čtvrtek 13. července 2017

Knižní přírůstky – červenec #1

Krásný večer všem knihomolům :)

Bude polovina měsíce, takže už je čas na nějaké ty knižní přírůstky, že? Jdeme na ně...

Mám tady pět nových krásek. Jedna mi přišla jako recenzní výtisk, jednu jsem si koupila v knihkupectví Dobrovský a tři jsem si objednala na Knižním klubu.


Jako recenzní výtisk zde mám knihu z nakladatelství Alpress. Vybrala jsem si knihu Laury Walden. Tuším, že Sabinka z blogu Knižní kavárna u Nely kdysi od autorky něco četla a myslím, že říkala, že píše dobře. Takže jsem si řekla, že ji vyzkouším, když se objevila v nabídce.

Znamení osudu – Laura Walden
Líza s Richardem se vystěhovali na Nový Zéland, jenže manželství s násilníkem je pro ni nesnesitelné. Útěchu, pochopení a lásku najde Líza v náruči Ronga, polovičního Maora. Narození jejich syna Rufuse se však pro oba milence stane osudovým mezníkem a je otázkou času, zda se někdy někdo dozví strašlivou pravdu…


V knihkupectví Dobrovský jsem v akci za 99Kč objevila knihu od Sophie Hannah. Už dlouho jsem na ni měla zálusk, takže teď jsem za tuto cenu vůbec neváhala. Od autorky jsem četla Pusinku, hodně mě bavila, tak jsem zvědavá, jaká bude tato modrá krasavice.

Ztráty a lži – Sophie Hannah
Před třemi lety se Naomi Jenkinsové přihodilo něco strašného – tak strašného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství v podobě ženatého milence. Když ale Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu něco stalo. Policie o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí, že je její muž v pořádku. Protože je Naomi zoufalá, rozhodne se riskovat a Roberta označí jako nebezpečného devianta – pak už ho policie bude muset začít hledat. Vyšetřování se ujímají detektivové Charlie Zailerová a Simon Waterhouse…


A z Knižního klubu jsem si objednala tentokrát tři knihy. Normálně nejsem moc na ženské romány, ale asi to léto se mnou nějak cloumá, či co a dostala jsem chuť si nějakou tu romantiku pořídit.

Zimní slunovrat – Rosamunde Pilcher
Nekonvenční Londýňanka Elfrida Phillipsová si vždycky žila po svém. Když se zničehonic přestěhuje do domku na venkově, všechny přátele to překvapí. Jenomže Elfride už je dvaašedesát a cítí, že na venkově by mohla v poklidu strávit podzim svého bohatého života. V novém domově se brzy spřátelí s místním varhaníkem Oscarem Blundellem a jeho rodinou. Sympatického Oscara však postihne tragédie, která ho připraví o vše – krom poloviny starého viktoriánského sídla ve Skotsku. Elfrida vyhoví jeho přání a vypraví se s ním dům navštívit. Ani jeden z nich netuší, kolik čarovné moci může místo na vzdáleném severním pobřeží skrývat…


Levandulová zahrada – Lucinda Riley
Retrospektivní vyprávění příběhu z francouzské Provence začíná v roce 1998, kdy se Emilia stává posledním potomkem slavného šlechtického rodu de la Martinie`res. Dědictví majestátního zámku a vinice je ovšem zatíženo velkými dluhy a mnoha otázkami... Emilia se vzhledem ke svému rozporuplnému vztahu k rodinné historii rozhodne vypátrat, jak to skutečně bylo s jejími předky a co se přihodilo za druhé světové války… Rodinná sága slavného šlechtického rodu je psaná stejně citlivým, emfatickým stylem jako nejúspěšnější román Lucindy Riley Tajemství černé orchideje. Autorka věrohodně a poutavě proplétá příběhy jednotlivých hrdinů v různých časových úsecích, dokáže mistrně vystihnout atmosféru doby a udržuje čtenářskou pozornost od první do poslední stránky. Je jednou z mála současných spisovatelek, které dokáží podat román – kroniku skutečně moderním stylem.


Na tuto autorku mě přivedla maminka Rodaw, která o ni v jednom videu kdysi mluvila a chválila její knihy. Tak jsem zvědavá. A musím říct, že v jejím případě mě naprosto zlákala knižní obálka ☻

A poslední knihou je biografický příběh s názvem Dům v nebi. Zaznamenala jsem na ni hodně kladných ohlasů, takže jsem se nechala zlákat :)

Dům v nebi – Amanda Lindhout, Sara Corbett
Příběh Amandy Lindhoutové začíná jako úžasný cestopis inspirovaný magazínem National Geographic. Malá Amanda celé dětství vybírá z popelnic zálohované láhve, aby si mohla v charitativním obchodě koupit stará čísla časopisu, díky jehož reportážím uniká z neutěšených domácích poměrů do neznámého, vzrušujícího světa. Po střední škole začne pracovat jako servírka a veškeré našetřené peníze investuje do cestování.
To je její školou života – zvědavost ji zavede na nejkrásnější a nejodlehlejší místa planety a touha stát se novinářkou na volné noze do nebezpečných zemí jako je Afghánistán či Irák, a nakonec také do Somálska. Lindhoutová ví, že Somálsko je nejnebezpečnější země světa, přesto přemluví svého bývalého přítele, nezávislého australského fotožurnalistu Nigela Brennana, aby se tam s ní vydal. Do té doby spolu bez sebemenších problémů procestovali tolik neznámých míst, že možnost skutečného ohrožení je pro ně abstraktním pojmem. Druhý den pobytu v Somálsku jsou však uneseni ozbrojenými extremisty, kteří za ně požadují výkupné ve výši tří milionů amerických dolarů…


Četli jste některou z knih? Máte na nějakou z nich zálusk? Určitě mi napište :)

Co nejdřív bych chtěla sepsat recenzi na Psí poslání. To byla táááák krásná knížka ♥ Takže se můžete těšit. A snad v neděli se mi podaří dát dohromady červnové shrnutí... Konečně.

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

16 komentářů:

  1. Krásné kousky! Moc mě zaujala knížka Levandulová zahrada, určitě se po ní podívám alespoň v knihovně. :)
    Přeji ti hezké čtení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji :) Jsem na autorku zvědavá, doufám, že mě bude bavit :)

      Vymazat
  2. Ztráty a lži a Levandulová zahrada vypadjí zajímavě, takže díky za tipy. Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zimní slunovrat je nádherná kniha. Já jí četla před lety a je to jeden z nej příběhů od téhle autorky pro mě. Levandulovou zahradu jsem už někde zahlédla a tys mi jí připomněla, že bych se po ní měla zase podívat. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlákala mě cena u Rosamunde Pilcher, tak věřím, že mě chytne. Jak jsem si přečetla v anotaci o viktoriánském sídle, říkala jsem si, že ji zkusím. Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Take mam doma novou Lauru. ;) A ta Levandulova zahrada ma nadhernou obalku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na Lauru zvědavá. A u zahrady ta obálka je fakt nádherná ♥

      Vymazat
  5. Jedine, co mi neco rika je Sophie Hannah, ale ostatni vubec neznam :-) Jde poznat, ze je to mimo muj zanr, nemam vubec prehled :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já se zas nevyznám ve fantasy :) Sice vím sem tam, co vychází, ale to je tak vše :)

      Vymazat
  6. Dům v nebi vypadá lákavě! Už se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce je teď k mání i v LK :) Recenze asi hned tak nebude, vůbec nevím, kdy se do něj pustím :D

      Vymazat
  7. Skvělé úlovky, Šári, mě osobně zaujala hlavně Sophie Hannah, ta je mým velkým restem (dalším), na její Pusinku už se chystám strašně dlouho. Užij si čtení a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, mě Pusinka bavila moc, byť ohlasy na knihu jsou rozporuplné. Tak jsem zvědavá, co na ni jednou řekneš :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  8. Zimní slunovrat mě nalákal nejen anotací, ale i obálkou... :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥