pátek 3. července 2015

Rozečteno - Letní pohodička s Prvními dojmy

Sluníčko pálí a tak se člověku nechce vůbec nic dělat. Ono to ani nejde, však víte sami :-) Takže jedna možnost je potopit se do vody a nebo si zalézt do stínu s příjemnou knihou.

Nejsem moc velký vodomil, využila jsem tedy druhou možnost. První dojmy jsou příjemným, lehkým počtením právě pro tyto horké dny. Navíc kniha, která vypráví o knihách, antikvariátech... co víc si člověk může přát.

Anotace:

Ukradla Jane Austenová nápad na Pýchu a předsudek? Přesně taková otázka pronásleduje milovnici knih Sophii Collingwoodovou. Čerstvá absolventka Oxfordu si najde práci v jednom londýnském antikvariátu a brzy ji zaskočí zvláštní poptávka, když v jediný den do obchodu zavolají dva různí zákazníci a chtějí vzácný svazek alegorií z 18. století. Jejich autorem je Richard Mansfield, spisovatel a kněz, který se před více než dvěma stoletími spřátelil v jihoanglickém Hampshire s mladou Jane Austenovou a stal se prvním čtenářem jejích literárních pokusů. Neobvyklá žádost přivede Sophii na stopu tajemství, jak to vlastně bylo s původem slavné Pýchy a předsudku – a současně před ní otevře otázku milostné volby mezi dvěma nápadníky. Podobně jako v úspěšném Dobrodružství milovníka knih vypráví Charlie Lovett úchvatný příběh o lásce a literárních záhadách, který si vychutnají nejen obdivovatelé a obdivovatelky Jane Austenové, ale všichni ti, kdo propadli vášni zvané čtení.

Brzy bude recenze, těšte se :-)


2 komentáře:

  1. Knížku mám doma a docela jsem na ní zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes dočtu a během zítřka bude recenze. Prozatím jsem spokojená a doufám, že budu až do konce :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥