středa 10. května 2017

Knižní přírůstky – květen #1

Zdravím vás, milí knihomolové :)

Tak jak se těšíte na Svět knihy? Já strašně moc. Hlavně na setkání s Kačenkou z Knižního večírku, s Míšou z Knižního deníčku a s Verů a Jani z Knih na cestách. Míšu a Káťu už jsem poznala loni, ale Janičku s Verunkou znám stále jen virtuálně, tak se moc těším, až se osobně uvidíme. A samozřejmě i s vámi dalšími :) A na stánky, a na knihy, a na... všechno ☻♥

Dnes mám pro vás rozbalovačku. Je 10. května a teprve první květnové přírůstky, nejsem já divná? ☻

Dorazil mi recenzní výtisk z nakladatelství Omega. Výjimečně mi neunikl konkurz a kniha mě podle anotace zaujala, tak jsem zkusila štěstí, které se usmálo :) Tak doufám, že bude kniha stát za to.

Tajemství hřbitova Crossbones – Alice Quentinová
Seznamte se s Alicí Quentin, londýnskou psycholožkou s rodinným tajemstvím, která se ocitne ve středu děsivé série vražd.
Alice Quentin je psycholožka s bolestnou rodinnou minulostí, ale je chytrá, schopná, má dobrou práci a hezkého přítele. Nyní má napsat posudek na vraha, který bude propuštěn z vězení. Vrcholem jejích dnů jsou dlouhé běžecké výlety Londýnem, při kterých zapomene na komplikované vztahy se svou matkou a bratrem a soustředí se jen na svůj dech. Dokud nenarazí na mrtvolu u bývalého hřbitova pro prostitutky Crossbones Yard.
Rány na těle mrtvé ženy nesou rukopis Raye a Marie Bensonových, kteří mučili a zavraždili třináct žen, než byli konečně dopadeni a uvězněni. Pět z jejich obětí nebylo nikdy nalezeno. Všechno se odehrálo před šesti lety a poslední věc, po které Alice touží, je vrátit se do této špinavé stoky Bensonových zvěrstev. Ale když jí policie požádá o psychologický profil vraha nalezené dívky, že se několik let staré události vrací na světlo.
Napínavá detektivka Kate Rhodes vás vtáhne do děje a pustí až na poslední stránce.

Jde o první díl série, tak jsem zvědavá, zda budu mít potřebu dalších dílů.





A jako další mi přišla kniha od Sabinky z blogu Knižní kavárna u Nely. Nedávno jsem se dívala na její video, kde ukazovala knihy vyřazené z knihovny, co si pořídila. A doslova jsem zaslintala do komentáře nad knihou Mo Hayder Rituál. Četla jsem totiž první dva díly série od této autorky a Rituál se nedá sehnat a několik stovek za něj jsem na databázi knih fakt nehodlala dávat. A Sabinka mi potom napsala, že knihu nutně nepotřebuje, protože nemá první díly, a knihu mi poslala. No prostě je to zlato největší a Sabi, já jsem nadšená, to si umíš představit. Moc a moc děkuji ♥ 

Rituál – Mo Hayder
Policejní potápěčka „Blecha" Marleyová už pod vodou viděla ledacos. Když ovšem z bahna bristolského přístaviště vyloví uřezanou lidskou ruku, je jí jasné, že tento případ bude jiný než všechny ostatní.
Při pátrání po okolnostech děsivého nálezu spojí síly s detektivem Cafferym, jenž se po osobní tragédii v Londýně snaží v Bristolu začít nový život. Postupně spolu rozkrývají prapodivné souvislosti, které bez výjimky ukazují jedním směrem: na komunitu afrických přistěhovalců, kteří se stále řídí mnohdy zvrácenými pověrami ze staré vlasti.
Během vyšetřování však i Blecha samotná začíná podléhat podmanivému kouzlu magických rituálů. Nabízejí jí totiž cestu, jak navázat kontakt se zesnulými rodiči...


Čtete někdo knihy Mo Hayder? Je dost drsná, že? No co si budeme povídat, než jsem si na její styl zvykla u prvního kousku, docela se mi hýbal žaludek :) Ale je skvělá ♥

Mějte se moc krásně a užijte si Svět knihy :)

Vaše Šárka ♥

15 komentářů:

  1. Pěkné :-) Jsem zvědavá, jestli se při hřbitovu shodneme nebo ne. Užij si čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Od Mo Hayder jsem četla celou sérii s Cafferym kromě Vlka a Rituál mi přišel nejslabší. Nejvíc se mi líbil Pečovatel a Panenka. A máš pravdu, píše dost drsně, nic pro slabé povahy. Na Tajemství hřbitova Cross Bones čekám taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase slyšela, že se slabá zdá být Kůže, ale je fakt, že to je hodně individuální. Jsem zvědavá, jak se mi bude líbit :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné nové kousky :) Chystám se na Tajemství hřbitova, druhou knihu ani autorku neznám :) Ale umím si představit tu radost z prakticky nesehnatelné knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, radost mám velikou :) Pokud máš ráda thrillery a nebojíš se opravdu drsného čtení, potom Mo Hayder vyzkoušej :)

      Vymazat
  4. Obě knihy vypadají zajímavě. Snad se ti budou obě líbit! ^^ Přeji pěkné čtení :))

    OdpovědětVymazat
  5. V hřbitůvku jsem uz v půlce a není to zas tak špatné. Jediné co mě opět vytáčí jsou chyby :D to uz snad k omeze patří,ne?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně přijde, že v poslední době nejen k Omeze. Chyb je všude jako máku, prostě odfláknutá práce. Já budu teprve rozečítat, tak jsem zvědavá. Ale jak píšeš, že to není zas tak špatné, tak do pecky to asi bude mít opět daleko... klasika. Kdy mě konečně nějaká kniha posadí na zadek?

      Vymazat
  6. Super report, já takhle co procházím, tak zjišťuju, že jsem si tam mnoha stánků ani nevšimla...vždycky skončím u Fryče :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho já jsem zase naopak letos prošvihla. Nejdřív bylo až moc lidí, pak jsem na něj už zapomněla. A opět jsem neviděla Knihu Zlín... stejně jako loni.

      Vymazat
  7. Mo Hayder je na mém seznamu restů, už ji chci ozkoušet strašně dlouho... Snad brzy, jak říkám u všech restů :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám spoustu restů, je to hrozný :)) A Mo je skvělá, člověku se těžko uvěří, že tak krásná a jemná žena dokáže napsat tak drsné a místy i hodně nechutné čtení :)) Rozhodně stojí za přečtení :)

      Vymazat
  8. Dobry den, kde jste sehnala Ritual? :( shanim ho pul roku a nikde nic :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥