pátek 15. dubna 2016

Knižní přírůstky 29

Přeji vám všem krásný, pozdní, páteční večer :)

Tento týden mám pro vás ještě jednu rozbalovačku a hned trojitou. Začátkem měsíce mi přišla jedna úžasná kniha jako recenzní výtisk, potom mi přišly knížky od Míši, kterou znám ze své skupinky o knížkách a nakonec recenzní výtisk od Omegy.

První knížkou je Dívka, která si říkala Tuesday od Stephena Williamse. Knihu mi nabídl Tomáš Fojtík jako recenzní výtisk. Neváhala jsem, byť jsem byla hodně překvapená. Na knížku jsem si dělala zálusk od té doby, co jsem zjistila, že vyjde, Nakupilo se mi teď hodně recenzáků, ale už se nemůžu dočkat, až se do ní pustím. Abych vás neklamala, tento recenzní výtisk je sice paperback, ale kniha vyšla v pevné vazbě. Myslím, že během čtrnácti dnů bych ji mohla mít přečtenou, ještě asi dvě knížky mám v pořadí před ní, ale už se můžete těšit na recenzi :D

Anotace:
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.
Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.
Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.


Další čtyři knihy mám od Míši, jak jsem už zmiňovala. Tři jsem si koupila a jednu jsem dostala jako dáreček.


Jsem neskutečně nadšená, že se mi podařilo sehnat Mlhy Ölandu od Johana Theorina. Mám totiž z výprodeje nakoupené další díly, ale Mlhy se už nedají sehnat, dokonce jsem psala i do Moby, jestli nemají nějaký „zapadlý“ výtisk na prodej. Ale potom se mi ozvala Evička, moje knižní, internetová kamarádka s úžasnou zprávou, že její kamarádka by ji prodala. No samozřejmě jsem si nemohla koupit jen tu jednu knihu, že :D

Anotace:
Je chladný den na konci léta. Malý chlapec opatrně leze přes kamennou zídku u osamělého domu. Rozhlédne se po travnaté krajině Ölandu, vykročí do mlhy a beze stopy zmizí... Nikdo, rodina ani policie, ho už nikdy nespatří. O dvacet let později dostane Julie, matka zmizelého chlapce, od svého muže podivnou zprávu: má se vrátit na Öland a pomoci mu hledat ztraceného syna. Poštou totiž přišel balíček, v němž byla chlapcova bota. Temná minulost se bolestně vrací a Julie je rozhodnuta odhalit tajemství na vlastní pěst. Brzy však zjišťuje, že jí chce někdo v pátrání za každou cenu zabránit. Je to snad domnělý vrah Nils Kant, muž, který měl být už dávno mrtvý? Mnozí lidé totiž stále věří, že tento muž dodnes bloudí pustinami Ölandu a zjevuje se ve chvíli, kdy přichází hodina stínů a ozývají se hlasy mrtvých.


Plamen duše - Barbara Woodová
Krásná léčitelka Selené jde za svým osudem do starověkého Babylónu, Jeruzaléma a Alexandrie, do tajemného pouštního města Magny s němými otroky i do exotického paláce radostí v Persii. Sbírá nové zkušenosti, aby jednou založila místo, kde by se poskytla lékařská pomoc těm, kteří ji budou potřebovat. Celou její poutí ji doprovází vzpomínky na lékaře Andrease.


Ta druhá - Joy Fieldingová
Přitažlivá televizní reportérka Jill připravuje s úspěšným chicagským právníkem Davidem Plumleym interview o rozvodech. Oba se vzájemně přitahují tak, že David opustí manželku, dvě děti i svůj dům. Davidovo navenek šťastné a vyrovnané manželství s Jill narušuje svými nehoráznými požadavky první manželka, děti marně hledají k maceše cestu, Jill se vzdává své milované práce a poslední ránu jejich vztahu zasadí krásná právnička Nikola, která je na praxi v Davidově advokátní kanceláři a na své cestě za úspěchem a kariérou je ochotná jít přes mrtvoly. Jill je ochotná vzdát se všeho a obětovat cokoli, třeba se obrátit naruby, pokud David ukončí svůj poměr s Nikolou. Která z těch dvou žen bude "ta druhá"? Která jako první najde odvahu svou situaci řešit? Která najde cestu ke smysluplnému životu s partnerem, o něhož se může opřít?


Tuto knížku jsem od Joy Fieldingová ještě nečetla, takže jsem ji musela mít :)

A jako dáreček mi přišla tenounká knížečka, která mě sice nejdříve hodně překvapila názvem, ale potom jsem na databázi knih zjistila, že ohlasy má vcelku dobré, tak jsem na ni zvědavá. Autorku vůbec neznám, takže určitě ráda poznám zase někoho nového.

Antikrista - Amélie Nothomb
V pořadí již čtvrtý česky vycházející román jedné z nejvýznamnějších současných francouzsky píšících autorek. Průbojná, obletovaná a všemi obdivovaná Krista se na fakultě začne přátelit s nenápadnou a osamocenou Blankou, která je zpočátku na vrcholu blaha. Drama začíná v okamžiku, kdy se Krista začne zmocňovat světa Blanche, až ji z něj úplně vytlačí. Antikrista je dalším mistrovským průnikem Nothombové do psychologie jejích dospívajících postav.


Poslední přírůstek mi dorazil tento týden. Je to recenzní výtisk od nakladatelství Omega.


A je to tato paperbacková knížečka, která ale vyjde v klasické pevné vazbě.


Deník fejsbůkové matky - Lucie Nachtigalová
Knížka, kterou držíte v ruce, je naprostým unikátem. Je to totiž zřejmě jediná kniha na světě, která je napsaná pouze s pomocí statusů.

Je to kniha, ve které nenajdete klasický začátek ani konec. Nemá strhující děj, ba ani žádnou hlavní dějovou linku. Nemá ani ilustrátora či slavného spisovatele, jak bývá zvykem. Nemá dokonce kladného či záporného hrdinu. Můžete ji začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče.
Je plná statusů. Obyčejných, ale přesto neuvěřitelných, vtipných, nepředvídatelných minipříběhů, které přináší sám život. Příběhů matky tří dětí, věčně pracujícího manžela, psa, želvy, šneků a několika koček. Matky, která má neobyčejný smysl pro humor, sebeironii a schopnost vypointovat své příběhy coby maminky na mateřské dovolené do statusů, ve kterých se budete možná poznávat i vy a u jejichž čtení se budete nepřetržitě usmívat. 
Knížka, kterou (a v tomto případě nejde o klišé) napsal s úsměvem na rtech sám život.


Kniha by měla vyjít 4. 5. 2016.

Omlouvám se za kvalitu dnešních fotografií, ale kromě balíčku z Omegy jsem knížky fotila dnes pod umělým světlem a je to teda opravdu bída :( Snad mi to odpustíte :)

Tak to je pro dnešní večer vše. Už jsem vám ukázala, doufám, všechny přírůstky, které se mi za poslední dobu nahromadily. O víkendu bych konečně chtěla napsat takovou kratší recenzi na knížku A přesto říci životu ano, sepsat shrnutí za březen. Dnes dočtu Farmu od T. R. Smithe, takže taky chci co nejdřív vytvořit recenzi. No a potom bude začátek týdne a nový knižní tip :)

Mějte se krásně a užijte si víkend. Myslím, že počasí bude četbě tentokrát opravdu přát.

Šárka ♥


18 komentářů:

  1. Moc pěkné přírůstky :-)
    Pěkné čtení ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají lákavě :) Přeji příjemné čtení.

    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  3. Krásnou kousky! :)
    Dívka ně také láká, ale pořád se nemohu rozhodnou, jestli je to pro mě to pravé... už se moooc těším na recenzi! :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na Dívku jsem hodně zvědavá, tak doufám, že moje očekávání budou naplněná :)

      Vymazat
  4. Krásne prírastky Šárko! :) Veľmi sa teším na recenzie a hlavne na názor Deník fejsbukové matky :) Prajem peknú sobotu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pekne prirustky. Tuto Woodovou neznam, tak se tesim na recenzi.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, děkuji :) Já zatím Woodovou ještě nečetla, tak jsem zvědavá, jak mi její styl sedne. Jen vůbec nevím, kdy se k ní dostanu. Jak to není recenzák, bude, chudák, muset čekat :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky, akorát Deník fejsbůkové matky mě vůbec nezaujal :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) V podstatě to není klasická knížka s příběhem, to je pravda. Já se těším, jak si ji vezmu do vlaku, k lékaři do čekárny, do nemocnice, která mě čeká, tam se to hodí, člověk se stejně nebude moct na nic pořádně soustředit. :)

      Vymazat
  7. Moc pekne prirustky, jsem zvedava na recenzi knihy Plamen duse, a take Ta druha, preji krasne poctenicko:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Myslím, že to bude zase trošku jiná četba, ale pro zpestření proč ne :) Těším se na ni :)

      Vymazat
  9. Moc hezké přírůstky, jako vždy Ti přeji krásné čtení a jsem zvědavá na jednotlivé recenze :) Zvláště mě bude zajímat Tvůj dojem z Tuesday :) Hezké odpoledne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na Tuesday se moc těším, zaujala mě hned, jak jsem ji objevila, že vychází :) Hezký večer :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥