úterý 1. prosince 2015

Můj knižní tip #21

Máme další týden před sebou a já pro vás opět knižní tip.

Dnes ve známém formátu - tři žánry, tři knihy :)

ROMÁN
Jako první tady mám pro vás román Pokoj od Emmy Donoghue. Pamatuji si, že jednu dobu byla kniha ve výprodeji na bux.cz, no teď je samozřejmě už vyprodaná. Tenkrát jsem nad ní hodně uvažovala, nakonec jsem do ní nešla a teď mě to ... jak jinak... pěkně míchne. Před pár dny na mě totiž kniha vyskočila někde na netu v novém, filmovém, brožovaném vydání, takže jsem si ji připomněla.

Anotace:
Strhující román o síle dětské nevinnosti a odvahy, nominovaný na Man Booker Prize. Kniha byla v roce 2015 také úspěšně zfilmována. – Pokoj je to jediné, co pětiletý Jack za svůj život poznal. Je to místo, kde se narodil, kde vyrůstá, kde žije v bezpečí se svou Mami. Celý den si hrají, učí se, cvičí nebo si čtou. V noci ho Mami schovává do Skříně, aby ho neviděl muž, co za ní občas chodí. Jack má z něho strach. Jackova mladá matka ví, že Pokoj je ve skutečnosti vězení. Jednoho dne se v její hlavě zrodí plán úniku. Pomyslela ale na to, co je vlastně doopravdy čeká Venku?



THRILLER
Z thrillerového žánru bych vás chtěla upozornit na knihu Řez od Vicki Pettersson. Řez jsem včera dočetla, recenzi budu publikovat nejspíš zítra. Je to dost brutální počin, spoustu krve. Myslím, že dlouho jsem nic podobného nečetla a možná ještě vůbec. Opravdu hodně drsné.

Anotace:
Horké léto v Mohavské poušti. Kristine Rushová a její snoubenec Daniel jsou na cestě z Las Vegas do Lake Arrowhead v Kalifornii, kam mají dojet, aby společně s rodinou oslavili 4. červenec. 
Zničehonic je však Daniel unesen z liduprázdného odpočívadla a Kristine se musí rozhodnout: vrátit se domů bez úhony a s myšlenkou, že už nikdy neuvidí svého snoubence, nebo vyrazit na cestu do spalující pouště a pokusit se Daniela najít.
Když se rozhodne svého snoubence začít hledat, ještě netuší, že její kroky povede vrah. Kristine však nemá na výběr. 
Musí podniknout epickou cestu přes křiklavé záblesky silničních kasin, opuštěné dálniční zastávky a přežít hrůzy, které si nikdy předtím nedovedla ani představit… The New York Times bestseller jara 2015!



HOROR
I přestože mám ráda thrillery, tak třeba horory mě až tak nelákají. Nemusím ani zombíky a podobné nereálné bytosti. Ale stejně mě Červený vrch od Jamie McGuire láká k přečtení už docela dlouho.

Anotace:
Jak se zachovat, když ten, pro koho byste položili život, vám o něj začne usilovat?
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. 
Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie. 
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.



Četli jste některou z knih? Líbila se vám? Napište mi komentáře, ráda si je přečtu.

Mějte se krásně :)

Noel...


6 komentářů:

  1. Na knížku Pokoj jsem teď nedávno narazila z předprodeji a naprosto mě uchvátila. Takže ji mám přidanou na seznamu a těším se, jak vyjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teď fakt strašně štve, že jsem si ji tenkrát nekoupila :-D

      Vymazat
  2. Ten pokoj nutně potřebuji...úplně mě z té představy mrazí...Bude podle mě výborná, ač asi dosti depresivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě láká, asi si ho zkrátka objednám za plnou cenu, když za levno jsem ho nevzala :-D

      Vymazat
  3. Pokoj je pro mne nutnost,prostě ho musím mít!
    Červený Vrch jsem četla a byl super :)
    Řez mě také zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  4. Můj seznam už je opravdu nekonečný :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥