úterý 4. dubna 2017

Měsíční shrnutí – březen

 Krásný den vám všem :)

Opět máme nový měsíc, tudíž je čas na shrnutí toho předešlého. V březnu jsem dočetla jednu rozečtenou knihu z února, přečetla čtyři celé a na konci měsíce jednu rozečetla, v níž pokračuji a musím říct, že přestože je hodně smutná, je zároveň krásná a moc mě baví. Takže suma sumárum jsem přečetla minulý měsíc pět knih.

Dočetla jsem tedy Panenku od Věry Kadlecové, potom jsem přečetla  Zpěv Maora od Emmy Temple, Návraty domů od Debbie Macomber, Tam, kde ji našli od Kimberly McCreight a Čas zapomnění od Sharon Guskin. Na konci března jsem rozečetla novinku Rowan Coleman Všichni jsme utkáni z hvězd.


Panenka byla skvělým počtením, jak jsem už psala v minulém shrnutí. V době, kdy jsem ho sepisovala, jsem měla již knihu přečtenou. Nebudu tedy dnes víc knihu znovu rozebírat. Těším se, až si přečtu volné pokračování s názvem Vina.
Knihu jsem hodnotila 95%. Pokud vás zajímá recenze, najdete ji zde.

Anotace:
Co asi prolétne hlavou stárnoucí ženě ve chvíli, kdy účtuje se životem? Lituje zmařených nadějí, vzpomíná na lásku, která ji neopustila ani po smrti nebo se omlouvá v duchu všem, kterým ublížila? Proč šňupala kokain a dopustila, aby její mozek vplul do míst, odkud není návratu? Eva spoléhá na novinářku Beatu, kterou nadchl její příběh tolik, že společnými silami napsaly knihu. Doufá, že jí písmenka a řádky svěřené s důvěrou jediné přítelkyni, přinesou rozhřešení. I když je sama téměř zapomenutá a zbavená práv rozhodovat sama o sobě, je to právě Beata, kdo hltá každé její slovo, kašle na vlastní soukromí a napsanými kapitolami přesvědčuje, jak moc ji Eva zajímá. Eva má však dceru Ester. Ublíženou, do ulity zavřenou dívku žijící za vysokou zdí nenávisti a hořkého pohrdání. Dokáže pochopit matčin život a přijmout její zpověď?

Zpěv Maora je příjemná oddechovka. Spoustu příběhů se odehrává v Americe či Británii, v této knize se podíváte na Nový Zéland. Takže pro spoustu čtenářů určitě atraktivní prostředí. Kniha ode mne dostala 80% a recenzi si můžete přečíst zde.

Anotace:
Katharina má napsat reportáž o Novém Zélandu. Je nadšená, navíc se setká s kamarádkou Sinou. Pak přijde zemětřesení a Sinina malá dcerka se zraní. Při ošetřování vyjde najevo diagnóza, která všechny šokuje. Katharina hledá pomoc, kde se dá, ale až setkání s mužem, který zpívá starou maorskou píseň, jí poodhalí tajemství, které rozhoduje o osudech lidí.






Návraty domů je další poklidná, oddechová kniha, po které jsem v březnu sáhla. Je to první díl rodinné ságy a četl se moc pěkně. Kniha má navíc překrásnou obálku. Hodnotila jsem 85% a recenzi najdete zde.

Anotace:
Cassie Carterová si se svými sestrami byla v dětství velmi blízká, ale jistá nešťastná událost jejich pouta zpřetrhala a Cassie hned po střední škole od rodiny utekla, jen aby se vdala za nesprávného muže a zahodila těžce vydřená studia. Její rozhodnutí zlomí jejím rodičům srdce a ještě víc proti ní sestry zatvrdí... Nyní je jí jednatřicet, od manžela odchází a touží se s rodinou usmířit, ale to není vůbec snadné. Jednoho dne jí zavolá starší sestra Karen a Cassie po své šanci ke smíru skočí. Má se však ještě ke komu vracet?


Na knihu Tam, kde ji našli jsem se hodně těšila, protože debut autorky Případ Amelia mě v minulosti nadchl. Ovšem tentokrát má očekávání nebyla úplně naplněna. Kniha je určitě dobrá, napínavá, dočkáte se zajímavého rozuzlení, ale já jsem čekala přesto víc. Hodnotila jsem 80% a recenzi si můžete přečíst zde.

Anotace:
Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství…

I na další knihu Čas zapomnění jsem se moc těšila a opět se dostavilo trošku zklamání. Bavil mě hlavní příběh o Noemkovi, ale celkové zpracování knihy mě úplně neoslovilo. Román ode mne dostal 75% a recenzi najdete zde.

Anotace:
Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…

Momentálně mám rozečtenou knihu Všichni jsme utkáni z hvězd od Rowan Coleman. Rozečetla jsem ji na samotném konci března a jsem zhruba za polovinou. Jde o silný příběh, vlastně příběhy, ale víc prozrazovat v tuto chvíli nebudu.

Anotace:
Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené...
Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu.
Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší litost ...
Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci; tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny - pokud ovšem bude doručen včas...

Jak vidíte, žádnou pecku jsem v březnu nepřečetla. NEJ nálepku si zaslouží Panenka, kterou bych i za pecku označila, ale byla to kniha napůl z února, a to jsem ji za jednu z těch pecek už označila. Z knih, které jsem celé přečetla v březnu, tak asi první místo získají Návraty domů. Zkrátka to byl všechno takový lepší průměr, nenašla bych ani překvapení, ani totální propadák. Doufám, že další měsíc bude lepší a objeví se knihy, které mě nadchnou.

A teď se vrhneme na mé nové knižní přírůstky. V březnu jsem se tedy vážně rozšoupla. Nových knih mi totiž do knihovny přibylo 27. Jojo, je to tak. Nádherná hromádka ♥


Teď si určitě říkáte, kolik jsem zase nasyslila recenzních výtisků, že? Chyba lávky☻ V tomto směru jsem byla v březnu mooooc hodná, přišel mi pouhý a jediný recenzní výtisk. Já vím, že je to v mém případě k neuvěření, ale je to opravdu tak. Jde o knihu Sen noci univerzitní, třetí pokračování série Láska podle Shakespeara od G. Guthrie, kterou mi poslalo nakladatelství Grada.


Všechny ostatní knihy jsem si koupila, pouze Kulku jsem si objednala za nasbírané iBody.


Největší hromádka v březnu pocházela z eshopu beletrie.eu. Cenám tam prostě nešlo odolat a to jsem se ještě hodně držela. Přesto v košíku skončilo deset kousků.


Další objednávka byla z Knižního klubu.


A poslední hromádku knih jsem ukořistila v Levných knihách. No copak tam takové krásné kousky můžete nechat?


A jaký byl váš knižní březen? Měli jste větší štěstí na knihy než já? Kolik nových krásek vám přibylo do vaší knihovny? 

Napište mi, budu se těšit na vaše komentáře.

Vaše Šárka ♥

Malá poznámka na konec, která se týká i mých dalších článků a některých už předešlých. Po kliknutí na název knihy, můžete zjistit, kde ji nakoupíte nejlevněji :) Server srovname.cz vám v tom pomůže.

12 komentářů:

  1. 27? tak to je teda nadilka jak na vanoce :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Těch krásných přírůstků, parádní měsíc! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Minulý měsíc byl koukám na přírůstky bohatý. :-) Já se v březnu taky lehce rozjela, ale opravdu jen lehce = 10 přírůstků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem si tedy hodně povolila uzdu, to je pravda. Ale vše to bylo za super ceny :)

      Vymazat
  4. No jejda...sama sobě se divím, ale jsem neskutečně disciplinovaná. Řekla jsem STOP kupování knih dokud nebudu mít dočteny ty co mám a dodržuji to :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přečtené a krásné nové - jak víš, s některými tituly jsem se po Tobě poopičila, tak jsem zvědavá, jak se nám budou líbit :) Přeji podobně vydařený duben! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, jak budeme nadšené. Měj se krásně, Kristý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥