neděle 15. května 2016

Svět knihy 2016


Přeji vám všem krásný, nedělní podvečer :)

Včera jsem navštívila Svět knihy, jsem stále plná dojmů a ráda se s vámi o ně podělím :)

Ráno jsme vyrážely rychlíkem s Marcelkou z blogu Marselle. ČD nezklamaly a vlak měl zpoždění. Trnula jsem, abychom chytly v Libni přípoj na Holešovice. Navíc mi ještě jedna paní ve vlaku tvrdila, že rychlík staví až na hlavním nádraží. A to jsme ještě celou cestu vlakem stály, protože byl úplně narvaný. 

Žádná šílená prognóza se naštěstí nenaplnila, vlak v Libni pochopitelně zastavil a přípoj jsme také stihly. Jinak bychom musely jet o hodinu později a nebo řešit metro či bus, což by asi nedopadlo dobře, možná bychom bloudily ještě dnes :D Cestou jsem ovšem zjistila, že jsem si zapomněla foťák. To se zas může stát jenom mně :D Hlavně, že jsem si připravila paměťovou kartu a nabila baterky. No stalo se, naštěstí jsem mohla fotit alespoň mobilem, přestože v něm má foťák rozlišení všelijaké.

Z holešovického nádraží jsme šly pěšky na výstaviště. A po desáté hodině jsme se tam sešly s Káťou z Knižního večírku. Moc ráda jsem se s Káťou poznala naživo, je to moc milá holčina a určitě se s ní ráda opět brzy setkám ♥


A potom jsme už vykročily dovnitř. Byla jsem na Světě knihy poprvé a představovala jsem si to asi mnohem větší. Ale moje fantazie se naštěstí nenaplnila, úplně to stačilo, i tak jsme večer necítily nohy :D 

Strávily jsme na Světě knih celý den. Připojila se k nám také Míša z Knižního deníčku, kterou jsem též moc ráda poznala, je to velká sympaťanda, a moc jí děkuji za fotečky, které mi nasdílela a z nichž některé jsem použila i zde v článku.

Celý den jsme tedy brouzdaly mezi stánky nakladatelství, prohlížely knihy, záložky, pohledy... Bylo to fajn a užily jsme si to. Moc příjemně jsme si popovídaly třeba ve stánku Ledy, Metafory, Grady, také u Joty a Hostu. Všichni byli moc příjemní. Host dle mého měl asi nejkrásnější stánek. Moc milé dámy byly také ve stánku Euromedie, Alpressu. Naopak třeba ve stánku nakladatelství Šulc-Švarc mě překvapily vcelku vysoké ceny knih.









Po poledni jsme dostaly hlad a obrovskou chuť na kávu, tudíž jsme zamířily do patra do restaurace. U teplých jídel se však vinula nehorázná fronta, takže jsme si koupily nakonec pouze kávu a dortík. Ovšem ten byl vynikající ♥ 




Musela jsem si ten vynikající dortík přece vyfotit :D
Před třetí hodinou jsme zamířily do stánku Metafory, kde měla probíhat autogramiáda Yrsy Sigurdardóttir. Vezla jsem si knihu Poslední rituál, takže jsem se moc těšila. Autorka byla velmi příjemná, usměvavá dáma ♥


Mé srdéčko plesá ♥



Ondřej Kepka ve stánku Grady
Musely jsme zkusit omalovánky :D



U stánku Euromedie jsme poté obdivovaly Sandru Brown. Neskutečně krásná dáma ve svém věku.



Tady bylo krásných záložek, diářů a všeho :)


Bylo milé potkat známé autory, jako třeba Michala Viewegha, Kateřinu Tučkovou, Alenu Jakoubkovou, pana Bauera, Moniku Wurm a další. 

S nikým z blogerů jsem nemluvila, ale v davech jsem viděla Dorotku Noon, Veroniku z Bichliččina blogu, Narcisku, asi Adrienu z Adris Books a možná i další :D 

Pochopitelně jsem také nakupovala. Odvezla jsem si šest nových kousků. Dvě knihy  z Knižního klubu, dvě z Joty, jednu z Hostu a jednu z Alpressu. Měla jsem samozřejmě zálusk na spoustu dalších knih, ale kdo by se s tím celý den dřel? Když přibyly ještě spousty edičních programů, pod taškami jsem se prohýbala :D 



Velkou radost mi udělala také sada pohledů Alfonse Muchy. 18 kusů :D ♥♥♥



U dalšího stánku s pohledy jsem si vybrala tyto tři. Kačátko už má svého adresáta ♥ Koupila jsem si také záložky a magnetický citát. Doma jsem se potom musela zasmát. Mám už jednu magnetickou záložku s motivem Alfonse Muchy a tak jsem si teď vybrala druhou. No nevybrala já si stejnou? :D Je vidět, že jsem vkus nezměnila. Dostala ji tedy dcera :)




A nakonec malé shrnutí. Mrzí mě, že jsem prošvihla autogramiádu paní Körnerové, vzpomněla jsem si pozdě. Nevzala jsem si Deník fejsbukové matky na podpis, to mě taky docela štvalo. Nenavštívily jsme žádnou besedu, to bych chtěla určitě příští rok napravit. Ale byly jsme poprvé, byl to pro nás trochu chaos, než se člověk zorientuje, zjistí, co kde je a podobně. 
Také by bylo fajn, kdyby byla možnost se na veletrhu někde moct posadit. Kromě pár kavárniček, které byly povětšinou plné a restaurace nahoře, kde jsme poseděly chvíli u kávy, jsme si za celý den nesedly, nebylo kam. Také vzduch byl v určitých místech docela příšerný, ale bylo ještě štěstí, že nebylo venku o takových deset stupňů více. 

Suma sumárum... akce byla skvělá, vydařila se, jsem moc ráda, že jsem se po dlouhé době viděla s Marcelkou, poznala Míšu a Káťu... no co víc si přát. Opravdu jsem moc ráda, že vše klaplo a vyrazily jsme. Jsem nadšená :)

S Marcelou jsme odjížděly z naší čtveřice jako poslední. Na nádraží jsme se doslova šouraly a tašky vysíleně vlekly :D Ale ten pocit byl k nezaplacení. Kam se hrabala nějaká únava.

Doma jsem vlítla... no to je hodně nadneseně řečeno :D do vany, přečetla dvě stránky a vytuhla jako mimino :D

Tak to byl můj Svět knihy poprvé a určitě ne naposledy. Už se těším na příští rok :D

Zdraví vás Šárka ♥


42 komentářů:

  1. Krásný report, díky za něj. já tam nebyla, ale už teď se bojím veletrhu dětské knihy co bude v Liberci,.. snad budu s nákupy tak ukázněná jako ty :-)Což o knihy- ty si pujcim, ale ty pohledy a záložky- ach,..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) No já si knížky, které měla třeba Euromedia v akci objednala na buxu, abych se s nimi nemusela tahat. A to víš, že jsem měla hodně cukání nebýt tak ukázněná :D Právě ty pohledy, záložky a podobné drobnosti taky strašně lákaly. Příští rok budu šetřit kačky dopředu :D

      Vymazat
  2. Super akce spojená s fajn lidičkama, to musí dopadnout jedině dobře :-) Hodně jsme se nasmály, a že jsem přijela domů ve 22hod. celá zničená...to není důležité :-) Bylo to parádní, a těším se na další společnou akci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, bylo to fakt moc prima, jsem ráda, že nám to vyšlo a užily jsme si to :)

      Vymazat
  3. Letos to bylo mimořádně vyvedené, vůbec se mi nechtělo domů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nápodobně. Štve mě, že nejsem z Prahy, mohla bych jí třeba alespoň dvakrát :D

      Vymazat
  4. Tak to je škoda, že si nebola na žiadnej besede, napríklad tie s Yrsou by sa ti určite páčili. Ja som od nej čítala iba Poslední rituál a tá kniha sa mi vôbec nepáčila, ale Yrsa je veľmi sympatická a určite jej knihám dám ešte šancu. Minimálne novinke Pamatuji si vás všechny, ktorú mi podpísala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty besedy mě taky trochu mrzí, ale přece jen jsme letos byly vyjukané, v podstatě nepřipravené. Příští rok to už bude jiné. A Pamatuji si vás všechny je skvělá kniha, zase úplně něco jiného :)

      Vymazat
  5. Sarko super clanek. Diky za nej vsem, co je pisi. Ja nebyla a letos me to obzvlast mrzi. Snad pristi rok...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Sabi :) Bylo to moc prima. A už teď se těším na příští rok. :)

      Vymazat
  6. Ahoj Šárko , musel to byt uzasny zazitek :-)Z fotek jde videt, ze jste si to pekne uzily. No a ty pohlednice, zalozky i knihy, parada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, bylo to skvělé, fakt jsme si to užily :) A těch lákadel, byť jen třeba drobností, tam bylo opravdu spoustu :)

      Vymazat
  7. Skvělý článek a také ještě jednou děkuji, že jsem se k vám mohla přidat.
    Já mám článek rozepsány, ale nějak jsem odpadla a ležím, tak snad zítra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, taky jsem moc ráda, že jsi mohla přijet, bylo to prima :) Já dnes kromě článku, oběda a to, že jsme zajeli na nákup, taky nic nedělám :D

      Vymazat
  8. Myslím, že jsem vás zahlédla. Já jsem tam strávila tři dny, tak jsem měla čas i na besedy v rámci programu, na kterých jsem si vždy taky odpočinula. Ale měla jsem co dělat, abych včera všechny úlovky dotáhla domů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by se mi líbilo... strávit tam alespoň ty dva dny :) Na jeden den je toho opravdu moc. Ale jsem ráda, že jsem tam byla, bylo to super :)

      Vymazat
  9. Je moc super, že sis to užila. Také jsem chtěla tenhle rok vycestovat, ale kvůli zkouškovému jsem to radši neriskovala a udělala jsem dobře, protože zrovna tenhle týden mám dvě zkoušky, tak je přednější učení. Ale aspoň díky buxu se mi podařilo ukořistit pár super knížek, které vyvěsili ve slevě skrz Svět knihy ^^ za což jsem fakt ráda a těším se až bude po zkouškovém a budu si je moct přečíst.

    Achjo, jinak jsi mi udělala takhle na večer chuť taky na nějaký dortík... xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuji :) Dortík byl opravdu mňamózní :D Přeji hodně štěstí u zkoušek :)

      Vymazat
  10. Shodou okolností jsem byla tento víkend také v Praze, ale bohužel na jiné akci - s rodinou, ale celý den jsem trpěla a říkala si, jak bych si to na Světě knihy užila mnohem lépe :) Takže příští rok si to určitě nenechám ujít :) Je super, že jste se skvěle bavily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělá akce, určitě příští rok jeď, pokud ti to vyjde :) Atmosféra byla výborná :)

      Vymazat
  11. Koukám, že úlovky jsou opravdu bohaté :)
    Pěkný článek, souhlasím, že Sandra Brown vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ano, něco jsem ulovila a hlavně jsem se musela hodně ovládat, aby toho nebylo ještě mnohem víc :))

      Vymazat
  12. Úžasný report, se vším souhlasím a hrozně mě mrzí, že jsme se nepotkaly - o to víc, že jsem byla taky na autogramiádě u Yrsy, takže to vůbec nechápu :D
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to je škoda. My tam byly už před 15h, tak jsme byly hned na začátku :) Taky se měj krásně a moc děkuji :)

      Vymazat
  13. Nádhera... Tolik knížek pohromadě. Snad se příště taky pojedu podívat. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to stojí za návštěvu, nasát tu knižní atmosféru :) ♥

      Vymazat
  14. Já na veletrhu byla v pátek a v sobotu a byla jsem děsně unavená, nicméně jsem si to taky užila. Nakonec jsem na žádné autogramiády nešla, ale i tak mám spoustu vjemů a zážitků. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že jsi byla unavená. My za ten jeden den taky :D Ale stálo to za to, kdybych byla z Prahy, určo bych šla alespoň dvakrát také :)

      Vymazat
  15. úžasný report, já bych se tam určitě šla všemožnými knihami pokochat, nafotit si je a pak si je doma nakoupila do čtečky, pokud by to bylo možné :D já čtu jedině, když jedu do práce/z práce vlakem a bichle se mi fakt nechce tahat :)

    jinak ty koupené záložky jsou super :3

    Amaya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Amayo :) Chápu, že při cestování jsou bichle velmi nepraktické :) A rozhodně Svět knihy za pokochání stojí :)

      Vymazat
  16. Paráda, já byla taky v sobotu a bylo to super. Knih mám plno a zážitků ještě víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nějaké knihy objednala přes net, abych je nemusela tahat - slevy z buxu :D A jinak jsem se musela hodně krotit, abych nenakupovala víc. A ještě všechny ty záložky, pohledy... to jsou lákadla :D

      Vymazat
  17. Kdyz jsem byla prvne, taky jsem nebyla na zadne besede a ted uz spis zas jen beseduji nez co jineho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že to člověk později vychytá a půjde už konkrétně za „něčím“. Nicméně... bylo to super ♥

      Vymazat
  18. Pěkný článek :). Možná jsem Vás tam zahlédla, když jste se fotily se selfie tyčkou :). Jsem moc ráda, že jste si to užily :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) I to je možné :) Díky Míše s tyčkou máme alespoň super vzpomínku na skvělý den :)

      Vymazat
  19. Mě dal Svět knnihy také docela zabrat, to přiznávám. Ještě teď mě bolí rameno, jak jsem tahala tašku s knihami (nejhorší bylo, že jsem nějaké kupovala ještě pro známou, takže jsem se tahala s něčím, co ani nebylo pro mě :D). Přesto mi to stálo za to, byl to skvělý zážitek a za rok pojedu zas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě pěkně cítím záda :) Ale taky říkám, že za tu námahu to stálo. Byl to skvělý zážitek a příští rok vyrazím samozřejmě také znovu :)

      Vymazat
  20. Super report, parádní úlovky - jsem ráda, že jste si to tak užily :) Já se bohužel kvůli práci letos nedostala, což mě zvláště mrzelo s ohledem na severskou krimi, která letos hrála velkou roli. Tak snad příští rok :) Měj se hezky, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to opravdu krásná akce a doufám, že se nám příští rok zase poštěstí vyjet :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  21. Ahoj, super článek :) u kterého stánku jsi nakoupila A.Muchu? Je boží :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci děkuji :) Bylo to u stánku Tushity a byla to sada 18ti pohlednic za 100Kč.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥