sobota 16. ledna 2016

Knižní přírůstky 3

Zdravím vás všechny o víkendu :) 

Dnes tady mám pro vás rozbalovačku a hned dvojitou. V prvním balíčku, který mi přišel z e-shopu Dobré knihy, je knížka, kterou jsem si objednala za vyhranou poukázku. A druhý balíček je objednávka z buxu.

Tak copak to máme z Dobrých knih?


Je to kniha, o které přemýšlím už hodně dlouho a stejně si nejsem jistá, jestli jsem udělala dobře, že jsem do ní šla. Většinou totiž, když jsou masy lidí nadšeny z nějaké knihy, já ten pocit nemívám. Ale doufám, že tentokrát ten pocit budu mít taky.


Ano, je to kniha Jsou světla, která nevidíme od Anthonyho Doerra.


Anotace:
Marie-Laure žije se svým otcem v Paříži nedaleko Muzea přírodní historie. Její otec má na starosti tisíce zámků v budově muzea. V šesti letech Marie-Laure oslepne a otec jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti a byla schopná najít cestu domů. O šest let později Paříž obsadí nacisté a otec s dcerou prchají do opevněného městečka Saint-Malo, kde žije ve vysokém domě u moře Mariin samotářský prastrýc. Odvážejí s sebou nejspíš nejcennější a současně nejnebezpečnější klenot z muzejní sbírky.

A nyní moje objednávka z buxu. 


Jsou to čtyři krásné kousky.


Tajemství porodních bab od Sally Hepworthové má nádhernou obálku :) Anotace mě hodně zaujala, tak se na čtení moc těším a jsem zvědavá.

Anotace:
Neva Bradleyová představuje ve své rodině už třetí generaci porodních bab. Práci miluje stejně jako matka a babička a chápe ji jako tradicí umocněné poslání. Nyní je sama gravidní a ze všech sil se snaží utajit okolnosti svého těhotenství a početí, zvláště pak identitu otce dítěte. Rodině i spolupracovníkům tvrdí, že žádný otec prostě neexistuje. Pro její matku Grace je dceřino tajnůstkaření nesnesitelné. Čím víc však Grace na dceru naléhá, tím víc se Neva uzavírá a zarytě mlčí... 
S celou situací se musí vyrovnat také Floss, Nevina babička. Jen ona zná šedesát let staré tajemství, které v mnohém připomíná vnuččinu pozici a jehož vyzrazení by mohlo neodvolatelně zasáhnout do života celé rodiny. Skrývat pravdu je pro obě čím dál těžší. Není nakonec moudřejší a pro všechny lepší přiznat, jak to všechno bylo? Je lepší pravdu navěky tajit nebo s odhalením čelit nutným následkům?


Na knížku Má je vina od Clare Mackintosh mě nalákala Míša z Knižního deníčku. Moc se mi líbila její recenze, takže se těším, až se ke knize dostanu.

Anotace:
Jednoho deštivého listopadového dne jsou šéfinspektor Ray Stevens a inspektorka Kate Švandová povoláni k případu, které se policistům příčí nejvíc: k usmrcení dítěte. Pětiletého Jakoba srazil rychle jedoucí vůz, po autě a jeho řidiči jako by se ale slehla zem. Všechny stopy vedou do slepých uliček. Ray ani Kate se však nechtějí vzdát; mají pocit, že aspoň tohle mrtvému chlapci dluží…
Janně Grayové se toho osudného večera navždycky změnil život. Před pocitem viny, že nedokázala zabránit Jakobově smrti, prchá do odlehlé velšské vesničky na břehu mořské zátoky. Snaží se skrývat před světem i před svými démony, ale neúprosná setrvačnost života ji vtahuje zase zpátky. Jenna se ocitá rozpolcená mezi výčitkami svědomí a prostou touhou po štěstí, ale krutá minulost se jen tak nevzdá. Když ji dostihne, zdá se, že už není úniku…
Napínavý psychologický thriller se šokující zápletkou. Clare Mackintoshová jako bývalá policistka dokázala napsat naprosto přesvědčivý příběh. S tak dokonalým debutem je jasné, že ztráta pro policii znamená zisk pro krimi literaturu.


Knihy Jo Nesboho s Harrym Holem si chci nakoupit všechny, i přestože první díly jsou prý slabší. Ale chci si sérii přečíst pěkně celou, takže pomalu dávám díly dohromady :)

Takže dnes Jo Nesbo a Švábi :)

Anotace:
V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. V Oslu vypuká na ministerstvu zahraničí panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu – za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.


A poslední knihou je Sběratel očí od Sebastiana Fitzka. Lovce očí doma už mám, tak jsem musela dokoupit první díl. Zatím jsem od autora nic nečetla, ale slyším na něj samou chválu, takže se na jeho knihy těším :) Jen mě mrzí, že se mi nepovedlo sehnat Zaklínače duší.


A to byla poslední knížka dnešního příspěvku. Četli jste některou z knih? Líbila se vám? Budu se těšit na vaše komentáře.

Mějte se krásně a užijte si víkend :)

Noel ♥


24 komentářů:

  1. Na knihu Jsou světla, která nevidíme se také chystám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na ni hodně zvědavá, tak doufám, že nebudu zklamaná :)

      Vymazat
  2. Krásné knihy! :)
    Světla mám na wishlistu,takže jsem zvědavá jak se ti budou líbit a už se těším na recenzi!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Ano, dělala jsem si opět radost :-D A ještě nějaké radosti mi budou postupně chodit do zásilkovny :-D Musela jsem využít slevové kupóny na buxu :-D

      Vymazat
  4. Moc hezké knížky, hlavně teda ta Jsou světla, které nevidíme. Už si ji budu muset také pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, ten Fitzek a Má je vina vypadají dost dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Svetlá, ktoré nevidíme idem práve dnes rozčítať :). Pekné kúsky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak to si určitě potom přečtu tvou recenzi :)

      Vymazat
  7. S porodními babami se roztrhl pytel. Na mě teď čeká jedna z Benátek. :) Ale tahle knížka vypadá tak lákavě... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, je to samá porodní bába :-D Mně se strašně ta knížka líbí, Fortuna Libri má podobné obálky jako Moba, takové ty příjemné na dotyk :) Tak doufám, že se mi bude líbit i obsah, anotace vypadá zajímavě. Na tu z Benátek jsem taky koukala na buxu :)

      Vymazat
  8. Jsou světla která nevidíme, bych si také ráda přečetla a Harryho Hola pomalu také sbírám, sice jsem jich již pár četla, ale ráda bych měla celou sérii v papíru i doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já poprvé od Nesboho přečetla Sněhuláka a byla jsem nadšená, tak jsem se pak pídila a dopídila, že je to už několikátý díl série :) Přitom vždycky si dopředu studuji, než něco koupím, jestli jde o sérii nebo ne, ale tenkrát mi to uniklo. A na Světla jsem taky moc zvědavá, jak mi sednou :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥