čtvrtek 12. května 2016

Knižní přírůstky 33

Přeji krásný den všem :)

Dnes pro vás mám jednu buxíkovou rozbalovačku :)



Rozbaleno tedy už mám, protože se mi nechtělo po městě, kde jsem si v zásilkovně vyzvedla tu obří, neforemnou obálku, s ní tahat. Takže jsem ji vykuchala hned venku na lavičce :D

A tyto tři krásky byly uvnitř :)


Knihu Tentokrát to vyjde od Gilla Legardiniera (doufám, že skloňuji dobře) jsem měla v hledáčku už dlouho. Hodně mě na ni nalákala, tuším, ve své recenzi Káťa z Knižního večírku. A tak ke mně konečně doputovala.

Anotace:
Marie si užila s muži víc trápení, než by jí bylo milé. Ale teď je rozhodnuta udělat všechno pro to, aby se role obrátily…
Zhroutil se vám už někdy vztah kvůli jedné jediné textovce? Ne chvilková známost, ale vážný vztah, který trval deset let a měl trvat ještě dlouho, nejlépe do smrti. Právě tohle se přihodilo Marii. A aby toho na ni nebylo málo, ve stejné době musí řešit problémy v práci, kde už nedokáže dál snášet podrazy úlisného šéfa.
Marie se ale nehroutí, pravý opak je pravdou. Pečlivě vyhodnotí příčiny všeho svého utrpení a dojde k závěru, že je vlastně jen jedna: muži. Vždyť s nimi má jenom samé trápení! Ale to teď musí skončit. Marie se rozhodla, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni.
A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.



Knihu vzpomínek od Rowan Coleman jsem také chtěla dlouho, nejspíš od té doby, co vyšla. No, mezitím autorce vyšly další knihy, ale konečně jsem se k ní dopracovala.

Anotace:
Jméno prvorozeného dítěte. Tvář vašeho muže. Váš věk a adresa… Co když se vám tohle všechno začne ztrácet z paměti?
Claire má fungující manželství, dvě dcery, všetečnou matku... a Alzheimera. Dříve měla i práci, kterou milovala, ale kdo by zaměstnával učitelku, která trpí ztrátou paměti? Claire se zoufale snaží zachovat alespoň to, o co ji ještě nemoc nepřipravila, a tak si na radu terapeuta pořídí Knihu vzpomínek. Zapisuje momenty z minulosti i současnosti, protože ví, že brzy budou její řádky to jediné, co po ní manželovi a dětem zbude. Ví to, protože na stejnou nemoc zemřel její otec.
Dny tráví doma, v nedobrovolném uvěznění, protože každý odchod hrozí tím, že nenajde cestu zpátky. Postupem času přestává být bezpečno i doma: vynechávající paměť Claire znemožňuje vykonávat i ty nejběžnější, nejbanálnější činnosti. Výsledkem je nekonečná frustrace a zášť vůči blízkým, prokládaná zoufalou touhou využít každý vzácný okamžik, kdy se ještě může těšit z jasné mysli...
Román Kniha vzpomínek je neobyčejně silný příběh, smutný i povzbudivý zároveň. A Claire je literární hrdinka, která se každému čtenáři natrvalo vryje do paměti. I když ona sama paměť už téměř ztratila.



A knihu Neznámá od Tess Gerritsen jsem si musela koupit, abych doplnila sérii :) Moc se těším, že vyjde opět Mefisto. A ještě nemám Poslední na řadě a Umři znovu. Ale vše časem bude :D

Anotace:
Jane Rizzoliová má každým dnem porodit. Ale to zdaleka neznamená, že by prožívala poslední dny těhotenství v klidu a ve spokojených přípravách. Nejprve musí svědčit u soudu, a když se konečně dostane do porodnice, nastanou naprosto nepředvídatelné komplikace. V márnici soudní lékařky Maury Islesové se totiž mezitím objevila záhadná mladá žena – která ovšem proti všem předpokladům není mrtvá. Je tedy převezena do nemocnice, do stejné, kde má Jane rodit. A protože je vyplašená, rozhodne se utéct za každou cenu, i za cenu únosu... Kdo je ta mladá neznámá a co ji dohnalo k tak zoufalému činu? Jane Rizzoliová, Maura Islesová a s nimi i Janein manžel, agent FBI Gabriel Dean, začínají rozplétat klubko záhad, lží a násilností, které sahají velmi vysoko.



Četli jste některou z knih? Těším se na všechny vaše dojmy :)

Mějte se krásně :)

Vaše Šárka ♥

Připravované články:
- recenze na knihu Dívka, která si říkala Tuesday
- rozbalovačka nadílky z Levných knih
- dubnové shrnutí



12 komentářů:

  1. Bux mě jednou zničí, obzvlášť s těma slevama, které tam má :D v pondělí si půjdu taky pro nějaké objednané krasavice. Přeji příjemné čtení.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jo, ty slevy jsou hrozné, s nimi mě jeden balíček ještě čeká :)

      Vymazat
  2. U druhe autorky mas napsano spatne prijmeni, jsem si puvodne rikala co napsal "Mr. Bean" :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Šárko, samé pěkné kousky. Kniha vzpomínek se ti bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc mě zaujala Kniha vzpomínek, to bude asi krásné a smutné čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc zvědavá, jaká bude v porovnání s knihou Pořád jsem to já. Ze které budu mít lepší dojmy. :)

      Vymazat
  5. Kniha vzpominek mne dosti laka :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Rozhodně se chystám na Colemanovou a první kniha se mi také zalíbila. Nikdy dřív jsem o ní neslyšela.
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hani, děkuji za komentík, taky se měj krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥