pátek 22. dubna 2016

Knižní přírůstky 30


Přeji všem krásný, páteční podvečer :)

Než se vrhnu do psaní recenzí, mám tady pro vás jednu rozbalovačku.
V úterý jsem si v zásilkovně vyzvedla balíček z buxu. Jelikož se jednalo o více knih a krabice byla dost neskladná, hned venku na lavičce jsem obsah vykuchala a krabice se zbavila. Obsah jsem si, pochopitelně, ponechala. Ještě aby ne... takové parádní kousky a za bezkonkurenční ceny :) Podívejte se sami :)


Jako dárek mi bux přibalil takovou malou, plastovou dózu :) A za všechny tyhle poklady jsem zaplatila cca 570Kč i s poplatkem za zásilkovnu.

Asi nejvíc se těším na Neboj se od Lisy Gardner. Četla jsem už Chyť mě a bylo to skvělé.

Anotace:
Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně.
O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.


Hodně dlouho jsem také měla na svém seznamu knihu Zavři očka svý od Suzanne Redfearnové. Jsem zvědavá, jak se mi bude líbit.

Anotace:
Mohlo by se zdát, že Jillian Kanová má v životě všechno – úspěšnou kariéru architekty, nádherný domov, milujícího manžela a dvě skvělé děti. Jenomže za zavřenými dveřmi této idylické domácnosti je všechno jinak. Manžel Gordon svou ženu už devět let bije a ponižuje. Jill vše mlčky snáší, protože se jednak bojí o děti a jednak má pocit, že by jí stejně nikdo nevěřil – její muž je policista, který navenek působí jako vzorný manžel i otec rodiny. Situace se změní ve chvíli, kdy si Jill konečně uvědomí, že se Gordon nezastaví před ničím a že by ji byl schopen i zabít. V panice s dětmi proto uteče z domu. Když Gordon Jill obviní z únosu, začíná nerovný souboj, v němž na jedné straně stojí policie a federální agenti, kteří se uprchlíky vydají hledat, a na druhé pak žena, jež je odhodlaná za každou cenu ochránit své děti. Její jedinou zbraní je pravda, které však nikdo nevěří...


Jsem asi hrozná ostuda, ale nečetla jsem ještě vůbec nic od Agathy Christie. Takže jsem se rozhodla, že to napravím a objednala si Na vrcholu vlny. Ještě pár knih mám v hledáčku, tedy respektive už opět na buxu v košíku :D

Anotace:
Atmosféra poválečné Británie: potraviny na lístky, fronty na nepoživatelné koláče a namísto steaků sekaná konina. Ti, kdo byli zvyklí na pohodlí, se musejí uskrovnit, což dvojnásob platí o rodině Cloadových, kteří se smrtí zámožného strýce, jenž zahynul během náletu, ztratili svého chlebodárce. Jak moc by jim hrálo do karet, kdyby byl strýcův sňatek s mladičkou herečkou prohlášen za nezákonný... Pak přijde první vražda, ke slovu se dostane chuť riskovat i závislost na morfiu a případu se ujímá Hercule Poirot. Čtenářům detektivky z roku 1948 (česky poprvé publikované v roce 1989 pod názvem Čas přílivu, nyní vychází v novém překladu) nakonec zbývá jediná jistota. Jistota, že mohou očekávat – neočekávatelné.


Další, neméně zajímavou knihou, bude jistě detektivka Lisy Jackson Ztracené duše.

Anotace:
Sedmadvacetiletá Kristi Bentzová se už dvakrát stala předmětem zájmu sériového vraha, ale měla dost štěstí, aby pokaždé vyvázla. Nyní žije na přání otce mimo nebezpečí v New Orleans, ale spokojená není. Nehodlá se vzdát svého novinářského snu a psát o zločinech, které svou zvráceností pobuřují a zároveň fascinují. A jak se zdá, nyní nadešla její životní šance.
Během dvou let ze střední školy Všech svatých záhadně zmizely tři studentky a Kristi vycítí, že mezi nimi existuje jakési znepokojivé pojítko. Zapíše se ke studiu a brzy zjišťuje, že kdysi bigotní katolická škola skrývá mnohá znepokojivá tajemství, mezi nimiž dominují zvěsti o temném kultovním spolku. Členové údajně nosí na krku ampulky s krví a setkávají se při rituálech, na něž má přístup jen naprostá elita.
Kristi pochopí, že pravdu nalezne, jen pokud se jí podaří mezi tuto elitu proniknout. Je to ovšem balancování na hraně nože, kdy přestává být jasné, kdo je pronásledovaným a kdo kořistí. A jakmile zmizí další dvě dívky, Kristi začne být jasné, že svého rivala podcenila – proti své vůli se stala členkou spolku smrti, odkud není úniku...


Tři vteřiny od dvojice autorů Anders Roslund a Börge Hellström je již třetí knihou, kterou od nich mám.

Anotace:
Piet Hoffman je bývalý zločinec a nejlepší tajný agent švédské policie. Pracuje v utajení pod krycím jménem Paula a o jeho existenci ví pouze jeden člověk. Nyní má splnit nejtěžší úkol svého života: doručit do jedné z nejpřísnějších švédských věznic zásilku amfetaminu pro polskou mafii a tím získat její důvěru. Úspěch pro Pieta znamená získání nové identity a šanci začít nový život se svou manželkou a syny. Dobře si uvědomuje, že je ve světě zrady a násilí na všechno sám a že nesmí nikomu věřit...
Strhující akční thriller z pera nejprodávanější švédské dvojice Anderse Roslunda a Börge Hellströma (autorů Boxu 21 a Odplaty) – oceněný ve Švédsku jako nejlepší krimi roku 2009 a v angloamerickém světě jako nejlepší přeložené krimi roku 2011 – vyšel ve 29 zemích.


Rusko sužuje pandemie od Jany Vagnerové má být apokalyptickým thrillerem. Jsem na něj docela dost zvědavá.

Anotace:
To, co začalo jako docela obyčejná sezonní chřipka, rychle přeroste v katastrofu. Do infikovaných měst vstupují regulární vojska, je vyhlášena karanténa a obklíčená města začínají rychle vymírat. Šestatřicetiletá Aňa a její rodina, manžel Sergej a šestnáctiletý syn Míša, bydlí v malém domě za Moskvou a jen díky tomu jsou ještě naživu. Aby mohli přežít, musí odtud neprodleně a co nejdál pryč. Jediné místo, které připadá v úvahu, je malé zamrzlé Vongozero s loveckým domkem uprostřed liduprázdné tajgy poblíž finské hranice. Několikačlenná výprava, osm dospělých a tři děti, která se dala dohromady docela náhodou, a čtyři auta až po střechu naložená nezbytnými věcmi a kanystry s benzinem míří na sever napříč rychle vymírající zemí. Je to podivná a nesourodá parta, kterou spojuje jediné přání – zachránit se.


Psáno krví od Caroline Graham je, tuším, poslední kniha série Vraždy v Midsomeru, která mi ještě chyběla.

Anotace:
Do vesničky v Midsomeru přijíždí autor bestsellerů Jennings na setkání se členy místního kruhu amatérských spisovatelů. Nazítří je však tajemník kroužku nalezen mrtvý. Brutální vražda obyvatele pokojné vsi vyděsí. Detektiv šéfinspektor Tom Barnaby, doprovázen seržantem Troyem, se do případu ponoří se svou typickou buldočí vytrvalostí a odhalí, že zločin má kořeny v minulosti členů kroužku. Ale dřív než stihne zajistit pachatele, začnou se dít další neočekávané věci…


A ještě se mi podařilo získat dvě knihy na databázi knih. Jedná se o Horkou a Chladnou krev od Lisy Jackson, první dva díly série New Orleans. Knihy se už nedají koupit, takže jsem moc ráda, že se mi ozval pán na základě mé poptávky. Ještě byl tak ochotný a dovezl mi je do Pardubic v den, kdy jsem tam měla cestu, takže jsem měla opravdu velkou radost :)


Horká krev
V zašlém hotelovém pokoji byla nalezena uškrcená prostitutka. Několik mil odtamtud zvedne populární rozhlasová moderátorka Samantha Leedsová telefon a z něj poprvé uslyší neznámý mužský hlas, který jí sděluje, že nastal čas, aby začala pykat za své hříchy. Kdo by si tehdy pomyslel, že mezi těmito dvěma ženami může existovat nějaká vazba?
A pak se objeví další mrtvola prostitutky a Samantha čelí dalším anonymním výhrůžkám. Detektiv Rick Bentz je přesvědčen, že vrah, který vnesl strach do celého New Orleans, je nějakým způsoben spojen s osobou Samanthy. Za těchto okolností nemůže Samantha nikomu věřit, zejména se pak musí mít na pozoru před svým novým sousedem Ty Wheelerem, který o ní ví mnohem více, než se na cizího člověka sluší…
Někdo odhalil Samanthino nejtemnější tajemství. Někdo je přesvědčen, že napáchané hříchy lze odčinit jen smrtí. Doposud byly všechny oběti cizí lidé, ale Samanthu začíná paralyzovat obava, že příští obětí má být právě ona…


Chladná krev
Na podlaze ponurého bytu v New Orleans leží zmasakrované tělo mrtvé ženy. Vrah si je jist, že žádný svědek neexistuje. Netuší ovšem, že každý jeho krok sledovala jistá žena, která v době činu snila hrůzný sen ve své posteli na opačném konci města. O několik týdnů později probere Olivii Bechetovou další děsivá vize. Nyní už si je jistá, že její sny nejsou nahodilé a že městem obchází sériový vrah. Když se obrátí na policii, detektiv Rick Bentz jí nevěří - a jeho přezíravou skepsi nenahlodá ani nález druhé mrtvé ženy, jež byla zavražděna přesně tak, jak to viděla Olivie ve snu. Zatímco New Orleans paralyzuje přízrak nelítostného zabijáka, Olivia se trápí Bentzovou nedůvěřivostí a tím, jak silně ji detektiv přitahuje. Netrvá dlouho a do jejích snů proniknou vize o další vraždě. O vraždě, která teprve má být spáchána. A tentokrát Olivia nespatří pouze tvář oběti, ale i tvář vraha… a obě tváře jsou jí známější, než by si sama přála.



Tak to je pro dnešek všechno a o víkendu už bych se chtěla vrhnout na ty slíbené recenze. 

Mějte krásný večer :)

Zdraví Šárka ♥


18 komentářů:

  1. Tak to je super výběr a ta cena je neuvěřitelná :D
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Ceny byly víc než příznivé, takže jsem nemohla jinak :D

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky! Všechny vypadají lákavě, nejvíc asi Pandemie a Neboj se. Už se těším na recenze :)

    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se mě také láká nejvíc a hodně taky Zavři očka svý :)

      Vymazat
  4. Parádní přírůstky :-) Ještě by to chtělo delší dny :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné přírůstky, mám podobný vkus co se žánrů týče, takže se budu moc těšit na recenze :) Tento měsíc jsem taky na buxu utrácela, ale já si ráda jednou za čas udělám radost, navíc tam mají knihy za opravdu pěkné ceny :)
    Hezký den, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, za takové ceny to člověka potěší dvojnásob :) Krásný víkend, Hanko :)

      Vymazat
  6. Mnoho krásných nových knih :).

    OdpovědětVymazat
  7. Skvele prirustky,uzij si cteni:-) a budu se tesit na recence, krasny vikend:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Zavři očka svý i Pandemii mám doma. Už nějakou dobu, takže by bylo fér je konečně přečíst :-D :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky mě štve, že spoustu mých knih musí čekat, než se na ně dostane řada. A že některé čekají opravdu už dlouho.

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky, jako vždy. Jsem zvědavá na Tvé dojmy z Na vrcholu vlny - v novém překladu mě Agatha vůbec nebavila a kniha se mi už roky válí nepřečtená v knihovně. Snad se bude Tobě líbit víc! Přeji pěkné čtení a příjemný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Agathou zatím nepolíbená, když tedy opominu filmová zpracování. Nějaké starší vydání několika knih má doma taťka, ale ani ty jsem zatím nečetla. Tak uvidím, jak budu spokojená. Krásné odpoledne :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥