pondělí 11. dubna 2016

Můj knižní tip #15


Přeji vám všem krásný pondělní večer.

A protože je opět nový týden, mám pro vás knižní tip.

Minulý knižní tip byl plné krve a násilí, dnes vám pro změnu dopřeji trošku romantiky, historie, ale napětí také chybět nebude. Knihu Julie od dánsko-kanadské spisovatelky Anne Fortier vydalo v roce 2011 nakladatelství Ikar. Má 368 stran a překrásnou obálku, co myslíte... 
Pamatuji si, že mi o ní vyprávěla bývalá kolegyně v práci, moc se jí líbila. Příběh se odehrává v Itálii a dochází tam k prolínání dvou časových rovin, 14. a 21. století.
Těším se, až se ke knize také dostanu. Už by si to zasloužila.



Anotace:
Mladá pětadvacetiletá Američanka Julie Jacobsová zdědí po své tetě podivný dopis, který ji posílá do italské Sienny. Zde se Julie dovídá, že je přímým potomkem Julietty a Romea, kteří v Sienně skutečně ve 14. století žili a jejichž tragický příběh inspiroval nesmrtelné Shakespearovo drama. Rozhádané rody, které kdysi stály za zmařenou láskou, v Sienně pořád žijí a kletba, jež na ně byla seslána, je stále sužuje. Julie se snaží dobrat pravdy o tom, co se před šesti stoletími stalo, a tuší, že i kdyby našla svého Romea (a jeden takový by tu byl), hrozí jí stále stejný osud - tedy tragická smrt.

Trailer...



Zná někdo z vás knihu? Četli jste? Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli se vám líbila či nelíbila a nebo je to pro vás úplná neznámá.

Přeji vám všem krásnou dobrou noc a já si jdu zalézt pod peřinu s Farmou od T. R. Smithe.

Šárka ♥


8 komentářů:

  1. To vypadá moc pěkně! Knížku neznám, ale Itálie, střídání časů... fakt hodně lákavé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě láká, ale vůbec nevím, kdy se k ní dostanu. A už ji mám taky tak dlouho :)

      Vymazat
  2. Tahle knížka asi není úplně titul pro mě, al budu zvědavá na Tvoje dojmy - až se k ní jednou dostaneš :) Krásný večer a příjemné čtení Farmy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Farma se mi zatím líbí, jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet děj dál. A k Julii doufám, že se dostanu nějak výhledově brzy, protože už by si to zasloužila :)

      Vymazat
  3. Kniha nění můj žánr, ale má krásnou obálku! :) Taky se těším na Tvou recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je opravdu moc pěkná, ale vůbec nevím, kdy se ke knize dostanu. Ale až se dostanu, recenze bude určitě :)

      Vymazat
  4. Děkuju za tip, Šárko, vypadá to moc dobře :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥