dobou tráví čas u lůžka svého zraněného snoubence, detektiva Jerryho Boyla. Spolu s ní jsou v budově uvězněny i vrchní sestra urgentního oddělení Nora Halloranová a medička Amanda Masonová. Žádná z nich neví, zda tato kritická noc nebude jejich poslední. Mimo nemocniční zdi čelí stejnému nebezpečí doktorka Lydie Fiorová, jejíž dávné tajemství vlastně přivedlo na místo někoho, kdo je kvůli němu připraven zabíjet.


Posledním dílem Monumentu jsem doplnila sérii.

Děti, jež přežily katastrofu v Monumentu, se konečně dostaly do bezpečí a žijí nyní v uprchlickém táboře v Kanadě. Bratři Dean a Alex pomalu a zdráhavě začínají věřit, že je po všem. Pak se ale dozvědí, že jejich ztracená kamarádka Josie žije.
Josie prožívá nejhorší okamžiky svého života, odtržená od přátel a uvězněná ve střeženém táboře plném krvežíznivých divochů, brutality a každodenního násilí. V důsledku prožitých hrůz ztratila veškerou naději na záchranu.
Astrid děsí až přílišný zájem vlády o její ještě nenarozené dítě a spolu s Deanem, Alexem a Nikem se vydávají na cestu v zoufalé snaze najít Nikovu lásku Josii.


A další černá „Agátka“ do sbírky nesmí chybět :)

Hercule Poirot cestuje letadlem z Paříže do Londýna. Společně s dalšími deseti pasažéry sdílí kabinu letadla Prometheus a zdá se, že jeho pozorovatelským schopnostem jen tak něco neunikne, byť se neděje nic neobvyklého – až na nepříjemnost s vosou. Opak je však pravdou – v půli cesty stevard zjistí, že jedna z cestujících je mrtvá. Nehodu vyloučí vzápětí sám Poirot, když na podlaze najde foukací šipku. Vražednou zbraň však policie objeví tam, kde by to nikdy nečekala – pod sedadlem slavného Belgičana! Poirotovi nezbývá než očistit své jméno a dopadnout pachatele zločinu, jejž nikdo neviděl a přece se odehrál před zraky několika pár očí včetně těch nejslavnějšího detektiva všech dob. 


Na konci aleje mě zaujala podle anotace, stála taky pár korun, tak uvidím, jaká bude.

Osudy starých lidí a jejich mentalita nejsou zdaleka tak šedivé, jak si myslí mladší generace. Berní úředník Skoumal žije v domově důchodců, nespokojený se svými chorobami a rodinnými vztahy, a vše si vynahrazuje sledováním lidí ve svém okolí, kterým se snaží zasahovat do života. Žádnou tragédii nezpůsobí, spíš jde o komické a směšné situace umocněné jeho sobectvím. Psychologicky působivé líčení posledního úseku života dává tušit, že to, co se jeví jako stařecký vrtoch, bylo v povaze člověka, už když byl mladší, a je to dobře čitelné z jeho vztahu k druhým lidem.


Zaujala vás některá z knih? Četli jste některou? Dejte mi vědět do komentářů :)

Mějte se krásně a užijte si víkend.

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Krásné kousky! A Labyrint :) Suprové čtení, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky tobě jsem se k Labyrintu konečně rozhoupala :)

      Vymazat
  2. Díky za tipy! Já čtu moc ráda, takže dle tvých recenzí si určitě nějakou knížku ráda vyberu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto knih neznám ani jednu, ale všechny vypadají velice dobře. Tak přeji pěkné čtení - snad se k nim brzy dostaneš :-)
    Mě teď ubíjejí slevy na e-knihy na portálu eReading.cz, a zrovna včera jsem prošvihla jednu, která byla na nakladatelství motto - měla jsem vybraných pět knih za zhruba 79,-Kč. Ale nějak jsem nedokončila objednávku. Stane se. :-/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kousky! Africký příběh lásky jsem si chtěla minulý rok v nějaké extra velké akci pořídit, a než jsem dokončila objednávku, byl pryč. Ale ráda bych se k němu dostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem hodně dlouho čekala, než jsem na ni zase natrefila :)

      Vymazat
  5. Já mám od Monumentu pořád jen druhý díl a nedokopala se k prvnímu a to ho opravdu chci. Téma mi přijde zajímavé, už abych to koupila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už mám celou sérii, ale kdy se k ní dostanu, to je ve hvězdách :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥