čtvrtek 19. července 2018

Třetí narozeniny mého blogu


Krásný den vám všem :)

Ano, můj blog již oslavil své třetí narozeniny. A to dokonce už začátkem června. Mírně jsem to zazdila, nějak jsem si vsugerovala, že to bylo až v červenci. Ale kdepak, už od začátku června roku 2015 tady na Mém knižním ráji můžete najít články, recenze, rozbalovačky atd. Pár měsíců předtím, než jsem začala blogovat, jsem neměla o blogovém světě ani potuchy. Také jsem nejdřív měla pouze FB stránku, protože jsem si říkala, že psát blog v mém věku je nesmysl a nikdo ho nebude číst. A já přesto chtěla sdílet své dojmy z knih, které jsem přečetla. Nakonec jsem se tedy odhodlala i pro ten blog a jsem za to moc ráda. Hlavně jsem moc ráda za vás... mých 163 pravidelných čtenářů. Kdybyste na můj blog nechodili, nečetli mé články, nekomentovali je, tak bych neměla pro koho psát a blog by prostě skončil. Vím, že nejsem žádný psavec, který by překvapoval originálními články, přesto na můj blog chodíte a já vám za to moc děkuji. Určitě v rámci blogových narozenin proběhne i soutěž, ale rozhodla jsem se, že ji vyhlásím až v září, až se všichni vrátíte z prázdnin a z dovolených.

Za ty tři roky uteklo hodně vody. Stejně si pořád nepřipadám jako nějaký bloger, prostě jen ráda píšu o knížkách. Ovšem blogový svět mi přinesl také nové kamarádky a to nejen ve virtuálním světě, ale hlavně naživo. Setkáváme se každý rok na veletrhu Svět knihy, což je vždy bezvadná akce a s Kačkou z Knižního večírku se setkáváme i osobně několikrát za rok. Takže ano, i na internetu může člověk najít opravdové přátele. A je strašně fajn, když někoho znáte jen z blogů, recenzí, případně videí a potom je potkáte osobně a zjistíte, že ve skutečnosti jsou skvělí ještě víc než v té virtuální dimenzi. Viď, Kačenko, Verunko a Jančí z Knih na cestách, Míšo z Knižního deníčku, Sabinko z Knižní kavárny u Nely, Verunko z Bichliččina blogu... ♥ Nejspíš jsem určitě na někoho zapomněla, ale to víte, nejsem už nejmladší, tak mi to promiňte.

S blogováním souvisí samozřejmě také knižní spolupráce. Za ty tři roky proběhlo, vzniklo a zase zaniklo spoustu spoluprací s různými nakladateli, e-shopy či samotnými autory. Určitě nikdy nezapomenu na svůj první recenzní výtisk z nakladatelství Moba. Byla to kniha Unesená od Lesley Pearse a měla jsem z ní vážně obrovskou radost. Spolupracovala jsem průběžně s Mobou, Pasekou, Gradou, Alpressem, Dominem, knihkupectvím Dobrovský, Megaknihami, Martinusem a dalšími. Zpočátku recenzní výtisky pochopitelně provázelo obrovské nadšení a radost. Později však to pozitivní malinko zastínila povinnost číst na termín, hromady recenzáčků, které většinou přišly najednou a já potom nevěděla, co dřív. Ale tím si asi projde každý. Momentálně jsem spolupráce hodně omezila. Nechala jsem si Alpress, od kterého miluji romány z Austrálie a dalších exotických míst, spolupracuji s Dominem, jejichž thrillery jsou naprosto úžasné a Cosmopolis, které vydává mého oblíbeného Bryndzu, Clarkeovou a další velmi zajímavé knihy. A tyto tři spolupráce miluji, jsem za ně moc vděčná a úplně mi stačí. Někdy přijmu recenzáček od českého autora, když mi sám napíše a je to žánr, který čtu. A jsem spokojená a konečně se také dostávám ke knihám, které mám doma nasyslené.

Nakonec ještě trošku těch čísel. Jak jsem již zmínila, blog má 163 pravidelných čtenářů. Publikovala jsem k dnešnímu dni 708 článků, FB stránku blogu sleduje 837 čtenářů. Jsou to úžasná čísla a já vám moc děkuji, že mě sledujete, čtete a rádi se na blog vracíte.

Tak to bude asi všechno, co jsem vám toužila sdělit. Pokud je něco, třeba nějaký typ článků, které byste rádi na blogu našli a zatím nevychází, napište mi a já uvidím, co se s tím dá dělat :)

Mějte se moc krásně, užívejte léta a ještě jednou vám všem děkuji za přízeň ♥

Vaše Šárka ♥


11 komentářů:

  1. Gratuluji k narozeninám blogu!

    Jana z www.vpodhradi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moc gratuluji a ještě spoustu let do budoucna :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji a přeji ještě hodně dalších let :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji Šárko :-) Snad tě bude blogování ještě dlouho bavit!

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji a přeji hodně spokojených stalkerů a pohodových spoluprací :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Šárinko naše :-)))) Krásné výročí, moc gratuluji :-* Moc děkuju za zmínění, taky to tak cítím :-) S Miškou jste nám ze všech nejblíž a s kterými zůstáváme neustále v kontaktu. Letos nám ten Svět knihy sice nevyšel všem dohromady, ale příště to snad zase napravíme :-) Nebo se prostě sejdeme mimo tuhle akci a je to :-) Taky máme za pár dní výročí - o jeden rok méně :-) Však víš, jak jsem o tom táááák dlouho uvažovala :) posílám pusu a virtuální dort se třema svíčkama :))) Papa Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Verunko a to setkání na kafíčko by stálo za zvážení. Do Prahy nemáme tak daleko :D

      Vymazat
  7. Tak to mooc gratuluju. ♥ Minimálně ještě jednou tolik let... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Gratulujem, prajem veľa ďalších úspechov :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥