pondělí 16. dubna 2018

Knižní přírůstky – duben#2

Krásný den vám všem :)

Dnes mám pro vás další knižní přírůstky. Tentokrát to jsou tři úlovky z bazaru na Databázi knih a dva z Levných knih. Takže celkem těchto pět krásek.


Otevřený hrob byl můj must have, protože jsem četla od autorky vše, co vyšlo a poslední knihou jsem byla doslova nadšená. Takže doufám, že mě nadchne i Otevřený hrob.

Otevřený hrob – Angela Marsons
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš.
Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině.
Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala. Po objevení druhé dívky, ponechané napospas smrti, s ústy naplněnými hlínou, je jasné, že Kim a její tým mají co do činění se sériovým vrahem. Ale kolik těl ještě leží někde pohozeno? A kdo bude další?
Pak zmizí místní reportérka Tracy Frostová a věci naberou rychlý spád. Kim ale bude muset být rychlejší… než si vrahova pokroucená mysl vyžádá další život.


Knihy od Liane Moriarty také pravidelně kupuji, chybí mi jen Tři přání. Takže když jsem tam viděla Šílené výčitky, bylo to jasné.

Šílené výčitky – Liane Moriarty
Novinka od autorky Sedmilhářek a Manželova tajemství je konečně tu!
Pedantská účetní Erika a bohémská violoncellistka Clementine toho mají společného jen málo, ale přesto jsou prakticky odjakživa nejlepší kamarádky. Jenže zatímco bezdětná Erika by pro Clementine strčila ruku do ohně, nábožně lpí na každém slovu své kamarádky a s oblibou jí radí, jak vychovávat dcery, Clementine se do téhle role nechala kdysi vmanévrovat svou soucitnou matkou a po většinu času jí ta její otravná obdivovatelka pořádně leze na nervy. A pak je jednoho krásného, slunečného dne pozve obě i s jejich manžely, Samem a Oliverem, Eričin soused na grilování.
Co se na nějaké obyčejné garden party mohlo přihodit tak strašného, že teď všichni litují, že pozvání přijali? A hlavně – čí je to vina?


Od Joy Fielding jsem četla spoustu knih, možná víc než dvanáct už. A měla jsem pocit, že jsem již autorkou přesycená. Takže několik knih čeká doma ještě nepřečtených. Ale když jsem našla inzerát na tuto knížku, vzala jsem ji. Kniha má super hodnocení, tak jsem zvědavá. Navíc jsem koukala, že tato knížka vyšla pouze jednou, kdežto spoustu knih od autorky už má několikero vydání. Tak jsem neváhala.

Dámy z Grand Avenue – Joy Fielding
Vzrušující konfrontce životních příběhů čtveřice obyvatelek Grand Avenue v Cicinnati.
Redaktorka Susan, advokátka Vicki a ženy v domácnosti barbara a Chris, mladé maminky téměř stejného věku, se seznámí na dětském hřišti, kam chodí se svými dětmi. Z náhodného střetnutí se vyvine přátelství, které je v následujících dvaceti letech vystavene těžkým zkouškám. Přítelkyně sdílejí radostná očekávání, vášnivá vzplanutí i bolestná zklamání. Jejich nejdenoduché a vzájemné provázané osudy vyvolají řadu otázek: Lze žít pouze vzpomínkami na někdejší dívčí půvab Miss Cicinnati? Předpokládá hvězdná kariéra špičkové advokátky sobectví a bezohledný vztah k nejbližším? Lze uniknout z manželství, které se vinou surového psychopata proměnilo v peklo? Oplácejí děti rodičům lásku?
Problémy hrdinek postupně překročí hranice jejich nejužšího soukromí. V přátelství dam z Grand Avenue se začínají objevovat trhliny.


A teď se podíváme, co jsem objevila v Levných knihách. Nad knížkou Dopisy z ostrova Skye jsem přemýšlela už dlouho. Takže když jsem ji tam zahlédla, popadla jsem ji.

Dopisy z ostrova Skye – Jessica Brockmole
Píše se rok 1912. Čtyřiadvacetiletá Elspeth nikdy neopustila svůj domov na ostrově Skye. Když dostane dopis od studenta Davida Grahama až z daleké Ameriky, začnou si pravidelně dopisova a jejich přátelství přeroste v lásku. Elspeth je ale vdaná a David je vyslán do Evropy jako řidič sanitky na západní frontě. Elspeth nezbývá nic jiného než se modlit, že válku přežije. Druhá rovina příběhu se odehrává roku 1940. Elspethina dcera se zamiluje do válečného pilota.. čeká ji stejný osud jako její matku.


Potom jsem tam objevila knížku z nakladatelství Plus a to z jejich Pestré řady. Anotace mě docela zaujala, stála asi devatenáct nebo dvacet devět korun, tak jsem si řekla, že ji zkusím.

Brazilské noci – Vanessa Barbara
Ústředním hrdinou je Otto, který právě přišel o ženu Adu, s níž celé půlstoletí žil ve žlutém domě v harmonickém vztahu. Otto je bez Ady naprosto ztracený, protože ona udávala rytmus společnému životu, ona udržovala přátelské vztahy se sousedy. Po její smrti je nucen začít se o sebe starat sám a jen pomalu navazuje styky s okolním světem. A postupně se učí (a čtenář s ním) vidět nadšení, vášeň a radost tam, kde na první pohled vůbec nejsou.


A to je pro dnešní článek s knižními přírůstky všechno. Napište mi, jestli jste něco z toho četli, jestli vás nějaká kniha láká, a jestli jste někdo četli Brazilské noci, jak se vám kniha líbila.

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Super přírůstky Šári :-) Od Angely jsem zatím četla Němý křik, ale rozhodně mám v plánu pustit se i do dalších knih. Přeju pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a v Angele určitě pokračuj, stojí za to :) třetí díl Tichá modlitba mě vyloženě nadchla :)

      Vymazat
  2. Otevřený hrob jsem si na začátku Dubna pořídila také. Chtěla jsem i něco od Moriarty, protože Sedmilhářky se mi moc líbily, ale z toho nakonec sešlo, tak jsem zvědavá, kdy se k nějakým jejím dalším knihám dostanu. :-D
    Každopádně krásné přírůstky, přeji hezké čtení! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to jasné, je tolik knih a člověk se prostě nemůže dostat ke všem :)

      Vymazat
  3. Moriarty je moje oblíbrnkyně a její knihy mám všechny. Fieldingovou jsem dlouhá léta milovala, pak mi přišlo, že její knihy začaly upadat a já přesedlala právě na Liane :-) Ale Dámy jsem četla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jsem zvědavá, jak mě Joy bude tentokrát bavit. Já doufám, že jo, měla jsem teď od autorky docela pauzu. A na Liane se musí pořádně vrhnout knížky čekají na polici :)

      Vymazat
  4. Super přírůstky :-) včera jsem taky otevřela balíky :D mám spoustu nových knížek, ale ani jednu stejnou od tebe. Líbí se mi, že tady najdu vždycky něco jiného než na ostatních blozích. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Za mnou vždycky zapadnou dveře Levných knih a hned tam zas můžu jít zpátky :D Achjo. A jsem zvědavá, co řekneš na čtvrtou Angelu, já ji mám od Vánoc, zatím čeká, ale snad teď v dubnu už bych to mohla zvládnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dnes jsem koukala, že v červnu vychází další Angela a další v prosinci :)Jinak v LK jsem se te´docela držela, sice koukám po nějakých knížkách, ale zatím to není must have :)

      Vymazat
  6. jednou bych chtela dojit k serii Kim Stone, snad nekdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já bych taky jednou chtěla dojít např. k Adlerovi-Olsenovi, Nesboovi, je to děs, knihy čekají, ale kde brát čas :)

      Vymazat
  7. Nejvíce mě zaujala kniha Brazilské noci. Asi se po ní později také podívám :-)
    Přeji hezké čtení.

    OdpovědětVymazat
  8. Popravdě žádnou knihu jsem nečetla, ale od babičky mám doma Dámy z Grand Avenue.
    Ať se ti všechny knihy líbí ^^

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥