čtvrtek 3. března 2016

Přečtené knihy za měsíc únor 2016

Všechny vás zdravím u svého „přečteno za únor“ :)

V únoru jsem opět splnila svůj limit pro knižní výzvu, takže jsem spokojená. Jako první jsem dočetla rozečtenou knihu Richarda Skláře Anděl smrti. Potom jsem přečetla Izolovaného Sebastiana Fitzka, Pod hvězdou bláznů od Jarmily Pospíšilové, Tati, prosím ne! od Barbary Naughton, Kraj padavých větrů Jörga Murera a jako poslední Z nebe do ráje Sophie Bérard.

Anděla smrti jsem četla poměrně dlouho, byla to taky bichlička a navíc větší formát knihy.

Anotace:
Hlavní hrdinka Bo, kterou znáte z románu Vila na Sadové, žena s hodně divokou minulostí a výcvikem ve speciálních jednotkách ministerstva vnitra, dnes vynikající a dobře placená realitní makléřka, znovu rozjíždí šokující pátrání plné napětí a nečekaných zvratů.


Hodnocení: 5/5

Na recenzi se můžete podívat zde.

Po české krimi jsem sáhla po německém autorovi Sebastianu Fitzkovi. Na Izolovaného jsem se moc těšila.

Anotace:
Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…


Hodnocení: 5/5

Koho zajímá recenze, přečtěte si ji zde.

Po napínavém thrilleru jsem se s chutí pustila do knihy Pod hvězdou bláznů od Jarmily Pospíšilové. Byla to první knížka od autorky a určitě ne poslední.

Anotace:
Jedna je až úzkostlivě zodpovědná, pedantická a zvyklá vše plánovat, druhá je téměř ve všem pravým opakem. Až po smrti rodičů je okolnosti donutí, aby se po letech odcizení daly znovu dohromady. Avšak život je nevyzpytatelný a v nejneočekávanější okamžik ukáže, že nejenom emoce a chaos dokážou s člověkem zatočit, ale i kontrolovaný a spořádaný život se může vymknout z rukou...


Hodnocení: 5/5

Recenze pro vás zde na odkazu.

Jako další knihu jsem přečetla příběh podle skutečné události Tati, prosím ne! od Barbary Naughton. Byl to velmi silný příběh.

Anotace:
Jednoho nedělního rána si osmiletá Barbara uklízí pokojíček a má radost, když jí přijde na pomoc tatínek. Vzápětí se stane něco děsivého - a Barbařin život se nadobro změní. U matky hledat pomoc nemůže, ta má ze sadistického otce strach .Jak dlouho ale dokáže zneužívání snášet Týdny, měsíce, roky.


Hodnocení: 4/5

Klikněte na odkaz pro recenzi.

Na detektivku Kraj padavých větrů Jörga Maurera jsem se docela dost těšila, ale autorův styl mi nesedl.

Anotace:
Příjemné klima s výhledem na hory – první případ komisaře Jennerweina.
Během koncertu v idylických alpských lázních se z galerie zřítí muž přímo do publika – je na místě mrtvý. A divák, na kterého spadl, také. Komisař Jennerwein se pouští do vyšetřování případu – byla to nehoda, sebevražda, nebo vražda? Prodírá se rozcházejícími se výpověďmi svědků, místní mezitím spekulují požitkářsky u piva a v horách pofukuje teplý alpský fén. Proč je najednou vážený majitel pohřební služby Ignaz Graseger tak nervózní? Komisař Jennerwein se mezitím dostává na horkou stopu…
Podle románu byl natočen v Německu v roce 2011 i film Föhnlage - Ein Alpenkrimi.


Hodnocení: 2/5

Recenzi na knihu si můžete přečíst zde.

Chuť jsem si koncem měsíce spravila románem z prostředí Provence Z nebe do ráje od Sophie Bérard.

Anotace:
Volné pokračování příběhu Levandulové noci.
Isabell se provdá za svoji životní lásku, hoteliéra Corina le Ber. A když se jim narodí dcerka Florence, zdá se být život dokonalý. Avšak nic není tak růžové, jak na první pohled vypadá – Corinovi se nedaří podle jeho představ, statek, který přebudoval na luxusní hotel, je zadlužený, a tak přichází i první manželská krize. Navíc Corinova sestra Matilde je doslova zaskočena milostnými útoky a vyznáními svého nesnesitelného šéfa.
A tak je malé provensálské městečko na břehu řeky Durance, provoněné levandulovými poli a květy broskvoní, svědkem dvou vzájemně propletených příběhů lásky, příběhů plných napětí a vášně...


Hodnocení: 5/5

Recenzi najdete zde.

Až tedy na Kraj padavých větrů musím říct, že jsem ve výběru knih měla šťastnou ruku.

V únoru jsem také recenzovala troje krásné omalovánky z nakladatelství Omega. Recenze najdete v odkazech.



A kolik knih jste zvládli vy? Měli jste také štěstí na dobrý výběr? Určitě mi napište do komentářů :)

Přeji vám všem krásný večer nejlépe s knihou :)

Noel ♥


20 komentářů:

  1. Moc mě zaujala kniha Tati, prosím ne! musím si ji určitě pořídit. Já jsem přečetla dvě knihy a jednu jsem rozečetla s tím, že jsem ji hned prvního března ráno dočetla což mě moc mrzí, protože si to nebudu moc napsat do února ale co i tak jsem celkem spokojená. A štěstí na dobrý výběr jsem měla. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nevadí, tak zas bude v březnu jedna kniha k dobru :) Tati, prosím ne! je pěkně napsaný příběh, autorka se s tím poprala skvěle.

      Vymazat
  2. Tolik přečtených knih, paráda! Nečetla jsem ani jednu z nich :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem nečetla ani jednu, ale na pár z nich se chystám. jen kdyby bylo víc času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten čas je náš nepřítel. A můj ještě počítač, který mi ho krade a nedá se s ním nijak domluvit :D :D

      Vymazat
  4. Krásné knížky, četla jsem Tati, prosím ne! Nejvíc mě láká Izolovaný.

    OdpovědětVymazat
  5. Z kníh som zatiaľ nečítala ani jednu, každopádne prečítať si toho stihla naozaj dosť a knihy vyzerajú pútavo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné kousky, a omalovánky taky super ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná bilance! Já v únoru zvládla jen čtyři knihy, tak si plánuji dát v březnu čtenářsky pořádně do těla. Ať máš i v nadcházejícím měsíci šťastnou ruku na povedené tituly! :)
    Krásný pátek přeji,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) I čtyři knihy jsou super :) Pěkný víkend :)

      Vymazat
  8. Za únor jsem přečetla "jen" čtyři. První byla druhým dílem trilogie "Kmotr Mrázek", což je kniha o proslulém Františku Mrázkovi, který měl snad na každého významného člověka v téhle republice nějaké kompromitující informace. Pak jsem přečetla "Voyeur aneb muž, který se dívá" od Romania, což byla skvělá, ale krátká knížka. Třetí byla kniha "Nejděsivější československé zločiny" a nakonec "Andělé a démoni" od Browna.

    Dívka z venkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtyři knihy je také pěkný počet :) Browna bych si také někdy chtěla přečíst :)

      Vymazat
  9. Stihla jsi toho dost :)
    Nad Izolovaným pořád přemýšlím,ale nakonec to dopadne tak,že si ho stejně koupím - znám se :D
    Dneska jsem také přidávala na blog shrnutí,tak budu moc ráda když se podíváš :)

    OdpovědětVymazat
  10. :) Na to, že má únor nejméně dní, jsi toho stihla vcelku dost. Já za únor přečetla 7 knih:) Přeji ti, aby jsi nacházela pouze knihy, které budou tak čtivé, že se budou číst skoro samy.
    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Sedm knih je krásné číslo :) Také přeji šťastnou ruku na výběr knih :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥