neděle 4. března 2018

Knižní přírůstky – únor#3

Krásnou neděli vám všem :)

Přestože nám už pár dní hlásí kalendář březen, mám pro vás poslední dva únorové knižní přírůstky. Oba jsou to recenzní výtisky a na oba se hodně těším. Pojďme se na ně tedy podívat.


 Co zbylo z mojí sestry od Nually Ellwood je recenzní výtisk z Domina. Už jsem zaregistrovala několik velice pozitivních ohlasů, tak jsem natěšená.

Anotace:
Kate strávila posledních patnáct let ve válečné zóně. Psala reportáže o nenávisti a brutalitě, teď se však vrací domů. Ne z vlastního rozhodnutí, ale protože jí zemřela matka. Pohřeb už nestihne; sestra jí dala vědět pozdě. Vlastně ji to ani neudivuje, nikdy neměly dobrý vztah.
V rodném domě by se měla cítit bezpečně, ale op
ak je pravdou. Všude na ni doléhají děsivé vzpomínky. V sousední zahradě vídá dítě, které by tam podle všeho nemělo být. Dějí se jí věci, které jsou velmi podivné a znepokojivé. A tehdy začne Kate pochybovat, jestli se nepomátla. Nemá se komu svěřit. S kým se poradit. Sestra nepřichází v úvahu, ta utápí v alkoholu žal nad tím, že před pár lety zmizela její dospívající dcera. Ještě že je tady sestřin manžel Paul, ten jediný je aspoň trochu nápomocný.
Přesto se Kate ocitá na pokraji zoufalství. Neví, jestli je to, co vidí, skutečnost, nebo výplod její mysli. Jako by už nic nebylo takové, jakým se jeví. Dochází k jediné jistotě – že něco je zatraceně špatně. Zbývá otázka, jestli v sobě bude mít dost síly odhalit pravdu.



A druhá kniha Sůl do rány od Becky Masterman mi přišla z nakladatelství Moba. Od autorky jsem četla již dvě knihy a oblíbila jsem si ji. Píše sice poklidnější detektivky, ale mně se čte moc dobře a hlavní hrdinka svérázná Brigid Quinn mě hodně baví. Série má zatím vzestupnou tendenci, tak doufám, že třetí díl bude ještě o chlup lepší než druhý. I když ten byl skvělý.

Anotace:
Brigid Quinnová, bývalá agentka FBI, se šťastně usadila s manželem v Tucsonu a svou rodinu na Floridě moc nenavštěvuje. Jenže její někdejší parťačka, Laura Colemanová – žena, které zachránila život a která zase zachránila život jí –, nyní na Floridě žije. A jakmile Laura zavolá kvůli případu, jenž se nevyvíjí dobře, Brigid neváhá nastoupit do letadla.
Laura přerušila službu u FBI a dobrovolně pracuje pro právnickou skupinu, která se snaží dokázat nevinu člověka, jehož čeká trest smrti za vyvraždění rodiny. Je pevně přesvědčená, že odsouzený vraždu nespáchal, zatímco Brigid si tak jistá není – ovšem datum popravy se neúprosně blíží, takže musejí najít důkazy o jeho nevině dřív, než bude pozdě…



Zaujaly vás knihy? Měli byste chuť si některou z nich přečíst také? Napište mi do komentářů :)

Mějte se krásně a užijte si zbytek neděle.

Vaše Šárka ♥
 

10 komentářů:

  1. Ke knihám gratuluju. Užij si čtení. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Co zbylo z mojí sestry musím nutně mít. Ať se obě líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Co zbylo z mojí sestry mám doma taky a tenhle měsíc se na ni určitě vrhnu a těším se a druhou knihu ani sérii vůbec neznám :) Moc ti přeju, ať se ti obě líbí :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc díky a jsem zvědavá, jestli se naše názory shodnou :)

      Vymazat
  4. Obě knihy mají krásnou obálku. Podle anotace mě zaujala ta první Co zbylo z mojí sestry, určitě se po ní v knihkupectví podívám a ráda se vrátím na Tvůj blog, abych si přečetla recenzi.
    Hezké čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíce mě zaujala kniha "Co zbylo z mojí sestry". Tu bych si možná i ráda přečetla.
    Každopádně doufám, že se ti knihy budou líbit! ^^
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥