středa 30. března 2016

Knižní přírůstky 25

Přeji všem krásné, středeční dopoledne :)

Dnes začal den moc pěkně, přišly mi dva balíčky. V obou byly recenzní výtisky. Jeden je z Megaknih a druhý z nakladatelství Moba.

Očekávaný balíček mi přišel z eshopu Megaknihy.cz. 


Kniha 100 dní štěstí od italského autora Fausta Brizziho. Konečně mám také známou záložku, jupííí :) 
Na knížku se moc těším, dost dlouho jsem ji měla na seznamu knih k přečtení. A obálka je nádherná. 



Anotace:
Hořce úsměvný román o lásce, chlapském přátelství, slunné Itálii a skvělé italské kuchyni. Budete plakat a budete se smát, jako byste sledovali skvělý film! 
Nemám žádnou zásluhu, pro kterou bych byl oficiálně vzpomínán. Abych ospravedlnil tu mramorovou desku. Desku, kolem které někdo projde a řekne: „Mrkni mi do Wikipedie, kdo byl tendleten Battistini!“ 
Nicméně mám ženu a dvě děti, které miluju, úžasné přátele, mužstvo kluků, kteří by za mě dali život. Dělal jsem chyby, další ještě udělám, ale taky jsem se zapojil. Taky jsem tu byl. Možná v koutku, nebyl jsem oslavenec, ale byl jsem tu. Jediné, čeho lituju, je, že jsem musel zjistit, že umírám, abych začal žít.

A druhý balíček mi dorazil z nakladatelství Moba, jak už jsem v úvodu zmínila.


A je to Zeď vzpomínek od Anthonyho Doerra. Povídky normálně moc nevyhledávám, ale tato kniha mě zaujala. Mám doma také populární knihu autora Jsou světla, která nevidíme, ale k přečtení jsem se ještě bohužel nedostala. Zeď vzpomínek se mi také bude krásně hodit do knižní výzvy.


Anotace:
Povídková kniha Anthonyho Doerra se odehrává na čtyřech světadílech. Titulní novela získala ocenění National Magazine Award v kategorii krásné literatury, druhá povídka byla označena za „mistrovské dílo vynikajícího pozorovatele a ukázku intuitivního smyslu pro poetiku“, čtvrtá povídka dostala Cenu O. Henryho a za pátou povídku autor obdržel cenu The Pushcart za rok 2011. U proslulého autora a čerstvého držitele Pulitzerovy ceny se ostatně není čemu divit. Navzdory tomu, že Doerr získal prestižní Pulitzerovu cenu za román, považují někteří kritici právě povídky a novely za vrchol jeho dosavadní tvorby.

Kniha přišla s trošku drbnutým přebalem, je to škoda, ale může být krásně i bez něj. Pod přebalem je totiž stejně nádherná.


Na obě knížky se moc těším. Momentálně bych dnes mohla dočíst Matkou ze dne na den od Rowan Coleman. Poté přijde na řadu Prach a stín od Lyndsay Faye a další už bude jedna z těchto dvou krasavic :)

To je pro tento příspěvek vše, možná se večer ještě přihlásím s knižními novinkami na duben, pokud se mi podaří příspěvek dodělat :)

Mějte krásný den :)

Šárka ♥


16 komentářů:

  1. Obě knihy jsou moc pěkné :-)
    Já si chci pořídit tu 100 dní štěstí.
    Přeji ti pěkné čtení a zážitek z obou knih.

    OdpovědětVymazat
  2. Na Zeď vzpomínek se také moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Basterko, já taky, alespoň poznám autorův styl, Jsou světla, která nevidíme mám sice doma, ale zatím jsem se k nim nedostala. :)

      Vymazat
  3. Obě knihy mají nádherné obálky :). Tak ať se líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lákají mě obě, ale Zeď vzpomínek má nádhernou obálku!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, krásné přírůstky. O 100 dnech štěstí jsem ještě neslyšela, ale hned mě kniha zaujala :) A na Zeď vzpomínek se už delší dobu chystám... Nevím, zda by Světla byla pro mě to pravé, tak chci dát Doerrovi nejdříve šanci předvést se na povídkách. Budu se moc těšit na recenze a přeji příjemné čtení :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Ze Světel mám taky maličko obavy, tak uvidím, jak se mi bude líbit tato kniha a budu doufat, že mě na Světla ještě více naláká :)

      Vymazat
  6. super článek ! těšim se na další
    mrkni na muj blog o modelingu : http://styleworldbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Pekne kousky, obe maji hezke obalky a ta zalozka je suprova:-) Knihu Jsou svetla ktera nevidime jsem cetla a kniha se mi moc libila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z obálek jsem taky nadšená, i z velmi populární záložky :) Na Světla jsem četla spoustu pochvalných komentářů, ale potom taky takové, jako že to není žádný zázrak apod. ... tak možná i proto zatím čtení odsouvám. Občas, když jsem ovlivněná okolím nebo různými recenzemi, už beru tu knížku jinak. Hodně dlouho jsem otálela např. i s přečtením Vraní dívky a jsem za to ráda. Udělala jsem si potom už jen svůj vlastní názor a čekají mě ještě další dva díly :)

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥