úterý 31. května 2016

Můj knižní tip #22


Přeji vám všem krásné úterý :)

U nás ve východních Čechách právě řádí bouřka, ale vypadá to, že by se snad mohla každou chvíli přehnat. Doufám :) 

A protože je nový týden, mám tady pro vás pravidelný knižní tip. Docela jsem ráda, že jsem si ještě stihla knížku nafotit, než se spustil lijavec :)

Dnes jsem ve své knihovně mezi nepřečtenými knihami zalovila v žánru psychothrilleru s prvky detektivního románu. Alespoň tak se píše v anotaci. Od autorky jsem četla už její prvotinu Sestra a ta se mi  dost líbila. Takže doufám v to, že by druhá kniha mohla být ještě lepší. 



Dnešním tipem je tedy Rosamund Luptonová a kniha V plamenech. Kniha vyšla u nakladatelství Ikar v roce 2013 a je docela baculatá, má 480 stran. Já jsem knihu před několika měsíci pořídila na stránkách Arara.cz v nějaké slevové akci asi cca za 150Kč. Takže skvělá koupě a na knihu se moc těším.

Anotace:
Ve škole vypukl ničivý požár. Uprostřed ničivý plamenů zůstanou i děti Grace, sedmnáctiletá Jenny a osmiletý Adam. Grace, která je shodou okolností zrovna poblíž školy, v tu chvíli myslí jen na jediné – musí své děti zachránit. Za každou cenu... Zatímco Grace i Jenny leží v bezvědomí v nemocnici, jejich duše se oddělují od poraněných tělesných schránek a vidí, co ostatní vidět nemohou. Byl požár jen nehoda, anebo ho někdo založil úmyslně? Kdo by to udělal? A proč? S každou odpovědí se však vynořuje jen stále více a otázek… Grace musí odhalit totožnost pachatele a ochránit před ním svoje děti, protože indicií, které naznačují, že se jim žhář pokusí znovu ublížit, je až podezřele mnoho. Aby se jí to podařilo, musí dokázat nemožné – překročit hranice fyzických slova a pokusit se o zázrak. Psychologický thrilleru s prvky detektivního románu od britské autory Rosamund Luptonové, jejíž prvotina Sestra se stala bestsellerem a získala v roce 2010 ocenění za nejlepší prozaický debut.



Pro všechny, kdo jste si autorku oblíbili, v říjnu by měla vyjít další kniha pod názvem Dokonalé ticho

Líbí se vám knihy Rosamund Luptonové? Určitě mi napište, docela by mě i zajímalo, co jste říkali na konec Sestry :) Jen s ohledem na všechny, kdo Sestru ještě nečetli, bez spoilerů :) A nebo označit :) Děkuji.

No.... tak u nás už je po dešti, takže super ☻

Mějte se krásně a užívejte posledního květnového dne.

Šárka ♥



14 komentářů:

  1. Tak takovou knihu bych si dala na léto líbit a díky počtu stran bych ji četla více než tři dny.
    V jižních Čechách prší od rána a mně se to líbí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to trošku bichlička :) Taky by mi pár dní vydržela. U nás teď opět pršelo, ale byl to pořádný přívalák. Lepší normální déšť delší dobu než pak tyto šílené průtrže.

      Vymazat
  2. O knize jsem neslyšela, ani o Sestře, přitom obě vypadají dost dobře. Jsem zvědavá na recenzi.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem pro někoho z vás přišla s něčím neznámým :)

      Vymazat
  3. Knihu mám doma- nepřečtenou, ale chtěla bych si od autorky pořídit i Sestru :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha s velmi zajímavým námětem! Rozhodně mě zaujala :) Achjo, kdy mě přestaneš zásobit knížkami, které musím přečíst? :) (Snad nikdy!) Krásný večer, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene Kristý, nebudeme přestávat se čtením :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Joooo, četla jsem a je dokonalá. nestihla jsem napsat recenzi. Musím psát hned jinak mě opustí ta nálada knihy kterou jsem právě dočetla a tahle byla SILNÁ. Jen jsem to nějak časově nezvládla a pak už by to nebylo ono,.. Moc se těším co na ni řekneš. Mě strašně dostal způsob vyprávění. To se ti bude líbit, myslím, že čteme podobné věci. No počkám si na Tvou recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, tak to jsem na ni zvědavá ještě víc. Já už fakt nevím, co číst dřív :))

      Vymazat
  6. Krásné fotky a lákavá kniha :-)

    OdpovědětVymazat
  7. V plamenech jsem četla a byla hodně dobrá. Bavila mě víc než Sestra, takže určitě doporučuji. Z konce Sestry jsem byla zmatená a štval mě. Raději bych to zakončila jinak. O chystané knize jsem neměla ani ponětí, ale určitě si na ni počíhám :) Takže díky za info :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konec Sestry mě teda taky docela namíchnul. Mám mnohem raději, když je vše jasně dané. Moc se těším na V plamenech, asi si ji opravdu posunu v pořadníku na hodně brzy :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥