úterý 24. května 2016

Knižní přírůstky 36

Přeji všem krásné odpoledne, třebaže u nás právě prší a hřmí :)

Mám pro vás dnes rozbalovačku tří recenzních výtisků. Chtěla jsem to spojit i rozbalováním objednávky z buxu, ale u té se chci trošku rozepsat, takže ji nechám zvlášť.

V pátek mi přišel recenzní výtisk z Omegy. Jde o knihu, která by měla vyjít až v září.


Jmenuje se Dívka s jahodami a napsala ji Lisa Stromme.


Anotace:
Je léto roku 1893 a norská rybářská vesnice Åsgårdstrand se připravuje na příjezd známého umělce a bohéma z města. Místní dívka Johanne Lien pro něj sbírá jahody a bosá pózuje pro malíře jako „Jahodová dívka“.
Johanne je služebnou v zámožné rodině Ihlenů. Jejich svéhlavá dcera Tullik má zájem o kontroverzního malíře Edvarda Muncha, a tak si z Johanne udělá prostředníka mezi ní a Munchem. Johanne je vtažena do syrových emocí malířových děl i do tajné lásky mezi Tulik a Munchem. Ale když je požádána, aby skrývala víc než jen toto tajemství, Johanne se musí rozhodnout, zda riskovat…
Lisa Stromme předkládá příběh o bouřlivém milostném vztahu, který Muncha inspiroval k vytvoření jednoho z nejslavnějších obrazů všech dob. Okouzlující příběh o nevinnosti, umění a touze.


Jsem zvědavá, jaká kniha bude, anotace vypadá zajímavě, i když i tak trochu zvláštně... vůbec nevím, co od knihy čekat.

Včera mi přišly dva balíčky. Jeden mi zaslala Hanka Hindráková, známá autorka příběhů z afrického prostředí.


Tentokrát však nejde o román, ale thriller nebo detektivku, zkrátka napínavý příběh. Má název Lovci lebek a na knize autorka spolupracovala také s Jiřím Johánkem.


Anotace:
Posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka. Myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. Ačkoliv Jaroslav konečně dostal nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, má ke spokojenosti daleko. Život mu komplikují nevyřešené dluhy z pokeru, sílící tlak vymahačů a postupný rozpad rodiny. 
I pracovní úspěchy střídají neúspěchy. Ukrajinská mafie posílá do Čech nebezpečného nájemného vraha, aby zlikvidoval nepohodlné svědky, po nichž pátrá také Jaroslavova jednotka. Zdá se, že nájemný vrah s andělskou tváří je vždy o krok napřed...

Nakladatelství Cosmopolis má knihy vždy krásně zpracované.


Knihu mi před nedávnem nabízela už Barunka Srncová z Cosmopolis, ale z časových důvodů jsem odmítla. I když slečna Srncová je skvělá, také nikdy netlačí na termín. Takové jednání oceňuji.
Nyní mě však oslovila sama autorka, s tím, že jí vůbec  nevadí, pokud bude recenze až třeba za měsíc. A tak mám tuto krásku už doma. Obálka je ve skutečnosti taková zelenější, mnohem hezčí :) 
A bonus navíc... kniha je podepsaná :)


A další balíček mi včera přišel z nakladatelství Alpress. Velmi milá paní z nakladatelství mi nabídla spolupráci. A přestože jsem rozhodnutá recenzní výtisky omezit, s Alpressem jsem ráda souhlasila. Jejich knihy se mi líbí, mají rozmanitý výběr v žánrech. A podmínky mi také vyhovují. 



Z nabídky recenzních výtisků jsem si vybrala českou autorku Petru Vernerovou a její knihu Pravidlo průšvihu. Anotace mi napověděla, že to bude příběh nejspíš přímo pro mě a mou věkovou skupinu :)


Anotace:
Evě se blíží čtyřicítka a nemůže si stěžovat. Chystá velkou oslavu, hýří plány a těší se, že teď to v jejím životě bude ještě velkolepější než dosud. Jenže opak je pravdou, najednou to jde od desíti k pěti: stabilní vztah ztrácí stabilitu, podnikání se spíš hroutí. Eva nerada zjistí, že její život je plný problémů. Ale má optimistické heslo: Po každém průšvihu přijde něco hezkého.


Lákala by vás některá z knih? Měli byste také chuť si ji přečíst? Určitě mi napište :)

Mějte se krásně a čtěte, dnešní počasí k tomu přímo vybízí :)

Ahoj Šárka ♥


19 komentářů:

  1. Láká mě zelená a čtyřicítková, tak se těším na recenze :) Přeji příjemné čtení.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem moc ráda, však rozbalovačky dělám hlavně pro vás... mé čtenáře... pro inspiraci. A sama je také ráda sleduji, protože vždy něco nového a zajímavého objevím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja miluji balicky s knihami :-) a na Divku s jahodami jsem zvedava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, taky je miluji a i se ráda jimi kochám u druhých :) Taky jsem na ni zvědavá, ale tak trošku z ní mám i strach. Budu doufat, že mile překvapí.

      Vymazat
  4. To musi byt fajn, kdyz ti prijde kniha i s podpisem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Přeji příjemné čtení a těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě by lákala Dívka s jahodami a Pravidlo průšvihu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dívka s jahodami zní úžasné, pro mě do budoucna určitě must read :)
    Měj se krásně, Šári a přeju, ať si všechny ty krásky užiješ :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné kousky :)
    Těím se na tvůj názor na Dívku s jahodami, protože jak jsi psala i ty, dle anotace vůbec nevím, co čekat :)

    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na Dívku jsem opravdu zvědavá, doufám, že toho umění tam bude jen tak akorát :) I když výtvarné můžu, ale rozhodně nejsem znalec :)

      Vymazat
  9. Opět krásné přírůstky, jsem zvědavá na Tvé dojmy z Dívky s jahodami, zatím si totiž myslím, že to nebude kniha úplně pro mě... tak jsem zvědavá, jak zapůsobí na Tebe. Přeji hezký večer, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, taky jsem zvědavá, jak na mě zapůsobí. Mám trošku představu, tak jsem zvědavá, jak hodně se bude lišit od skutečnosti :)
      Krásný večer, Kristý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥