středa 2. března 2016

Můj knižní tip #9


Přeji vám všem krásný večer :)

Vítám vás u pravidelného knižního tipu, jen tento týden výjimečně ve středu. Díky březnovým knižním novinkám se nahromadilo více příspěvků a ještě dvě recenze, tak jsem to musela nějak rozdělit.

Opět vám dnes představím knihu, která bydlí v mé poličce už hodně dlouho. Je to historický román Ranhojička od Ricardy Jordanové. Knížku jsem koupila na buxu v nějakém výprodeji. Na historické romány moc nejsem, ale zaujala mě anotace, tak snad se k ní někdy dostanu a bude se mi líbit. Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub v roce 2011 a je to docela bichlička, má přes 500 stran.


Anotace:
Porodní bába Rachel najde na ulici mladou rodičku. Pomůže ji přivést na svět dcerku, a když se po matčině smrti nikdo nechce dítěte ujmout, vezme malou Lucii s sebou k majetné rodině. Tam je Lucie vychovávána společně s Leou, která se narodí téže noci, a časem zasvěcena do nauk arabské medicíny. Když v Mohuči o několik let později vypukne mor, otevře si Lucie společně s lékařem Clemensem "morový dům", v němž oba pečují o nemocné. Mladá žena si brzy získá respekt obyvatel města. Krátce nato se však nálada v Mohuči změní a Lucie musí utéct před běsnící chátrou bez milovaného Clemense. Najdou se ti dva ještě někdy?






Znáte knihu? Četli jste? Patří historické romány mezi váš oblíbený žánr?

Těším se na vaše komentáře :)

To je pro dnešek vše a do konce týdne bych chtěla sepsat přečteno za únor, tak se můžete těšit.

Hezký večer,
Noel ♥


11 komentářů:

  1. Knihu neznám, ale je mi sympatická. Právě nedávno jsem přemýšlela nad tím, že bych si ráda přečetla nějaký historický román na pozadí morové nákazy, takže děkuju za tip, Šárko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, rádo se stalo :) Když jsem ji tenkrát objevila, což už bude nejspíš víc než rok, tak mě anotace opravdu hodně zaujala. Snad mi tedy sedne, jen se k ní dostat. :)

      Vymazat
  2. O této knize jsem již přemýšlela, ale ještě jsem se k ni nedopracovala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš Marcel a já ji mám tak dlouho doma a taky jsem se ke čtení nedopracovala :)

      Vymazat
  3. O knihe som ešte nepočula, takže ďakujem za tip, vyzerá zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, podívej se po ní, anotace je moc zajímavá :)

      Vymazat
  4. Ahojky, knihu neznam, ale vypada to zajimave. Musim rict, ze historicke romany take moc nectu, ale treba Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře od Mika Waltari jsem cetla, byla to opravdu bichle, ale libila se mi hodne moc. A posledni dobou me historicke romany dosti lakaji :-)A mimo to, kniha ma hezkou obalku a mas to moc hezky nafoceno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Jani :) Egypťana mám doma také, ale otevřela jsem ho a vůbec nevím, jestli mi bude sedět ten styl, jazyk a celkově námět, mám z toho trochu strach. Ale určitě se do něj chci někdy pustit :)

      Vymazat
    2. No to verim, ja jsem z toho taky na zacatku byla trosku na rozpacich, ale pak jsem se zacetla a uz me to nepustilo, asi mi to v tom obdobi, kdy jsem to cetla sedlo a dokonce si troufam rici, ze si dam urcite nekdy re-reading :-)

      Vymazat
  5. Děkuji za zajímavý tip. Moc historických románů jsem zatím nečetla, takže v nich nemám velký přehled, ale Ranhojička vypadá zajímavě. Krom toho má opravdu hezkou obálku :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥