středa 1. března 2017

Můj knižní tip #7

Všechny vás moc zdravím :)

Opět jsem dnes prošmejdila svůj seznam knih, které bych si jednou ráda přečetla, abych pro vás vybrala knižní tip. A mé oko zabloudilo k této nádherné knize. Nejen nádherné obálkou, určitě bude krásná i obsahově. Je nejspíš určena pro mladší čtenáře, ale já si myslím, že si z ní to své odnese úplně každý.

Jde o knihu Jako v zrcadle, jen v hádance od Josteina Gaardera. Autora možná znáte díky knihám Dívka s pomeranči nebo Sofiin svět, myslím, že jsou dost známé. 

Anotace:
Cecílie je nemocná. Tak nemocná, že nemůže jít ven lyžovat a sáňkovat jako jiné děti, dokonce ani vstát z postele. Jednou, když je jí smutno, si namaluje anděla prstem na okno. Namalovala anděla slzou, nebo slzavého anděla? Cecílie neví. Cecílie je zvláštní holčička a o všem přemýšlí. Má na to čas, jak říká maminka, když se musí „zabavit“ v posteli. Anděl, který se u Cecílie objeví, bdí u její postýlky a drží stráž. Není ale vůbec „slzavý“. Je to veselý a moudrý průvodce, s nímž se Cecilka prochází noční zasněženou krajinou, rozmlouvá a anděl jí pomáhá dobrat se až ke dnu tajemství, která ji trápí: Kdo jsem? Bude svět, až tu nebudu? Co zbyde ze mě, až tu nebudu? Kniha současného norského autora Josteina Gaardera Jako v zrcadle, jen v hádance je
knihou pro přemýšlivé děti; je to napínavé filosofické přemítání plné životní moudrosti napsané formou příběhu, krásného a tajemného zároveň.

Proč si někdy nepřečíst knihu pro mladší čtenáře? Co říkáte? Dokonce jsem objevila, že kniha byla zfilmována.

Toto krásné vydání vydalo nakladatelství Albatros v roce 1999. Nejnovější je z roku 2014. A obálka je taky moc hezká.

Zná někdo z vás knihu? Nebo autora? Napište mi, pokud jste od něj již něco četli.

Mějte se krásně a najděte si chvilku na knihu :)

Vaše Šárka ♥

3 komentáře:

  1. Knížku ani autora neznám, ale musím říct, že po delší době mě nějaký knižní tip zaujal natolik, že si ho rozhodně přidám na seznam a určitě si knížku přečtu. Čím dál radši se totiž vracím ke knížkám pro mladší čtenáře. Díky za supr tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zpět... autora znám! To jméno mi bylo povědomý a on je to autor Dívky s pomeranči - tu mám na seznamu zase já. :))

      Vymazat
    2. Tak snad se ke knihám jednou dostaneme :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥