sobota 19. března 2016

Knižní přírůstky 22

Přeji vám všem krásnou sobotu :)

Včera byl úžasný den, přišly mi tři balíčky s knihami, no prostě paráda a radost největší.

Dnes vám ukážu, jaké krásky skrýval největší balíček. Poslala mi ho moje „internetová“ kamarádka Evička, vyprodávala knihy, které už číst nebude, takže jsem samozřejmě nemohla odolat, to chápete :) 

Balíček byl velký...


... a skrýval pět krásných knih a čokoládičku... děkuji Evičko, mlsám moc ráda :)


Knihu Pět od Ursuly Poznanski jsem si chtěla pořídit už hodně dlouho. Tak ji konečně mám :)

Anotace:
Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.
V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol. 
Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…


Z Ohnivého anděla Yrsy Sigurdardóttir mám asi největší radost, chci si dát do kupy celou sérii s Tórou :) Zatím mám tři knihy. A anotace Ohnivého anděla zní úžasně.

Anotace:
Jaké hrůzy se děly za zdmi ústavu pro postižené, který lehl popelem? Nejlepší příběh od dob Přeletu na kukaččím hnízdem Islandská odpověď na Stiega Larssona! Detektivní thriller charakterizovaný slovy „žhavé smrtící plameny, ledově chladné lži“ je mrazivý i podmanivý jako sám Island, kde talentovaná autorka žije. Advokátka Tóra Gudmundsdóttir má toho nejděsivějšího klienta své kariéry. O její služby se zajímá duševně narušený sexuální deviant ve výkonu trestu. Nežádá však osvobození pro sebe. Přeje si propuštění Jakoba, mladíka s Downovým syndromem, který údajně založil požár v ústavu pro nemocné. Brzy nato začne Tóra dostávat prazvláštní esemesky a kdekdo jako by najednou měl co skrývat. Pitva ochrnuté neslyšící dívky pak přinese úděsné odhalení… Tóra si náhle připadá jako ve zlém snu. Vždyť, kde jinde než v nočních můrách píší neviditelné ruce na zamrzlé sklo divné znaky a kde se mrtvé au-pair dožadují, že budou dál hlídat své malé svěřence?


Nechtění od Kristiny Ohlsson bude moje první kniha od autorky. Moc se na ni těším. Už dlouho ji chci vyzkoušet. Obálka je pro mě dost depresivní, dýchá na mě nicota a smrt... zvláštní pocity. Ale líbí se mi.

Anotace:
Z rychlíku X-2000, který přijel na stockholmské hlavní nádraží, zmizela malá holčička. Policie začne brzy podezřívat jejího otce, na jehož dopadení vynaloží veškeré síly. Na jiném místě ve Švédsku se zatím před mužem, kterého zpočátku považovala za svého vysněného prince a osvoboditele, skrývá mladá žena. Dobře ví, proč holčička zmizela, a chystá se k dalšímu útěku. Policejní vyšetřování vede legendární komisař Alex Recht, kterému pomáhá horlivý kriminalista Peder Rydh a v neposlední řadě Fredrika Bergmanová, jejímž původním záměrem byla kariéra houslistky. Místo toho však skončila na policii a teď musí ze všech sil bojovat proti větru, aby zavedla vyšetřování jiným směrem, než tím, který se v první chvíli zdál nejpravděpodobnější. Případ plný rafinovaného zla zatím narůstá do stále větších rozměrů. Vyšetřovací tým nemá času nazbyt, pokud nemá dojít k dalším ztrátám na životech. Kolik mají času, než pachatel udělá další tah? A kdo je záhadná žena jako stín? Je třeba ji najít, aby na své místo zapadl i poslední kousek skládanky?


Pravda a jiné lži - Sascha Arango - tato kniha mě láká od té doby, co vyšla. Názory na ni se sice různí, ale tak není nad to, udělat si svůj, že :) A líbí se mi obálka s klávesnicí :D

Anotace:
Henry je úspěšný spisovatel. Elegantní, velkorysý a nebezpečný muž. 
Vede příjemný život – dokud mu jeho milenka nesdělí, že s ním čeká dítě. Je načase přiznat se své ženě. Ale musí jí opravdu říct všechno? Mnohem jednodušší je odklidit milenku z cesty. 
A právě při tom se Henrymu přihodí fatální nehoda.
Příběh muže, který se ocitl na kraji propasti. Dosud se mu vždy dařilo unikat důsledkům svých činů – ale jednou zajde příliš daleko...


Na Andělíčkářku od Camilly Läckberg se rovněž moc těším. Také bych chtěla celou sérii, i když jsem koukala, že asi dvě knihy bude problém někde sehnat, nejspíš už jen na bazaru. Mám doma ještě Krotitele, toho jsem kdysi vyhrála a dnes jsem si objednala první dva díly série, ale počkám si na ně, protože v objednávce mám ještě předprodej na květen :) Ale to vůbec nevadí.

Anotace:
Osmý případ Eriky Falckové a Patrika Hedströma O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö poblíž Fjällbacky rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu našli jen roční dceru Ebbu. O mnoho let později se Ebba do téhož domu vrací s manželem. Rozhodli se, že dům zrekonstruují, sotva však s opravami začnou, pokusí se někdo jejich dům podpálit. A když Ebba a Marten odstraní podlahu v jídelně, najdou pod prkny zaschlou krev. Zdá se, jako by jim zlo z minulosti bylo stále v patách. Při vyšetřování žhářského útoku Patrik Hedström a jeho kolegové neustále narážejí na starý, nevysvětlitelný případ zmizení. Ten velmi zajímá i Patrikovu ženu Eriku, která o záhadě chce napsat knihu. Nezbývá než se společně pustit do náročného pátrání. Dočká se letitá záhada konečně svého rozuzlení?


Mám opravdu velkou radost, jen mě štve, že se do knih nemůžu hned pustit. Čekají mě recenzáčky, které se mi docela kupí a knihy z knihovny. Kdyby tak měl den víc hodin a nebo kdyby mi někdo zamkl notebook :D

Pokud jste některou z knih četli, napište mi, jak se vám líbila. Těším se na vaše komentáře.

Mějte se krásně a užijte si víkend :)

Zdraví Noel ♥

20 komentářů:

  1. Tak toto vyzerajú byť ako naozaj skvelé knihy. Príjemné čítanie prajem:)Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, budu se muset znovu narodit, abych stihla přečíst všechny knihy z mého seznamu! Například tyhle chci všechny.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, jestli stihnu vše přečíst, ještě by se jeden život hodil :D

      Vymazat
  3. Pěkné kousky :-)
    Pět se ti bude líbit. Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné přírůstky. Pět a Ohnivý anděl mě hodně zajímají takže se moc těším na recenze! Jojo, kdyby měl den alespoň o dvě hodinky na víc. O dvě hodinky, které by byly vyhrazené jen a jen na čtení :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a naprosto souhlasím :) Každá chvilka navíc by byla dobrá :)

      Vymazat
  5. Obrovská závist!! :) :-D
    Pět si chci do své Ursula sbírky také pořídit a Pravda a jiné lži mě také už dlouho lákají :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné knihy :). Přeji krásné čtení! :).

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem nečetla nic, ale přeji hezké počtení. Já chci taky balíček. :D (fňuk :D)

    OdpovědětVymazat
  8. Tolik krasnych knih, preji prijemne cteni a tesim se az budou recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jako vždy moc pěkné přírůstky, Šárko. Od Ursuly Poznanski se chystám na Saeculum a jsem zvědavá, jak se bude Tobě líbit Pět. Kniha vypadá lákavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky jsem na Pět hodně zvědavá, měla jsem ji v hledáčku hodně dlouho :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥