úterý 8. prosince 2015

Můj knižní tip #22

Zdravím vás všechny u knižního tipu pro další týden.
Venku je nádherně, miluji tohle počasí, kdy nám sice drkotají zuby, ale sluníčko svítí :)

Dnes mám pro vás několik tipů od českých autorů. Někteří vydali teprve svou první knihu, jiní už jich mají na kontě více a určitě nebude na škodu si je představit. Já už jsem si pár tipů také opět přidala na svůj nekonečný seznam :)

Nedávno jsem padla na tuto útlou knížečku a hned jsem si ji zapsala.

Lizucha - Lenka Juráčková
Devadesátiletá Lída trpící Alzheimerovou chorobou tráví stále stejné dny v domově důchodců. Zapomněla na všechno a na všechny, uzavřela se. Ve snech se jí však odkrývají spodní vody a vracejí vzpomínky na dětství, na totální nasazení v Německu, na muže, který ji z Reichu odvedl do Československa. Když už to vypadá, že koloběh Lídina současného života nemůže rozsvítit nic hezkého, a hlavně nikdo blízký, objeví se u ní patnáctiletá Eva s kamarádkou Káťou a tajemným herbářem nalezeným v opuštěném domě...





Další knížku jsem objevila na internetu na popud kamarádky včera :) Potom jsem si uvědomila, že o mladém autorovi jsem už slyšela.

Utopeni ohněm - Tomáš Zářecký... kniha vyjde 
Útvar pro zvláštní případy je povolán k záhadné oběti. V městském parku visí ve skleněné vitríně plné agresivních zmijí nahá dívka spoutaná řetězy. Zanedlouho se objeví další bizarní oběť a nad milionovou metropolí se rozprostřou temná mračna strachu.
Major Ladvak se svým týmem se snaží dopadnout brutálního vraha, ale rafinovaný protivník kriminalistům uniká a navíc přes internet začne promlouvat k veřejnosti. Když odhalí své plány, ve městě propukne panika…
„Proč zemřela? Abyste viděli, co vás čeká.“
Nový šokující thriller od autora 15 minus, který opět nepostrádá napětí, akci, sex ani hlubší myšlenky o lidské povaze.

Autor se mi dostal do povědomí díky knize 15 mínus, kterou mám na seznamu už delší dobu :)


Jako další knihu tady mám historický román pro ženy Gutta z bubnu od Anny Beatrix Bártové. Anotace vypadá dobře, takže jsem si knihu také přidala do kolonky „Chystám se číst“ :) A má krásnou obálku.

Anotace:
Gutta je mladá šlechtična, která je donucena provdat se za zhýralého pána hradu Buben, Evana. Ten po ní chce jediné - dědice panství. Po náročném porodu se místo vysněného syna narodí Guttě dcera Jitka. Evan v návalu vzteku sedá na koně a vyráží tryskem nebezpečnou zasněženou krajinou, neboť doufá, že se tak rychleji zbaví své špatné nálady. Na zasněžené skále jeho kůň spadne a strhne jezdce s sebou. Evan se ocitá smrtelně zraněný v malé lesní chaloupce, kde se o něj stará Liana, žena kdysi odsouzená k smrti upálením. Zatímco ho léčí, rodí se mezi nimi silné pouto, stejně jako mezi Guttou a Evanovým správcem, Petrem z Plešnic. Za nepřítomnosti manžela se Gutta potýká se zástavními právy, které na hrad uvalil Evan i jeho otec Heřman z Bubnu. Situace se ještě zkomplikuje, když se do problémů vloží sám král Zikmund Lucemburský. Gutta má najednou mnoho nápadníků a při tom touží jen po jediném, po svém správci.


Pokračujeme dál a mám tady pro vás román Martiny Wolfové. 

Prokletí ohně - Martina Wolfová
Když Cora uteče od svého násilnického manžela a vrátí se k otci do malebného anglického městečka, zdá se, že teď už se všechno obrátí k lepšímu. Co však mají znamenat znepokojivé vize, sugestivní výjevy z dávného středověku, které ji začínají pronásledovat? Přichází snad o rozum?
Střípky osudů lady Christabel, sira Roberta a krutého pana Bruce z Glammermooru jí našeptávají zneklidňující tajemství. A o šokující překvapení není nouze ani v Cořině vlastním životě.
Naštěstí se i v dnešní době najdou milující rytíři – třeba v podobě dávných lásek ze střední školy -, kteří se dokážou vypořádat nejen se soky, ale i s nepřízní osudu, a vysloužit si tak srdce své lásky.



Pro milovníky fantasy je zde kniha Jitky Lamplotové.

Drago - Jitka Lamplotová
Kniha vypráví příběh mladého kouzelníka, který díky nepřízni osudu vyrůstal mezi lidmi a příliš toho o svých schopnostech netušil. Přišel však čas, aby odhalil svojí skutečnou moc. Bezstarostný život je ten tam a přichází nové dni plné změn a dobrodružství. Drago je se svými přáteli vyslán na strastiplnou cestu za Temným kouzelníkem, který chce ovládnout svět. V průběhu výpravy se seznamuje s dračicí, která se mu stane věrnou přítelkyní a provází ho po celou cestu a jeho dalším životem. V bodě, kde příběh zdánlivě končí, navazuje další část, kde se kouzelník a jeho přátelé vydávají řešit záhadnou nemoc do země Věčného sněhu, kde je čeká nemilé překvapení. Obstojí v těžké životní zkoušce, kterou jim osud přichystal?



Jako poslední tip pro vás dnes mám Janu Richterovou.

Zahrada: Sféra - Jana Richterová
Román Zahrada je svěží, čtivý příběh na pomezí fantasy a magického realismu, jenž především pobaví a potěší. Vizuálně bohatá kniha o skupině mladých městských lidí, v níž je jako v rozmarném koktejlu namícháno v tom správném poměru tajemno, téměř detektivní napětí, hororové obrazy, samozřejmě nezbytná ingredience romantických vztahů, vše navíc zakápnuté trochou osobitého humoru.





Myslím, že u české literatury zůstanu ještě i v příštím knižním tipu, kde se zaměřím pro změnu na známější autory naší literatury. A rozhodně to nebude s tipy na naše spisovatele naposledy.
Objevili jste nějakého našeho autora/ku, který vás svou tvorbou zaujal? Napište mi do komentářů, ráda svůj obří seznam obohatím o další knihy :)

Mějte se krásně a čtěte :)

Noel...



4 komentáře:

  1. Na Drago mam zalusk. A taky na Vězněnou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vězněnou mám taky na seznamu. Obálka je teda hrozná, ale příběh vypadá zajímavě :)

      Vymazat
  2. Drago a Prokletí ohně snad dostanu do rukou příští rok :) Gutta z Bubnu mě taky zaujala. Kriminálky nečtu, ale Utopeni Ohněm vypadá zajímavě. Snad to bude i u nás. (Ale Německo mu přeji, je to úspěch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Utopeni ohněm by mělo vyjít během několika dnů u nás :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥