pátek 29. září 2017

Říjnové knižní novinky

Zdravím všechny knihomoly :)

Měsíc se sešel s měsícem a opět tady máme knižní novinky. Těšíte se? Tak jdeme na to, je jich mooooooc ☻ A to jsem rozhodně nesepsala všechny, je jich ve skutečnosti daleko víc ☻

Hlasy – Ursula Poznanski
nakladatel: Knižní klub
thriller

Lidé, kteří si divoce mumlají sami pro sebe.
Kteří se odhalují, slyší hlasy.
Psychiatrické oddělení salzburské Kliniky-Sever se specializuje na mimořádně těžké případy.
Když je jeden z lékařů nalezen zavražděný v ošetřovně, musí se vyšetřovatelka Beatrice Kasparyová pokusit vymámit informace z pacientů. Z traumatizovaných duší, které žijí ve své vlastním světě. A nehrají podle pravidel…

Panský dům – Anne Jacobsová
nakladatel: Knižní klub
historický román

PANSKÝ DŮM – MOCNÁ RODINA – TEMNÉ TAJEMSTVÍ
Augsburg 1913
Mladá Marie nastupuje jako kuchyňská pomocnice v impozantní vile, sídle průmyslnické rodiny Melzerů. Zatímco si děvče ze sirotčince vydobývá své místo mezi personálem, panstvo si užívá zimní plesové sezony, v níž má být uvedena do společnosti nejmladší, krásná dcera Katharina. Jenom Paul, dědic rodiny, se drží stranou společenského mumraje – dokud nepotká Marii...
Panský dům je první díl plánované trilogie.

Ryanova pomoc – Leila Meachamová
nakladatel: Knižní klub
společenský román

Mladá Bostoňanka Cara se musí vyrovnat s náhlou smrtí svého dobrého přítele, právníka Ryana. A také s podivným odkazem v jeho závěti – Cara získává polovinu ranče, který tvrdou rukou vede Ryanův bratr, a musí na ranči alespoň jeden rok žít, aniž by komukoliv sdělila důvod. Pro ženu z města je život na pláních Texasu tvrdý – o to víc, že Ryanův bratr i všichni jeho zaměstnanci na ni pohlíží jako na zlatokopku a usurpátorku. Ovšem Cara se nikdy nevzdává a je odhodlaná dostát poslednímu přání mrtvého přítele za každou cenu. Navzdory ústrkům, pomluvám i probouzejícím se citům, které si nemůže dovolit…

Nomád – James Swallow
nakladatel: Knižní klub
thriller

Výbušný špionážní bestseller Sundy Times pro všechny, kdo si oblíbili thriller Já, Poutník.
Najdi pravdu dřív, než najdou tebe.
Centrum Barcelony ochromil teroristický útok.
Na severu Francie byla rozprášena elitní jednotka tajných agentů.
Ve vyprahlé poušti stojí děsivý ústav pro sirotky.
A uvnitř MI6 se skrývá zrádce…
Jen jeden muž dokáže odhalit, co všechno je za tím – pokud zvládne zůstat tak dlouho naživu.

Hadrový panák – Daniel Cole
nakladatel: Knižní klub
detektivky, thriller
 
Hrůzná, ale úžasná! Detektivka roku je tady… O téhle knize nebudete moci přestat mluvit.
Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…
Hadrový panák (v originálu Ragdoll) se stal celosvětovým čtenářským hitem, přeloženým do více než třiceti jazyků.

Černá vlákna – A. Roslund, S. Thunberg
nakladatel: Knižní klub
thriller

Stali se tím nejbezohlednějším, ale také nejvynalézavějším gangem, jaký kdy Švédsko poznalo. Jedenatřicetiletý Leo je po šesti letech propuštěn z věznice, kde si odpykával trest za sérii brutálních přepadení bank, jichž se dopouštěl se svými bratry, přítelem z dětství a nakonec i se svým otcem. Zatímco však otec a bratři chtějí po propuštění udělat za minulostí tlustou čáru, Leo začne ještě ve věznici začne plánovat další zločin – loupež, jakou Švédsko dosud nezažilo. Po této poslední loupeži – neuvěřitelné, geniální, naplánované do nejmenšího detailu a současně neskutečně troufalé – chce navždy opustit zemi a začít nový, skutečně svobodný život. Pak ale dojde k něčemu, co se nemělo stát, a komisař John Broncks, který gang napoprvé dopadl, mění pravidla hry: Jestli do toho zatáhneš mého bratra, já do toho zatáhnu i toho tvého….

A zrodí se píseň – Samantha Shannon
nakladatel: Host
Young Adult, New Adult

"Žádné bezpečí. Žádná kapitulace.
Po krvavé bitvě proti mnoha různým protivníkům je Paige Mahoneyová jako Kmotryně vládnoucí londýnskému podsvětí v neustálém ohrožení. Stabilizace roztříštěného podsvětí bude složitější, než se kdy zdálo, protože se otočila k Jaxonu Hallovi zády a na svobodě číhají pomstychtiví nepřátelé. Paige ovšem netuší, že její vláda může být již velmi brzy násilně přerušena zavedením Senshieldu, technologie, která by pro komunitu jasnovidců a světa, v němž žijí, znamenala zkázu…

Číhání – Erik Rickstad
nakladatel: Host
krimi, detektivky

Dokonce i v tichém Vermontu mohou poklidnou přítomnost rozvrátit hrůzné činy z minulosti
Přátelskou a poklidnou atmosférou odlehlého městečka Canaan ve Vermontu otřásá spor o legalizaci homosexuálních manželství. Mezi lidmi to vře. Staří přátelé si nemohou přijít na jméno. Probouzí se strach, předsudky a násilí. Když je tedy v domě advokáta, který se v případu výrazně angažuje, brutálně zavražděna mladá dívka, detektiv Sonja´Testová nabude přesvědčení, že vražda musí mít s ostře sledovanou kauzou nějakou spojitost. Jenže jak se mladá Sonja Testová noří do svého prvního vyšetřování vraždy hlouběji, odhaluje děsivé činy skryté po celá desetiletí a zjišťuje, že za idylickou tváří městečka se ukrývá temnota a zlo páchané na nevinných. A Sonja, matka dvou dětí, udělá všechno pro to, aby nevinné ochránila.

Zaslepení – Carolina Neurathová
nakladatel: Host
thriller

Thriller ze švédského finančního prostředí na základě skutečných událostí
Peder af Rooth je se ženou a přáteli na víkend mimo město, když jej zastihne telefonát, který změní vše: bance, kde působí jako výkonný ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O pár hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a letí do Stockholmu, kde na něj čeká další drama.
Svéhlavá finanční reportérka Beatrice Farkasová dostala tip, který mohl banku položit už dávno. Po několik měsíců vedla boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Nikdy ji ale ani nenapadlo, jak dalekosáhlé následky může její pátrání přinést. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý manažer banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár už úmrtí označil za sebevraždu. Beatrice má ale vlastní názor. Někdo ho chtěl zastavit.

Bambi – M. Lutteman, M. Kallentoft
nakladatel: Host
krimi, detektivky
 
Třetí díl severské krimi série volně inspirovaný legendou o kerynejské lani.
Policie se po příjezdu na ostrov musí vypořádat s děsivým pohledem: zdá se, že skupina mladých lidí z lepší společnosti prováděla hédonistické rituály, které vyústily v krvavou lázeň. Jenže když dojde k dalšímu masovému krveprolití, policie stále nemá jediné vodítko.
Poprvé to vypadá, že Zackův život je na správné cestě. Ale když ho zasáhne hrůzostrašná osobní tragédie, všechno se obrátí vzhůru nohama. Zároveň si je jistý, že tyto záhadné případy dokáže vyřešit — jen kdyby tak dovedl vystopovat ony malé růžové pilulky s obrázkem Bambiho.

Faja – Petra Stehlíková
nakladatel: Host
fantasy
 
Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději už téměř zapomnělo.
Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenařského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět.
Klid ve sklenařských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenařského světa. Ale kdo ji píše na zdi palatulů a sklenařských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná?
Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.

Selfies – Jussi Adler-Olsen
nakladatel: Host
krimi, detektivky

Sedmý případ oddělení Q
Vedení kodaňské policie usoudilo, že počet objasněných případů oddělení Q je výrazně pod hranicí očekávání. Prokázat opak dostává za úkol Rose, která se ale propadá do psychického pekla, jehož kořeny sahají hluboko do temné minulosti.
Mezitím v kodaňském parku najdou zavražděnou starší paní, šílený řidič zahájí smrtící hon na mladou ženu a jinde se plánují další trestné činy: děje se to bez vzájemné souvislosti, nebo mají případy něco společného?
Carl, Asad a Gordon stojí před záhadou dalece přesahující všechny, které dosud řešili. A jejich kolegyně Rose má vážné problémy. Čtveřici chybí jeden člen, a jak se zdá, smůla se jí lepí na paty. Dokážou zabránit zavření oddělení Q a zastavit zabíjení v Kodani?

Entomologův odkaz – Peter May
nakladatel: Host
krimi
 
Čtvrtý díl kriminální série Akta Enzo
Dávný slib umírajícímu muži zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. V tomto klaustrofobním prostředí musí Enzo rozluštit šifru, kterou muž zanechal všem na očích. Enzo čelí nepřátelství místních obyvatel, kteří netouží nechvalně proslulou vraždu opět vidět v novino¬vých titulcích. Pohledná vdova, místní rváč, jehož se nepodařilo usvědčit, místo činu zamrzlé v čase, nebezpečná propast u útesů a sbírka matoucích zpráv dělají z případu jeden z nejsložitějších, které Enzo zatím řešil.

Havraní kruhy 3 – Síla – Siri Pettersenová
nakladatel: Host
sci-fi, fantasy

Temné finále trilogie Havraní kruhy přinese osudovou volbu.
Představte si, že jste ikonou ve světě obávaných slepých. Symbolem, který jeho obyvatele spojuje v nenávisti a touze po pomstě. Jako dcera mrtvorozeného válečníka, jenž se vinou zrady svého bratra ocitl ve vyhnanství, máte jediný úkol — zahájit začátek konce.
Hirka se připravuje na setkání s vládnoucím rodem studeného světa s pevně danou hierarchií, v němž se cení odvaha a pohrdá slabostí. Dívka neochotně přijímá svůj osud v naději, že svého přítele Rimeho udrží naživu a Ymslandu v bezpečí. Ale žízeň mrtvorozených po Síle je neuhasitelná a válka nevyhnutelná. Ke kterému světu se Hirka nakonec přikloní? Kam patří?

Blackout – Marc Elsberg
nakladatel: Omega
thriller
 
Zítra už bude pozdě...
Thriller o kolapsu evropských dodávek elektrické energie. Otřesný, ale realistický scénář.
Jednoho chladného únorového dne zhasnou světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato ve Švédsku, pak v Německu, Francii, Rakousku, Belgii a Holandsku. Všude v Evropě se hroutí elektrická síť, přestanou fungovat výtahy, metra uváznou v tunelech...
Italský bývalý hacker a programátor Piero Manzano věří, že ví, kdo je za to zodpovědný, a tak se to snaží sdělit odpovědným orgánům. Ale nikdo mu nevěří. Až francouzský komisař Europolu François Bollard je ochoten ho poslouchat.
Ale když mladá a atraktivní novinářka Lauren Shannon objeví, že z Pierova počítače byly odeslány podezřelé emaily, začne klást nepříjemné otázky, a Bollard jej začne podezřívat. Manzano má proti sobě mazaného a neviditelného soupeře a je z něj lovná zvěř.
Mezitím se situace v ulicích stává stále více dramatičtější. Zdá se, že v Evropě nic nefunguje. Několik evropských jaderných elektráren je v kritickém stavu a ohrožují životy milionů lidí. Závod s časem začíná. Závod, který lze jen stěží vyhrát.

Čarodějky: Salem, 1692 – Stacy Schiff
nakladatel: Omega
historický román

Nositelka Pulitzerovy ceny za román Kleopatra odhaluje tajemství čarodějnických soudů v Salemu.
Začalo to v roce 1692 během mimořádně drsné massachusettské zimy, kdy dcera duchovního začala křičet a zmítat se v křečích. Celá záležitost skončila o necelý rok později oběšením devatenácti mužů a žen a jeden starší muž byl popraven rozdrcením. Strach se rychle šířil, zasáhl nejvzdělanější muže i významné politiky v kolonii. Sousedé obviňovali sousedy, rodiče děti, manželé manželky, děti rodiče a sourozenci na sebe navzájem podávali žaloby.
Román Stacy Schiff, jenž živě zachycuje neklidnou atmosféru Ameriky sedmnáctého století, nás do této doby plné úzkosti zavádí. Ukazuje nám, jak skupina dospívajících dívek přivedla vznikající kolonii k rozkladu a jak rychle se šířila epidemie obviňování, soudních procesů a poprav, až se vymkla kontrole. Překvapující výsledky pátrání odhalují především podrobnosti, kterých si všimlo jen málo historiků. Každý detail koloniálního života pouhé desítky let po příchodu prvních osadníků – rodiny, farmaření, modlení, vedení domácností, nebezpečí života na okraji divočiny, odcizení od Anglie, tlaky života ovládaného biblickým myšlením – je líčen s jasností, která činí téměř nepochopitelné události srozumitelnými.

Mořeplavec – Diana Gabaldon
nakladatel: Omega
historický román
 
Od autorky dechberoucích bestsellerů Cizinka a Vážka v jantaru přichází pokračování této mimořádné ságy.
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodilal jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto jna něj nikdy nezapomněla... a její tělo po něm ve snech stále touží.
Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu spolu s jejich dcerou a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které jí čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotska. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitvně zničí jejich lásku.

Temný les – S. J. I. Holliday
nakladatel: Brána
thriller

Claire a Jo zažily v Černém lese něco zlého – Claire poté zůstala ochrnutá a Jo s hlubokými duševními jizvami. Ale jelikož Claire trpí ztrátou paměti a nenašly se žádné důkazy, příběhu, který Jo vypráví, nikdo nevěří. O třiadvacet let později vejde do knihkupectví, kde Jo pracuje, známá tvář. Opráší bolavé vzpomínky a roznítí touhu po pomstě. Ve stejné době pátrá seržant Davie Gray po muži v kukle, který napadá ženy u nepoužívané trati a šokuje ospalé městečko Banktoun. Jaké je ale spojení mezi mužem, s nímž se setká Jo, a oním maskovaným pachatelem? Aby chytil útočníka a zajistil Jo spravedlnost, na níž tak dlouho čeká, musí Gray rozmotat spletitou pavučinu dávných tajemství, zničených přátelství a poskvrněné lásky. Dokáže ale rozlousknout případ dřív, než si Jo potřísní ruce krví?

Blb na výletě – René Melichar
nakladatel: Brána
humor, satira

Plešatý a nešikovný pán má většinou smůlu. Navíc žije doma se třemi lidmi, neboť má ženu a dvě děti. Jenže tři už jsou smečka. A smečka si snadněji poradí s jedním nebožákem, praví macecha příroda ve svém zákoníku. A když smečku vede drsný nesmlouvavý jedinec, je na kalamitu zaděláno: „Panda je ve Vídni. Ráno ve čtyři vyrážíme,“ přesvědčila mne moje milovaná žena. Pojedeme do Vídně. Ano, přiznávám, podlehl jsem. Za prvé jsem tam ještě nikdy nebyl, za druhé pandu jsem také ještě na vlastní oko neviděl, za třetí jsem jen slabý jedinec a za čtvrté moje žena má vždycky pravdu... Po úspěšných knihách Reného Melichara (K čemu ženy mají muže,Proč mají ženy vždycky pravdu, Když žena muže kárá) o věcech všedních, obyčejných a na první pohled by se zdálo, že naprosto nezábavných, překvapí i čtvrtá kniha svým svérázným humorem.

Dítě hvězd – Katrine Enberg
nakladatel: Motto
krimi

Vzrušující dánské krimi s rafinovanou zápletkou...
Mladá žena je nalezena brutálně zavražděná ve svém bytě s tajemným vzorem vyřezaným do obličeje. Policejní komisaři kodaňské policie Jeppe Korner a Anette Wernerová vraždu vyšetřují a postupně rozkrývají síť vztahů, ve které každý ze zapletených lidí sehrál svou úlohu. Brzy naleznou spojení mezi obětí Julií Stenderovou a její domovnicí Esther de Laurenti. Jeppe a Anette se musí ponořit hlouběji do minulosti obou žen… Proč musela Julie zemřít? Kdo je natolik zvrácený, aby dívku nejen zabil, ale ještě sadisticky řezal do jejího obličeje? Podezřelých je několik, ale skutečného vraha není tak snadné odhalit, zejména když jeho pohnutky přesahují všechny představitelné scénáře. Debut dánské spisovatelky Katrine Engbergové překvapí mrazivým napětím, rafinovanou zápletkou i citlivě vykreslenými lidskými osudy. Román je první knihou z očekávané trilogie o policejních komisařích Jeppem Kornerovi a Anette Wernerové.

Nevycházej po setmění – Helene Turstenová
nakladatel: Motto
krimi, detektivky

Řádí ve městě úchylný vrah?
Devítiletá Amelie zmizí a najde se jen její mobil, vyzvánějící v kontejneru. Neuplynou ani dva měsíce a v poklidném malém městečku se ztratí další dítě – tentokrát malý chlapec Viggo. Je možné, že v okolí začal řádit pedofil? Netrvá však dlouho a nedaleko se najde zavražděný policista a poté dojde i ke žhářskému útoku. Mají spolu všechny tyhle případy něco společného, nebo je prudký nárůst kriminality jen náhoda? To musí vyřešit Embla se svým týmem spolupracovníků.

Najdu si tě v Římě – Tatiana Čuperková-Brezinská
nakladatel: Motto
společenský román
 
Příběh o lásce Slovenky a Itala ve Věčném městě
Zamilovaná do Itálie a všeho italského, Eva cestuje několikrát ročně do Říma, aby se nadechla zdejší atmosféry, načerpala energii a inspiraci. Po rozchodu se snoubencem opouští práci manažerky, vrací se do rodného města a začíná si plnit svůj sen v podobě obchůdku s italskými potravinami. Návštěvy Říma pro ni znamenají návrat do míst, které miluje a navíc mají moc zbavit ji všeho negativního. A nemalou zásluhu na tom má také její italský milenec…

Hora mezi námi – Martin Charles
nakladatel: Motto
společenský román

Strhující příběh o lásce a o přežití, kde hlavní role ve filmové adaptaci ztvárnili Idris Elba a Kate Winslet.
Přichází bouře a provoz na letišti v Salt Lake City je ochromen. Novinářka Ashley je nervózní, že nestihne vlastní svatbu, a na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se tihle dva vůbec neznají, objednají si spolu charterový let, aby se navzdory nepříznivému počasí dostali domů včas. Jejich letadlo ale havaruje a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Jak dlouho tu budou uvězněni? Jak si obstarají potravu a přístřeší? Hledají k sobě vztah, přehodnocují minulost a čelí krutým nástrahám nemilosrdné divočiny. Dramatický boj o přežití v extrémních podmínkách v nich probudí sílu, o níž neměli tušení... Podlehnou v mrazivé pustině zraněním těla a duše, nebo znovu uvěří v lásku?

Noc v Central Parku – Guillaume Musso
nakladatel: Motto
thriller
 
Alice a Gabriel vůbec netuší, co se minulou noc stalo… a ani že na to nikdy nezapomenou!
New York, osm hodin ráno. Alice, mladá pařížská policistka, a Gabriel, americký jazzový pianista, se spolu probudí připoutaní jeden ke druhému na lavičce v Central Parku. Neznají se a ani si nevzpomínají, že by se někdy potkali. Předešlý večer trávila Alice s kamarádkami na Champs-Élysées a Gabriel hrál na piano v dublinském klubu. Prvotní šok střídají otázky. Jak se mohli ocitnout v Central Parku, když pouhý večer předtím byli každý jinde? Kde se vzala krev na Alicině košili a čí je? Proč chybí kulka v její zbrani? Aby pochopili, co se vlastně stalo, musí spojit svoje síly a pátrat. Pravda, kterou odhalí, naprosto změní jejich dosavadní životy… Napjaté očekávání vás zcela pohltí a donutí číst až do mistrovsky vypointovaného konce!

Kamarádky na život – Asa Hellberg
nakladatel: Motto
humor, satira
 
Humorný příběh o tom, jak se tři obyčejné ženy okolo padesátky vypořádají s tím, že musí úplně změnit svůj život. Co na tom, že za to dostanou jmění!
Nebylo obvyklé, aby před vchodem do obchodu Ahléns ležela mrtvá žena. Sonja Gustavssonová však byla neobvyklá už za svého života. Závěť, kterou po sobě zanechala, nejvíc překvapí její kamarádky Maggan, Rebekku a Susanne. Dostanou všechno – miliony i úžasné investice. Ale ze všeho nejdřív musí splnit několik podmínek a od základů překopat své životy. Zvládnou a budou vůbec chtít splnit Sonjina poslední přání? A kam až je dovedou?

Žhavý led – Nora Roberts
nakladatel: Motto
společenský román
 
Dobrodružný román plný napětí a romantiky...
Whitney McAllisterová, znuděná životem bohaté dědičky, narazí na newyorské ulici na pohledného mladého muže na útěku před jeho komplici. Douglas Lord, obratný zloděj a podvodník, vnese do jejího života nejen dobrodružství a nebezpečí, ale i silné city a vzrušení. Jejich společná cesta za velkolepým pokladem, která je dovede na Madagaskar, se však změní v šílenou honičku, v níž jsou jenom o krok před nelítostnými zabijáky.

Až moc blízko – Eleanor Moran
nakladatel: Motto
thriller

Lstivé. Zákeřné. Vražedné. Takové jsou tyhle přítelkyně…
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůstal po ní jen mobil s neodeslanou zprávou LITUJI. Mia je odhodlaná zjistit, co se stalo. Jak vysokou cenu za to ale bude muset zaplatit?

Ztroskotání – Emily Bleeker
nakladatel: Motto
světová současná literatura
 
Je horší tonout v oceánu, nebo se utopit ve lži?
Lillian a Dave přežili leteckou havárii a trvalo téměř dva roky, než se dostali z pustého ostrova zpátky domů. Vracejí se k rodinám, ale jejich život už není jako dřív. Odmítají říct, co se po pádu letadla skutečně odehrálo, a novinářům i veřejnosti předkládají smyšlené historky. Jak dlouho jim lhaní vydrží a co se vlastně pokoušejí skrýt? Trávit čas na neobydleném kousku země uprostřed oceánu je obtížné, ale žít s temným tajemstvím je horší…

Ledové sestry – S. K. Tremayne
nakladatel: Motto
thriller
 
Mrazivý thriller, který budete milovat, nebo vášnivě nenávidět. To vše závisí na úrovni vašeho strachu
Rok po tragické smrti malé Lydie se její rodiče Angus a Sarah Moorcroftovi s jejím jednovaječným dvojčetem Kirstie odstěhují na malý skotský ostrov, který Angus zdědil po své babičce. Doufají, že v novém prostředí se jim podaří složit dohromady střípky jejich starého života. Jenže pak jejich zbývající dcera Kirstie prohlásí, že právě ona je Lydie a Kirstie je dvojčetem, které zemřelo – a jejich svět se opět hroutí. S blížící se zimou je Angus nucen odcestovat z ostrova kvůli práci. Sarah trpí pocitem osamělosti a Kirstie (nebo je to Lydie?) je čím dál tím víc nevyrovnaná. Bouře zanechá Sarah s dcerou na ostrově zcela odříznuté a Sarah se začne znovu trápit minulostí – co se opravdu stalo toho osudného dne, kdy jedna z jejích dcer zemřela?

Griša – Bouře a vzdor – Leigh Bardugo
nakladatel: Fragment
fantasy

Na Alinu Starkovou se žene divoká bouře. Čeká ji vnitřní boj. Vyjde z něj jako vítěz, nebo jako poražený? Druhý díl světového bestselleru!
Z obyčejné dívky Aliny Starkové se stala světlonoška. Mnozí k ní upínají své naděje – vždyť jen ona jediná dokáže zničit Vrásu stínu, jež odedávna sužuje zemi. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Touží žít někde v ústraní s milovaným Malem po boku, místo toho stále prchá a skrývá se před minulostí. Temnyj je víc než kdy předtím odhodlaný využít jejích schopností k získání trůnu. Alina nedokáže jeho silné magii sama čelit a tak vyhledá pomoc u divokého a nevyzpytatelného korzára. Jen on se totiž nebojí a je ochoten jí pomoct. Alina se snaží Temnyjovým nástrahám vzdorovat. Přesto se do nich zaplétá a vzdaluje se od lásky, v níž až doteď hledala své útočiště. Nic není zadarmo, a ona s palčivou naléhavostí cítí, že jestli chce Ravku zachránit, bude si muset vybrat. Ponechá si svoji výjimečnou moc a zachrání zemi, nebo se jí vzdá, bude poslouchat svoje srdce, a zvolí lásku? Čeká ji divoká bouře, vnitřní boj. Vyjde z něj jako vítěz, nebo jako poražený?

Dívka, která psala na hedvábí – Kelli Estesová
nakladatel: Fragment
společenský román

Zdánlivě bezvýznamné předměty ukrývají ta největší tajemství… Inara Ericsonová najde v domě své zemřelé tety neobyčejný kus hedvábí, pokrytý velmi složitou výšivkou. Ve snaze rozluštit význam skrytého poselství kontaktuje profesora Daniela China. Společně pak rozkrývají příběh čínské dívky Mei Lien, která do výšivek vepsala svůj pohnutý příběh. Vyprávění o době, kdy Seattlem otřásaly vlny nenávisti vůči přistěhovalcům a kdy bylo nutné činit rozhodnutí, která už nešlo vzít zpět. Pátrání však odhalí mnohem víc. Inara a Daniel zjistí, že její rodina skrývá děsivé tajemství, a že oba mají s čínskou dívkou společného mnohem víc, než by je kdy napadlo…

Talon: Společenstvo draků 2 – Proti všem – Julie Kagawa
nakladatel: Fragment
fantasy
 
Nejsou to jen legendy, žijí mezi námi. Draci... Druhý díl strhujícího příběhu, který nedokážete odložit!
Letitou nenávist nelze zastavit... Amber je na útěku. Spolu s Cobaltem opouští supertajnou dračí organizaci Talon a prchá do neznáma. Stále přitom nepřestává myslet na Garretta – člověka, který jí zachránil život, i když si tím podepsal rozsudek vlastní smrti! Jenže vydat se pro něj přímo do základny Řádu svatého Jiří, vojenského seskupení, které si vytýčilo za cíl vyvraždění draků, je možná trochu velké sousto i pro odvážnou a trénovanou Ember. Dokáže odhadnout, komu může a nemůže věřit a uniknout pronásledovatelům, kteří jsou jí v patách?

Když Nina potkala Bena – Annie Robertsonová
nakladatel: XYZ
společenský román

Příběh spisovatelky, která se stane úspěšnou a v osobním životě šťastnou až poté, co si sáhne v profesním i osobním životě na dno.
Život třicetileté Niny není žádný Hollywood, ale přesto je spokojená – pracuje v malém knihkupectví a přítelem Willem si plánuje budoucnost. Dokud ho ovšem nepřistihne s jinou… Teprve pak se Nině otevřou oči a ona se konečně chápe příležitosti dopsat a uplatnit scénář k pokračování svého oblíbeného filmu Když Harry potkal Sally. Chce tím Willovi dokázat, že je schopná a úspěšná a že ho nepotřebuje. Lze dělat v životě kompromisy? A jak to dopadne s Harrym a Sally po dvaceti letech?

Někde před peklem – Nicolas Tackian
nakladatel: XYZ
thriller
 
Napínavý psychologický thriller virtuózně rozehrávající téma zážitku blízké smrti.
Anně se přihodil zázrak. Po nehodě a dvou týdnech v kómatu je stále naživu. Je to snad příslib nového začátku? Šance začít znovu se svým synem a manželem? Na druhou stranu se však v té kratičké chvíli, kdy její život visel na vlásku, ocitla v tunelu… Tunelu plném černého světla, kde jí nějaký muž vyhrožoval smrtí… Od té doby je jí neustále v patách. Proč si vybral zrovna ji za svědka svých zločinů? Někdy je lepší se nevracet…

Motýl – Katarzyna Puzyńska
nakladatel: XYZ
thriller
 
Jsou tajemství, která by nikdy neměla vyjít na světlo světa
Psycholožka Weronika Nowakowská prchá z Varšavy, aby po rozvodu začala nový život v ústraní. Zamíří do ospalé vesničky Lipowo s hrstkou obyvatel, kteří o sobě vědí první poslední. Uplyne však jen pár dní a u silnice je nalezeno zmrzačené tělo jeptišky… Místní nesourodý policejní tým ihned začne s pátráním a brzy se ukáže, že stopy vedou hluboko do minulosti.
Poprava – Werner Stanzl
nakladatel: Mladá fronta
krimi, detektivky

Zabíjí archaickými prostředky. Posílá zašifrované zprávy. Jde za svým přesvědčením. A má cíl…
Jednoho rána při východu slunce nad Cormons se rozezvoní zvony na poplach a město se stane svědkem ukamenování na dálkové ovládání. Pachatele nikdo neviděl, zůstane jen oběť zasypaná kamením, přivázaná k mariánskému sloupu uprostřed náměstí. Vítaná potrava pro média, která dle krutosti provedení rychle soudí, že vraždu mají na svědomí islámští džihádisté. Zvlášť když postupně umírají další vážení katolíci a indicie se množí. Navíc se blíží návštěva papeže! To komisaři Vossimu vyšetřování jen ztěžuje. Brzy se ocitá ve spletité síti zájmů a vměšování nejvyšších. Co má záhadný vrah v úmyslu? A kdo zatáhne za nitky při konečném zúčtování?

Podivuhodná odhalení Artura Peppera – Phaedra Patricková
nakladatel: Mladá fronta
společenský román

Příběh, jenž vás rozpláče i rozesměje. Sympatický vdovec se vydává na dobrodružnou cestu kolem světa, po které už nic není jako dřív…
Devětašedesátiletý Artur Pepper vede jednotvárný život. Vstává přesně v 7.30, docela stejně jako v dobách, kdy ještě žila jeho manželka Miriam. Oblékne si vždy tytéž šedé kalhoty a pletenou vestu barvy hořčice, zalije kapradinu Frederiku a zamíří na zahrádku.
Jenže v den prvního výročí Miriaminy smrti se cosi změní. Při třídění jejích věcí Artur nachází nápadný zlatý náramek s přívěsky, který nikdy neviděl. Následuje překvapivá a nezapomenutelná odysea, která ho zavádí přes Londýn do Paříže a daleké Indie. Podniká epickou výpravu za pravdou o utajovaném životě vlastní ženy v dobách, než se poznali – cestu, při níž na těch nejméně očekávaných místech nalézá naději, útěchu i poznání sebe sama.
V Podivuhodných odhaleních Artura Peppera poznáváme plejádu nezapomenutelných postav s velkým srdcem a neodolatelnými chybami. Autorčin půvabný debut je tak radostnou oslavou nekonečných možností lidského života.

Mrazivá hlubina – Adrian McKinty
nakladatel: Vyšehrad
krimi, detektivky

První díl detektivní série zasadil oceňovaný irský autor do Severního Irska roku 1981. Neklidný Belfast se stává kulisou surových zločinů, které se pokouší vyřešit detektiv seržant Sean Duffy, mladý vzdělaný muž, který má své přednosti i slabosti. Zajímavá směsice dobré policejní práce a úsilí mladého policisty, který si chce vybudovat kariéru a dostat se dál než jen do malého policejního okrsku, zaručuje poutavý, dynamický příběh. Pátrání Duffyho zavede i do dalších menších měst, od jednoho podezřelého k druhému a zase zpátky, jako by se pohyboval v kruhu. Na první pohled se zdá, že tři případy vražd, jež Duffy vyšetřuje, spolu nijak nesouvisejí, ale v temném světě špinavých válek jen málokdy chybí mezi mrtvými spojitost, když volají z mrazivých hlubin země a dožadují se spravedlnosti.

Můj (téměř) dokonalý život – Sophie Kinsella
nakladatel: BB/art
společenský román

Katie Brennerová vede na první pohled dokonalý život. Bydlí v Londýně, má skvělou práci a senzační fotky na Instagramu.
Ale popravdě bydlí v podnájmu v malinké místnůstce, do níž se nevejde ani šatník, má špatně placenou administrativní práci s dlouhým dojížděním a život, který předvádí na Instagramu, jejímu tak zcela neodpovídá.
Ale jednou se jí přece sny musí splnit!
Jenomže i ten její ne úplně dokonalý život vezme za své, když ji její šéfová Deméter, která má podle Katie všechno, po čem sama touží, vyhodí z práce. Všechny naděje se Katie rozplynou. Musí se vrátit do Somersetu ke svému tátovi, který hodlá založit luxusní kemp.
A právě do něj přijede na dovolenou Deméter s celou svou rodinou a Katie s údivem zjistí, že ani její život není ideální.
A ještě je tu pohledný Alex, který se o Katie velmi zajímá…
Sophie Kinsella je uznávaná pro své živé postavy a skvělý vypravěčský talent. Teď nám s důvtipem a moudrostí, které jsou typickým rysem jejích románů, přináší moderní, svěží příběh o předstírání dokonalého života, který za vysněnou podobou silně pokulhává.

Případ Evy Morenové – Hakan  Nesser
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Okolí je šokované, poté co byl učitel Arnold Maager usvědčen z vraždy své žákyně. Podle všeho to vypadá, že dívka byla těhotná a otcem dítěte měl být právě Maager. O osmnáct let později se Maagerova dcera Mikaela na oslavě svých narozenin konečně dozví hroznou pravdu o vlastním otci. Zoufale hledá odpovědi, a tak se vydává do psychiatrického ústavu v Lejnici, kde byl Maager od soudního procesu uvězněný. Brzy nato však nevysvětlitelně zmizí. Inspektorka Eva Morenová z maardamské policie je konečně s přítelem na dovolené, ale když Mikaela zmizí, je do jejího případu brzo vtažena. Než se však stačí ve věci zorientovat, zmizí také samotný Maager…

O dívce Grace – Anthony Doerr
nakladatel: Moba
světová současná literatura

David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ? muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil. Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé.

Ikarus – Deon Meyer
nakladatel: Moba
thriller
 
Týden před Vánocemi najde mladý fotograf v písečných dunách mrtvolu. Policisté záhy zjišťují, že jde o Ernsta Richtera, zakladatele služby MyAlibi, která kryje zálety nevěrníků. Mezitím je Benny Griessel povolán na místo hromadné vraždy. Mezi oběťmi je také jeho bývalý kolega a čtyři roky bez alkoholu berou za své. Griessel je rozhodnut skončit, ale jeho nový šéf ho nasazuje na Richterův případ.
Ostře sledovaná vražda se stává předmětem mediálních spekulací a s nimi se vynořily také otazníky ohledně motivu: mohl být pachatelem jeden z nesčetných podváděných partnerů? Nebo snad nespokojený klient?

Papírová labuť – Leylah Attar
nakladatel: Moba
světová současná literatura
 
Vytvoření návyku prý trvá 21 dní. Je to lež. 21 jedna dní se držela. Ale ve dvaadvacátý den by dala cokoli, aby se mohla vrhnout do sladké náruči smrti. Protože dvaadvacátý den si uvědomí, že cenou za její únik bude jistá smrt jednoho ze dvou mužů, které miluje. Papírová labuť je strhujícím příběhem o vášni, ztrátě a vykoupení, temnou, avšak dojemnou romancí plnou intrik, kuráže a napětí. Vzhledem k násilnému obsahu, sexu a vulgarismům je román určen vyzrálým čtenářům. Téma není pro slabší povahy.

Ideální manžel z nebe nespadne – Alena Jakoubková
nakladatel: Moba
společenský román
 
Patricii Lomové se blíží čtyřicítka a její biologické hodiny bijí na poplach. Jenže kde vzít manžela a nekrást? Patricia žije na malém městě. Její rodiče tu měli knihkupectví s malou literární kavárnou, které po jejich smrti převzala. 




Bojovnice – Lesley Pearse
nakladatel: Moba
román pro ženy
 
Mariette je vzdorovitá, neústupná a sebestředná sedmnáctiletá dívka. Malé město Russell na Novém Zélandu, plné klepů, nevytváří dostatečný prostor pro Mariettiny ambice a její oddaní rodiče se obávají o dceřinu reputaci. 




Birthday Girl – Haruki Murakami
nakladatel: Odeon
světová současná literatura

Tajemný příběh mladé dívky, který se odehraje na den přesně na její dvacáté narozeniny. Ten den musela zaskočit za kamarádku v restauraci. A náhoda tomu chtěla, že zrovna ten večer to byla ona, kdo má dovézt majiteli podniku jeho večeři do šestého patra. Postarší noblesní muž, kterého vidí poprvé a naposledy v životě, působí dobráckým, ale i záhadným dojmem – nabídne jí, že jí splní jakékoli přání. Přání, které nebude možné vzít nikdy zpět…

Revolver v kabelce – Životy Vladimira Nabokova – Monika Zgustová
nakladatel: Odeon
česká současná literatura

Jméno Nabokov znají všichni, hlavně díky Lolitě. Považujeme ho za klasika moderní literatury, jeho díla tvoří kánon – a také kult. Monika Zgustová přibližuje čtenářům jeho osobnost spisovatelskou, ale také lidskou. V novele Revolver v kabelce sledujeme spisovatele v Cannes roku 1937, kdy váhal mezi dvěma ženami, sledujeme ho ve švýcarském Montreux o čtyřicet let později, v roce jeho smrti. Ve dvou životních etapách pozorujeme jeho manželku Veru, která Vladimira přežila o čtrnáct let. Zgustová píše jeho portrét s lehkostí, grácií a suverenitou – a rovněž s úctou vůči Nabokovově dílu.

Skořápka – Ian McEwan 
nakladatel: Odeon
román

Trudy podvádí Johna, svého manžela. Bydlí stále v domě, v němž John kdysi vyrůstal a kde mladí manželé strávili první měsíce svého svazku. Vila je zchátralá, ale v lepší londýnské čtvrti má i tak nedozírnou hodnotu. Snílek a básník John zde však už nebydlí. Trudy se místo něj schází s jeho bratrem, naprosto banálním Claudem, a spolu vymyslí jednoduchý plán, jak se Johna zbavit. Jejich intriky však sleduje nečekaný svědek: zvídavý, chytrý a všetečný devítiměsíční obyvatel Trudina lůna…

Hračkář – Liam Pieper 
nakladatel: Domino
thriller

Adam Kulakov je spokojený člověk. Střední věk na něj zatím nedolehl plnou silou, hračky z jeho továrny dělají radost dětem na celém světě, má více peněz, než kdy může utratit, miluje svou ženu a syna a vydržuje si tolik milenek, kolik jen před nimi dokáže utajit.
Adam však není jediný, kdo v rodině Kulakovových pečlivě střeží osobní tajemství. Jeho dědeček Arkadij se roku 1944 ocitl v Osvětimi, a tam se mu naskytla velmi neobvyklá příležitost. Nyní, když se jeho život chýlí ke konci, vynakládá nesmírné úsilí, aby pravda zůstala navždy ukrytá. Není to pro něj snadné, protože drtivé vzpomínky na setkání s jedním z největších monster lidské historie dotírají stále intenzivněji.
Právě tehdy dojde k události, která může rozmetat Adamův pohodový život jako domeček z karet; následně Arkadije dostihne hrůzná minulost v plné síle. Vše, co oba muži celý život budovali, je nyní v ohrožení. A společně zjišťují, že svým nejbližším můžeme paradoxně nejvíce ublížit tehdy, když se je snažíme před něčím uchránit.

Neobyčejná dobrodružství – Daniel Wallace
nakladatel: Domino
společenský román

Edsel Bronfman je nevýrazný, ostýchavý mladík, který má v životě rád jednoduchý řád. Všechen svůj čas dělí mezi práci řadového referenta a svou matku, jejíž záviděníhodnou bohémskou oduševnělost začíná kvapem střídat stařecká demence. Mívá sice ještě občas světlé chvilky, ale přestává být jasné, kdy jde o výstřelek oduševnělé bohémky a kdy o duševní lapsus staré pomatené notoričky. Pořídila si Edsela s jedním ze svých četných milenců v dobách, kdy se dělala láska, ne válka.
K její lítosti syn nezdědil esprit donchuána. Edsel je čistá duše, všechno bere vážně a zgruntu poctivě, žije monotónní život a za vrchol vzrušení považuje zisk propisovačky s logem firmy, která mu až doposud chyběla ve sbírce. Jednoho dne mu ovšem zavolá operátorka číslo 61217 a oznámí mu, že vyhrál víkendový pobyt v luxusním apartmánu na Floridě. Věc má ovšem háček – poukaz je určen výlučně pro dvě osoby a má omezenou platnost.
Edsel přistoupí k hledání partnerky pro víkend u moře stejně zodpovědně jako k jakémukoli jinému pracovnímu úkolu. Tíží ho sice obava, že taková věc může převrátit jeho život úplně naruby, ale nakonec v něm převáží touha podívat se na Floridu a zažít vzrušení, o němž všichni tolik básní. Zevrubné přípravy zahrnují členství v posilovně, návštěvu nočního baru, střetnutí s drogovým dealerem, a dokonce i hodinový pobyt ve vězení. A během toho všeho se mu do života připletou tři ženy, do nichž je tak trochu zamilovaný a ony jsou tak nějak zamilované do něj. Jenomže zažít neobyčejná dobrodružství na Floridě může jen s jednou z nich.

Dítě – Fiona Barton
nakladatel: Domino
thriller

Dvacet let pohřbené hrůzné tajemství. Tři ženy, kterých se bezprostředně týká. A nespočet démonů, které i nyní vyvolává...
Ten starý dům stál v části Londýna, kterou developeři hodlají přebudovat na luxusní čtvrť. Čilý stavební ruch však přeruší nález jednoho z dělníků: pod vrstvou hlíny odkryje kostru malého dítěte, zjevně pohřbeného před mnoha lety.
Novinářka Kate Watersová chce o případu psát, ale brzy pochopí, že ze všeho nejdříve bude třeba zjistit identitu mrtvého dítěte ze staveniště. Při hledání odpovědi na tuto otázku Kate odkrývá spojení se zločinem, který městem otřásl před několika desítkami let: z místní nemocnice bylo tehdy ukradeno novorozeně. Zmizelo beze stopy a jeho rodiče se z této ztráty nikdy nevzpamatovali.
Kate se vyptává dům od domu, proniká do minulosti starousedlíků a postupně splétá nitky příběhu, který je místními považován za největší – a nikdy nevyřešenou – záhadu. Vyslechne si ledacos, ale brzy zjistí, že klíč k rozluštění dávné tragédie skrývají tři ženy. Každou z nich nevysvětlené zmizení novorozeněte silně zasáhlo – a každá z nich je nyní zmítána úvahami, co novinářce říct a co si navždy ponechat pro sebe...

Měla jsi vůbec někdy rodinu? – Bill Clegg
nakladatel: Domino
společenský román

V předvečer dceřiny svatby otřese domem June Reidové děsivý výbuch. Následný požár pohřbí celou její rodinu, minulost i budoucnost. Všechno.
Zoufalá a ochromená June prchá z místa katastrofy, až skončí v motelovém pokoji kdesi u oceánu, stovky kilometrů od někdejšího domova. Ponořená do drásavých vzpomínek neustále přemýšlí o chybách, jichž se dopustila při výchově jediné dcery Lolly i při budování svého vztahu s partnerem Lukem a které vedly až ke tragickému konci.
Zároveň s June však nechává autor promlouvat i další lidi, jichž se tragédie dotkla. A právě díky jejich vyprávění se před čtenářem začíná rozprostírat ucelený obraz toho, co se skutečně stalo, ale také svědectví o síle lidského ducha, o schopnosti vyrovnat se s tragédií nepředstavitelných rozměrů, ale také o moci přátelství a podání pomocné ruky. A v neposlední řadě také o tom, co skutečně znamená mít rodinu.

Zabijákova hra – Ward Larsen
nakladatel: Domino
thriller
 
Když je vaše mise předurčena k neúspěchu, můžete ji začít považovat za hru.
David Slaton vede poklidný život, má novou manželku a dům na předměstí Virginie. Má ale také velmi temnou minulost. Býval totiž kidon, nejnebezpečnější zabiják, jakého kdy izraelské tajné služby stvořily.
Ve stejné době vrcholí mnohaletá práce geniálního vědce, jejíž výsledek přivádí Írán velmi blízko ke splnění dávného snu: disponovat jadernou zbraní. Mossad ví, že toho muže musí zlikvidovat, ale protože se do jeho řad infiltroval nepřátelský špion, zbývá ke splnění naléhavého úkolu jediná možnost: povolat zpět do služby Slatona. Někdejší kidon sice přísahal, že už nikdy nebude zabíjet, ale když se on i jeho žena stanou cílem útoku a musí prchat napříč Evropou, nezbývá mu, než své rozhodnutí změnit.
Má za úkol připravit a provést plán na zabití nejstřeženějšího muže na světě. Úspěch mise je diskutabilní. Přežití nepravděpodobné. Teprve když Slaton začne hlouběji pronikat do labyrintu dění, napadne ho způsob, jak by mohl nebezpečnou operaci dovést ke zdárnému konci. Ano, je to postup nanejvýš riskantní, ale on se ho z nedostatku jiných možností rozhodne považovat za jakousi hru. Zabijákovu hru...

Všechno, co si nepamatuju – Jonas Hassen Khemiri
nakladatel: Kniha Zlín
společenský román

Nejlepší švédský román roku 2015! Úchvatný příběh o lásce, lidské paměti a smyslu naší existence.
Vynalézavě, vtipně a zároveň tajemně splétá fiktivní spisovatel příběh mladého muže Samuela, který zahynul při autohavárii. Byla to nehoda, nebo sebevražda? Kdo vlastně Samuel byl? Jako mozaiku vytvořenou z rozhovorů s jeho přáteli, příbuznými a sousedy skládá jeho životní příběh. Čím víc se však vyptává, tím dochází k rozporuplnějším závěrům. Zjišťuje, že ve vzpomínkách každého z nich zůstal někdo jiný. A dostává se tak k samé podstatě lidské existence.

Modrá světla Jokohamy – Nicolás Obregón
nakladatel: Kniha Zlín
thriller
 
Strhující, atmosférický a mnohovrstevnatý román, který je jedním z nejdiskutovanějších debutů roku 2017.
Inspektor Iwata nastupuje na tokijské oddělení vražd. Spolu s kolegyní je okamžitě podstaven před hrůzostrašný případ vyvražděné rodiny. Pachatel vyňal jedné z obětí srdce a před smrtí ji donutil nakreslit tajemný symbol. Po nálezu další, stejný způsobem zavražděné oběti, není pochyb o tom, že jde o sériového vraha. Co oběti spoje a proč detektiv, který vyšetřování původně vedl, spáchal sebevraždu? A jaká traumata z minulosti Iwatovi nedají spát?

Přemyslovci – Zrození království – Ludmila Vaňková
nakladatel: Šulc-Švarc
historický román

Zrození království se odehrává v době bojů mezi přemyslovskými knížaty o český trůn. I když byl Přemysl až čtvrtý syn krále Vladislava, nezůstal stranou a po boku svého bratra Bedřicha se nejvíc zasloužil o získání ztraceného otcova trůnu, který načas obsadil s pomocí Fridricha Barbarossy kníže Soběslav. Ale ani po smrti vévody Bedřicha nebyl Přemysl první v nástupnictví. Připojil se s nejmladším Vladislavem ke křížové výpravě do Svaté země a právě tam mezi nejpřednějšími vladaři Evropy si získal věhlas a respekt, které ho předurčily k dráze panovníka. Historická kronika PŘEMYSLOVCI pokračuje druhou knihou Cestou krále.

Já, hlupák – Magda Váňová
nakladatel: Šulc-Švarc
česká současná literatura
 
Magda Váňová píše poutavé romány, které nepotřebují okatý děj. Příběh sochaře Vincenta a kostýmní návrhářky Evy začíná tím nejobyčejnějším způsobem — starostí, jak si vybudovat existenci. Nic dodatečného do románu nevstupuje a důsledně zevnitř tohoto začátku autorka rozvíjí úžasné vyprávění, bohaté na postavy, psychologii, nečekané zvraty a zásahy osudu, vtahuje do knihy mnoho zajímavých faktů z profesí obou hlavních hrdinů a vážné lidské situace u ní pokračují v komických peripetiích a vtipných úvahách, kterými směřuje ke klíčovému problému: proč si člověk neudrží, co si v životě vybudoval, čeho dosáhl nebo co dostal. V manželství Vincenta a Evy se to jednomu podaří a pro druhé se život zvrtne v katastrofu. Proč?

Sestry Foxovy – Lucie Hlavinková
nakladatel: Jota
biografie

... když slyší hlasy ze záhrobí ...
Fascinující příběh sester Foxových, zakladatelek spiritismu, obdařených nadpřirozenými schopnosti nebo bujnou fantazií?
Kam odejdou duše zemřelých? Kam se poděje podstata člověka, kterého jsme milovali? Mohou se mrtví vracet a komunikovat s námi?
Na tyto odvěké otázky přinesly odpověď milionům zoufalých pozůstalých sestry Foxovy v Americe druhé poloviny 19. století. Fascinující životní příběh těchto mladých žen, zakladatelek spiritistického hnutí, se začíná odvíjet spolu se vznikem moderní doby, která přinesla úžasné vynálezy jako elektrické osvětlení, dynamit, spalovací motor nebo žvýkačky, ale také drastickou dětskou úmrtnost spojenou s překotným rozvojem měst bez dostatečného hygienického zázemí.
Lidem této doby přestávají stačit staré náboženské odpovědi na otázky, které po staletí trápí lidskou zvědavost. Nepomůže věda? Když všude kolem nás proudí neviditelné paprsky a fyzikální síly, o kterých ještě před pár lety neměl nikdo ani tušení, a pomocí telegrafu lze v mžiku překonat i ty nejdelší vzdálenosti, proč by si duchové z říše mrtvých nemohli najít cestu, jak se spojit s námi živými a odhalit tak tajemství posmrtného života?
Poptávka po komunikaci s mrtvými je obrovská, lidé všech společenských vrstev jsou ochotni platit jakékoliv peníze, jen aby nalezli útěchu. U mladých, okouzlujících a nevinně vypadajících dívek, vyhledávaných médií, se dveře netrhnou. Jenomže cena za slávu, peníze a zbožnou úctu je vysoká…

Pravdivý příběh o počátcích spiritismu...

Tajemné cesty parfémů – Cristina Caboniová
nakladatel: Jota
společenský román
 
Život mě vystavil zkoušce.
Ale s irisem opět získám naději.
Díky vanilce se cítím chráněná.
Protože parfémy jsou mým osudem.
"Elena nevěří nikomu. Ztratila všechnu naději a v lásku už nevěří. Pouze tehdy, když vytváří své vůně, dokáže zahnat nejistotu. Pouze zahalená esencemi květů, dřeva a koření ví, jak se zbavit strachu.
Vůně jsou cestou k srdcím lidí. Vyprávějí o nejskrytějších myšlenkách a touhách: iris obdaruje nadějí, mimosa štěstím, vanilka ochraňuje a kručinka učí pokoře. Elena byla odjakživa silná. Od toho dne, kdy ji ještě jako malou holčičku opustila matka, hledá cit a pohlazení. Naučila se spoléhat jen sama na sebe. Své emoce uzamkla za dveřmi. V šestadvaceti letech ji život opět vystavil zkoušce, její talent jí však určil cestu. Cestu, jež ji přivede až do jedné z největších prodejen vůní v Paříži, kde se ještě nyní připravují parfémy podle starodávných receptur. Její výtvory si brzy získají věhlas."

Čtení, které voní. Uvnitř knihy dárek.

Žena v Orient Expresu – Lindsay Jane Ashfordová
nakladatel: Jota
krimi, detektivky
 
Agatha Christie chce zapomenout na své nevydařené manželství, které po mužově nevěře skončilo rozvodem, a tak se zlomeným srdcem a pod falešným jménem nastupuje do Orient expresu, aby alespoň na nějaký čas utekla co nejdál. A není jedinou cestující, která skrývá tajemství.
Její spolucestující Katharine Keelingová, jejíž manželství skončilo tragicky po šesti měsících, je velmi přitažlivá žena, za níž se muži otáčejí, ona si ale své ženství plně vychutnat nemůže.
Trojlístek doplňuje čerstvě provdaná Nancy Nelsonová, která však pod srdcem nosí dítě jiného muže, s nímž se brzy shledá, nebo v to alespoň doufá.
Všechny tři ženy pečlivě tají svou minulost, ale jak se vlak blíží na Blízký východ, jejich životní příběhy se překvapivě proplétají a nečekaně rozvíjejí. Ženy pomalu a opatrně sdílí svou bolest a utvářejí mezi sebou přátelské pouto s puncem sdíleného tajemství.
V hlavní roli Hercule Poirot? Ne, tentokrát přímo Agatha Christie.
Orient expres odjíždí bez slavného Hercula Poirota… na palubě s Agathou.
Podaří se slavné spisovatelce rozplést všechny záhady a pochopit všechna tajemství, stejně jako se to povedlo slavnému Herculu Poirotovi?

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání) – J. K. Rowling
nakladatel: Albatros
fantasy

„Třetí díl kouzelnické série s ilustracemi Jima Kaye!“
Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.

Velké maličkosti – Jodi Picoultová
nakladatel: Ikar
společenský román

Co byste poslechli vy – příkaz, nebo svoje svědomí?
Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška.
Je však v tomto případu důležité, jakou má kdo pleť? Nebo je to jenom zástěrka pro předsudky a přesvědčení, které řídí životy nás všech?

Život ve dvou – Nicholas Sparks
nakladatel: Ikar
romantika

Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach. Bez ženy a bez práce se Russell snaží postavit znovu na nohy a postarat se o dcerku. Ukáže se, že být tátou na plný úvazek je největší výzva, kterou kdy v životě poznal.

Všechno, co máme – Kerry Lonsdaleová
nakladatel: Ikar
společenský román

Měl to být svatební den, místo toho se všichni sešli na pohřbu. Pro Aimee byl James doslova vším – životní láskou, oporou, jistotou v těch nejtěžších časech. Jeho nepochopitelná a zbytečná smrt kdesi v Mexiku znamenala, že se jí zhroutil celý svět. Postupně však s pomocí přátel i sympatického malíře čerstvě přišedšího do města, opět začíná žít. Její plány na otevření vlastní kavárny a navázání nového vztahu však brutálně naruší zvěsti, že James stále žije. Aimee vyráží do Mexika, odhodlaná zjistit pravdu a postavit se temným tajemstvím Jamese a jeho rodiny…

Mengeleho děvče – V. Stern Fischerová, V. Homolová Tóthová
nakladatel: Ikar
historický román

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích příbuzných si jí všimne nechvalně známý dr. Mengele a Viola se stává jedním z jeho „děvčat“ – skupiny žen a dívek, na kterých byly prováděny nejrůznější experimenty. Její vítězství nakonec nespočívá „pouze“ ve skutečnosti, že přežila, ale i v tom, že navzdory všemu dokázala založit rodinu a mít děti.

Má mě rád, nemá mě rád – Sally Thorneová
nakladatel: Ikar
humor,satira

Lucy Huttonová a Joshua Templeman se nemají rádi. Není to jen nějaká vzájemná nelibost nebo snad dokonce pouhé nesnášení se. Nenávidí se celým srdcem a nebojí se dát si to pořádně najevo, zatímco jsou nuceni obývat společnou kancelář vydavatelského domu. Lucy nemůže vystát Joshuovu upjatost a perfekcionismus, on zas pohrdá jejím spontánním přístupem a bláznivě barevným oblečením. Navíc se dozvědí, že jeden z nich má být povýšen. Bitva se rozhořívá naplno a Lucy je odhodlaná nevzdat se, i když se jí hra na nenávist začíná vymykat z rukou. Možná že Joshuu nemá zas až tolik nerada. Možná ani on ji. Možná je od vášnivé nenávisti k lásce překvapivě blízko.

Falešná Pařížanka – Kamila Boudová
nakladatel: Esence
česká současná literatura

Kamila snila o velkém městě, slávě a šampaňském. Ale kariéra módní návrhářky se zvrhla dokonce ještě dřív, než se za svým snem odstěhovala do Paříže, kde se pokazilo i všechno ostatní. Místo skvělého života v hlavním městě módy začíná předem prohraný boj o získání statutu Pařížanky a uznání společnosti. Na pokraji osobního bankrotu i fyzických sil se rozhodla otočit kola osudu a stát se Falešnou Pařížankou. Přestat slepě následovat místní nesmyslné společenské konvence a určovat vlastní pravidla hry. Své zkušenosti začala formou vtipných a nezaměnitelně osobních sloupků popisovat v Pravém domácím časopisu, odkud byl už jen krůček k vlastní knize.

Inferno – Catherine Doyle
nakladatel: Baronet
Young Adult, New Adult

Když si hraješ s ohněm, spálíš se...
Sofii se obrátil život vzhůru nohama. Nicoli Falcone, na nějž se Sofie snaží zapomenout, se jí nechce vzdát. Když Sofie odhalí tajemství vlastní rodiny, upne se k jeho bratru Lucovi. Dokáže jí ale Luca skutečně pomoct? Nebo se postaví na stranu své rodiny? Křehký mír brzy naruší příchod dalšího mafiánského klanu a Sofie, již její srdce táhne jinam než její krev, se propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí…

Služebná z hostince – Dilly Court
nakladatel: Baronet 
historický román

Lottie Laneová, služka v rušném zájezdním hostinci U Dvoukrké labutě v centru Londýna, zná jen dřinu od rána do noci a pohlavky od věčně nespokojené hospodské. Jednou večer přivezou vojáci do hostince svého kamaráda, který utrpěl těžký otřes mozku a vážné pohmožděniny. Zatímco se Lottie o mladíka svědomitě stará a přispívá k jeho rychlému uzdravení, zjišťuje, že svůj život může zasvětit jiné, prospěšnější práci. A tak když jí nespoutaná a impulzivní lady Aurelie Dashwoodová, manželka britského důstojníka, nabídne místo své osobní služebné, Lottie, která touží ošetřovat vojáky raněné během krymské války, bez váhání souhlasí. Po dobrodružné plavbě se ocitá v Balaklavě poblíž Sevastopolu, kde odhaluje jak válečné hrůzy, tak nepřejícné chování britské smetánky. Tragická událost ji přinutí k návratu do Anglie, kde jí ale hrozí život na ulici nebo chudobinec. Lottie se však nevzdává a díky své síle a odhodlání, ale i nezištné podpoře svých přátel se dokáže postarat nejen sama o sebe, nýbrž také o ty, kteří to potřebují, a znovu nalézt štěstí a smysl života...

Pán hor I. – Hana Marie Körnerová
nakladatel: Baronet
romantická  sága, historický román

Rozsáhlá historicko-romantická sága mapuje osudy šesti generací šlechtického rodu de Braie od roku 1785. Odehrává se převážně ve Francii, i když bouřlivé události osmnáctého, devatenáctého a začátku dvacátého století zavedou hrdiny nejen do mnoha zemí Evropy, ale i do Ameriky, Afriky a kolonií v Indii.
Příběh mladičké Christiny se začíná odvíjet ve chvíli, kdy ji souhra náhod zavede do zchátralého hradu v horách. Žije tam pouze Edmond, přezdívaný Pán hor – černá ovce rodiny de Braie. Sníh odřízne všechny cesty do údolí a uvězní Christinu ve společnosti muže, jemuž se dlouhé měsíce snažila vyhýbat. Edmond – muž s nejhorší pověstí v kraji – nakonec riskuje život, aby ji dopravil do bezpečí. Christina pomalu rozmotává klubko lží, zveličených pomluv a pověr, které z hradního pána udělaly postrach celého okolí. Z počátečního strachu a odporu se rodí nesmělá láska. Ta pobouří celý kraj a způsobí rozkol mezi Christinou a její rodinou. Komplikace přináší nejen rodová zášť, ale i dějinné zvraty. Po pádu Bastily je starý svět v troskách. Edmond je však schopen pro svou lásku udělat i nemožné. Stejně jako o dvacet let později jeho syn, který v císařských službách odchází do Itálie, aby v Benátkách dostihl osudovou ženu svého života.

Vánoce v Paříži – Mandy Baggot
nakladatel: Baronet
společenský román
 
Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí?
Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a nejlepší francouzské dobroty. Ale ani v tak romantické atmosféře nemohou obě přítelkyně zapomenout na své problémy: Ava se právě rozešla s proradným Leem a matka ji nenechá na pokoji, Debs má velké starosti s prací a ještě ke všemu se zdá, že matčin manžel má aférku – právě s nějakou Pařížankou!
A tak si svůj pařížský pobyt okoření dobrodružným pronásledováním nic netušící ženy, při němž není nouze o trapasy a situace. Budete se u nich skvěle bavit, zvlášť až se dozvíte, jak to vlastně se „záletníkem“ bylo.
V Paříži se ale obě přítelkyně setkají i s tajemstvím. Jeden z obou mladých mužů, s nimiž se zde seznámí, záhadný fotograf Julien, se pohybuje ve stínu smrti. Podaří se mu z něj za Aviny pomoci vymanit? A jak Ava zareguje, až se dozví jeho tajemství? Najde s ním v nejromantičtějším městě světa svou novou lásku?
Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru.

Síťovky – Táňa Kubátová
nakladatel: Pohodky
romantika

Co spojuje dvě mladé ženy z opačných konců republiky? Komunikace po síti. A protože obě disponují schopností dělat si legraci z vlastních trapasů, nahlížení do jejich e-mailů zaručeně vyloudí čtenářům úsměv na tváři.
Obě „síťovky“ - jak tyto kamarádky po síti nazval jeden svérázný Sandřin žák - se svěřují s palčivými momenty z minulosti a líčí své zážitky ze žhavé současnosti. Nečekané objevení Sandřiny staré nenaplněné lásky ze studentských časů inspiruje Ivanu k tomu, aby se naopak pokusila své nedávné milostné fiasko konečně uzavřít. Zda se jí to podaří, či ne, a zda je Sandřin osudový muž skutečně tím osudovým, se ukáže ještě dříve, než obě kamarádky e-mailovou formu komunikace opustí a naplno využijí možnosti se po síti slyšet i vidět.

Přítelkyně – Táňa Keleová-Vasilková
nakladatel: Noxi
společenský román

Tři ženy – Hana, Marta, Táňa. Tři přítelkyně – tři osudy, které pojí touha po sebanaplnění a smysluplném životě. Hledají samy sebe a přitom cosi ztrácejí a jiné zase nacházejí, trápí se i těší, jednoduše si se sebou vláčí balíček života naplněný různorodou směsí. A samozřejmě i plný zvratů a překvapení.



Střípek malachitu – Zdeněk Hanka
nakladatel: Alpress
česká současná literatura

Gina hlasitě vzlykala, cítila tu past, beznaděj a hroznou vinu. Nejenže přejela člověka, ale zničila život i svému manželu Alanovi, úspěšnému právníkovi. Ujela od nehody a nic neřekla. Alan však pravdu zná, a když zametá stopy, aby Ginu ochránil, dopouští se osudných chyb.
 
Šarlatové kimono – Christina Courtenay
nakladatel: Alpress
společenský román
 
Samuraj Taro zahrnuje Hannah, tajemnou cizinku s rusými vlasy a zelenýma očima, přepychem a láskou. Vášeň, s níž prahne po dívce z tak odlišného světa, mu nebezpečně komplikuje život. Taro stojí před nevyhnutelnou volbou: má zachránit sebe, nebo svou lásku.


 
Potom – Morris Gleitzman
nakladatel: Argo
biografie
 
Měl jsem pro sebe a Zeldu plán.
Měli jsme předstírat, že jsme někdo jiný.
Měli jsme si najít nové rodiče.
A žít navždy v bezpečí.
Potom přišli nacisti.
Jsem Felix a tohle je můj příběh.

Felix je Žid. A být Žid, když kolem zuří druhá světová válka, je nebezpečné. Felix měl nějakou dobu štěstí, schovával se v katolickém sirotčinci, pak ve sklepě. Jenže úkryt byl odhalen a Felix se ocitne ve vlaku jedoucím do koncentračního tábora. A přece znovu získá naději: z vlaku se jemu a šestileté Zeldě podaří uprchnout. V bezpečí ovšem nejsou ani zdaleka. Jak dokážou bez pomoci přežít? A komu můžou důvěřovat, když všude je tolik lidí lačnících po odměně za dopadeného Žida? Štěstí se však na ně opět usměje v podobě laskavé statkářky Genii. Ta je nechá u sebe v domě, vybělí jim vlasy a dá německá jména. Felix však tuší, že je jen otázkou času, kdy někdo odhalí jeho pravou identitu. A to bude konec - pro něj, pro Zeldu i pro Genii...
K napsání příběhu autora inspiroval osud Janusze Korczaka, polského židovského lékaře a autora knih pro děti. Po mnoho let pomáhal ve Varšavě vést sirotčinec pro dvě stovky židovských dětí. Když německé úřady počátkem srpna 1942 nařídily transport dětí do vyhlazovacího tábora Treblinka, Korczak se rozhodl jít s nimi, přestože dostal nabídku na vyřazení z transportu. V Treblince byli všichni zavražděni v plynových komorách.
Napínavá kniha o nezměrné odvaze a naději, o přátelství a lidskosti uprostřed nelítostné doby, inspirovaná skutečným příběhem.

Záludné léto – Ben Aaronovitch
nakladatel: Argo
fantasy

Když se ve vesnici Rushpool v západní Anglii začnou pohřešovat dvě jedenáctileté dívky, konstábl Peter Grant musí vytáhnout paty z Londýna, aby zjistil, jestli se na jejich zmizení nepodílelo něco nadpřirozeného. Jde o rutinní opatření a Nightingale je přesvědčený, že Peter bude mít v případu do večera jasno. Jenže Peter lidi v nesnázích nikdy neopouští, takže i když neobjeví žádné zjevné stopy po magických aktivitách, nabídne místnímu policejnímu sboru své služby, neboť ví, že při pátrání po nezvěstných je potřeba každé volné ruky. Netrvá však dlouho a ocitá se ve zběsilém závodě s časem, ve světě, kde hranice mezi realitou a světem skřítků a víl nikdy nebyly prostupnější...

Nejskrytější přání – M. M. Whalen
nakladatel: Mystery Press
světová současná literatura

MOŽNÁ JE TO VAŠE MĚSTO. MOŽNÁ JE TO VAŠE ULICE. MOŽNÁ JE TO VAŠE TAJEMSTVÍ.
Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému.
Místní obyvatelé si v sobě nesou, stejně jako každý z nás, břemeno vlastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se klubko sousedských vztahů a životů pomalu rozplétat.
Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?

To je nálož, co? Úžasný výběr. Já prahnu po novém Morrisi Gleitzmanovi, protože jeho Kdysi mě nadchlo. A určitě si přečtu Dítě od Fiony Barton a mám zálusk na Bojovnici od Lesley Pearse, jelikož jsem přečetla už Společnici a Nezlomnou. No a pokračovat už nebudu, protože bych mohla psát dál a dál ☻☻☻

A na jaké krásky netrpělivě čekáte vy? Určitě mi napište :)

Vaše Šárka ♥
 

16 komentářů:

  1. Pomoooooooooooooooooooc :) :) Proč mi to dělají? Já už u Omegy a Metafory říkala, že je říjen velice plodný :) Ty tam nemáš a ještě k tomu tohle :D Takže - Hlasy, Najdu si tě v Římě, Hora mezi námi, Ztroskotání, O dívce Grace, Papírová Labuť, Jodi Picoult, Sparks, Mengeleho děvče, druhý díl Vendety až si koupím první a Potom, až přečtu Kdysi :-) No ale to jsem to hodně probírala, faaaaakt :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunkoooo, jsi skvělá :) Vždycky, když píšu novinky, tak na tebe myslím :)) Mimoto... Omegu tu mám... tři kousky :D

      Vymazat
    2. Jé, to se omluvuju, já to myslela tak, že ty co chci tam nemáš :) :-) :-) Jsi zlatá Šári :-* a já jdu zabít, protože říjen je teda masakr fakt :D :D

      Vymazat
  2. Ten seznam je téměř nekonečný. Jakoby se nakladatelé domluvili, že všechno vyjde teď na podzim :-D
    Jinak mám pocit, že Mořeplavec bude nakonec až v listopadu... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jich fakt strašně moc. Jinak u Mořeplavce zatím všude píšou 30. 10., tak nevím :)

      Vymazat
  3. Téééda těch novinek je :O) Motto jede! Tolik detektivek a thrillerů až mi oči přecházejí, no každopádně už teď vím, že se nedostanu ke všemu :-( Myslím, že se všichni nakladatelé můžou přetrhnout, protože se blíží Vánoce a tím pádem velké utrácení :D

    OdpovědětVymazat
  4. Noooo, pár by se jich našlo!! dokonce i ty židovské knihy by mě lákaly.
    Ale zdá, se že se konečně blíží oné stěhování, tak nechci toho moc nového kupovat, ať toho není moc do krabic. :DD Uvidíme, zda mi to vydří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se stěhujem :)) Ale tak 2, 3, 4, 5, knih se už v tom množství ztratí :))

      Vymazat
  5. Říjen je naprostý peklo... Plánuji pořídit fakt odpornou spoustu knih, navíc se mi nějak sešly recenzáčky, u některých sérií potřebuji dokoupit i starší díly... Je to prostě hrůza :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to dokupování serií je děsné, taky bych potřebovala několik kousků. A celkově je říjen teda masakr :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥