středa 30. prosince 2015

Knižní přírůstky 34

Přeji krásný, slunečný, předposlední den v roce :)

V pondělí jsem samozřejmě jako většina knihomolů musela navštívit knihkupectví Dobrovský a využít 30% slevu. Běžně nakupuji na netu, protože ty ceny jsou přece jen dost rozdílné, takže jsem se moc těšila, jak si nakoupím v klasickém obchodě :) Musela jsem se tedy krotit, abych to moc nepřehnala :-D Takže jsem tam procházela docela dost dlouho a vyndavala z regálů a vracela zpět a vyměňovala knihy :-D
Nakonec jsem si vybrala čtyři kousky... ach bože, tak máááálo :-D , diář a dvě záložky... jednu jsem věnovala kamarádce, takže tu už na fotce nemám.




Za knihu Kroky vraha jsem moc ráda, protože na buxu už není a u Dobrovského jsem nejspíš brala poslední.

Knihu Pořád jsem to já od Lisy Genovy jsem chtěla už hodně dlouho, tak konečně ji mám :) A hodně se na ni těším.

Anotace:
Strhující příběh profesorky psychologie, která kvůli nevyléčitelné nemoci postupně ztrácí paměť a vzpomínky. Přesto ale zjišťuje, že jí každý nový den přináší nečekané naplnění i lásku.
Alice Howlandová je hrdá na to, co v životě dokázala. Ačkoli jí bude teprve padesát, je uznávanou profesorkou kognitivní psychologie na Harvardu a světově proslulou odbornicí v oboru psycholingvistiky, má tři dospělé děti a úspěšného manžela, také známého vědce. Zničehonic se však u ní začne projevovat nezvyklá zapomnětlivost a chvilkové ztráty orientace a do jejího života vstoupí tragická diagnóza časné formy Alzheimerovy choroby.
Nevyhnutelné příznaky počínající demence ji pomalu připravují o osobnost a dříve tak nezávislá a ambiciózní Alice se učí žít pro přítomnou chvíli. Zatímco dřív stavěla na první místo akademickou kariéru, je najednou nucena přehodnotit nejen svůj vztah s manželem a očekávání týkající se budoucnosti jejích dětí, ale i své představy o tom, kdo je a jaké je její místo v tomhle světě.


Kroky vraha od Michaely Klevisové

Anotace:
První kniha série Josef Bergman.
V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zahalující minulost.


A knížkami Dvojče a Hříšnice jsem doplnila sérii Rizzoliová & Islesová od Tess Gerritsen. Už jich mám sedm, tak ještě asi čtyři mi chybí k ucelené sérii. 

Dvojče:
Bostonská soudní lékařka Maura Islesová byla v nejútlejším věku osvojena a jako jedináček vyrůstala obklopena péčí milujících adoptivních rodičů. Při své práci se denně setkává s mrtvolami, často oběťmi surových vražd. Přesto po návratu ze služební cesty v Paříži, kde navštívila i katakomby s mnoha kosterními pozůstatky, zažije těžký otřes. V autě zaparkovaném před jejím domem sedí zastřelená žena, kterou všichni přítomní včetně detektivky Jane Rizzoliové pokládají - za Mauru! A jak doktorka Islesová zjistí během pitvy příštího dne, podoba je skutečně ohromující a zabíhá do nejmenších detailů. Nabízí se jediné vysvětlení…
Policie začíná pátrat po pravé totožnosti zavražděné ženy, snaží se dopadnout pachatele a postupně objevuje důkazy dlouhé a neustále pokračující série hrůzných zločinů, jejichž oběťmi jsou těhotné ženy. 
Tess Gerritsenová opět přichází s příběhem, jehož rozuzlení je mistrovské a dokonale překvapivé.

Hříšnice:
Bílé vločky se tiše snášejí do bostonských ulic, je pár dnů před Vánoci – a v klášterní kapli jsou nalezeny dvě jeptišky v kalužích krve. Kdo je tak brutálně ubil a jaký k tomu mohl mít motiv? Když pak soudní lékařka Maura Islesová zjistí, že jedna z žen nedávno porodila, a mrtvého chlapce pak vytáhnou z rybníka nedaleko kláštera, směřuje pátrání Jane Rizzoliové za otcem dítěte…
O pár dnů později je na záchodcích opuštěné restaurace v chudinské čtvrti objeveno tělo neznámé ženy, zohavené neznámou nemocí, s odříznutým obličejem, dlaněmi a chodidly, ohlodané krysami.
Dva zcela jiné způsoby vraždy, oběti bez jakékoli souvislosti. Anebo přece jen?


Také jste byli utrácet? Jaké knihy jste si pořídili? Nebo jste odolali? Napište mi do komentářů, budu se moc těšit :)

Mějte se krásně :)

Noel ♥


4 komentáře:

  1. Moc pěkný nákup :-) Včetně diáře, a záložky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knihy! :)
    Nad Hříšnicí přemýšlím strašně dlouho,celkově i nad Tess,tak snad se brzy k nějaké dostanu :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já zatím od Tess četla jen Chirurga, ale byl skvělý, takže se na ostatní knížky taky moc těším :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥