neděle 28. února 2016

Knižní přírůstky 17

Všem přeji krásnou neděli :)

Ještě než budu pokračovat v březnových knižních novinkách, mám pro vás jeden rozbalovací příspěvek. Koncem ledna jsem vyhrála u Dobrých knih slevu 300Kč na nákup knih na jejich e-shopu, takže jsem si tam tři krasavice objednala a v pátek jsem si pro ně byla v zásilkovně.


Vše je pečlivě zabaleno...



A tady už máme knihy v plné kráse. Pýthiiny rady byla jasná volba, protože mám doma už předchozí dva díly série. Vraní dívku mám docela dlouho přečtenou, takže bych se měla co nejdřív pustit do dalších dílů, dokud ji mám ještě tak nějak v paměti. I když ji budu muset asi trošku prolistovat a paměť si osvěžit. Černý úsvit byla také jasná volba, protože mám doma již první dva díly série, které na přečtení zatím čekají. A Tampu jsme objevila asi za nějakých 41Kč, tak jsem si ji také vzala.


Pýthiiny rady - Erik Axl Sund
Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jara, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…


Černý úsvit - Rolf Börjlind, Cilla Börjlind
Poslední případ Olivie Rönningové a Toma Stiltona. Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička, která se do Švédska dostala adopcí. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a brzy se ve Stockholmu objeví další mrtvé dítě, chlapec Aram. Obě děti byly zabity stejným způsobem. Vraha se nedaří vypátrat a nikdo neví, kdy a kde udeří znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti, které tuto teorii podporují, ale potom vyšetřování nabere nečekaný směr, sahající daleko do minulosti...


Tampa - Alissa Nutting
Celeste je šestadvacetiletá středoškolská učitelka. Její zálibou jsou nezletilí studenti. Při výběru ideálního kandidáta má určitá kriteria: Nesmí být moc sebevědomý. Nesmí mít vysportovanou postavu. Nesmí mít akné. A brzy se její představy splní… Kritika román ohodnotila termínem „sexuálně explicitní“, autorka dopodrobna popisuje všechny sexuální scény. Zároveň nastoluje jízlivou otázku: Kdo by v patnácti dokázal odolat svodům atraktivní učitelky?


Četli jste některou z knih? Nebo máte na nějakou zálusk? Napište mi svoje názory, postřehy, jsem moc ráda za každý váš komentář, ráda si je čtu a ráda na ně odpovídám :)

Přeji krásnou neděli a večer bude pokračování v krasojízdě s knižními novinkami na březen :)

Ahoj Noel ♥


22 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já už ji zaregistrovala, když vycházela, tak teď za ty peníze jsem ji vzala a uvidím :)

      Vymazat
  2. Pýthiiny rady vypadají skvěle :-) Zvu Tě ke mně na blog, kde probíhá Giveaway. :-)

    http://clairerayn.blogspot.cz/2016/02/male-zmeny-na-blogu-prvni-ga.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  3. Pýthiiny rady bych si chtěla přečíst. :) Krásné knížky. :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Jak to děláš, že pořád vyhráváš? :D Tyhle přírůstky bych si taky nechala líbit. :) Na Tampu už se chystám nějakou dobu, ale pořád jsem na ni neměla tu správnou náladu. Ale za 41 Kč?! To bych si ji pořídila do knihovny taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád to určitě není :D Dívala jsem se a pořád je Tampa za těch 41Kč :)

      Vymazat
  5. Nad Vraní dívkou pořád váhám :/ Skočný příliv jsem jednou rozečetla a pak jsem to vrátila zpátky do knihovny,ale to jsem ještě neměla ani blog,takže bych se k této sérii ráda vrátila :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Do Vraní dívky jsem šla s určitou představou, ale byla jsem trošku vyvedena z omylu... je to hodně psychologické čtení, ale já to mám ráda, mně se knížka líbila. Na Skočný příliv i další díly jsem moc zvědavá :)

      Vymazat
  6. Skvely vyber a ty obalky, ty jsou uzasne :-) Serii Vrani divka bych si rada precetla, urcite je uzasna.
    Byla jsem na vylete a jela jsem do jednoho z nejkrasnejsich knihkupectvi v Nizozemi a tam jsem si tuto serii i vyfotila, az dam na blog prispevek a fotky z knihkupectvi, tak tam tato serie take bude:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Vraní dívka se mi líbila, tak doufám, že budou i ostatní díly :)

      Vymazat
  7. Knihy vyzerajú dobre a zaujímavo, tú prvú poznám, tiež som na ňu pozerala v kníhkupectve :-) Zvyšné nepoznám, každopádne snáď budú všetky dobré :-)

    OdpovědětVymazat
  8. O Tampě jsem již hodně slyšela, ale i tak jsem zvědavá na Tvoji recenzi :). Krásné přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ještě nevím, kdy se k ní dostanu, ale docela jsem na ni zvědavá :)

      Vymazat
  9. Super přírůstky! Severští autoři mě poslední dobou docela zaujali a tak jsem ráda za každý další tip, těším se na recenze!

    OdpovědětVymazat
  10. Tampa vypadá opravdu zajímavě, musím jí připsat na seznam k přečtení :) Díky za parádní tip!
    K

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥