středa 6. dubna 2016

Knižní přírůstky 26

Přeji všem krásný večer :)

Dnes tady mám pro vás jednu z řady rozbalovaček, které mám připravené. Chci se s vámi o nové knihy podělit, protože z nich mám obrovskou radost a taky se třeba inspirujete, z toho bych měla potom radost také velikou.

Včera a dnes mi přišly krásné recenzní výtisky z Dobrovského a z Grady.

Nejprve tedy krásky z knihkupectví Dobrovský...



Dorazil mi Dokonalý cizinec od Renée Knight a Farma od Toma Roba Smithe. Na obě knihy se strašně těším.


Dokonalý cizinec
Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku! Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý. Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo...


Farma
Autor celosvětového a oceňovaného bestselleru Dítě číslo 44 se tentokrát ponořil do temných vod rodinného psychothrilleru. Daniel je přesvědčen, že jeho rodiče si po odchodu z Londýna užívají klidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku. A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec. „Volám kvůli matce… Není v pořádku… Fantazíruje – vidí hrozné, hrozné věci.“ Daniel si okamžitě zarezervuje letenku do Švédska, když vtom má další hovor. „Tvůj otec s tebou už určitě mluvil,“ ozve se matčin hlas. „Všechno, co ti ten člověk řekl, je lež… Počkej na mě na Heathrow…“ Daniel je zničehonic nucen rozhodnout se, komu věřit. Matčinu tvrzení o děsivém zločinu, o spiknutí, na němž se podílí i jeho otec? Otcově přesvědčení o matčině duševní nemoci? Klíčem je příběh plný znepokojivých detailů a hlubokých tajemství z minulosti – navíc Daniel skrývá jedno čerstvé, současné…


A dnes mi přišel balíček z nakladatelství Grada...


A v něm tyto dvě krásné knihy... Přežil jsem Buchenwald od F. Whitlocka a L. Grose a Láska podle Shakespeara od Georginy Guthrie. 


Přežil jsem Buchenwald
Svědectví chlapce, jenž byl spolu se svých otcem zatčen kolaborantskou policií; později byli umístěni v koncentračním táboře Buchenwald. „Bylo mi teprve sedmnáct, když se jednou pozdě v noci ozvalo bušení na dveře. Francouzská kolaborantská policie vtrhla dovnitř a zatkla mne a mého otce coby členy odboje. Po měsících v celách francouzských věznic nacpali dva tisíce muklů do dvaceti železničních vagonů. Naším místem určení byl Buchenwald, nestrašnější tábor na území nacistického Německa. Stráže SS v nás viděli podlidi, jejichž život nemá žádnou cenu a jediným smyslem jejich existence je otrocká práce. Byl jsem mnohokrát zbit a hladověl jsem. Byl jsem svědkem brutálního mučení a nesmyslných vražd. Ale nakonec jsem přežil…“ Druhý díl tzv. Buchenwaldské trilogie (další díly: Buchenwaldské bestie – Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže; Buchenwald – Peklo na kopečku).


Láska podle Shakespeara
„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…


Nesahám po sladkých romancích právě často, i nad touto knihou jsem docela váhala, ale na Goodreads jsem koukala, že má dost vysoké hodnocení, tak nakonec jsem si ji k přečtení vybrala. A uznejte... obálka je nááádherná :)

Zaujala vás některá z knih? Lákala by vás k přečtení? Budu se těšit na vaše komentáře :)

Přeji vám krásnou dobrou noc :)

Šárka ♥


18 komentářů:

  1. Krásné přírůstky :) Už teď jsem natěšená na Tvoje recenze na Farmu a Dokonalého cizince! Přežil jsem Buchenwald je na mém seznamu, takže jsem také zvědavá na dojmy :) Zkrátka úžasné balíčky, sdílím Tvou radost a moc se těším, až se dozvíme Tvoje názory :)) Tak ještě jednou pěkný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář. Na knížky se hodně těším, ale teď jsem nějak zasekaná u knihy Prach a stín. není to ovšem knihou, ale starosti nějaké se vyskytly a nedokážu se pořádně soustředit. Snad už bude líp. Hezký večer :)

      Vymazat
  2. Pane jo Farmu ti ohromě závidím. Musím si jí co nejdříve koupit. Doufám, že se ti bude líbit a těším se na recenzi. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Farmu se těším z těchto čtyř asi nejvíc, jsem na ni moc zvědavá :)

      Vymazat
  3. Farmu bych si take chtela precist:-) Cetla jsem od tohoto autora Dite cislo 44 a ta se mi moc libila, preji pekne cteni:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já se na Dítě pořád chystám, téma mě zajímá, ale ještě jsem se k ní nedostala :)

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky, přeji pěkné čtení a těším se na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujal mě ten poslední kousek :) počkám si na recenzi a pak uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se té romantiky trošku bojím, aby to nebyl nějaký přeslazený kýč, ale doufám, že ne :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Míšo, taky tomu věřím a moc se těším na jejich čtení :)

      Vymazat
  7. Krásné přírůstky! :)
    Přeji krásné čtení a těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, krásné knihy :) Tak ať se dobře čtou! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥